10 surse vegane de probiotice

In ultima vreme s-a acordat o mare importanta sanatatii intestinale si pe buna dreptate. Prin popularea intestinelor  cu bacterii „bune”  ne putem imbunatati digestia, sistemul imunitar, putem reduce riscul imbolnavirilor si chiar putem pierde masa corporala. O modalitate eficienta de a realiza aceste deziderate este de a introduce in alimentatia noastra alimente bogate in hrana…

Citește mai departe

COMUNICAT: Cantitatea de gunoaie din Cluj poate fi redusa cu 58%

La prima sedinta a Consiliului Consultativ pe tema gestionarii deseurilor in jud. Cluj au fost identificate urmatoarele solutii: separarea deseurilor la sursa pe trei fractii (biodegradabil, reciclabil, rezidual), colectarea separata a acestor deseuri, in zile diferite, implementarea sistemului PAYT (platesti-pentru-cat-arunci), tratarea fractiei biodegradabile colectate separat, prin compostare si/sau digestie anaeroba pentru producerea de biogas. Totodata,…

Citește mai departe

San Francisco este cel mai mare oras Zero Waste/Zero Deseuri din lume

Miscarea Zero Waste trece dincolo de granite fiind sustinuta de oameni cu etnii, culturi, religii, stari materiale diferite. Oameni a caror viziune este transmiterea catre noile generatii a unei planete curate, sanatoase, fara deseuri. Oameni care cred cu adevarat in principiul sustenabilitatii si, din acest motiv, vor sa mentina capitalul natural al planetei, astfel incat…

Citește mai departe
Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Dovleacul reduce posibilitatea aparitiei diabetului

Dovleacul face parte din familia Cucurbitaceae, la fel ca pepenele galben si verde, castravetii si dovleceii. Dovleacul contine vitaminele A, B, C, E, F, K, minerale si microelemente, precum zinc, magneziu, mangan, fier, cupru, fosfor, acizi grasi polinesaturati (palmitic, stearic, linoleic, oleic) si principii complexe (carotenoizi, luteina, zeaxantina, protide, lecitina, enzime). Dovleacul contine si vitamina…

Citește mai departe
Beneficiile vinul asupra s?n?t??ii

Beneficiile vinul asupra sanatatii

Specialistii spun ca vinul consumat in cantitati mici poate fi benefic pentru sanatate. Indicat este cel rosu, datorita continutului ridicat de polifenoli. Daca nu suferi de boli cronice, consumul moderat de vin rosu ajuta la scaderea riscului de aparitie a bolii cronice de rinichi, pe langa beneficiile cunoscute pentru sanatatea cardiovasculara. Cercetarile care au avut…

Citește mai departe
Melisa, una dintre cele mai utilizate plante, îmbun?t??e?te memoria

Melisa, una dintre cele mai utilizate plante, imbunatateste memoria

Melisa sau roinita este o planta din familia mentei, de la care, in scop terapeutic, se folosesc frunzele, tulpina si florile. Melisa contine uleiuri eterice, citral, citronelol, taninuri, rasini, saponine, acid succinic, cafeic, vitamina C, geraniol si un principiu amar. Datorita proprietatilor sale, actioneaza benefic asupra sistemului nervos, fiind indicata pentru tratarea durerilor de cap,…

Citește mai departe
Cinci fructe de p?dure cu efect terapeutic

Coacazele, fructe cu multiple beneficii pentru organism

Coacazele, fructe cu multiple proprietati pentru organism, au efecte imunostimulatoare, vitaminizante si depurative. Acestea contin de patru ori mai multa vitamina C decat portocalele, de doua ori mai multi antioxidanti decat afinele, dar si calciu, fosfor, fier, zinc, taninuri, pectine, flavonoizi, betacaroten, uleiuri volatile, vitaminele A, B1, B2, B6 si PP. Consumul de coacaze intareste…

Citește mai departe

Centrul natura:Arctium lappa (Brusturele)

Brusturele este o planta surprinzatoare pentru obisnuitii terapiilor naturale. Ne-am astepta sa fie o planta folosita traditional de bunicii si strabunicii nostri. El este descris in literatura contemporana ca un „purificator” al sangelui, care „curata ficatul si rinichii” prin eliminarea din sistem de materiale toxice reziduuale. Totusi, se pare ca folosirea Brusturelui drept curatitor al…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe

Centrul natura: Cum ne complicam viata.

Dieta de detoxifiere cu fructe si legume crude, in special perioadele de monofruct (dieta cu pepene a verii) ne-a adus in viata nenumarate lectii, unele anticipate (stiam deja de reactiile tip ”curatenie” la nivel fizic sau emotional), dar si altele neasteptate. Una dintre lectiile dietei de detoxifiere a fost SIMPLIFICAREA. Cand mananci cateva zile la…

Citește mai departe

Agricultura ecologica – beneficiile plantelor medicinale

Selectia larga de plante medicinale transforma gradina culinara intr-o sursa indispensabilade medicamente valoroase pentru orice ferma.In trecut, cand doctorii si asistentele medicale erau greu de gasit, in fiecare gradina exista un amestec echilibrat de plantele medicinale necesare. Fiecare fermier avea propria reteta pentru creme medicinale, tincturi, comprese,cataplasme si ceaiuri. Retetele erau transmise din generatie in…

Citește mai departe
Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protec?ia renal? la îndemâna oricui

Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protectia renala la indemana oricui

Aproape oricine a auzit macar o data in viata termenul de alfalfa sau lucerna (www.lucernaverde.ro), minunata mancare pe care caii o consuma cu atata placere. Insa multi nu stiu faptul ca acest preparat este benefic si organismului uman. Chinezii au folosit aceasta planta timp de secole intregi pentru a trata litiazele renale (pietrele la rinichi)…

Citește mai departe

Condimente care te feresc de boli

Condimentele si ierburile aromatice aduc un plus de savoare preparatelor culinare. In plus, ele au proprietati terapeutice deosebite si combat afectiuni cu care ne confruntam frecvent. Dafinul combate raguseala Infectiile respiratorii, starile febrile, raguseala si infectiile buco-faringiene pot fi tratate cu supa de pasare care contine frunze de dafin (doua frunze la o portie). De…

Citește mai departe

Detoxifiere cu sucuri naturale

Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

Citește mai departe

Legumele tin bolile la distanta

Legumele tin bolile la distanta. Asadar, sa ne bucuram de cele care, in plina toamna, inca sunt pe piata. Varza, conopida, rosiile sau morcovii sunt doar cateva dintre legumele care ne pregatesc organismul pentru anotimpul rece. Conopida intareste inima. Pentru ca are o valoare calorica destul de scazuta, conopida este indicata persoanelor care urmeaza o cura…

Citește mai departe