Napolitanele produse la Timisoara, campioane la E-uri. Cat de periculoase sunt napolitanele vandute in Romania

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip napolitane cu cacao ce se regasesc pe piata din Romania. A.N.P.C.P.P.S. a analizat 25 de produse tip napolitana cu cacao, achizitionate in mod aleatoriu si anonim din supermarket-urile de pe…

Citește mai departe

Ar trebui sa citesti asta! Ce contine pateul vegetal de pe piata din Romania?

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – InfoCons a realizat un studiu pe etichetele produselor tip pateu vegetal ce se regasesc pe piata din Romania. Au fost analizate 21 de produse tip pate vegetal, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor si…

Citește mai departe
Unilever reduce continutul de sare ca parte a Planului pentru Stil de Viata Durabil

Unilever reduce continutul de sare ca parte a Planului pentru Stil de Viata Durabil

Unilever a redus continutul de sare din produsele sale si va continua sa faca acest lucru pana va atinge nivelul recomandat de organizemele internattionale din domeniu. „Obiectivul nostru este sa reducem in continuare nivelul de sare pentru a-i ajuta pe consumatorii din Romania sa ajunga la o cantitate maxima de sare de 5g/zi, potrivit recomandarilor…

Citește mai departe
Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protec?ia renal? la îndemâna oricui

Lucerna verde sau “Mama tuturor plantelor”. Protectia renala la indemana oricui

Aproape oricine a auzit macar o data in viata termenul de alfalfa sau lucerna (www.lucernaverde.ro), minunata mancare pe care caii o consuma cu atata placere. Insa multi nu stiu faptul ca acest preparat este benefic si organismului uman. Chinezii au folosit aceasta planta timp de secole intregi pentru a trata litiazele renale (pietrele la rinichi)…

Citește mai departe

Dovleacul, medicament si aliment in sezonul rece

Dovleacul este o leguma saraca in calorii, ce nu contine grasimi saturate sau colesterol, insa este o sursa bogata de fibre, antioxidanti, minerale, vitamine, fiind recomandata de dieteticieni pentru controlul colesterolului si in reducerea greutatii. Culoarea galben-portocalie este dovada ca dovleacul este plin de betacaroten, care ii confera proprietati antiinflamatoare si antioxidante. Acestea impiedica aparitia…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe

Prof. dr. Pavel Chirila: O treime dintre cancere pot fi evitate printr-o alimentatie sanatoasa

Consumul de zahar alb rafinat si de alimentele ce contin nitrati (in special mezeluri) reprezinta una dintre cauzele cresterii incidentei cancerului, avertizeaza profesorul doctor Pavel Chirila in volumul „Nu hrani cancerul! Alimentatia este aliatul tau impotriva cancerului”, editura Christiana, 2012, autori: Pavel Chirila, Madalina Popescu si Cristela Georgescu. Autorii atrag atentia ca factorii alimentari declansatori…

Citește mai departe

Nu hrani cancerul

Una dintre cele mai puternice arme ale cancerului sunt greselile pe care le facem in prezent in alimentatie. Zaharul rafinat, sarea extrafina, carnea plina de aditivi si grasimi, legumele tratate cu nitrati si apa poluata sunt cei mai importanti factori cancerigeni din propria farfurie. „Cancerul este rezultatul greselilor facute de oameni ani la rand, generatie dupa…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Cruciatii antigrasimi propun interzicerea untului

De pe lunga lista a „dusmanilor” infiltrati in alimentatie, britanicii pregatesc o ofensiva apriga impotriva untului. „Interziceti untul ca sa salvati mii de vieti” este mesajul lansat de cardiologii din Regatul Unit. Daca pasii de la intentie la practica ar fi putini si mari, dulciurile, grasimile saturate, bauturile carbogazoase si produsele de tip fast-food ar…

Citește mai departe

Interzicerea untului in alimentatie ar putea salva mii de vieti

Untul ar trebui interzis in alimentatie pentru a proteja sanatatea oamenilor, potrivit unui cunoscut chirurg cardiolog din Marea Britanie, informeaza dailymail.co.uk. Chirurgul cardiolog Shyam Kolvekar sustine ca aceasta masura radicala ar putea salva vietile a mii de tineri adulti, protejandu-i de infarcte si de blocaje arteriale. Avertizand asupra pericolelor pentru sanatate generate de consumul de…

Citește mai departe

Cercetatorii francezi explica procesul prin care vinul rosu ne intareste inima

Anumite substante din vinul rosu determina celulele din peretii arterelor sangvine sa produca monoxid de azot, un gaz vasodilatator Consumul moderat de vin rosu reduce riscul de declansare a maladiilor cardiovasculare, potrivit numeroaselor studii realizate in ultimii ani. Cercetatorii francezi de la Institutul National de Cercetari Medicale „Sante”, din cadrul Universitatii din Angers, prezinta prima…

Citește mai departe

Alunele de padure reduc riscul bolilor cardiovasculare

Datorita continutului lipidic si raportului dintre acizii grasi polinesaturati si saturati, alunele sunt recunoscute ca avand efecte benefice asupra inimii Alunele de padure au un continut caloric crescut, acestea fiind bogate in grasimi nesaturate, minerale, vitamine si proteine, spun medicii nutritionisti. „Au un continut bogat de minerale, care stimuleaza sistemul imunitar si cresc capacitatea de…

Citește mai departe

Branza care ne fura calciul

Apetito Kidiboo este o branza topita cu profil nutritional dezechilibrat, cu exces de grasimi de origine animala (31%), bogata in acizi grasi saturati aterogeni (provenind din branza, smantana, unt, lapte praf). De asemenea, produsul contine o serie de aditivi alimentari bogati in fosfor (E450, E542), care dezechilibreaza balanta calciu-fosfor, impiedicand fixarea calciului in oase. Produsul…

Citește mai departe

Interzicerea „grasimilor trans”

In luna martie a acestui an, Departamentul pentru Sanatate si Igiena Mentala din New York a solicitat celor 20.000 de restaurante si celor 14.000 de furnizori de alimente care aprovizioneaza orasul sa elimine uleiurile partial hidrogenate din bucatariile lor si sa furnizeze alimente fara continut de acizi grasi cu structura „trans” produsi pe cale industriala.

Citește mai departe