Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe

Cum ne protejam sanatatea impotriva virusilor si infectiilor. Sfaturile specialistilor

Nutritionistii ne dau asigurari ca o alimentatie bogata in vitamine si microelemente, combinata cu exercitii fizice, contribuie la fortificarea imunitatii. Respectarea zilnica a acestui regim ne face organismul rezistent in fata virusilor si infectiilor. Potrivit nutritionistilor, zilnic, trebuie sa consumam fructe cu un continut bogat de vitamina C, care se regaseste, in special, in catina…

Citește mai departe
Sucul proaspăt de ghimbir şi morcov, unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru indigestie şi problemele stomacale

Sucul proaspat de ghimbir si morcov, unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru indigestie si problemele stomacale

Sucul proaspat de ghimbir si morcov este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru indigestie si problemele stomacale cauzate de toxiinfectiile alimentare sau de raul de miscare, scrie csid.ro. In aceasta bautura de fructe, ghimbirul este amestecat cu ananas proaspat, zemos si cu un morcov dulce, rezultand un remediu rapid si eficient, care are…

Citește mai departe

Copiii care frecventeaza scolile si gradinitile din Chisinau ar putea fi hraniti cu produse ecologice

Copiii care frecventeaza scolile si gradinitile din Capitala ar putea fi hraniti cu produse ecologice. Initiativa apartine autoritatilor municipale, care au lansat si un studiu in acest sens. Astfel, companiile care au produse eco si vor sa participe la licitatii trebuie sa anunte autoritatile pana in data de 30 septembrie. Studiul a fost initiat de…

Citește mai departe

Vopseste ecologic ouale de Pasti

In fiecare an, in apropierea Pastelui, ne facem rezerve impresionante de vopsele de oua. Rafturile magazinelor sint pline cu o gama cit mai variata de vopsele, de la vopsea ce se foloseste la rece, vopsea la cald, vopsea crema, culori si creioane speciale pentru oua, destinate copiilor, si multe alte variante de colorare. Dar singurul…

Citește mai departe

Suc de spanac

Este cel mai important aliment pentru intregul traiect digestiv (stomac, duoden, intestin subtire si gros) si este consumat ca atare din timpuri stravechi. Spanacul crud este cel mai bun mijloc natural pentru curatirea si regenerarea traiectului digestiv. Consumat in cantitate de 1/2 litri pe zi a vindecat adesea cele mai grave constipatii in cateva zile…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Morcovul – remediu impotriva hipertensiunii

Morcovii asigura cea mai mare cantitate de betacaroten dintre legumele pe care trebuie sa le consumam zilnic, sustin medicii Medicii nutritionisti spun ca morcovii au un continut nutritiv complex, asigurand astfel organismului uman necesarul de enzime, vitamine si minerale. Nutritionistul Mihaela Bilic recomanda sa mancam morcov in stare naturala, deoarece fiert sau sub forma de…

Citește mai departe

5 alimente care te feresc de raceala

Alimentatia te ajuta sa-ti intaresti sistemul imunitar si te fereste de raceala. Multe dintre ingredientele folosite zilnic in bucatarie pot fi utilizate cu succes si in eliminarea infectiilor. In aceasta perioada, invata sa mananci alimente ce contin vitamina C sau alte substante care te ajuta sa nu te imbolnavesti. Portocale Se stie foarte bine ca…

Citește mai departe

Terapie cu suc de legume

Sucurile de legume sunt folosite ca adjuvant in multe boli cronice. Iata in continuare cateva, cu largi utilizari in medicina naturista si in cosmetica. Sucul de hrean contine vitaminele C, A, B1 si B2, ulei volatil, substante asemanatoare antibioticelor. Se obtine prin presarea rondelelor de hrean care au fost anterior tinute in sirop de zahar….

Citește mai departe

Alimente care intaresc vederea

Pentru ca ochii tai sa fie sanatosi, ai nevoie de vitamine si minerale, elemente nutritive esentiale hranirii ochiului. Organismul omului nu produce propriile vitamine si minerale si de aceea suntem nevoiti sa ni le procuram din mancare. O serie de afectiuni oculare pot fi prevenite printr-un regim alimentar sanatos. Sursa: Mediafax

Citește mai departe

Machiaj natural

Produsele de machiaj certificate ca naturale si ecologice sunt tot mai apreciate de femeile din toata lumea. Oferta de fonduri de ten, pudre, rimeluri, farduri de pleoape si rujuri din ingrediente prietenoase cu tenul este in crestere si pe piata romaneasca. Dupa gamele de make-up Couleur Caramel si Nvey Eco aduse pe piata romaneasca de…

Citește mai departe

Supa din foarte multa sare

Dintr-o singura portie de supa se acumuleaza jumatate din cantitatea zilnica recomandata de sare. Consumat in exces, produsul agraveaza bolile de inima si de rinichi. Fideaua instant din faina de mazare cu aroma de pui Phugia este un produs care are in compozitie o cantitate mare de glucide, atit cu absorbtie lenta (amidon), cit si…

Citește mai departe

Bio pentru bebelusi

Va recomandam produsele bio pentru bebelusi marca Sunval de la magazinul online de produse bio www.biolateria.ro Organismul bebelusilor este mai vulnerabil la toxinele din alimentatia conventionala. De aceea, pentru a le oferi copiilor un start bun in viata, alegeti sa-i hraniti cu alimente fara chimicale. Sistemele imunitar, nervos si hormonal al copiilor sunt in mod…

Citește mai departe