Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Ce con?ine cu adev?rat Margarina

Ce contine cu adevarat Margarina

Cea mai vehiculata teorie este ca margarina ar fi fabricata din petrol si ca grasimile hidrogenate pe care le contine va predispun la aparitia multor boli. Insa consumul de grasimi bune, din componenta margarinei, este recomandat de specialisti. Este facuta din petrol. Fals. Margarina de noua generatie este un amestec de uleiuri vegetale – in,…

Citește mai departe
Surse de calciu nebanuite

Surse de calciu nebanuite

Calciul este cel mai abundent mineral din corp si se gaseste in mod natural intr-o varietate larga de produse alimentare si bauturi, ca sa nu mai vorbim despre cele in care este adaugat. Persoanele cu intoleranta la lactoza nu trebuie sa se ingrijoreze in privinta cantitatii acestei minerale in organism, deoarece au destule optiuni salvatoare…

Citește mai departe
Oportunitatea afacerii cu alge - comercializare si provocari

Oportunitatea afacerii cu alge – comercializare si provocari

Conform unui studiu american, algele continua sa fie una dintre ideile provocatoare in ceea ce priveste extinderea productiei de combustibili ecologici si a furnizorilor alimentari, dar si a productiei chimice, purificarea apei reziduale, precum si retinerea carbonului. Termenul de „alga” este folosit in special pentru a descrie in sens larg tipuri diferite de organisme acvatice…

Citește mai departe
Unilever reduce continutul de sare ca parte a Planului pentru Stil de Viata Durabil

Unilever reduce continutul de sare ca parte a Planului pentru Stil de Viata Durabil

Unilever a redus continutul de sare din produsele sale si va continua sa faca acest lucru pana va atinge nivelul recomandat de organizemele internattionale din domeniu. „Obiectivul nostru este sa reducem in continuare nivelul de sare pentru a-i ajuta pe consumatorii din Romania sa ajunga la o cantitate maxima de sare de 5g/zi, potrivit recomandarilor…

Citește mai departe

Produsele naturale, precum bananele, contin in mod natural E-uri

Toate mancarurile sunt facute din substante chimice, indiferent ca apar din natura sau sunt facute in laborator, scrie Business Insider. Profesorul australian de chimie James Kennedy vrea sa combata mitul conform caruia E-urile sunt daunatoare. El a creat etichete cu ingrediente pentru produsele naturale, precum bananele. “Fiind profesor de chimie, vreau sa inlatur teama pe…

Citește mai departe
O dieta nesanatoasa ne face vulnerabili in fata efectelor pe care poluarea le are asupra noastra

O dieta nesanatoasa ne face vulnerabili in fata efectelor pe care poluarea le are asupra noastra

Zilnic suntem expusi poluarii chiar daca nu lucram neaparat intr-un mediu toxic. Noxele masinilor, praful si pulberile din atmosfera oraselor, apa si solul cu care cresc unele dintre alimentele pe care le consumam isi pun amprenta pe sanatate. Uite cum poti sa combati efectele lor negative. Combate efectele poluarii cu dieta potrivita. Mananca alimente bogate…

Citește mai departe

Alimentele care stimuleaza creierul

Dieta influenteaza sanatatea creierului si procesele cognitive. Anumite alimente pot imbunatati memoria, atentia si capacitatea de a invata, anunta Prevention Magazine. Studiul -Prevenirea – noua strategie a creierului- a fost publicat de doctorul Cynthia Green, director al programului de imbunatatire a memoriei de la Facultatea de Medicina din New York. Printre alimentele recomandate se numara…

Citește mai departe
Scapa de durere fara medicamente

Scapa de durere fara medicamente

Soia, pestele si cofeina reprezinta cele trei alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra zilnica, datorita proprietatilor benefice pe care le au pentru organismul nostru. Consumul de medicamente nu este intotdeauna benefic pentru a inlatura durerile musculare, articulare sau migrenele. Din acest motiv, ar trebui sa fim din ce in ce mai…

Citește mai departe

Tu faci cumparaturi anticancer?

Nu e zi in care sa nu se vorbeasca despre cancer si despre leacurile anticancer. Umanitatea este in asteptarea unui tratament revolutionar care sa duca la disparitia acestei cumplite boli. Dar v-ati gandit vreodata ca de fiecare data cand faceti cumparaturile puteti achizitiona alimente anticancer? Iata care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei…

Citește mai departe

Viitorul alimentelor modificate genetic si al fripturilor in vitro

Cand exista miliarde de oameni care trebuie hraniti, mancarea nu se mai poate produce in modul traditional. Oamenii de stiinta propun meniuri noi pentru viitoarele generatii. Potrivit unui articol publicat de cotidianul britanic “The Guardian”, nucleul acestor cercetari se afla la Universitatea de Tehnologie din Eindhoven, acolo unde fripturile in vitro , sushi provenit de…

Citește mai departe

Extractul de afine este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta

Un popular supliment alimentar, extractul de afine, este un bun remediu natural pentru tensiunea arteriala crescuta. Bogate in antioxidanti cunoscuti sub numele de antocianine, afinele ajuta la mentinerea tensiunii arteriale sub control prin stimularea sanatatii vaselor de sange. Desi cercetarile privind utilizarea extractului de afine in tratamentul hipertensiunii arteriale sunt foarte limitate, un studiu experimental…

Citește mai departe

Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara

Datorita continutului sau de minerale, vitamine si grasimi vegetale miezul de nuca previne colesterolul si protejeaza inima. Miezul de nuca e bogat in cupru si zinc, elemente care pastreaza sanatatea cardiovasculara, ajuta copiii care sunt in crestere si maresc imunitatea organismului. De asemenea, nucile sunt indicate persoanelor de varsta a treia, celor in convalescenta dupa…

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe

Zece pasi pentru adoptarea unei alimentatii echilibrate

Schimbarea obiceiurilor alimentare poate parea un proces dificil, dar beneficiile sunt pe masura: intarirea sistemului imunitar, echilibru emotional, un corp suplu, cresterea performantelor la serviciu, energie si vitalitate. O alimentatie echilibrata reprezinta un factor esential in mentinerea unei stari de sanatate optime. A manca echilibrat inseamna a manca variat, chiar din toate grupele de alimente:…

Citește mai departe

Proteste impotriva aprobarii animalelor modificate genetic

Reprezentantii Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (AESA), care stabilesc regulamentele in domeniu pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, au facut primul pas in vederea aprobarii folosirii animalelor modificate genetic pentru a produce asa numitele „alimente Frankenstein”. Ei au intocmit un document pe care l-au lansat in dezbatere publica, pana in data de 31 august,…

Citește mai departe

Alimente care te fac mai destept

Exista o serie de alimentepe care daca le mananci iti stimuleaza memoria si ajuta la cresterea capacitatii de concentrare. Sfecla Sfecla este plina de vitamina B, un nutrient esential pentru retinerea si procesarea informatiilor. Sfecla proaspata poate sa fie servita chiar si pe post de antidepresiv. Poti sa sotezi si partile verzi ale legumei, acidul…

Citește mai departe

Sfaturile alimentare ale celebrului doctor Oz pentru prevenirea cancerului

Nu e zi in care sa nu se vorbeasca despre cancer si despre leacurile anticancer. Umanitatea este in asteptarea unui tratament revolutionar care sa duca la disparitia acestei cumplite boli. Dar v-ati gandit vreodata ca de fiecare data cand faceti cumparaturile puteti achizitiona alimente anticancer? Iata care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei…

Citește mai departe

Vitamine cu efect antipoluant

Aerul murdar si poluat este un rau major pentru fiecare dintre noi. Specialistii sustin ca mediul poluat in care traim este cauza principala pentru cresterea numarului accidentelor vasculare cerebrale, la adulti, si a numarului afectunilor pulmonare grave, la copii si adulti. Solutia o reprezinta vitaminele cu efect antipoluant. Iata care sunt acestea, potrivit oamenilor de…

Citește mai departe

Produsele tip „fast-food” provoaca depresie

Potrivit unui recent studiu al oamenilor de stiinta spanioli, consumul preparatelor de tip „fast-food” sporeste riscul aparitiei unei stari de depresie. Persoanele care si-au facut un obicei din ingurgitarea produselor mentionate prezinta un risc cu 51% mai mare de a suferi de afectiunea respectiva decat cele care nu procedeaza intr-un asemenea fel. Potrivit cercetatoarei Almudena…

Citește mai departe

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste cu dulceata de catina si de napi

Familia magiunului bio de la Topoloveni se mareste oficial, de luni. Producatorul Sonimpex Serv Com lanseaza dulceata de catina si pe cea de topinambur (napi), bogate in vitamine si cu calitati terapeutice. In luna aprilie 2012, gama de dulceturi „Topoloveana” fara zahar adaugat si fara conservanti a fost imbogatita cu doua produse originale. Dulceata de…

Citește mai departe

O alimentatie bogata in vitamine si omega 3 contribuie la o mai buna functionare a creierului

O alimentatie bogata in vitamine si omega 3 contribuie la o mai buna functionare a creierului un timp mai indelungat. Cercetatori de la Oregon State University au masurat markerii sanguini (biomarkeri), care reflecta precis comportamentul alimentar (si sunt mai fiabili decat informatiile nutritionale culese cu ajutorul chestionarului), scrie passionsante.be. Au fost prelevate esantioane de sange…

Citește mai departe

Nucile si fructele de padure ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta

Care sunt alimentele ce ne ajuta sa mentinem creierul intr-o stare excelenta? Sunt destul de multe, cum ar fi: nucile, ceaiul, fructele de padure si altele. Mai jos vom vorbi putin despre fiecare in parte.   Nucile Consumul de nuci revitalizeaza functiile cognitive si motoare. Contine un compus de acid alfa-linoleic si alti polifenoli, care actioneaza…

Citește mai departe

Alimentatia ideala pentru iarna

Odata cu schimbarile climatice, organismul nostru are nevoie de o alimentatie corecta, care sa acopere nevoile energetice si sa aduca nutrientii necesari pentru o sanatate optima si un sistem imunitar puternic. Cat de importante sunt grasimile30% din alimentatia noastra ar trebui sa fie reprezentata de grasimi, care au un rol important in buna functionare a…

Citește mai departe