Legumele si fructele albe iti mentin sanatatea inimii

 Legumele si fructele albe iti mentin sanatatea inimii

Legumele si fructele albe iti mentin sanatatea inimii

Nu culoarea este cea care face aceste alimente atat de importante pentru dieta noastra zilnica, ci substantele nutritive pe care le contin.
De exemplu, ciupercile, cu un numar redus de clorii si zero grasimi, colesterol si gluten sunt bogate in potasiu, seleniu si vitamina D si garanteaza o senzatie de satietate indelungata, contribuind la mentinerea greutatii sub control. In plus, dintre legumele albe, conopida, ceapa alba, usturoiul, cartofii sau telina sunt cateva dintre legumele care contin anumite substante ce contribuie la pastrarea sanatatii inimii, scad nivelul clesterolului si regleaza tensiunea arteriala.


Nici frcutele cu miezul alb nu sunt mai putin importante pentru sanatate. Merele sau perele, de exemplu, pot preveni accidentele vasculare cerebrale.

O alimentatie zilnica din care nu lipsesc fructele si legumele albe garanteaza un aport sporit de nutrienti, in special fibre, potasiu si magneziu, dar si vitamina C. In plus, contribuie si la o functionare corecta a apartului digestiv. Bananele sunt, de asemenea, incluse in aceasta categorie, garantand un aport mare de potasiu, acid folic, sodiu, fier, calciu, magneziu si multe alte substante active. In plus, contin vitaminele C, A, E, B6 si carbohidrati, care ofera energie pentru intreaga zi.



20 Mai 2014 - Sursa: Ziua de Constanta



Articole recente:
@Recomandari
ciolos
6 aprilie 2016
Evenimente ecologice
adopta-o-casa-6-e1434456234818-820x300
28 martie 2016
Schimbari climatice
In 2016 s-a inregistrat cea mai calda luna ianuarie din istoria masuratorilor meteorologice
22 februarie 2016
Energie regenerabila
Producerea energiei regenerabile - tot mai la îndemână
19 februarie 2016
Colectare Deseuri
ONG
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
19 februarie 2016
Fondul forestier
Drujbele si excavatoarele distrug padurile virgine chiar in acest moment
19 februarie 2016
Alimentatie
Merele, roșiile și portocalele conțin cele mai multe pesticide
17 februarie 2016
Agricultura ecologica
Raport: Pesticidele din hrana bebelușilor: morcovi, caise, pătrunjel cu ciprodinil, clorpirifos, carbendazim
17 februarie 2016
ONG
16 februarie 2016
Protectia Mediului
Alimentatie
16 februarie 2016
Energie regenerabila
16 februarie 2016
Biodiversitate
Asociaţiile de mediu şi localnicii au spus NU microhidrocentralelor pe râul Nera
16 februarie 2016
Biodiversitate
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri
16 februarie 2016
Sanatate
Cum sa-ti prepari pasta de dinti BIO acasa
16 februarie 2016
Stop Abandonului
Masini ecologice
16 februarie 2016
Case Pasive
A stat 10 ani in India si a venit in Moldova cu ideea unei case ecologice: O locuinta din paie
15 februarie 2016
Alimentatie
Ministrul Agriculturii: O parte dintre produsele pe care le consumam sunt otravite
14 februarie 2016
Controlul poluarii
Peste 5,5 milioane de decese premature, cauzate de poluarea aerului în 2013
14 februarie 2016