Agricultura ecologic?, marea câ?tig?toare a noii Politici Agricole Comune

Agricultura ecologica, marea castigatoare a noii Politici Agricole Comune

Agricultura ecologica este „rasfatata“ noii Politici Agricole Comune 2014-2020, avand alocate subventii mai mari atat din fonduri europene, cat si din cele nationale Noua Politica Agricola Comuna (PAC) 2014-2020 contine o serie de masuri speciale pentru sprijinirea agriculturii ecologice, in toate statele membre. Pentru prima oara, acordarea subventiilor pe suprafata va fi conditionata de respectarea…

Citește mai departe
Strugurii si vinul rosu contribuie la arderea grasimilor

Impactul consumului de vin asupra sanatatii, analizat de experti cu renume

Oameni de stiinta, specialisti in domeniul sanatatii si medici practicieni din intreaga lume s-au reunit incepand, la Sydney, la conferinta stiintifica WineHealth 2013 pentru a discuta despre impactul consumului de vin asupra sanatatii. Conferinta, care va dura trei zile, le ofera expertilor din intreaga lume posibilitatea de a analiza dovezile epidemiologice privind efectele vinului ca…

Citește mai departe

Caras-Severin, locul doi la nivel national la agricultura ecologica

Agricultorii pot solicita ajutor pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica incepand cu 1 septembrie. Cererile pot fi depuse pana in 15 octombrie, la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura. Sprijinul se acorda pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera, care sunt inregistrate in perioada de conversie, de trecere de la…

Citește mai departe

Ministerul Agriculturii le cere fermierilor care practica agricultura ecologica sa se inregistreze anual

APIA le reaminteste potentialilor beneficiari ca cererile pentru ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica pentru anul 2013 se depun in perioada 1 septembrie – 15 octombrie a.c. Ajutorul se acorda pentru exploatatiile din productia vegetala si animaliera care sunt inregistrate in perioada de conversie (trecerea de la agricultura conventionala…

Citește mai departe
Afinele ajuta la cresterea performantei intelectuale. Beneficiile fructelor de padure

Afinele ajuta la cresterea performantei intelectuale. Beneficiile fructelor de padure

Nu ratati afinele in acest sezon pentru a va creste performanta intelectuala. Previn imbatranirea prematura a celulei nervoase si protejeaza cu brio vasele de sange din creier. Contin cea mai mare cantitate de substante antiinflamatoare dintre toate fructele. In plus, sunt recomandate pesoanelor cu diabet pentru ca scad glicemia. Iar congelate, ele pot constitui rezerva…

Citește mai departe
A fost aprobat? marca na?ional? pentru produsele agroalimentare ecologice din Republica Moldova

Documente necesare pentru obtinerea ajutorului in agricultura ecologica

Ajutorul se acorda pentru exploatatiile din productia vegetalasi animaliera care sunt inregistrate in perioada de conversie (de trecere de la agricultura conventionala la agricultura ecologica). Pentru a obtine sprijinul financiar, beneficiarii trebuie sa completeze si sa depuna cererea de solicitare a ajutorului specific la Centrul judetean APIA pe raza careia se afla exploatatia, insotita de…

Citește mai departe
Societatea Ornitologica Romana: A fost montat ultimul transmi??tor satelitar pe o acvil? ?ip?toare mic?

Societatea Ornitologica Romana: A fost montat ultimul transmitator satelitar pe o acvila tipatoare mica

O echipa mixta a Societatii Ornitologice Romane, a Asociatiei ”Grupul Milvus” si a Agentiei Pentru Protectia Mediului Sibiu a montat ultimul transmitator pe o acvila tipatoare mica, in zona localitatii Berivoi din situl Natura 2000 Piemontul Fagaras. Pasarea capturata se afla in al patrulea an de viata si are greutatea de 1,515 kg. In decursul…

Citește mai departe

Cat de periculoasa este poluarea aerului? Anual, din cauza sa mor peste doua milioane de persoane!

Poluarea aerului provoaca anual peste 2 milioane de decese, arata un nou studiu. De asemenea, in fiecare an se inregistreaza aproximativ 470.000 de decese din cauza cresterii cantitatii de ozon provocate de om, se mai arata in cercetare. Pe de alta parte, schimbarile climatice au un efect minim asupra poluarii aerului si asupra numarului de…

Citește mai departe
Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

270.000 de agricultori americani au dat Monsanto in judecata

Aproximativ 270.000 de agricultori din SUA, care fac parte din ferme si organizatii agricole ecologice private, au depus plangere in instanta impotriva gigantului Monsanto, firma specializata in biotehnologie vegetala si lider in domeniul organismelor modificate genetic (OMG). Compania este acuzata de distrugerea sistematica a culturilor ecologice independente. Plangerea a fost depusa la o judecatorie din Manhattan,…

Citește mai departe

Samburii de caise: pot distruge cancerul, imbunatesc memoria si previn imbatranirea

Consumati frecvent, intr-o cantitate moderata si in cure de cateva zile, samburii de caisa pot face adevarate minuni asupra sanatatii tale. Asta pentru ca ei contin proteine, acizi grasi, dar si vitamine (A,C, B) si minerale, precum fierul sau magneziul. Poate nu stiai, insa samburii de caisa fac minuni asupra bolnavilor de cancer. Distrug cancerul…

Citește mai departe
Chimicalele din alimentatie si cosmetice ne fac vulnerabili la alergii, avertizeaza medicii

Asociatia Mondiala de Alergologie: Bolile alergice sunt in crestere si tind sa capete proportii epidemice

Asociatia Mondiala de Alergologie atrage atentia ca bolile alergice sunt in crestere si tind sa capete proportii epidemice, sunt din ce in ce mai complexe in toata lumea, a subliniat joi, intr-o conferinta de presa, medicul Camelia Berghea. Potrivit medicului alergolog, cei mai afectati sunt copiii si adultii tineri, iar intre factorii care duc la…

Citește mai departe

Comisia ENVI a PE adopta o rezolutie care promoveaza trecerea la o noua generatie de biocombustibili

Comisia pentru mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) a Parlamentului European (PE) a adoptat joi o propunere legislativa care vizeaza limitarea productiei de biocombustibili traditionali si accelerarea trecerii la o noua generatie de biocombustibili din alte surse. Masura vizeaza reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera provocate de utilizarea in crestere a pamantului…

Citește mai departe
MADR: 7 mil euro alocate pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole ecologice!

Agricultura ecologica, cercetarea si formarea profesionala, in atentia ministrilor Agriculturii din Romania si Franta

Cooperarea in domeniul agriculturii ecologice, dar si in cercetare si formare profesionala au fost printre temele dezbatute joi de ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin si omologul francez, Stephane Le Foll. „S-a agreat continuarea si intarirea sprijinului reciproc pe care cele doua state si-l acorda in dezvoltarea si implementarea Politicii Agricole Comune, printre temele…

Citește mai departe
Productii record la graul fertilizat cu dolomita

Productii record la graul fertilizat cu dolomita

Efectele dolomitei “DEL-CA-MAG” in productivitatea fermelor a fost testata de numerosi fermieri care au observat cresteri vizibile in productia agricola din sectorul de crestere a animalelor si din vegetal. Un studiu recent, arata ca dolomitul de Delnita, cunoscut sub numele de “DEL-CA-MAG”, are efecte benefice asupra solurilor. Folosirea dolomitei este o solutie 100% naturala care poate fi utilizata…

Citește mai departe
Isteria OMG-urilor – avem motive s? ne temem de organismele modificate genetic?

Isteria OMG-urilor – avem motive sa ne temem de organismele modificate genetic?

Auzim din ce in ce mai vocal grupuri de oameni care scandeaza lozinci impotriva producatorilor de alimente care utilizeaza tehnici de inginerie genetica pentru a intari rezistenta plantelor impotriva daunatorilor si pentru o mai buna productivitate, insa nu putem sa nu ne intrebam. Sunt aceste tehnici periculoase pentru sanatatea omului si a mediului? Pot OMG-urile…

Citește mai departe

Mediu: 80 % din europeni sunt ingrijorati de impactul produselor asupra mediului

Conform unui nou sondaj, europenii ar fi dispusi, in majoritatea lor, sa isi schimbe obiceiurile de cumparare si sa se orienteze catre produse mai ecologice, insa multi dintre ei considera ca nu au acces la suficiente informatii si nu au incredere in afirmatiile producatorilor legate de caracterul ecologic al produselor. Sondajul privind „Atitudinile europenilor fata…

Citește mai departe

Alternativa BIO la pesticide

Duminica, de la ora 18.30, la Digi24, un amplu reportaj despre alternativa biologica la consumul de pesticide, solutie gasita de cercetatorii romani in anii ’80, dar abandonata acum din lipsa de fonduri. Realitatea de la care porneste reportajul Digi24 este aceea ca in fiecare an peste 30% din recoltele mondiale sunt distruse de insecte si…

Citește mai departe
Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

Organismele Modificate Genetic in Romania: Importam si mancam, dar nu producem

Uniunea Europeana aproba importurile de soia modificata genetic, permite folosirea acesteia pentru hrana animalelor, care sunt apoi sacrificate si ajung in farfuriile consumatorilor europeni. In schimb, agricultorilor romani li se interzice infiintarea culturilor de soia modificata genetic. In aceste conditii, fermierii locali au de pierdut in fata celor din statele sud-americane, spre exemplu. In plus,…

Citește mai departe

Nu ratati expunerea inteligenta la soare daca aveti astm sau alergii

Lumina soarelui poate imbunatati starea persoanelor care sufera de astm. Aceasta datorita secretiei de vitamina D, sustin cercetatorii britanici. Atopicii sunt persoane cu o sensibilitate extrem de crescuta. Acestea pot beneficia de actiunea razelor de soare, daca expunerea este controlata, la ore permise. Baile de ultraviolete trebuie insa evitate intre 10 si 17. Aceste persoane…

Citește mai departe

Sprijinul pe suprafata pentru fermierii din agricultura ecologica ar putea creste la 600 euro/ha din 2014

Sprijinul pe suprafata pentru fermierii din agricultura ecologica ar putea creste la 600 euro/hectar, in perioada 2014-2020, de la un sprijin situat intre 160 si 250 de euro, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. “Sint doua aspecte importante care vor veni in sprijinul fermierilor pe viitoarea Politica Agricola Comuna, care va intra in vigoare la…

Citește mai departe
Sorin Minea (Romalimenta): Ar trebui interzise importurile de produse modificate genetic în România

Sorin Minea (Romalimenta): Ar trebui interzise importurile de produse modificate genetic in Romania

Romania ar trebui sa interzica importurile de soia modificata genetic, atata timp cat agricultorului roman i s-a interzis prin legislatia europeana cultivarea acesteia, considera presedintele Federatiei Patronale Romane din Industria Alimentara – Romalimenta, Sorin Minea, intr-o dezbatere organizata de Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti. ‘De ce suntem obligati sa importam soia modificata genetic, iar agricultorului…

Citește mai departe

Gigantul Pepsi Cola intarzie sa scoata din reteta colorantul cu potential cancerigen

O organizatie de protectie a mediului a anuntat ca substanta folosita de Pepsi pentru colorarea celebrei bauturi contine un nivel mult prea ridicat de substante cancerigene, chiar si dupa ce compania a anuntat ca va schimba formula de preparare, scrie Huffington Post. In luna martie, companiile PepsiCo Inc. si Coca-Cola.co au sustinut ca-si vor modifica…

Citește mai departe

Ce se ascunde la umbra plantelor modificate genetic

Plantele modificate genetic n-au prins radacini in Romania. Daca subiectul facea valuri in anii de prosperitate economica, interesul a scazut treptat, odata cu suprafatele cultivate cu porumb mutant. Insa, un amendament depus saptamana trecuta de un grup de deputati la legea privind protectia mediului dovedeste ca anumite interese vegeteaza in umbra acestor plante „mutante”. Parlamentarii…

Citește mai departe

Alimentele care stimuleaza creierul

Dieta influenteaza sanatatea creierului si procesele cognitive. Anumite alimente pot imbunatati memoria, atentia si capacitatea de a invata, anunta Prevention Magazine. Studiul -Prevenirea – noua strategie a creierului- a fost publicat de doctorul Cynthia Green, director al programului de imbunatatire a memoriei de la Facultatea de Medicina din New York. Printre alimentele recomandate se numara…

Citește mai departe