TEPCO deverseaz? în mare apa subteran? de la Fukushima

TEPCO deverseaza in mare apa subterana de la Fukushima

Compania care gestioneaza centrala nucleara accidentata Fukushima a inceput miercuri sa deverseze in mare sute de metri cubi de apa subterana, pompata in amonte de reactoare, o operatiune care provoaca furia organizatiilor ecologiste. “Am inceput deversarea (…) la (ora locala) 10.25 (4.24, ora Romaniei)”, a anuntat Tokyo Electric Power (TEPCO) intr-un e-mail.”O patrula a efectuat…

Citește mai departe

Circulatia apei subterane. Implicatii asupra fracturarii hidraulice

Una dintre realizarile importante ale tezei mele de doctorat de la University of Oklahoma („Heat Flow in Oklahoma”, 1997) a fost stabilirea unei regim convectiv de transport al caldurii crustale prin intermediul deplasarii apei subterane in Oklahoma. Practic, am explicat o semnificativa anomalie pozitiva de flux geotermic in partea de nord est a statului[1] prin aportul…

Citește mai departe
Nivel f?r? precedent de cesiu radioactiv într-un pu? situat între centrala Fukushima ?i Pacific

Nivel fara precedent de cesiu radioactiv intr-un put situat intre centrala Fukushima si Pacific

Compania care gestioneaza centrala accidentata Fukushima a anuntat ca a masurat joi un nivel de cesiu radioactiv fara precedent, pana in prezent, intr-un put situat intre reactoarele devastate si Oceanul Pacific, cu care se invecineaza. Concentratii de izotopi de cesiu 134 de 37.000 de bequereli la litrul de apa si de 93.000 de bequereli la…

Citește mai departe

Crestere de cesium radioactiv la Fukushima

Administratorul centralei nucleare avariate de la Fukushima a anuntat marti ca a constatat o multiplicare de 90 de ori in trei zile a nivelului cesiumului radioactiv intr-un put de prelevari situat intre reactoare si mare, relateaza AFP. Aceasta noua descoperire alarmanta suscita noi intrebari cu privire la propagarea apei subterane contaminate. Potrivit prelevarilor efectuate in…

Citește mai departe
Prima dezbatere public? privind gazele de ?ist va fi stabilit? dup? Consiliul de Mediu din 17 iunie

Guvernul a promis lamurirea exploatarii gazelor de sist

Parlamentarii vor relua discutiile pe tema exploatarii gazelor de sist, iar ecologistii se tem ca „fracking-ul” va primi „unda verde” • Contaminarea panzei freatice sau a solurilor, posibile riscuri pentru sanatatea umana, riscuri de securitate sau cutremure – sunt doar cateva dintre elementele negative ale controversatului procedeu de exploatare Exploatarea gazelor de sist in Romania…

Citește mai departe

Riscurile metodei de fracturare hidraulica – Impactul asupra mediului

„Lucrarile de exploatare prin fracturare la o instalatie de foraj in Sisturile Barnett, timp de 3 luni au acelasi impact ca cele ale unui oras cu 4.000 de locuitori in ce priveste consumul de apa, generarea de deseuri solide, emisiile atmosferice si traficul.” (David Bumett, Director al Institutului de Cercetare „Global Petroleum”] Constatari principale referitoare la…

Citește mai departe

ANAR: Aproape 80% din apele de suprafata ating obiectivele de mediu

Aproape 80% din apele de suprafata ating obiectivele de mediu, informeaza, marti, Administratia Nationala „Apele Romane” (ANAR), transmite Agerpres (27 martie). Potrivit evaluarilor realizate la nivelul anului 2011 cu privire la calitatea apelor de suprafata si din subteran, la nivel national, 79,55% (respectiv 1.719), din totalul corpurilor de apa de suprafata evaluate in anul 2011…

Citește mai departe

Intre 1990 si 2006, in Uniunea Europeana s-au pierdut definitiv cel putin 275 hectare de sol pe zi

Un fenomen ingrijorator in Uniunea Europeana este degradarea solului. Conform datelor publicate astazi de Comisia Europeana, intre 1990 si 2006 s-au pierdut definitiv cel putin 275 hectare de sol pe zi prin impermeabilizarea solului, adica acoperirea terenurilor fertile cu material impermeabil. “Eroziunea solului cauzata de apa afecteaza 1,3 milioane km² in Europa, o suprafata de 2,5 ori mai…

Citește mai departe

    Primarul Sucevei cauta bani pentru oprirea alunecarilor de teren

    Seful municipalitatii sucevene, Ion Lungu, s-a aflat ieri, in Bucuresti, la Administratia Fondului de Mediu, unde a reluat solicitarile pentru acordarea finantarii necesare lucrarilor de stabilizare a versantilor afectati de alunecari, Zamca si Teodoreni. „Voi insista ca lucrarile in aceste zone deosebit de importante, in care exista alunecari de teren, sa inceapa cat mai repede….

    Citește mai departe
    Fenechiu: "Transportul pe c?ile navigabile interioare trebuie dezvoltat într-un mod sustenabil din punct de vedere ecologic"

    CFR Calatori aloca 5,4 mil. lei pentru protectia mediului la unitatea de intretinere material rulant

    CFR Calatori organizeaza pe 19 iulie procedura de licitatie deschisa pentru „implementarea masurilor de protectie a mediului la unitatea de intretinere a materialului rulant apartinand SNTFC CFR Calatori SA”, valoarea estimata a contractului fiind de 5.370.000 lei fara TVA. Procedura de licitatie deschisa se va finaliza cu atribuirea unui contract de executie, in baza caruia…

    Citește mai departe

    Apa potabila poluata cu arsen, in localitatea Ardusat

    Apa potabila cu arsen in Ardusat. In urma unei analize de laborator a calitatii apei potabile furnizate in sistemul de distributie a localitatii Ardusat, s-a constatat depasirea valorilor legale admise privind concentratia  de arsen. In consecinta, alimentarea cu apa potabila a locuitorilor a fost sistata, pana la remedierea situatiei. Apa potabila din Ardusat a fost sistata, ca urmare a constatarii, in…

    Citește mai departe

    Apa la robinet cu fier si plumb in exces

    Apa din sursa subterana care alimenteaza municipiul Slobozia, statiunea Amara si patru comune din judetul Ialomita are o concentratie de fier mai mare decat maximele admise in normele de sanatate publica. Concentratia de plumb din apa este si ea foarte mare, la iesirea din statia de tratare a apei fiind de 9,6 mg/l fata de…

    Citește mai departe

    Studii privind tratarea levigatului de la gropile de gunoi ecologice

    LUCRARILE CE STAU LA BAZA REALIZARII UNEI GROPI ECOLOGICE Lucrarile care se au in vederea realizarii unui depozit de deseuri sunt urmatoarele: – lucrari terasamente ; – lucrari de etansare ; -controlul de calitate al materialelor de etansare (geocompozitului, geomembranei, geotextilului de protectie) ; – realizarea sistemului de drenare a levigatului ; – realizarea sistemului…

    Citește mai departe