Platforma inovativa de instruire a reciclatorilor in vederea  dezasamblarii si reciclarii deseurilor electrice si electronice

Problema deseurilor electronice   Ca rezultat al inovarii tehnologice, deseurile electrice si electronice (DEEE) au devenit categoria cu cea mai mare crestere la nivel global. Conform definitiei date de StEP ( organizatie globala angajata in rezolvarea problematicii deseurilor electrice si electronice), DEEE-urile  reprezinta orice tip de echipamente electrice si electronice impreuna cu partile lor componente,…

Citește mai departe
Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

    Cele mai mari dezastre ecologice, cauzate de om

    Cele mai grave dezastre ecologice s-au produs din cauza omului. Cei de la Historia si-au propus sa faca topul celor mai groaznice dezastre, care au zdrunciunat echilibrul si supravietuirea planetei. 1.Cel mai infiorator dezastru nuclear din istorie, cauzat de o centrala. Pe 26 aprilie 1986 unul dintre reactoarele centralei de la Cernobil din Ucraina a…

    Citește mai departe
    Guvernul Ponta vrea fracturare hidraulica

    Bulgaria a interzis exploatarea gazelor de sist. Chevron se va concentra mai mult asupra Romaniei!

    Compania americana Chevron se va retrage din Bulgaria deoarece autoritatile din Sofia au interzis explorarea gazelor de sist prin fracturarea hidraulica a solului si introducerea unor substante chimice in acest proces, un procedeu controversat cu potentiale efecte nocive asupra mediului. Noua strategia a celor de la Chevron va fi reorientarea puternica inspre tari precum Polonia,…

    Citește mai departe
    Uzura moral? planificat?: sursa tuturor problemelor de mediu

    Uzura morala planificata: sursa tuturor problemelor de mediu

    Conceptul acesta a inceput sa fie dezvoltat inca din anii ’20, odata cu inventarea unui cartel secret care limita durata de functionare a becurilor incandescente. Uzura morala planificata, romanescul pentru “planned obsolescence”, este in fapt o strategie de marketing menita sa limiteze durata de functionare a produselor, pentru asigurarea cererii continue de noi produse si…

    Citește mai departe

    WWF lanseaza campania „Raurile de munte: ultima sansa”

    WWF lanseaza campania „Raurile de munte: ultima sansa” WWF-Romania lanseaza campania nationala „Raurile de munte: ultima sansa”, urmand modelul campaniei din 2011, „Salvati padurile virgine”, cand peste 100.000 de romani au contribuit la modificarea legislatiei, in favoarea padurilor virgine. WWF isi propune ca, alaturi de sustinatorii campaniei, sa obtina protectia legala pentru cele mai valoroase…

    Citește mai departe

    FDGR Brasov se opune proiectului de exploatare cu cianuri de la Rosia Montana

    Reprezentantii Forumului Democrat al Germanilor din Romania din Brasov s-au alaturat brasovenilor care au protestat impotriva exploatarii cu cianuri si impotriva proiectului de lege in forma propusa de Guvern. Reprezentantii FDGR Brasov spun ca vor propune si sustine strangerea de semnaturi pentru organizarea unui referendum national cu privire la aceasta problema. “Cu un ochi am…

    Citește mai departe
    Zgonea: Luni convoc?m BP reunite la Parlament pentru Comisia special? pentru Ro?ia Montan?

    Fostul primar si senator Gh Funar a efectuat vineri un denunt penal care vizeaza tezaurul aurifer de la Rosia Montana

    CLUJ. Fostul primar si senator Gh Funar a efectuat vineri un denunt penal, la Parchetul General, fata de persoanele responsabile de genocidul, tradarea, complotul si distrugerea tezarului aurifer, care se pregateste la Rosia Montana. Deuntul lui Funar este in mod traditional unul extrem de stufos, cu multe explicatii, multi martori si posibil multi vinovati. “In…

    Citește mai departe

    Comisar despre cianuri: exista reguli comunitare care trebuie respectate

    Folosirea cianurilor in exploatarea diverselor resurse minerale depinde de fiecare stat din Uniunea Europeana, a declarat comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, aflat in vizita oficiala la Bucuresti. Asta nu inseamna neaparat interdictii, a spus comisarul, dar exista reguli comunitare care trebuie respectate. Utilizarea mult condamnatelor cianuri este decisa de fiecare tara din uniune, spune…

    Citește mai departe

    Mars de solidaritate in Baia Mare impotriva proiectului minier cu cianuri de la Rosia Montana

    Miercuri, 27 iulie a.c., la ora 15.00, suntem impreuna in Piata Millenium din municipiul Baia Mare (Maramures) pentru a participa la un mars de protest impotriva proiectului minier bazat pe cianuri si impotriva distrugerii irecuperabile a patrimoniului natural si cultural de la Rosia Montana. Vrem Cultura, NU CIANURĂ! In zona Baia Mare (respectiv la iazul…

    Citește mai departe

    UE trebuie sa isi reformeze politicile agricole si cele legate de pescarii daca doreste salvarea biodiversitatii

    Societatea Ornitologica Romana (SOR)2 saluta adoptarea Strategiei pentru protejarea biodiversitatii elaborata de Uniunea Europena, care stabileste principalele actiuni necesare pentru stoparea declinului diversitatii biologice pana in 2020. Strategia are potentialul de a aduce Europa mai aproape de stabilitatea ecologica, desi masurile publicate de Comisia Europeana reprezinta doar minimul necesar pentru evitarea unor dezastre ecologice si,…

    Citește mai departe

    Uriasa pata de petrol din Golful Mexic a atins tarmul statului american Louisiana

    Pata de petrol ameninta ecosistemul fragil al deltei fluviului Mississippi. Uriasa pata de petrol din Oceanul Atlantic a atins,vineri dimineata, tarmul statului american Louisiana! Armata americana, alaturi de echipele locale de interventie incearca acum sa tina sub control deversarile provocate de explozia si, apoi, scufundarea unei platforme petroliere in Golful Mexic. Deversarile ataca delta fluviului…

    Citește mai departe

    Dezastrele ecologice – o realitate crunta cu care ne confruntam

    Poluarea cu antidaunatori, scurgerile de petrol in apa marii, pericolele la care ne expun radiatiile nucleare si incendiile forestiere ameninta ecosistemul planetei noastre. Pentru a apara viata pe Terra este esential sa descoperim si sa analizam greselile care au provocat acest mare rau ecologic. Scurgerile de petrol in apa marii Una dintre cele mai mari…

    Citește mai departe

    Locuitorii insulei Mousuni folosesc tehnologia impotriva schimbarilor climatice

    WWF a inaugurat recent un Centru de Adaptare Climatica, pe mica si vulnerabila insula Mousuni, din partea indiana a Sundarbans, pentru a-i ajuta pe cei 20000 de locuitori sa se protejeze de amenintarile cauzate de schimbarile climatice. Centrul include un sistem electronic de avertizare timpurie in cazul dezastrelor, cum ar fi cicloanele si inundatiile, provizii…

    Citește mai departe

    Poluarea mediului inconjurator

    Pentru a intelege poluarea si efectele ei nocive asupra planetei si sanatatii locuitorilor sai este foarte bine sa ne uitam inapoi, la accidentele care au cauzat dezastre ecologice, ce au dat peste cap ecosistemele zonelor unde s-au produs. Lista de mai jos cuprinde cele mai „memorabile” dezastre ecologice care au poluat mediul inconjurator. Explozia reactorului…

    Citește mai departe

    Dezastre ecologice vizibile dupa inchiderea minelor

    Singura halda de steril recuperata pentru mediul inconjurator, cea de la Cavnic, este o realizare olandeza. Tragedia petrecuta recent la Mina Petrila, din Hunedoara, a starnit o noua serie de dezbateri privind starea acestei ramuri industriale in Romania. Mai mult, in cele mai multe cazuri din zonele in care mineritul este de domeniul trecutului ramane…

    Citește mai departe

    40 de ani de dezastru

    Marea Aral a pierdut 70 % din suprafata sa in patruzeci de ani, devenind unul dintre cele mai mari dezastre ecologice orchestrate de om. Pentru a dezvolta agricultura in stepele aride ale Asiei Centrale, autoritatile sovietice au construit in anii „60 vaste canale de irigatii de-a lungul celor doua fluvii care alimentau Marea Aral, Amu-Daria…

    Citește mai departe