De ce au crescut balenele a?a de mari?

Balenele albastre din California, odinioara aproape de disparitie, revin la nivelele istorice

Balenele albastre din California, cele mai mari animale de pe Pamant, odinioara ajunse in pragul disparitiei din cauza vanatorii de balene, se afla intr-o revenire remarcabila spre nivelul istoric din secolul al XIX-lea, potrivit unui studiu al Universitatii din Washington, publicat la sfarsitul saptamanii trecute. Aceasta redresare face din balenele albastre din California — al…

Citește mai departe

Studiu: Gazele emise de dinozaurii sauropozi ar fi fost suficiente, prin producerea de metan, pentru a determina o incalzire climatica

Gazele emise de dinozaurii sauropozi, animale erbivore de acum 150 de milioane de ani, ar fi fost suficiente, prin producerea de metan, pentru a determina o incalzire climatica in epoca preistorica, arata un studiu publicat luni in Statele Unite si mentionat de AFP. Aceste imense animale, ca diplodocus, care cantarea in medie 20 de tone,…

Citește mai departe

Doua noi specii de dinozauri cu coarne, descoperite in SUA

Erau rude apropiate ale triceratopsului si apartineau familiei ceratopsienilor. Ceratops inseamna fata cu coarne, in greaca. Oamenii de stiinta au scos la suprafata doua noi specii de dinozauri gigantici cu coarne, ierbivori, in sudul statului american Utah. Animalele traiau pe „continentul pierdut” Laramidia in cretacicul tarziu, acum 68-99 de milioane de ani in urma. Laramidia…

Citește mai departe

Veveritele rontaiau oasele dinozaurilor

In urma cu 75 de milioane de ani, nimic nu se pierdea in natura, mamiferele de atunci avand grija sa „recicleze” oasele dinozaurilor. Animale de marimea veveritelor au rontait scheletele de triceratops si ale altor dinozauri, lasand in urma semne distincte pe oasele reptilelor gigantice. Muscaturile au o vechime de circa 75 de milioane de…

Citește mai departe

Transilvania a fost raiul dinozaurilor pitici, Magyarosaurus dacus

Cercetatorii au confirmat ca in Transilvania a trait o specie de mini-dinozaur, denumita Magyarosaurus dacus. Nu toti dinozaurii au fost gigantici, ci o parte din ei nu depaseau ca inaltime un cal. Cercetatorii au confirmat ca micile bestii erau, intr-adevar, dinozauri pitici. Mini-dinozaurul a trait in Transilvania, acum 75-70 de milioane de ani. Fosilele animalului,…

Citește mai departe

Stiati ca… despre paduri

– In prezent, pe Pamant,mai exista doar 3 mari paduri:Padurea Amazon din Brazilia si padurile boreale din Rusia si Canada. – Padurile contin intre 50-90% din speciile terestre. Doar padurile tropicale adapostesc intre 10-50 milioane de specii- peste 50%din speciile de pe planeta.( Sursa Agentia de Investigare a Mediului). – Padurile acopera 2 procente din…

Citește mai departe

Stiati ca?

In prezent, pe Pamant mai exista doar 3 mari paduri: Padurea Amazon din Brazilia si padurile boreale din Rusia si Canada. Padurile contin intre 50-90% din speciile terestre. Doar padurile tropicale adapostesc intre 10-50 milioane de specii- peste 50%din speciile de pe planeta.( Sursa Agentia de Investigare a Mediului). Padurile acopera 2 procente din suprafata…

Citește mai departe

Dinozaur in miniatura

DESCOPERIRE. Paleontologii canadieni au descoperit fosila celui mai mic dinozaur carnivor care a populat continentul nord-american in urma cu 75 de milioane de ani, scrie AFP. Micul dinozaur, inrudit cu velociraptorul, cantarea doua kilograme , avea o inaltime de 50 de centimetri si se hranea cu insecte, batracieni si mici mamifere. El a fost botezat…

Citește mai departe