18 noiembrie – ziua impaduririi nationale cu ajutorul voluntarilor

Pentru al treilea an consecutiv, initiativa  nationala pe baza de voluntariat ”Plantam fapte bune in Romania” va desfasura activitati de impadurire, in mai multe judete, in aceeasi zi.   Sambata, 18 noiembrie, voluntarii vor reveni pentru completari de puieti pe terenurile din Letcani-jud. Iasi, Pestera-jud. Constanta, Utvin-jud. Timis si Armasesti-jud. Ialomita. De asemenea, in aceeasi…

Citește mai departe

Let`s Do It, Romania! si Teach for Romania lanseaza „Let’s Share & Care!”, primul centru de minerit urban pentru combaterea risipei si sustinerea educatiei in comunitatile defavorizate

Mineritul urban este alternativa la mineritul traditional si consta in recuperarea resurselor din deseuri, de la metale din deseuri electronice pana la materiale de constructii din demolari, prin repararea, reutilizarea sau reciclarea acestora. O initiativa care promoveaza mineritul urban este „Let’s Share & Care!” lansat de Let’s do it, Romania!, care isi propune sa sustina copiii…

Citește mai departe

Un parc eolian din judetul Constanta se desfiinteaza

Wind Power Plant SRL va demonta noua turbine ce alcatuiesc Parcul eolian Targusor, pe care il detine. In acest sens, societatea solicita de la Agentia pentru Protectia Mediului Constanta eliberarea acordului de mediu pentru desfiintarea partiala a Parcului eolian Targusor. Dezvoltarea proiectului a fost realizata de Monsson Alma SRL. Precizam ca am luat legatura cu…

Citește mai departe

    Cluj Napoca: Sistemul de Management Integrat al Deseurilor amanat. Dirigentie la DNA

    Inginerul desemnat de Atzwanger pentru a asigura dirigentia de santier, Tahal Consulting Engineers, a incasat aproape doua milioane de lei pentru supravegherea lucrarilor din contractele pentru Sistemul de Management Integrat al Deseurilor, desi obligatiile sale au fost realizate numai in proportie de aproximativ 75%. Conducerea Consiliului Judetean Cluj a declarat ca Tahal a trimis o…

    Citește mai departe

    “Let`s Do It, Danube!”: Elevii sunt invitati la training-uri eco si la o caravana de film documentar

    “Let`s Do It, Danube!” da startul campaniei de educare in judetele dunarene. Elevii sunt invitati la training-uri eco si la o caravana de film documentar. Incepand de astazi, echipa “Let’s Do It, Danube!” da startul campaniei de educare ecologica in scolile din judetele dunarene, prin intermediul training-urilor interactive sustinute de echipele locale “Let’s Do It,…

    Citește mai departe
    Ministerul Mediului și Consiliul Concurenței își dau mâna ca pădurile să fie vândute cât mai ieftin în continuare

    Ministerul Mediului si-a propus sa sustina impadurirea a peste 7.000 de hectare in acest an

    Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor si-a propus pentru acest an sa sustina extinderea fondului forestier national cu peste 7.000 de hectare, potrivit unui comunicat remis, miercuri, AGERPRES. Astfel, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu, a semnat un protocol de colaborare, impreuna cu Asociatia Comunelor din Romania (ACOR) si organizatiile neguvernamentale ‘Let’s Do It, Romania’…

    Citește mai departe
    Ce nu ştiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tămăduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

    Ce nu stiai despre apa lacului Amara: „ingredientul secret cu puteri tamaduitoare” descoperit de savantul Petru Poni

    Lacul Amara este principala atractie turistica si principalul factor terapeutic natural din Statiunea Amara, la o distanta de aproximativ 7 km de orasul Slobozia. Desfasurat in forma literei S, lacul se intinde pe o suprafata de aproximativ 130 hectare. Putini stiu ca lacul Amara are puteri tamaduitoare. Savantul Petru Poni este cel care a descoperit…

    Citește mai departe

    Echipa “Let’s do it, Romania” lanseaza ”Let’s do it, Danube” – editia a II-a

    Pentru cel de-al doilea an consecutiv, echipa “Let’s Do It, Romania!” desfasoara in aceasta primavara campania “Let’s Do It, Danube!”, creata cu scopul de a educa si responsabiliza cetatenii Romaniei in ceea ce priveste curatenia apelor si in special a Dunarii, cea mai importanta apa curgatoare din tara. Campania debuteaza pe 21 martie cu o…

    Citește mai departe
    Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

    Monsanto Romania alaturi de mediul academic in crearea de locuri de munca pentru viitorii absolventi

    Monsanto se implica in mediul academic din Romania printr-un program dedicat studentilor, intitulat MORE & Future. Specialistii companiei vor fi prezenti in universitatile partenere, unde vor impartasi experienta lor pasionatilor de agronomie. Proiectul se va desfasura in perioada 28 mai – 11 iunie 2014, in 4 centre ale Univesitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara,…

    Citește mai departe
    Plan de management pentru una dintre cele 17 arii protejate din Ialomita

    Plan de management pentru una dintre cele 17 arii protejate din Ialomita

    Societatea Ornitologica Romana, custodele sitului Natura 2000 Lacul Strachina, a desfasurat vineri, 7 noiembrie, la Tandarei, o conferinta de presa dedicata proiectului „Elaborarea Planului de Management al Ariei Speciale de Protectie Avifaunistica ROSPA 0059 Lacul Strachina”. In acest context, am aflat amanunte despre actiunile de conservare a naturii care au loc intr-un sit Natura 2000…

    Citește mai departe
    Omul de afaceri Gheorghe Ceteras, retinut in dosarul privind retrocedarea a 5.000 hectare de padure

    Romsilva a inceput lucrarile la prima perdea forestiera de protectie din ultimii 25 de ani; costuri de 2.500 euro/hectar

    Regia Nationala a Padurilor – Romsilva a demarat, marti, lucrarile la prima perdea forestiera de protectie din ultimii 25 de ani, realizata in estul judetului Ialomita, de-a lungul autostrazii A2, pe un tronson de 11 kilometri. ‘Rolul acestei perdele forestiere de protectie este de a opri zapada adusa de Crivat in partea de est. Perdeaua…

    Citește mai departe
    Deseuri periculoase stocate aiurea de agentii economici. A intervenit politia

    Deseuri periculoase stocate aiurea de agentii economici. A intervenit politia

    Potrivit Politiei Romane, 126 de infractiuni au fost constatate de politistii specializati in arme, explozivi si substante periculoase, in urma unei actiuni nationale, pentru verificarea operatiunilor cu substante si deseuri periculoase. Peste 70 de kilograme si 80 de litri de substante chimice periculoase au fost indisponibilizate. In perioada 8 septembrie – 24 octombrie, Directia Arme,…

    Citește mai departe
    Bani pentru impaduriri

    Bani pentru impaduriri

    Regia Nationala a Padurilor (RNP) – Romsilva va aloca in aceasta toamna circa 21 de milioane de lei pentru impadurirea unei suprafete de aproape 4.300 de hectare, iar cele mai importante lucrari vor fi efectuate in zona de campie si in Delta Dunarii, respectiv in judetele Tulcea, Dolj si Ialomita, potrivit datelor furnizate de Romsilva,…

    Citește mai departe
    O nou? legii a v?nâtorii se discut? în Parlament. Str?inii vor putea organiza partide în România ?i s-ar putea extinde perioada de vân?toare

    O noua legii a vanatorii se discuta in Parlament. Strainii vor putea organiza partide in Romania si s-ar putea extinde perioada de vanatoare

    Societatea Ornitologica Romana avertizeza ca Romania risca o noua procedura de infringement daca modificarile aduse Legii Vanatorii vor trece de plenul Camerei Deputatilor. Initiativa legislativa va fi discutata astazi in Parlament. Concret, modificarile legii 407/2006 prevad prelungirea perioadelor de vanatoare pentru 5 specii de pasari si posibilitatea vanatorilor straini de a vana in Romania fara…

    Citește mai departe
    Programul Casa Verde pentru persoane fizice

    Reincepe „Casa Verde”

    Administratia Fondului pentru Mediu(AFM) a reluat semnarea contractelor de finantare din programul „Casa Verde” demarat in 2011. De altfel, ministrul Mediului Attila Korodi a dat asigurari ca pana la sfarsitul anului se va finaliza etapa de semnare a contractelor de finantare, ceea ce da certitudinea beneficiarilor ca vor primi subventiile de stat pentru echipamentele pe…

    Citește mai departe
    Dezvoltare durabila: teritoriile marginale transformate in zone de producere a energiei regenerabile

    Dezvoltare durabila: teritoriile marginale transformate in zone de producere a energiei regenerabile

    Scopul proiectului M2RES, inceput in anul 2011 si care se va finaliza la sfarsitul lunii mai 2014, este acela de a recupera teritoriilor marginale, transformandu-le in zone de producere a energiei din surse regenerabile, incluzandu-le astfel in programele de dezvoltare durabila. In cadrul Programului de Cooperare Transnationala Sud Est Europeana – SEE (www.southeast-europe.net) s-a derulat…

    Citește mai departe

    Asociatia „Alutus” si Societatea Romana de Ornitologie au demarat, azi, proiectul de educatie ecologica „Pasarile. Aripile viitorului”

    In acest proiect vor fi angrenati pe parcursul urmatoarelor luni elevi din noua judete ale tarii. Proiectul a inceput cu o actiune de cunoastere a speciilor de pasari care traiesc in parcul din centrul municipiului Sfantu Gheorghe, urmata de ateliere de origami, pictura si proiectii de filme despre viata pasarilor, organizate la Muzeul National al…

    Citește mai departe
    Patru tone de sturioni urmau s? ajung? pe pia?a neagr?. Braconierii au ajuns la audieri

    Patru tone de sturioni urmau sa ajunga pe piata neagra. Braconierii au ajuns la audieri

    Politistii si procurorii Parchetului General au descins, vineri, la mai multe locatii din sase judete, printre care si Galatiul, in cadrul unei actiuni pentru combaterea braconajului piscicol. Perchezitiile au avut loc la sedii si punctele de lucru ale unor societati comerciale cu activitate in domeniul depozitarii si comercializarii pestelui si a produselor din peste, spatii…

    Citește mai departe

    Situl «Natura 2000», «un morman de hartii» de 3,3 milioane de euro

    La sfirsitul saptaminii precedente, doua ONG-uri obscure au anuntat public debutul a doua proiecte care vizeaza «protectia biodiversitatii de-a lungul Coridorului Ialomitei». Concret, aproape trei sferturi din teritoriul judetului nostru si un sfert din teritoriul Prahovei vor face obiectul unui plan de management european care isi propune «mentinerea starii de conservare a speciilor si habitatelor…

    Citește mai departe

    Romsilva va impaduri 1.711 hectare in aceasta toamna, alte 1.807 hectare se vor regenera natural

    Valoarea lucrarilor de regenerare a padurilor estimate a se realiza in toamna acestui an se ridica la 28 de milioane de lei, pentru 3.518 hectare, sumele provenind din fondul constituit la nivelul regiei pentru conservare si regenerare, a declarat, joi, directorul general al Romsilva, Adam Craciunescu. ‘In aceasta toamna folosim peste 14 milioane de puieti…

    Citește mai departe

    Al doilea parc eolian, ca marime, din Romania, este in constructie in judetul Ialomita

    Pe teritoriul comunelor Facaeni si Vladeni se construieste in prezent un parc eolian, al doilea ca marime din Romania, investitia totala aferenta celor doua faze ale parcului (totalizand 264 MW) fiind de aproximativ 200 de milioane de euro. Impactul economic si social al acestei investitii este extrem de important, mai ales pentru administratiile locale si…

    Citește mai departe
    Romania a atras 0,6 miliarde dolari dupa deblocarea programului operational de mediu

    Peste 1 miliard de euro – platile catre beneficiarii POS Mediu

    Gradul de absorbtie a fondurilor europene prin Programul Operational Sectorial Mediu (POS Mediu), in raport cu alocarea UE pentru perioada 2007-2013, este de 15,46%, potrivit reprezentantilor Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice. Potrivit acestora, Autoritatea de Management (AM) din domeniu isi propune sa atinga un grad cat mai ridicat al absorbtiei fondurilor europene, pana la finalul…

    Citește mai departe