Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

Prof. univ. dr. Petruta Cornea despre dezinformarea cu privire la OMG-uri

Prof. univ. dr. Petruta Cornea, Presedinte al Comisiei de Biosecuritate din Cadrul Ministerului Mediului, a discutat in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro despre organismele modificate genetic si despre organizatiile „verzi” care incearca sa dezinformeze publicul aducand argumente trunchiate sau invalide din punct de vedere stiintific. Reprezinta OMG-urile un pericol pentru consumul uman, animal sau pentru…

Citește mai departe
În ce priveşte proiectul declarării Ţării Haţegului ca destinaţie ecoturistică: Primarul din Densuş vrea informaţii precise

    Cum vede primarul din Totesti ecoturismul in Tara Hategului

    In vederea atragerii vizitatorilor si a promovarii bogatului potential local, prin Asociatia de Turism Retezat si Parcul National Retezat, in Tara Hategului se deruleaza un proiect pentru obtinerea certificarii de destinatie eco a zonei, cu recunoasterea oficiala a Autoritatii Nationale pentru Turism. Astfel, se urmareste semnarea unui parteneriat intre autoritati publice, producatori autohtoni, asociatii si…

    Citește mai departe
    Baciu, LAPAR: Românii au compromis termenul "agricultur? ecologic?". Avem 4.400 de ferme, în Europa sunt 400

    Companiile chineze vor dezvolta in Romania proiecte de agricultura bio

    Niro Investment Group si Hua Yu Industrial Group vor dezvolta proiecte integrate de agricultura bio, in acest sens fiind semnat vineri, la Bucuresti, primul acord comun de investitii si cooperare in domeniul agriculturii integrate, informeaza un comunicat al Niro Investment Group, scrie Agerpres. Acordul prevede investitii in Romania din partea companiilor chineze in domeniul culturilor…

    Citește mai departe

    Grupul Visegrad, Romania, Bulgaria si Croatia actioneaza impreuna in domeniul mediului si organismelor modificate genetic

    Ministrul mediului si schimbarilor climatice, Attila Korodi, a participat in zilele de 7 si 8 mai, la Visegrad, la cea de-a 20-a reuniune a ministrilor de resort din formatul extins al Grupului de la Visegrad, incluzand Statele Membre ale Grupului (Polonia, Ungaria, Cehia si Slovacia), alaturi de Romania, Bulgaria si Croatia. Pe agenda reuniunii s-au…

    Citește mai departe

    Documentarul „Wild Carpathia 3” aduce in atentia intregii lumi traditiile si obiceiurile romanesti

    Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri si Turism, alaturi de Autoritatea Nationala pentru Turism, a organizat, ieri, avanpremiera documentarului de promovare a Romaniei, Wild Carpathia 3. Evenimentul s-a desfasurat in prezenta Ministrului Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism, Maria Grapini, Excelenta sa Martin Harris, Ambasador al Marii Britanii si al Irlandei de Nord,…

    Citește mai departe

    Rosia Montana o afacere paguboasa

    In urma cu doua luni, actionarii Gabriel Resources au fost convocati la Vancouver pentru adunarea anuala, intr-un context pe plan international total nefavorabil. Pretul aurului a scazut constant din vara lui 2011, iar la inceputul acestui an s-a prabusit pana la pragul costurilor de productie (costuri de operare si taxe/impozite/redevente), care au crescut constant. Valoarea…

    Citește mai departe
    Barack Obama: Vom lua masuri dure in lupta impotriva incalzirii climatice

    Barack Obama: Vom lua masuri dure in lupta impotriva incalzirii climatice

    Presedintele american, Barack Obama, a prezentat un pachet de masuri ce au ca scop limitarea schimbarii climatice. Masurile includ impunerea de limite asupra emisiilor centralelor electrice ce functioneaza pe baza de carbune. Presedintele american, Barack Obama, a prezentat un pachet de masuri ce au ca scop limitarea schimbarilor climatice. Masurile includ impunerea de limite asupra…

    Citește mai departe

    Romania trebuie sa isi imbunatateasca nivelul de siguranta luand in considerare si o situatie de neimaginat, asemenea celei de la Fukushima

    Presedintele Traian Basescu a precizat, astazi, la Seul, in cadrul Summit-ului privind Securitatea Nucleara, ca tara noastra trebuie sa isi imbunatateasca nivelul de siguranta luand in considerare si o situatie de neimaginat, asemenea celei de la Fukushima. Seful statului a facut invitatia catre Expertii Agentiei Internationale pentru Energie Atomica pentru a inspecta cele doua reactoare…

    Citește mai departe

      Poftiti in Delta Dunarii: Vezi toate traseele turistice din paradisul pasarilor

      Canale intotocheate marginite de stufaris, cu acoperisul din salcii pletoase, pasari din mai toate speciile ce se odihnesc printre nuferi, paduri cu liane exotice, nisipuri albe, toate acestea pot fi intalnite pe traseele turistice din zona Deltei. Afla mai mult aici, in fiecare zi, despre cele mai spectaculoase dintre traseele oficiale turistice din Rezervatia Biosferei…

      Citește mai departe

      Herghelia Beclean gazduieste etapa a II-a a Campionatului National de Atelaje cu doi cai

      Herghelia Beclean din structura Directiei Silvice Bistrita-Nasaud va gazdui in zilele de 1, 2 si 3 iulie 2011 cea de a II-a etapa a Campionatului National de Atelaje cu doi cai, eveniment dotat cu ”Cupa Romsilva”. Herghelia de stat bistriteana, administrata de catre Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, faimoasa pe plan international pentru cresterea…

      Citește mai departe

      Terapia Bowen, ingerul pazitor al umanitatii

      Pe zi ce trece tot mai multi romani afla cu surprindere ca in randul terapiilor alternative si-a facut aparitia, oarecum de curand, o terapie de-a dreptul extraordinara prin rezultatele obtinute si anume: terapia bowen (bowtech). Ce este terapia bowen? Terapia BOWEN, cunoscuta si ca terapia Bowtech (prescurtare de la Bowen Technique), este de departe, cea…

      Citește mai departe

      Intram intr-o Europa modificata genetic?

      Abia „uns” sef al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso vrea sa raspandeasca culturile transgenice la nivelul Uniunii Europene. Intentia presedintelui CE de a forta autorizarea „alimentelor mutante” a trezit deja dezbateri aprinse in presa si ecouri negative la nivel de guverne. Introduse pe piata in 1996, ca „produse-minune”, mai ieftine, mai rezistente la daunatori etc.,…

      Citește mai departe

      Expozitii de porumbei campioni ai lumii

      Sarbatorile de iarna l-au adus pe Mos Craciun si pentru columbofilii din Capitala. Cei mai valorosi porumbei au fost admirati in cardul expozitiei organizate sambata, 19 decembrie, in sala de sport a Scolii Generale nr. 30, din Bucuresti, unde aproximativ 300 de porumbei campioni au fost prezentati publicului de catre Asociatia Sportiv Columbofila „AS” a…

      Citește mai departe

      Biotehnologii ecologice utilizate in industria agroalimentara

      Conceptul de biotehnologie ecologica implica, intr-o acceptiune mai restransa, utilizarea exclusiva a organismelor vii in scopul prevenirii fenomenelor de poluare a mediului natural prin aplicarea biotehnologiilor care nu produc si nu elibereaza subproduse sau deseuri cu efecte negative asupra ecosistemelor terestre sau acvatiice. Aplicarea acestor biotehnologii ecologice, cu precadere in domeniul activitatilor agroalimentare, are cu…

      Citește mai departe

      Poliaminele – alternativa ecologica a hidrazinei si fosfatilor

      Tratarea anti-coroziune a apei in sistemele apa-abur-condens din majoritatea industriilor din Romania nu este tocmai ideala. Termocentrale, rafinarii, combinate chimice, fabrici de bere si multe alte obiective folosesc produse daunatoare mediului precum fosfatii la care se adauga hidrazina, un pericol real nu numai pentru natura, ci si pentru om. Coroziunea in sisteme cu cazane cu…

      Citește mai departe

      Solutia pentru omenire, energia nucleara

      Fizicianul roman Liviu Popa-Simil, stabilit in Statele Unite ale Americii, este inventatorul unui material care ar putea revolutiona domeniul energiei nucleare si ar putea stopa criza carburantilor. Pentru iesirea din criza mondiala, cercetatorul roman Liviu Popa-Simil recomanda, pe langa energiile regenerabile, investitii in genera-toarele nucleare nepoluante. Adevarul: Cum va simtiti in calitate de „roman de…

      Citește mai departe

      Uniunea Postala Universala se implica in programele mondiale de reducere a emisiilor de gaze

      Uniunea Postala Universala va sprijini programele mondiale de mediu privind schimbarile climatice si reducerea emisiilor de gaze prin introducerea mijloacelor de transport cu combustibil ecologic in retelele postale. Anuntul a fost facut de directorul general al UPU, Edouard Dayan, in cadrul forumului sustinut la Post Expo 2007 privind viitorul serviciilor postale.

      Citește mai departe