Cătina incașă, fructul care previne şi tratează LEUCEMIA, HEPATITA şi REUMATISMUL

Catina incasa, fructul care previne si trateaza leucemia, hepatita si reumatismul

Este un fruct bogat in vitamine din complexul B, B12 fiind rar intalnita in alte vegetale. De asemenea, are in compozitie vitamina P recunoscuta pentru proprietatile anti-inflamatorii, anti-oxidante si anti-virale. Physalis peruviana este denumirea oficiala a fructului cu origini in America de Sud, iar la noi mai poarta denumirea de catina incasa, in timp ce…

Citește mai departe
Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Ce vitamine si minerale contin plantele medicinale

Plantele medicinale sunt un bun tratamentpentru ca ele contin multe minerale si vitaminenecesare organismului uman atunci cand este slabit. Vitaminele Vitamina A mareste imunitatea, imbunatateste vederea, previne bolile de piele si este necesara pentru cresterea oaselor. Mai mult, are un aport important in formarea si cresterea danturii, dar ajuta si la incetinirea procesului de imbatranire….

Citește mai departe
Cât de periculoas? este expunerea la soare la ore nepotrivite? Medicii trag un semnal de alarm?

Cat de periculoasa este expunerea la soare la ore nepotrivite? Medicii trag un semnal de alarma

Expunerea la soare in intervalele 9.00-9.30 si 17.00-17.30 asigura tot necesarul de vitamina D, in timp ce efectul ultravioletelor in perioada pranzului este la fel de periculos vara si iarna, iar hainele si automobilul nu ofera protectia necesara, spune presedintele SRD, prof. dr. Alexandru Tataru. „Oamenii trebuie sa inteleaga ca in intervalul 11.00-16.00 efectele ultravioletelor…

Citește mai departe
Locuinte „Eco Friendly” din deseuri de orez

Scut impotriva tumorilor: orezul

Asiaticii consuma orez la fiecare masa, pentru ca este o hrana usoara, bogata in vitamine, care asigura organismului necesarul zilnic de substante nutritive. In trecut a fost considerat hrana saracilor, dar in prezent a devenit un aliment de baza, una dintre cele mai cultivate cereale. Multe comunitati din Asia il venereaza ca pe o divinitate….

Citește mai departe
Flavonoidele din legume ?i fructe protejeaz? fum?torii de cancer

Flavonoidele din legume si fructe protejeaza fumatorii de cancer

O dieta bogata in flavonoide contribuie la reducerea riscului de cancer pulmonar la fumatori cu 50%. Si cancerul pancreatic are un risc redus cu 59%. Ce sunt flavonoidele? Flavonoidele sunt compusi chimici ce se gasesc in legume, fructe, ceai sau vin si au activitate antioxidanta, antimicrobiana, anticanceroasa si antiinflamatorie. Existenta acestor substante in legume este…

Citește mai departe

Tu faci cumparaturi anticancer?

Nu e zi in care sa nu se vorbeasca despre cancer si despre leacurile anticancer. Umanitatea este in asteptarea unui tratament revolutionar care sa duca la disparitia acestei cumplite boli. Dar v-ati gandit vreodata ca de fiecare data cand faceti cumparaturile puteti achizitiona alimente anticancer? Iata care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei…

Citește mai departe

Legumele tin bolile la distanta

Legumele tin bolile la distanta. Asadar, sa ne bucuram de cele care, in plina toamna, inca sunt pe piata. Varza, conopida, rosiile sau morcovii sunt doar cateva dintre legumele care ne pregatesc organismul pentru anotimpul rece. Conopida intareste inima. Pentru ca are o valoare calorica destul de scazuta, conopida este indicata persoanelor care urmeaza o cura…

Citește mai departe

Sfaturile alimentare ale celebrului doctor Oz pentru prevenirea cancerului

Nu e zi in care sa nu se vorbeasca despre cancer si despre leacurile anticancer. Umanitatea este in asteptarea unui tratament revolutionar care sa duca la disparitia acestei cumplite boli. Dar v-ati gandit vreodata ca de fiecare data cand faceti cumparaturile puteti achizitiona alimente anticancer? Iata care sunt sfaturile celebrului doctor Oz pentru prevenirea celei…

Citește mai departe

Fructele inchise la culoare previn aparitia unor grave probleme de sanatate

Studiile recente au scos la iveala faptul ca fructele inchise la culoare previn aparitia unor grave probleme de sanatate, cum ar fi bolile hepatice, cancerul, anemia, osteoporoza, afectiunile cardiace sau degenerative, precum maladia Alzheimer, deoarece sunt foarte bogate in vitamina C si grupul de vitamine, B cu efect antiinflamator, antiimbatranire, antidiabetic si care, impreuna, actioneaza…

Citește mai departe
Fructele, singurul aliment care pune creierul la munca

Alimentatia care te fereste de cancer

Alimentatia sanatoasa este elementul cheie pentru evitarea multor boli, inclusiv problemele digestive, ale esofagului, ale ficatului si chiarcancer. In principal, este bine sa mananci cat mai putine grasimi, alegandu-le doar pe cele sanatoase, si sa alegi nutrientii necesari unei buni functionari. Grasimea in exces creste nivelul acidului biliar din colon, care provoaca tumori. De aceea, este bine ca…

Citește mai departe

„Super-rosia” cu proprietati anticancer

O „super-rosie” creata de cercetatorii italieni poate fi alimentul perfect pentru prevenirea declansarii cancerului la prostata, a declarat, marti, directorul World Foundation of Urology (WFU), informeaza ansa.it. Lansand campania „Saptamana luptei impotriva cancerului la prostata” in Italia, Mauro Dimitri, presedintele WFU, a declarat ca „super-rosia” creata de cercetatorii de la Institutul Biomolecular din cadrul Centrului…

Citește mai departe

Rosiile ajuta la mentinerea greutatii

Tomatele contin in compozitia lor anumite substante care inhiba pofta de mancare, releva o cercetare recenta Uita de dietele drastice si de exercitiile fizice care iti dau dureri musculare, este sfatul cercetatorilor de la Universitatea Reading. Specialistii spun ca rosia este ingredientul-minune mai ales cand dorim sa ne mentinem silueta sau vrem sa scapam de…

Citește mai departe

Radiatiile ultraviolete fac ravagii

In Europa s-a declansat o adevarata isterie fata de razele ultraviolete care au depasit de aproape zece ori valoarea suportata de piele. La noi, nimeni nu zice nimic, desi zece minute in plin soare pot transforma orice neg intr-unul malign. Se intampla si in vecini – Austria, Polonia, Ungaria, iar hartile realizate din satelit arata…

Citește mai departe

Plante medicinale, recunoscute de stiinta (I)

Multe plante sunt folosite de mii de ani pentru tratarea problemelor de sanatate, insa doar putine dintre ele au facut obiectul unor cercetari stiintifice. Usturoiul Folosirea regulata a usturoiului este asociata cu prevenirea bolilor cardiovasculare. Oamenii de stiinta au demonstrat ca usturoiul favorizeaza cresterea nivelului de HDL-Colesterol (colesterolul bun) si scaderea celui de LDL-Colesterol (colesterol…

Citește mai departe