Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe

Care sunt fructele si legumele cu cele mai multe pesticide. Cum ne ferim de otravurile de la piata sau supermarket

Medicii nutritionisti si agricultorii autohtoni concorda in principiul „cu cat mai mare, cu atat mai prost”, atunci cand trebuie sa ne alegem legumele si fructele de la tarabele din piata sau de la standurile din supermarket. Se refera la dimensiunile considerabil mai mari fata de standardele din urma cu 15-20 de ani. O boaba de…

Citește mai departe
Dieta epigenetica: solutiile anti cancer se ascund in legume

Cora Bacau comercializeaza legume BIO de la Fundatia FARA, patronata de Printul Charles

Magazinul cora din Bacau vinde rosii si ardei bio de la ferma organica din Spataresti, judetul, Suceava care apartine Fundatiei FARA, patronata de Printul Charles al Marii Britanii, Nicole Kidman si Printesa Marina Sturza. La ferma din Suceava lucreaza tineri cu diverse dizabilitati, proveniti din centre de plasament, care, cu ajutorul programului de integrare in…

Citește mai departe

Verdeturile sunt o bomba vitaminizanta, cu beneficii excelente pentru sanatate si silueta. Dieta verde, o metoda eficienta de ardere a grasimilor

Leurda, stevia, spanacul, salata verde, urzicile sunt doar cateva dintre verdeturile de sezon cu beneficii extraordinare pentru sanatate, in compozitia acestora regasindu-se o multime de vitamine si minerale, printre care vitaminele A, B2, K si C, sulf, ulei eteric, saruri minerale de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu, cupru si adenozina, o substanta care reduce…

Citește mai departe

Fermele verticale devin din ce in ce mai populare

Depozitele urbane, cladirile abandonate si blocurile inalte sunt ultimele locuri in care te-ai astepta sa gasesti sursele unei revolutii ecologice. Totusi, din Singapore pana in Scranton, Pennsylvania, fermele verticale promit o modalitate inovatoare si ecologica de a hrani populatia oraselor de pe tot mapamondul, aflata intr-o crestere semnificativa. In martie, cea mai mare ferma verticala…

Citește mai departe

Topul fructelor si legumelor cu pesticide de pe piata din Romania

Citricele turcesti si merele romanesti contin cele mai multe pesticide, potrivit raportului anual de monitorizare a pesticidelor in Romania realizat de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2012. Din 3.367 de probe analizate, care au inclus fructe, legume, cereale, mancare din cereale pentru bebelusi si produse de origine animala, 839 (25%) contineau…

Citește mai departe
Unti?orul, ideal pentru detoxifiere

Untisorul, ideal pentru detoxifiere

Untisorul, numit si salata mieilor, este una dintre verdeturile de primavara cu importante proprietati terapeutice. Alaturi de urzica, spanac, stevie, loboda, leurda, macris, papadie, salata verde contribuie la detoxifierea organismului. Frunzele de untisor contin multa vitamina C, dar si vitamina E, calciu, potasiu si fibre alimentare, care ajuta la reducerea nivelului colesterolului in sange si…

Citește mai departe
?tevia, remediu naturist

Stevia, remediu naturist

Originara din America de Sud, unde este cultivata ca planta culinara, stevia este una din plantele mult asteptate primavara, de noi toti. Este binecunoscuta in special datorita continutului sau de vitamine A,C, E, zinc, calciu, potasiu, magneziu, oligoelemente, fosfor, aminoacizi, flavonoide, pectine, fitosteroli,fibre si carbohidrati. Printre actiunile benefice se numara si normalizarea nivelului zaharului din…

Citește mai departe
Toxinele ne fac mai pro?ti!

Trufandale cu pesticide in Europa

Trufandale cu pesticide, in pietele romanesti dar si in restul tarilor din Uniunea Europeana. Este vorba despre salata verde, capsuni, piersici, potrivit unui avertisment dat de Autoritatea Europeana pentru Securitate Alimentara. Trufandalele au cea mai mare cantitate de pesticide, in timp ce cantitatea cea mai mica  de ingrasaminte a fost insa depistata in produsele de…

Citește mai departe
Studiu nou alimentatie: Alimente considerate sanatoase care imbolnavesc sau omoara oameni

Studiu nou alimentatie: Alimente considerate sanatoase care imbolnavesc sau omoara oameni

Un nou studiu care a analizat numarul mare de boli determinate de consumul diverselor alimentele a scos la iveala faptul ca salata verde contaminata se afla la baza celor mai multe dintre cazuri imbolnaviri, insa consumarea carnii de pui contaminate are ca rezultat, in cele mai multe dintre cazuri, moartea. In lumina acestor descoperiri, Centrul…

Citește mai departe

Hinduistii considerau smochinul sacru, fructele lui fiind folosite in medicina ayurvedica

Smochinele sunt fructe gustoase, aromate si suculente cu multe proprietati benefice pentru organism. Acestea au incantat simturile oamenilor din intreaga lume timp de secole. Contin o masa de seminte legate printr-o pulpa gelatinoasa. Semintele sunt comestibile si crocante cu o aroma oarecum de alune. De pilda, chinezii foloseau smochinele in prepararea supelor medicinale. Hinduistii considerau…

Citește mai departe

Lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut

Business Insider, prezinta, insa, o lista a celor mai nocive 12 fructe si legume, din punct de vedere al numarului de pesticide continut. Totusi, sursa nu uita sa enumere si avantajele fiecarui fruct sau leguma in parte, scrie gandul.info. STRUGURII. Contin 34 de pesticide, dintre care patru cancerigene. 16,8% dintre struguri contin substante cancerigene, conform…

Citește mai departe

S-a intocmit lista fructelor si legumelor nesigure pentru sanatate din cauza urmelor mari de reziduuri de pesticide

Specialistii americani in agricultura au actualizat lista fructelor si legumelor nesigure pentru sanatate din cauza urmelor mari de reziduuri de pesticide. Printre acestea se numara merele, telina, spanacul si salata verde. Al doilea cel mai popular fruct din America, marul, a urcat in topul fructelor nesigure, dupa ce in 98% dintre mere s-au depistat urme…

Citește mai departe
M?nânc? s?n?tos: Verde?uri care î?i dau energie

Verdeturi contra diabetului

Legumele cu frunze verzi sunt un aliat de nadejde in lupta cu diabetul de tip 2, arata un studiu realizat de cercetatori britanici de la Universitatea din Leicester. Acestia recomanda consumul zilnic de spanac, salata verde, patrunjel sau varza. Studiul a pornit de la o statistica sumbra, care arata ca in ultimii 20 de ani…

Citește mai departe

Pro si contra consumului de carne

Dieta in care predomina grasimea animala este asociata cu un risc crescut de boli. Ca sa nu devina o sursa de substante nocive, trebuie sa tinem cont de calitatea si de cantitatea carnii consumate. Asupra riscurilor la care ne expunem consumand carne rosie atragea atentia, inca din 2007, un studiu al World Cancer Research Fund…

Citește mai departe

Top 5 surse naturale de viata lunga

Efectele negative ale radicalilor liberi sunt considerate de oamenii de stiinta ca fiind cauzele principale ale imbatranirii premature. Afla ce alimente bogate in antioxidanti trebuie incluse in dieta, pentru a te proteja impotriva lor. Desi multi antioxidanti pot fi obtinuti din surse alimentare, este dificil sa asimilezi necesarul zilnic doar dintr-o singura categorie de alimente….

Citește mai departe

Astenia de primavara

A venit primavara! Pazea incep asteniile. Oboseala acuta, tristetea, comportamentul alimentar haotic, insomnia, nervozitatea, cefaleea, palpitatiile, scaderea memoriei, depresia usoara toate sunt semnele asteniei de primavara. Primavara este un anotimp mai dificil pentru unii dintre noi. Organismul este epuizat, lipsit de vitalitate si forta din cauza carentelor alimentare, deoarece iarna se consuma multe alimente conservate,…

Citește mai departe

Salata verde de Paris

Pentru cateva zile, la Sibiu, in fosta centrala termica transformata in galerie de arta, s-a desfasurat o expozitie care i-a uimit pe toti cei care au vazut-o. Trei artisti din Linz (Austria) au gasit un mod inedit de a trage un semnal de alarma in privinta poluarii aerului in mai multe metropole ale lumii. Thorsten Kiesl, Harald Moser si Timm-Oliver Wills au ales salata verde pe post de „cobai” pentru experimentul lor.

Citește mai departe