Antibioticele din lactate

              Antibioticele sunt medicamente care inhiba dezvoltarea anumitor microorganisme si sunt foarte folosite in medicina veterinara, zootehnie si industria alimentara (exista aproximativ 2500 de preparate, care reprezinta 35% din totalul medicamentelor). In zootehnie, de exemplu, prin anii ’60-’70 erau utlizate fara nici un control stiintific, abia dupa 1970 administrarea acestora fiind restransa.                Folosite in…

Citește mai departe

Alimentatie corecta

Influenta daunatoare a caldurii asupra alimentelor este izbitoare, indeosebi la ulei. In timp ce uleiul incalzit este nociv, cel presat la rece este, dimpotriva, foarte vindecator. Asemenea lecitinei naturale, curata arterele infundate. Cele mai nocive sunt uleiul si grasimile hidrogenizate, care in timpul fabricatiei sunt supuse la caldura mare si astfel sunt conservate nelimitat. Un…

Citește mai departe

Urbanismul si efectele lui asupra mediului

Provocarea lansata umanitatii are o structura profunda. Suntem posesorii informatiei, tehnologiei si ai unei constiinte a lucrului ce trebuie realizat. Singura intrebare ce apare este: „Putem oare sa rezolvam aceasta problema? Poate oare o specie capabila sa formuleze o teorie care sa reflecte nasterea universului, sa implementeze o strategie pentru construirea unui sistem economic durabil…

Citește mai departe

Bio-procesator la domiciliu

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Fainuri integrale, fulgi de cereale, paine, paste fainoase, sucuri de seminte incoltite sau de legume cu frunze. Comerciantii bio va pun la dispozitie tot felul de aparate cu ajutorul carora puteti prepara oricand…

Citește mai departe

Tuberculoza (tuberculosis)

     Istoric Tuberculoza este o boala infectioasa comuna omului, tuturor speciilor de mamifere si pasari produsa de germenii din genul Mycobacterium. Tubeculoza este larg raspandita pe tot globul si se intalneste mai ales la taurine, pasari si suine. Atat la om cat si la animale, boala este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri. Denumirea…

Citește mai departe

Aliment complet nesanatos

Crenvurstii cu lapte fierti si afumati „Campofrio cu laptic” reprezinta un produs care insala consumatorul prin inscriptia de pe eticheta „aliment complet”. Principalul ingredient al produ-sului analizat este carnea dezosata mecanic – MDM, care nu are nici o valoare nutritiva. De fapt, MDM-ul este o pasta fabricata prin amestecarea de resturi de pui si curcan…

Citește mai departe

Uleiuri sanatoase

Cercetatorii de la Universitatea din Nancy, Franta, continua sa argumenteze ca alimentatia echilibrata nu trebuie sa excluda prezenta lipidelor in dieta zilnica, dincolo de aspectul ingrijorator al cresterii incidentei obezitatii in randul populatiei adulte, cauzate de modificarea notabila a stilului de viata modern. Ne hranim ca in Neanderthal, dar consumul energetic este deseori limitat la…

Citește mai departe

Fara conservanti

TEHNOLOGIE – Forurile internationale aproba folosirea radiatiilor ionizante Radiatiile ionizante sint utilizate de mult in industrie, ele putind fi de natura electromagnetica si corpusculara. Cele de natura electromagnetica (fotonii) sint caracterizate prin energie. In aceasta categorie intra radiatiile gama, infrarosii si ultraviolete. Iradierea, ca procedeu fizic de tratare a alimentelor, poate fi comparata cu alte…

Citește mai departe

Colesterolul rau, colesterolul bun

Se stie cu certitudine ca, in zilele noastre, cresterea nivelului de colesterol din sange este unul dintre factorii de risc in ceea ce priveste bolile cardiovasculare. In acest sens, de mai bine de 30 de ani, grasimile au fost suspectate ca fiind periculoase pentru organism. S-au facut cercetari amanuntite in ceea ce priveste dozarea lipidelor…

Citește mai departe