10 Motive pentru a consuma produse ecologice

1.PROTEJAREA GENERATIILOR VIITOARE Copiii sunt expusi de patru ori mai mult decat adultii la efectul cel putin a opt pesticide des folosite, cauzatoare de cancer. Alegerea alimentelor facute acum de Dumneavoastra, va avrea impact asupra sanatatii copiilor Dumneavoastra in viitor. 2.PREVENIREA EROZIUNII SOLURILOR Estimarile Serviciului de Conservare a Solurilor arata ca peste trei milioane de…

Citește mai departe

Virusul HIV sufera in permanenta mutatii

Virusul HIV, care provoaca SIDA, evolueaza rapid si permanent, ca sa evite atacurile sistemului imunitar al persoanei infectate! Descoperirea a fost facuta de o echipa de cercetatori din mai multe tari, coordonati de un profesor de la Universitatea Oxford. Savantii au atras atentia ca un eventual vaccin ar trebui sa tina cont de profilul in…

Citește mai departe

Harta genetica a obezitatii

Cercetatorii francezi au identificat trei noi gene asociate cu suprapon-deralitatea in randul populatiei europene si au alcatuit prima harta genetica a obezitatii severe, potrivit unui studiu publicat in revista Nature Genetics. Tehnica manipularii ADN-ului permite vizualizarea rapida a diferentelor inregistrate la nivelul genelor, in cadrul unui genom complet. Echipa cercetatorilor francezi, condusi de Philippe Froguel…

Citește mai departe

Sos Glenn din ulei si zahar

Sosul Glenn are o valoare energetica foarte mare, care este crescuta si de faptul ca este consumat alaturi de produse din carne. Sosul Glenn este un produs care se vinde exclusiv la KFC. Din compozitie rezulta ca este dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de origine vegetala (ulei de floarea-soarelui)…

Citește mai departe

Allegria, zahar si E-uri

Bautura racoritoare Allegria reprezinta un amestec de apa minerala si noua aditivi alimentari. In acest context, calitatile terapeutice ale apei minerale, fie ea si extrasa dintr-o sursa de calitate, nu mai au nici o valoare. Aditivii alimentari utilizati pot afecta in mod serios sanatatea, mai ales daca sunt consumati in mod frecvent. Bautura Allegria contine…

Citește mai departe

Raport UE: 50% din fructe si legume contin pesticide

Dupa ce am aflat ca puii sunt plini cu hormoni, conservele de ton sunt contaminate cu toxina botulinica, iar unele condimente contin aflatoxina, un raport al UE provoaca ingrijorare: 49,5% din fructele, legumele si cerealele produse in spatiul european contin pesticide. Potrivit specialistilor, producatorii din Romania nu-si permit sa foloseasca pesticide, fiindca sunt prea costisitoare….

Citește mai departe

Fara extract de plante

Producatorul bauturii Dr Pepper ne pacaleste de doua ori. O data ca are in compozitie extract de plante si a doua oara ca bautura este racoritoare. Dr Pepper este o bautura racoritoare care ne pacaleste ca are in compozitie extract de plante. In schimb, are un exces de zaharuri rafinate cu index glicemic foarte ridicat,…

Citește mai departe

Cui servesc alimentele iradiate ?

Fotografie Copyright CRIIRAD Reducerea treptata a productiei agricole de proximitate din tarile UE, a dus la utilizarea iradierii alimentelor pentru conservarea lor pe termen lung. Cercetator de renume international, fizicianul Roland Desbordes, presedintele Comitetului de cercetare independenta a iradiatiilor (CRIIRAD), explica efectele acestei metode putin controlate de instantele europene, pentru sanatatea consumatorilor. Incertitudine stiintifica ”…

Citește mai departe

Conditii microclimatice mai bune, cu ajutorul perdelelor forestiere

Din dorinta de a-i fi mai bine, omul, in evolutia sa, a atentat la principalul lui dar – mediul inconjurator, recurgand in mod abuziv, chiar si la distrugerea vegetatiei forestiere. Cresterea suprafetelor agricole in detrimentul padurii a facut ca mari regiuni cultivate sa ramana complet lipsite de vegetatie forestiera, provocand astfel profunde mutatii in spectrul climatic.

Citește mai departe