Cancerul pandeste la piscina

Un nou studiu arata ca dezinfectantii reactioneaza cu lotiunile de protectie solara si transpiratia, formand un cocktail toxic de chimicale. Activitatile de vara, inotul in piscina sau expunerea la soare, chiar si cu umbrela, pot fi foarte periculoase pentru sanatate. Dezinfectantul utilizat pentru a mentine curata apa din piscina poate reactiona, de asemenea, cu urina…

Citește mai departe

Secretul mamutilor: Sangele lor ii impiedica sa inghete la temperaturi scazute

Hemoglobina elefantilor, vitala pentru transportul oxigenului in corp, este blocata la temperaturi scazute. Stramosii mamutilor si elefantilor moderni traiau in Africa ecuatoriala, cred oamenii de stiinta. Dar mamutii au migrat spre nord acum 1,2-2 milioane de ani. Miscarea este surprinzatoare, intrucat elefantii nu sunt adaptati pentru frig. Hemoglobina elefantilor, vitala pentru transportul oxigenului in corp,…

Citește mai departe

Poluarea cu antibiotice

Personalitati ale sferei stiintifice americane atesta cu argumente solide ca poluarea cu antibiotice se manifesta pe toata suprafata continentului american. De altfel, revista Discover considera ca antibioticele raspandite in mediu creeaza microbi din ce in ce mai rezistenti, astfel acesti „supergemeni” ajung sa ucida tot mai multi americani decat SIDA. Aceasta stare de fapt este…

Citește mai departe

O proteina continuta de banane poate preveni infectarea cu virusul HIV

O proteina continuta de banane poate proteja impotriva infectarii cu virusul HIV, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea din Michigan. In urma unor teste de laborator, cercetatorii americani au descoperit ca lectina, cunoscuta sub numele de Ban Lec, are aceeasi eficienta ca doua dintre cele mai bune medicamente impotriva virusului HIV. Lectina…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Vanata modificata genetic pentru culturile din India

Autoritatile indiene vor decide azi daca permit plantarea primelor legume transgenice. Sustinatorii consumului de organisme modificate genetic spun ca acestea vor salva lumea de criza hranei, in timp ce ecologistii sustin ca sunt toxice pentru populatie. Vanata modificata genetic ar putea fi prima leguma transgenica plantata pe teritoriul Indiei, informeaza publicatia britanica „The Times”. Aceasta…

Citește mai departe

Ce pericole il pandesc pe omul modern

Traieste mai mult decat stramosul lui. Dar, spre deosebire de el, omul modern este mai fragil din punct de vedere fizic, puterea lui constand mai ales in capacitatile intelectuale. Progresul tehnic, care ne-a facut viata mai comoda, este si principalul dusman al sanatatii. Dar nu este singurul. La o prima vedere, principala diferenta dintre reprezentarile…

Citește mai departe

Femeile folosesc zilnic 515 substante chimice pentru imaginea lor

Femeile folosesc zilnic, in medie, produse cosmetice pentru fata, corp si par care contin 515 substante chimice potential daunatoare, potrivit unui studiu realizat de o companie care produce deodorante naturale, citat de dailymail.co.uk. Conform studiului, cele mai utilizate produse cosmetice sunt, de fapt, cocteiluri de substante chimice industriale, care pot dauna sanatatii si, in anumite…

Citește mai departe

Salata de icre cu sase aditivi

Salata de icre de stiuca Negro 2000 este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de lipide de natura vegetala. Icrele au o pondere foarte mica in produs, majoritatea ingredientelor fiind aditivii alimentari. Pentru ca produsul analizat sa aiba o consistenta potrivita, au fost folositi doi gelifianti – guma xanthan si…

Citește mai departe

10 Motive pentru a consuma produse ecologice

1.PROTEJAREA GENERATIILOR VIITOARE Copiii sunt expusi de patru ori mai mult decat adultii la efectul cel putin a opt pesticide des folosite, cauzatoare de cancer. Alegerea alimentelor facute acum de Dumneavoastra, va avrea impact asupra sanatatii copiilor Dumneavoastra in viitor. 2.PREVENIREA EROZIUNII SOLURILOR Estimarile Serviciului de Conservare a Solurilor arata ca peste trei milioane de…

Citește mai departe

OMS declara pandemie de gripa porcina

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), care si-a reunit ieri comitetul de experti pentru a analiza situatia gripei porcine, a ridicat nivelul de alerta pandemica la 6, relateaza AFP. OMS a vrut ca, inainte sa faca anuntul, sa se asigure ca toate cele 193 de tari membre sunt bine pregatite pentru a evita o panica generalizata,…

Citește mai departe

O problema, o schema, doi specialisti

Importanta subiectului dezbatut in cadrul evenimentului „Instrumente financiare pentru managementul riscului in cadrul schemei europene de comercializare a emisiilor de gaze cu efect de sera” ne-a determinat sa cerem mai multe informatii, prezentate pe larg, unora dintre cei mai importanti specialisti din domeniul mediului, persoane implicate in schema de comercializare a certificatelor de emisii de…

Citește mai departe

Alune, stafide, mult zahar si doi conservanti

Conservantul benzoat de sodiu este cel care afecteaza calitatea arahidelor si stafidelor in ciocolata mixta Fiesta. Acesta are o serie de efecte adverse asupra sanatatii. Produsul „arahide si stafide in ciocolata mixta” Fiesta este dezechilibrat din punct de vedere nutri-ti–o-nal, cu un exces de glucide, cu index gli-ce-mic ridicat si absorbtie rapida. Din aceas-ta cauza,…

Citește mai departe

Atentie la E-urile autorizate!

Aditivii dau mai mult gust, culoare sau miros alimentelor, insa unii dintre ei s-au dovedit deosebit de daunatori pentru sanatate. Aditivii (cunoscuti sub numele de E-uri) sunt niste substante chimice care se adauga alimentelor pentru a le imbunatati aspectul, gustul, mirosul, culoarea, dar si pentru a usura procesul de fabricatie. Exista edulcoloranti (zaharina, aspartam etc.),…

Citește mai departe

Peste cu E211

Sprotul pane Sardes ar fi un produs fara efecte asupra sanatatii daca nu ar avea in compozitie conservantul benzoat de sodiu E211. Acesta este unul dintre cei mai periculosi aditivi alimentari, pentru ca, potrivit studiilor, produce mutatii la nivelul ADN-ului, care culmineaza cu declansarea cancerului. Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, atrage…

Citește mai departe

Gripa porcina, subiect la CSAT

Virusul H1N1 este mai contagios decat virusurile aviare pentru ca se transmite prin aer, a suferit mutatii si a devenit suficient de agresiv incat sa treaca de la om la om. Romania se pregateste pentru a face fata situatiei care ar aparea in cazul unei eventuale pandemii de gripa porcina. Subiectul a fost abordat ieri…

Citește mai departe

Gripa porcina baga planeta in alerta

Autoritatile sanitare din intreaga lume sunt in stare de alerta dupa ce Natiunile Unite au avertizat ca virusul poate declansa o pandemie. Cel putin 81 de persoane au murit in Mexic si cel putin alte unsprezece au fost infectate cu virusul gripei porcine in Statele Unite, un bilant care a alarmat imediat intreaga comunitate internationala…

Citește mai departe

Gripa porcina a ajuns in Europa

In tara noastra bolnavii care prezinta semne de gripa vor fi internati, iar controalele la granita se intensifica. In Spania a fost confirmata prima contaminare. Raspandirea rapida in lume a cazurilor suspecte de gripa porcina a pus in alerta si Romania. Oficialii Autoritatii Nationale Sanitar- Veterinare si Sigurantei Alimentelor (ANSVSA) au anuntat ca vor face…

Citește mai departe

Aditivi alimentari

In ziua de azi cand totul se misca cu o viteza ametitoare, ne grabim sa ajungem la serviciu, sa muncim cat mai mult, sa castigam cat mai bine, sa ne asiguram un confort cat mai mare si uitam de un lucru foarte important, sanantatea noastra. Putine sunt persoanele care au grija de propria alimentatie. Toata…

Citește mai departe