?ase specii de care omul are nevoie pentru a tr?i. Ce rol au albinele, fluturii ?i liliecii

Sase specii de care omul are nevoie pentru a trai. Ce rol au albinele, fluturii si liliecii

Albinele, planctonul, fluturii, liliecii, pestii si ciupercile sunt specii ce au un rol esential in mentinerea echilibrului natural. Distrugerea habitatelor acestora sau disparitia lor ar avea un impact imens asupra omenirii, avertizeaza oamenii de stiinta. Pamantul este un gigant ecosistem. Orice planta, animal, pasare sau insecta are un rol important in mentinerea echilibrului, chiar daca…

Citește mai departe

Monitorizarea pasarilor din judetul Satu Mare

In fiecare an, in luna ianuarie, Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare, Societatea Ornitologica Romana – sucursala Satu Mare, alaturi de voluntari de la institutiile de invatamant satmarene se implica activ la Numaratoarea de Iarna a Pasarilor Acvatice (International Waterbird Census/Midwinter Count), actiune care se incadreaza in programul de evaluare pe termen lung a efectivelor…

Citește mai departe

Administratia Rezervatiei lupta impotriva turismului agresiv din Delta Dunarii

Conducerea Adminisratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii spune ca este necesara luarea masurilor urgente impotriva turismului agresiv si camparea in zone strict protejate si distrugerea habitatelor specifice (cazul Grindul Lupilor si Grindul Chituc). De asemenea, ARBDD vrea intensificarea actiunilor de ajutorare a cuibaritului pasarilor de pe platformele artificiale de cuibarit de pe lacul Sinoie construite prin…

Citește mai departe
Federa?ia Coali?ia Natura 2000 România protesteaz? fata de transformarea avizului obligatoriu al custozilor ariilor protejate în unul consultativ

Noi ilegalitati in Natura 2000 Dobrogea ce pot declansa un nou infringement pt Romania

PETITIE Catre, COMISIA PREZIDENTIALA PENTRU PATRIMONIUL CONSTRUIT SITURILE ISTORICE SI NATURALE MINISTERUL MEDIULUI SI DEZVOLTARII DURABILE In atentia domnului Ministru Laszlo BORBELY Directiei Generale Protectia Naturii Directiei Generale Protectia Mediului si Dezvoltare Durabila INSTITUTII BANCARE NATIONALE SI EUROPENE AGENTIA NATIONALA DE MEDIU In atentia domnului Presedinte Ciprian GHIOC Directiei Legislatie Orizontala si Reglementari ACADEMIA ROMANA-COMISIA…

Citește mai departe

Milioane de albine mor in lume, anual

Datele oficiale arata ca declinul populatiei de albine din Statele Unite este in continua crestere de la an la an. Departamentul pentru Agricultura al SUA anunta printre efecte scaderea productiei de miere, dar si pierderi imense pentru agricultori. Declinul populatiei de albine din Statele Unite continua. Constatat pentru prima data in 2006, fenomenul ii pune…

Citește mai departe

Lista rosie a speciilor in pericol

Vanatoarea si distrugerea voluntara a habitatelor animalelor sunt principalii factori care determina exterminarea unei specii de mamifere din patru, se arata intr-un recent studiu, dat publicitatii la Barcelona. Criza actuala este considerata ca fiind cea de-a sasea perioada de extinctie a speciilor, precedenta fiind cea corespunzatoare disparitiei dinozaurilor, in urma cu 65 de milioane de…

Citește mai departe

Batalia tigrilor

Eforturile pentru salvarea tigrilor de la disparitie vor fi intensificate anul acesta, dupa ce World Wide Fund for Nature (WWF) a plasat felina in capul listei speciilor amenintate cu disparitia, scrie cotidianul britanic „The Daily Telegraph”. Specialistii in ecologie sustin ca in lume mai traiesc aproximativ 3.200 de exemplare, iar viitorul speciei este amenintat de…

Citește mai departe

Combustibil din alge, alternativa la pretul ridicat al petrolului

Animati de fluctuatiile pretului petrolului si confruntandu-se cu necesitatea de a gasi o solutie cat mai rapida impotriva incalzirii globale, cercetatorii americani isi finalizeaza eforturile pentru punerea la punct a unui combustibil rezultate din alge. In ultimii ani, algele au „castigat” foarte mult teren in acest domeniu, carburantul rezultat din aceste organisme fiind partial utilizat…

Citește mai departe

De ce trebuie inchise carierele de granit din Muntii Macinului?

Impactul negativ al acestor activitati extractive ce presupune obligatoriu decopertarea stratului de sol si implicit a vegetatiei, habitatului si derocarea substratului consta in principal in: -distrugerea si fragmentarea inevitabila si ireversibila a habitatelor -depunerea unui strat gros de pulberi si frunze,ceea ce impiedica fotosinteza si afecteaza astfel toate speciile de plante existente, mergand pana uscarea…

Citește mai departe

Populatiile celor mai comune pasari din lume sunt in declin din cauza distrugerii habitatelor.

Potrivit unui recensamant mondial, realizat de catre reprezentantii BirdLife International, 45% dintre pasarile comune din Europa au scazut ca numar, declinul inregistrandu-se si in cazul a 80% dintre pasarile de balta din Australia. Autorii studiului sustin ca guvernele nu finanteaza oprirea pierderii biodiversitatii pana in 2010 precum au promis. Raportul Situatia Pasarilor Lumii a fost…

Citește mai departe

Pasarile din toata lumea, pe cale de disparitie

Populatiile celor mai comune pasari din lume sunt in declin din cauza distrugerii habitatelor. \ Potrivit unui recensamant mondial, realizat de catre reprezentantii BirdLife International, 45% dintre pasarile comune din Europa au scazut ca numar, declinul inregistrandu-se si in cazul a 80% dintre pasarile de balta din Australia. Autorii studiului sustin ca guvernele nu finanteaza…

Citește mai departe

Reciclarea deseurilor municipale. O modalitate la indemana tuturor de a salva planeta

In Romania cantitatea de deseuri municipale generate variaza de la un an la altul, inregistrandu-se in ultimii sase ani o tendinta de crestere, determinata atat de cresterea consumului populatiei, cat si de cresterea proportiei populatiei deservite de serviciile publice. Unul din factorii primordiali dupa care se caracterizeaza stadiul de dezvoltare a unui stat din punct…

Citește mai departe