Porumbul modificat genetic, reconfirmat

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a reconfirmat intr-un raport publicat zilele trecute ca porumbul modificat genetic MON810 nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor si a animalelor sau pentru mediul inconjurator. Documentul publicat pe site-ul institutiei arata ca porumbul produs de compania americana Monsanto poate fi cultivat in continuare si ca alimentele cu ingrediente din…

Citește mai departe

Porumbul modificat genetic MON810 nu este periculos pentru sanatate sau mediu – Bruxelles

Autoritatea europeana pentru siguranta alimentelor (EFSA) a stabilit marti ca porumbul modificat genetic MON810, interzis in sase tari europene, nu prezinta un pericol pentru sanatate sau pentru mediu, anunta AFP. „Expertii in organisme modificate genetic de la EFSA au concluzionat ca porumbul 810 nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor si a animalelor si nu constituie…

Citește mai departe

Porumbul modificat genetic MON810 nu este periculos pentru sanatate sau mediu

Autoritatea europeana pentru siguranta alimentelor (EFSA) a stabilit marti ca porumbul modificat genetic MON810, interzis in sase tari europene, nu prezinta un pericol pentru sanatate sau pentru mediu, anunta AFP. „Expertii in organisme modificate genetic de la EFSA au concluzionat ca porumbul 810 nu prezinta riscuri pentru sanatatea oamenilor si a animalelor si nu constituie…

Citește mai departe
Consumul de b?uturi energizante de c?tre tineri, criticat în Senatul SUA

Consumul de energizante

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a dat pu-blicitatii un raport cu privire la bau-turile energizante. Specialistii EFSA au aratat ca, daca se consuma o singura doza de 125 ml zilnic, pericolele asupra sanatatii sunt minime. Ei au mai aratat ca nu exista riscuri cu privire la taurina si glucono-delta-lactona E575, iar interactiunea dintre cele…

Citește mai departe

Studiu / Ambalajele si infertilitatea

Substantele chimice folosite pentru fabricarea ambalajelor alimentelor, a pesticidelor, a tesaturilor, a covoarelor si a produselor de ingrijire personala pot duce la aparitia infertilitatii la femei, arata un studiu realizat de medici americani. Perflourinatele (PFO), substantele incriminate de cercetatori, se gasesc in ambalajele ce trebuie sa reziste la grasimi: popcorn pentru microunde, cutii de pizza…

Citește mai departe

Dezbateri – Un E mai putin din 2009

Colorantul rosu Allura E129 poate fi interzis incepand de anul viitor. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) va revizui repoartele despre toxicitatea acestuia in ianuarie, iar apoi va lua o decizie finala. In mai 2007, un grup de cercetatori britanici de la Universitatea din Soumphton a demonstrat ca sase dintre coloranti alimentari folositi foarte des…

Citește mai departe

Vom avea luteina in laptele praf

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) a aprobat folosirea luteinei, E161b, in formulele de lapte praf pentru bebelusi. Producatorii pot adauga 250-300 mg/l luteina in laptele praf pentru sugari si 500 mg/l in laptele de crestere, pentru copiii mai mari de 1 an. Totusi, Comisia pentru Produse, Nutritie si Alergeni din cadrul EFSA nu a…

Citește mai departe

Romania accepta OMG

De mai bine de un an, Ministerul Mediului amana decizia de interzicere prin lege a organismelor modificate genetic in Romania. Asta in ciuda faptului ca 60% dintre romani resping OMG, cum reiese dintr-un studiu Greenpeace. Decizia a depins, in prima faza, de o directiva CE. MMDD a amanat decizia, declarand ca este nevoie de o…

Citește mai departe

Porumbul modificat genetic, bun pentru Franta

Nu s-au gasit dovezi ca varietatea Mon810 este daunatoare sanatatii sau mediului. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor considera „nejustificata” decizia Frantei de a interzice culturile modificate genetic. Decizia Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) arata ca „nu exista nicio dovada ca porumbul modificat genetic Mon810 prezinta vreun risc pentru sanatatea oamenilor sau a animalelor ori…

Citește mai departe

Europa da unda verde pentru carnea clonata

Autoritatile garanteaza pentru sanatatea celor care consuma alimente de la animale clonate Oficialii europeni sustin ca „nu sunt dovezi stiintifice privind existenta vreunui risc generat de consumul de carne sau lapte provenit de la animale clonate”. Concluzia mult asteptatului raport final al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) arata ca sanatatea oamenilor care se hranesc…

Citește mai departe

EFSA ne spune ce E-uri sunt toxice

„Romania nu a trimis Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) nici o solicitare, pana in prezent, pentru evaluarea unor aditivi alimentari care ar putea periclita sanatatea consumatorilor”, a declarat directorul executiv al EFSA, Catherine Geslain-Laneelle, intr-un seminar desfasurat la Bucuresti, pe tema sigurantei alimentare in Europa.

Citește mai departe