Studiile arata ca poluarea din apa transforma pestii masculi in femele

Pestii masculi devin hermafroditi din cauza poluarii mediului (substantele chimice din apa), spun participantii la un nou studiu efectuat de Universitatea din Carolina de Nord. Daca in trecut glandele lor reproductive contineau sperma din abundenta, acum acestea contin oua, iar abilitatea lor de a se reproduce a devenit indoielnica. Care este motivul unui fenomen atat…

Citește mai departe

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor spune NU TTIP

Federatia Nationala pentru Protectia Animalelor se alatura initiativei societatii civile impotriva negocierii Tratatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP) dintre UE si SUA. TTIP este un acord care urmareste ”armonizarea” legislatiei pentru a incuraja liberul schimb intre SUA si Europa. Acest acord, negociat in secret, ascunde insa o suma de pericole la care vom fi…

Citește mai departe

OPINIA NUTRITIONISTULUI: Alimentatia organica

Alimentele ecologice sau organice sunt produsele de origine animala sau vegetala care au fost obtinute fara utilizarea substantelor chimice sintetice sau a componentelor modificate genetic, nu au fost expuse iradierii iar in urma producerii lor mediul inconjurator nu a avut de suferit, sustin specialistii. Potrivit acestora, pentru a se considera organica, productia agricola sau zootehnica…

Citește mai departe

Utilizarea pe termen lung a metodelor contraceptive hormonale poate dubla riscul de cancer cerebral

Utilizarea pe termen lung a metodelor contraceptive hormonale poate dubla riscul de cancer cerebral, potrivit unui studiu danez. Cercetatorii au folosit date colectate in Danemarca de la 317 femei suferind de gliom, un tip de cancer cerebral, si de la 2.126 de voluntare sanatoase. Femeile aveau varste cuprinse intre 15 si 49 de ani, deci…

Citește mai departe
Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

Carnea cu hormoni, organismele modificate genetic, exportul de produse agroalimentare in SUA – subiecte pentru discutia online cu Pekka Pesonen, secretar general al organizatiei europene a fermierilor Copa-Cogeca

Organismele modificate genetic, subventiile in agricultura, carnea cu hormoni, sansele pentru ca produsele agroalimentare europene sa ajunga in SUA – Pekka Pesonen, secretar general al organizatiei europene a fermierilor Copa-Cogeca raspunde intrebarilor HotNews.ro legate de stadiul tratativelor dintre UE si SUA pentru acordul de liber schimb (TTIP). Pune intrebari la rubrica de comentarii a acestui…

Citește mai departe
Construcţia depozitului ecologic de la Ciocăneşti se află în desfăşurare

Seminar despre sanatatea mediului la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” Baia Mare

O viata sanatoasa si un mediu sanatos depind in mare masura de gestionarea eficienta a deseurilor. Reciclarea selectiva, transformarea deseurilor in resurse atunci cand este posibil dar si abordarea unor sisteme economice alternative sunt cateva dintre solutii pentru a nu deveni o planeta ingropata in deseuri. Nu in ultimul rand refolosirea si reciclarea materialelor ne…

Citește mai departe
Siropul de ar?ar previne diabetul

Siropul de artar previne diabetul

Siropul de artar provine din seva localizata in interiorul scoartei arborelui, urmand sa fie fiarta pana la evaporarea continutului de apa. Este o substanta nutritiva, bogata in tiamina, fitohormoni, acid abscisic, vitamine, minerale, precum mangan, zinc, potasiu, sodiu. Acesta are proprietati anticancerigene, antibacteriene, antioxidante si antidiabetice. Siropul de artar este asociat cu prevenirea diabetului. Totodata,…

Citește mai departe
Zgomotul îngra??? Ce alte efecte nocive are zgomotul asupra s?n?t??ii ?i cum ne putem proteja

Zgomotul ingrasa? Ce alte efecte nocive are zgomotul asupra sanatatii si cum ne putem proteja

Traiul intr-un mediu zgomotos poate duce la cresterea circumferintei taliei si poate avea numeroase efecte negative asupra starii de sanatate, afirma oamenii de stiinta care s-au reunit recent in Japonia, la o conferinta internationala pe tema relatiei dintre zgomot si sanatate. Fapul ca poluarea fonica favorizeaza depunerea grasimii este una dintre cele mai surprinzatoare noutati…

Citește mai departe

Exista BIO in Romania? Reputatul profesor Gheorghe Mencinicopschi ne dezvaluie ce se poate ascunde sub aceasta sigla

Ne dorim, cu totii, sa consumam alimente cat mai naturale, fara pesticide, conservanti sau hormoni. Iar cele bio, chit ca au preturi piperate, par sa raspunda acestui deziderat. Dar oare chiar asa este? Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne avertizeaza ca sub eticheta “bio” putem cumpara produse cu pana la 48…

Citește mai departe

Multe alimente contin pesticide, hormoni, metale grele si alte substante care pot ucide consumatorii

De o buna vreme se vorbeste despre E-urile alimentare care se regasesc in diverse produse si efectele nefaste ale acestora asupra organismului uman. Se fac fel si fel de recomandari in ceea ce priveste o alimentatie rationala si echilibrata, cu sugestii in ceea ce priveste cosumarea legumelor si a fructelor. Exista pareri formulate si in…

Citește mai departe

Uleiul de Neem un insecticid ecologic eficient

Uleiul este extras din semintele arborelui indian Neem (Azadirachta indica) si este utilizat ca insecticid pentru controlul daunatorilor din gradina. Insecticidul din uleiul de neem combate insectele si acarieni mici dar functioneaza si ca fungicid in combaterea namatozilor paraziti de pe plante. Uleiul afecteaza doar daunatorii care consuma frunzele si tulpinile. Din acest motiv nu…

Citește mai departe
Spectacolul ecologic Love Natural Love Organic

Bio Romania Market – Daca este bun pentru natura, este bun si pentru tine!

In toate campaniile de promovare a produselor bio sunt etalate beneficiile lor pentru consumatorii finali, insa mai putin se vorbeste despre beneficiile naturii. In acest articol vom aborda ambele aspecte, tratate egal de Asociatia Bio Romania si implicit de Bio Romania Market. Agricultura ecologica este mult mai valoroasa pentru mediu, in primul rand pentru ca…

Citește mai departe
Conflictele comerciale ale UE - Carnea de vita, alimentele OMG, bananele si panourile solare

Conflictele comerciale ale UE – Carnea de vita, alimentele OMG, bananele si panourile solare

Conflictele comerciale pot fi nocive in lumea afacerilor. Cu toate acestea, uneori, tarile simt ca sunt necesare unele restrictii din cauza riscurilor pentru sanatate sau competitia necinstita. Pe 21 ianuarie, comisia pentru comert international va dezbate reguli noi care specifica momentele si felurile in care UE poate impune masuri impotriva dumpingului si subventiilor. Regulile vin…

Citește mai departe

Evitati consumul de pesti Pangasius, acestia sunt crescuti in raul Mekong, unul dintre cele mai poluate rauri de pe planeta

Cercetatorii care au testat in laborator acest peste au anuntat sa evitam consumarea lui datorita riscurilor mari de contaminare. Fiindca pestii Pangasius sunt crescuti in raul Mekong, unul dintre cele mai poluate rauri de pe planeta, au un continut ridicat de otravuri si bacterii: arsenic, deseuri si dejectii chimice etc. In raul in care sunt…

Citește mai departe
Companiile poloneze se retrag din explorarea gazelor de şist

Acordul UE-SUA privind comertul nu contine eliminarea unor restrictii europene privind fracturarea hidraulica

Agenda de negociere a acordului transatlantic de liber schimb UE-SUA nu contine eliminarea unor restrictii europene privind fracturarea hidraulica in exploatarea hidrocarburilor, carnea tratata cu hormoni si alimentele din organizme modificate genetic, afirma echipa europeana de negociarori, conform HotNews.ro. Reactia negociatorilor UE vine dupa ce o organizatie germana ecologista a acuzat ca viitorul Parteneriat Transatlantic…

Citește mai departe
Sub stresul poluarii fonice

Sub stresul poluarii fonice

Doua intersectii si parti din trei cartiere, printre zonele unde nivelul maxim al poluarii fonice este frecvent depasit. ARAD. Poluarea fonica, unul dintre „pasagerii intunecati” ai aradenilor, depaseste deseori nivelurile maxime admise. Zgomotul urban are ca efect imediat provocarea de tulburari ale somnului – urmate de oboseala cronica, posibile tulburari ale auzului si in cazuri…

Citește mai departe

Cat de bio sunt produsele bio?

In ultimii ani, Romania a fost impanzita de numeroase magazine pe rafturile carora sunt expuse spre vanzare produse si de doua ori mai scumpe decat cele conventionale. Este vorba despre produsele certificate bio. Paine, peste, lapte ori legume, toate sunt prezentate de comercianti ca alimente mult mai sanatoase decat cele obisnuite si care fac adevarate…

Citește mai departe

Cum ne afecteaza lumina artificiala starea de sanatate

Expunerea indelungata la lumina artificiala afecteaza starea de sanatate, provocand tulburari diverse, de la obezitate si diabet pana la depresie si chiar cancer, se arata intr-un studiu publicat recent, la care au participat ca voluntari persoane care lucreaza in ture de noapte. Un studiu recent realizat de cercetatorii de la Universitatea din Connecticut, efectuat pe…

Citește mai departe
Scapa de durere fara medicamente

Scapa de durere fara medicamente

Soia, pestele si cofeina reprezinta cele trei alimente care nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra zilnica, datorita proprietatilor benefice pe care le au pentru organismul nostru. Consumul de medicamente nu este intotdeauna benefic pentru a inlatura durerile musculare, articulare sau migrenele. Din acest motiv, ar trebui sa fim din ce in ce mai…

Citește mai departe
Carnea de pui, bomba alimentara

Carnea de pui, bomba alimentara

In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera…

Citește mai departe