Vacanta de 1 mai la Rosia Montana

Alburnus Maior impreuna cu Asociatia Bucuresti anunta oferta turistica „Vizitati Rosia Montana – sesiunea 2015”, in cadrul careia iubitorii Rosiei Montane sunt invitati sa petreaca Vacanta de 1 Mai (1 – 4 mai) in localitatea din muntii Apuseni. Rosienii ii intampina pe toti cei care doresc sa petreaca patru zile de drumetii si voie buna,…

Citește mai departe
Iohannis a retrimis Parlamentului Legea de modificare a Codului Silvic: Crează premisa unui tratament juridic discriminator

Silvicultura, la mana naturii

Anul 2014 a fost, pentru silvicultorii doljeni, unul greu, din cauza conditiilor meteorologice. „A fost un an dificil pentru noi, atat pentru exploatarea de masa lemnoasa, cat si pentru programul de impaduriri. Din cauza conditiilor climaterice, au fost multe zone inaccesibile pentru taieri, pregatirea terenului pentru impaduriri si, implicit, pentru plantare. Am exploatat 140.000 mc…

Citește mai departe

Dragos Ciomag, seful Directiei Silvice Prahova: ”Dupa ce trec de un anumit nivel al coniacului, oamenii se duc sa discute cu ursul si apar probleme”

Directorul Directiei Silvice Prahova, Dragos Ciomag, da, intr-un interviu acordat PH-online, sfaturi eco prahovenilor si vorbeste despre incidentele din ultima perioada referitoare la atacurile ursilor, dar si despre comportamentul neadecvat al oamenilor in raport cu aceste animale. Reporter: Mai are respect romanul pentru fratele sau, codrul? Dragos Ciomag: Da, mai are, dar nu toti romanii….

Citește mai departe

Ceaiul de macese ne intareste imunitatea

Le putem numi bijuterii de padure care aduc multe beneficii organismului. Iata la ce va ajuta. 0 Ceaiul de macese are efect diuretic si stimuleaza secretia biliara, ajutand la tratarea unor afectiuni ale ficatului. Previne oboseala cronica, anemia si oboseala provocata de efortul fizic prelungit. Infuzia se mai foloseste la tratarea artritei, aterosclerozei, hipertensiunii arteriale,…

Citește mai departe

Macesele functioneaza ca un calmant in caz de insomnii, migrene, astenii nervoase si oboseala fizica cronica.

Le putem numi bijuterii de padure. Sunt ca niste margele rosii si mici, dar care aduc multe beneficii organismului. Asadar, luati-va cosurile si plecati la cules de macese. Sunt pline de vitamine. Pe langa vitamina C, macesele mai contin si vitaminele B1, B2, K si PP, proteine, acizi, celuloza, substante minerale, provitamina A si zaharuri….

Citește mai departe

Ceaiuri tonice pentru ficatul gras

Preparatele dintr-o serie de plante ajuta la refacerea celulelor hepatice afectate de boala si reechilibreaza functiile hepatobiliare. Dupa hepatita, cea mai frecventa afectiune a ficatului este steatoza hepatica, cunoscuta in termeni populari sub denumirea de ficat gras. Boala se caracterizeaza printr-un surplus de grasime care se depune in celulele hepatice, impiedicandu-le sa functioneze normal. Anghinarea…

Citește mai departe

Terapeutica: Gutuia, remediu pentru afectiunile cronice

Datorita substantelor active importante pe care le contine – hidrati de carbon, provitamina A, vitaminele B1, B2, B6, C, E, PP, precum si minerale – gutuia are proprietati terapeutice valoroase: este astringenta, emolienta, digestiva, tonica si expectoranta. Din fructele ajunse la maturitate, bine coapte, putem prepara tonice pentru afectiuni digestive sau respiratorii. Gutuia stimuleaza pofta…

Citește mai departe

Pentru tensiune folositi ulei de masline!

Dureri de cap, oboseala, amorteli si ameteli. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele celei mai frecvente boli cronice din Romania: hipertensiunea arteriala. Maladia este unul din principalii factori de risc pentru infarctul miocardic si afecteaza vederea, vasele de sange, rinichii. Libertatea iti vine in ajutor si iti prezinta tot ce trebuie sa stii pentru a…

Citește mai departe

Minimartieni chimici

„Minimartienii imunactiv” sunt un supliment alimentar cu multivitamine si minerale pentru copii, cu aroma de capsuni. Privind reclama tv putem trage concluzia ca oferindu-le celor mici asa ceva vor avea numai de castigat. Cititi insa eticheta inainte! Sanatatea copiilor este inportanta pentru fiecare parinte si de aceea incercam sa le dam celor mici ce este…

Citește mai departe

Stapinul mierii si sucurilor eco

S-a apucat de apicultura de nevoie, pentru a-si suplimenta veniturile, si a ajuns unul dintre cei mai mari exportatori de miere naturala si ecologica din Romania. Traian Dobre, din Baicoi, judetul Prahova, nu o sa incerce sa te vrajeasca prin faptul ca s-a apucat de apicultura din pasiune. Omul recunoaste pe un ton apasat ca…

Citește mai departe