Sfecla roşie, de ajutor în leucemie

Sfecla rosie, de ajutor in leucemie

Sfecla este originara din bazinul Mediteranei si din vestul Asiei, iar astazi este raspandita pe toate continentele. Apreciata, in special in Europa, pentru calitatile sale nutritive si terapeutice exceptionale, ea este folosita in alimentatie de peste 2.000 de ani si reprezinta in primul rand un tonic pentru organism. Este o sursa naturala de zahar si…

Citește mai departe
Guvernul a aprobat ajutoare pentru agricultura ecologic?, albine, berbeci ?i juninci de ras?

Guvernul a aprobat ajutoare pentru agricultura ecologica, albine, berbeci si juninci de rasa

Executivul a aprobat, marti, o serie de Hotarari privind sprijinirea sectorului agricol Guvernul a adoptat in sedinta de marti Hotararea privind aprobarea schemei de minimis „Ajutor specific compensatoriu acordat exploatatiilor vegetale inregistrate in sistemul de agricultura ecolo­gica”. Operatorii inscrisi in sistemul de agricultura ecologica, aflati in perioada de conversie, beneficiaza de plati, in conformitate cu…

Citește mai departe
Modificarea Directivei privind posibilitatea statelor membre de a interzice cultivarea OMG

Ce nu scrie pe eticheta: „OMG-urile se gasesc in numeroase alimente in cantitati mai mici de pragul de etichetare de 0,9 la suta”

Mancam branza sau oua provenite de la animale hranite cu furaje ce contin soia sau porumb modificat genetic, ne imbracam cu tricouri croite din materiale textile fabricate din bumbac modificat genetic si unii dintre noi chiar ne platim cumparaturile cu bancnote realizate din materii prime modificate genetic. Biotehnologiile si culturile transgenice sunt o realitate cotidiana…

Citește mai departe

Raport – Culturile rezistente la glifosat in UE

Rezumatul raportului dr. Benbrook referitor la impactul introducerii in UE a culturilor modificate genetic rezistente la glifosat (porumb, soia si sfecla de zahar). Greenpeace avertizeaza ca agricultura europeana fi afectata permanent daca Comisia Europeana ar urma exemplul SUA si ar autoriza cultivarea culturilor modificate genetic rezistente la ierbicide (HTGE). Avertismentul vine in urma primei prognoze…

Citește mai departe
Comisia Europeană propune autorizarea importurilor de OMG-uri în UE, în ciuda opoziției statelor membre

Primele sapte culturi modificate genetic

Organismele modificate genetic sunt produse vegetale sau de carne, care au ADN-ul alterat cu genele provenite de la alte plante, animale, virusi sau bacterii. De exemplu, porumbul modificat genetic contine un pesticid care nu poate fi indepartat din componenta lui, relateaza Huffingtonpost.com. Majoritatea produselor modificate genetic din SUA sunt “Roundup Ready”, ceea ce inseamna ca…

Citește mai departe

19 organisme modificate genetic ameninta cu cancerul

Uniunea Europeana analizeaza oportunitatea aprobarii a 19 culturi modificate genetic rezistente la erbicide • Patiti, fermierii americani avertizeaza asupra pericolului dezvoltarii buruienilor rezistente, fapt ce duce la crearea de erbicide mai puternice, deci mai toxice, la pulverizari mai dese, la degradarea solului si, evident, la un pericol de toxicitate mai mare • Afectiunile dermatologice, cancerul…

Citește mai departe

Fermierii din SUA avertizeaza Uniunea Europeana: culturile modificate genetic vor aduce apocalipsa in agricultura

Fermierii din SUA avertizeaza Uniunea Europeana: culturile modificate genetic vor aduce apocalipsa in agricultura Bucuresti, 26 octombrie 2012 – Greenpeace avertizeaza ca agricultura europeana fi afectata permanent daca Comisia Europeana ar urma exemplul SUA si ar autoriza cultivarea culturilor modificate genetic rezistente la ierbicide (HTGE). Avertismentul vine in urma primei prognoze efectuate vreodata care arata…

Citește mai departe

Studiu: Culturile modificate genetic tratate cu erbicide cu spectru larg vor creste de 15 ori, in urmatorii 14 ani

Culturile de porumb, sfecla de zahar si soia din Uniunea Europeana, supuse la tratamente cu erbicide cu spectru larg, cum ar fi glifosatul, vor creste de pana la 15 ori, in urmatorii ani, fapt ce avea avea un impact negativ asupra biodiversitatii, motiv pentru care organizatia Greenpeace a solicitat, vineri, in mod public, ca niciun…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Ce stim despre etichetarea organismelor modificate genetic si prezenta lor pe piata?

Alimentele care contin organisme modificate genetic sunt, in general, semnalate prin eticheta. Insa majoritatea produselor au in compozitie, prin contaminare, „urme” de produse „mutante”. Semnalarea pe eticheta a prezentei organismelor modificate genetic este obligatorie pentru toate ingredientele, aditivii ori aromele care au in compozitie peste 0,9% astfel de organisme. Mentionarea pe eticheta a organismelor modificate…

Citește mai departe

ANSVSA anunta monitorizarea ingredientelor modificate genetic aflate in alimente

Conform statisticilor, peste 97 la suta dintre organismelor modificate genetic (OMG) utilizate la nivelul UE au destinatia furajarii animalelor in contextul semi-dependentei industriei furajere a Uniunii de importurile de soia si porumb * Agentia Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a anuntat ca monitorizeaza prezenta OMG in alimente Potrivit Agentiei Nationale Sanitar Veterinara…

Citește mai departe

Asociatia Bio Romania cere interzicerea organismelor modificate genetic in Romania

Bio Romania considera ca ar trebui interzise atat productia, cat si importul de organisme modificate genetic, in Romania, a declarat, luni, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei, Marian Cioceanu. „Punctul de vedere al Bio Romania este sa se interzica atat productia, cat si importul de organisme modificate genetic. Sunt tot felul de studii, dar si o mare…

Citește mai departe

Uniunea Europeana a importat, in 2010, circa 40 de milioane de tone de alimente si furaje care contin Organisme Modificate Genetic (OMG)

Uniunea Europeana a importat, in 2010, circa 40 de milioane de tone de alimente si furaje care contin Organisme Modificate Genetic (OMG), peste 97% dintre acestea fiind utilizate in hrana animalelor in contextul semi-dependentei industriei furajere a UE de importurile de soia si porumb, potrivit datelor Eurostat furnizate de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Abuzul de zahar duce la marirea numarului unor boli cronice: diabet, obezitate, boli cardiovasculare si cancer

Profesorul Didier Raoult, specialist in boli infectioase tropicale emergente la Facultatea de Medicina din Marsilia, pune in discutie in Le Point consumul exagerat de zahar si produse zaharoase. In lume s-a lansat recent o avertizare pentru a incerca reducerea cresterii permanente a consumului de zahar, care are efecte nefaste asupra sanatatii si duce la marirea…

Citește mai departe

Emisiile de gaze cu efect de sera ale biocarburantilor obtinuti din ulei de palmier, soia sau rapita, pot fi mai mari decat cele ale carburantilor fosili

Emisiile de gaze cu efect de sera ale biocarburantilor obtinuti din ulei de palmier, soia sau rapita, pot fi mai mari decat cele ale carburantilor fosili, atunci cand se iau in considerare efectele Indirecte ale Schimbarii Destinatiei Terenurilor (Indirect Land Use Change – ILUC), afirma un studiu al Uniunii Europene, ale carui date s-au ’scurs’…

Citește mai departe

„Otrava alba” care ne indulceste

Cercetarile efectuate de-a lungul vremii au demonstrat ca zaharul ne poate distruge organismul. Desi nu avem inca probleme de nutritie la fel de mari ca americanii, si in Romania „drogul alb” din produsele dulci e nelipsit din dieta zilnica. Inca din cele mai vechi timpuri a fost numit „otrava alba”. Zaharul este un aliment foarte…

Citește mai departe

Monsanto, ancheta unui dezastru

Corespondenta din Frankfurt, Manola Romalo 1,7 milioane de telespectatori au vizionat pe Arte tv (11 martie) filmul documentar (1) „Lumea conform Monsanto. De la dioxina la OMG-uri, o multinationala care va vrea binele”. In 90 de minute dense, jurnalista de investigatie Marie-Monique Robin (n. 1960), dezvaluie biografia terifianta a concernului american, producatorul a 90% din…

Citește mai departe

Comisia Europeana autorizeaza patru noi tipuri de plante modificate genetic

Comisia Europeana (CE) a autorizat folosirea in Uniunea Europeana a patru noi tipuri de plante modificate genetic, porumb si sfecla de zahar, soiuri care vor putea fi utilizate, astfel, si in Romania. „Comisia Europeana a adoptat astazi (miercuri – n.r.) decizii care autorizeaza trei tipuri de porumb modificat genetic, pentru folosirea in scop alimentar si furajer, pentru import si procesare.

Citește mai departe