Listeria – accidental pe produse

Listerioza este o afectiune rara, infectioasa, produsa de o bacterie numita Listeria monocytogenes, ce se transmite de obicei la oameni prin produse alimentare contaminate, lapte insuficient pasteurizat sau branza (insa cel mai adesea germenele se gaseste in carnea gatita insuficient si in produsele lactate). In unele cazuri, germenul a fost transmis prin contact direct cu…

Citește mai departe

Bere vopsita cu E150

Zahar, arome de guave si lamaie, aditivi sunt ingredientele din compozitia unui produs care se descrie ca fiind bere. Redd’s Sun nu numai ca pacaleste consumatorul, dar il si poate imbolnavi daca este consumat in mod frecvent. Berea blonda cu aroma de guava Redd’s Sun nu este nici pe departe ceea ce se vrea. Conform…

Citește mai departe

Ministerul Mediului aloca circa 24 milioane euro pentru impadurirea terenurilor agricole degradate

Administratiile locale si asociatiile de proprietari de terenuri agricole pot depune intre 7 si 21 septembrie proiecte in cadrul programului de impadurire a terenurilor agricole degradate, pentru care Ministerul Mediului aloca in acest an 100,25 milioane lei (23,8 mil. euro), a anuntat institutia. Suma maxima ce poate fi acordata unui coordonator in cadrul sesiunii de…

Citește mai departe

Berea si cancerul

Consumul zilnic de bere, dar si de bauturi alcoolice tari poate spori de pana la trei ori riscul de a dezvolta diverse forme de cancer, potrivit rezultatelor unui studiu canadian, citat de Reuters. Cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal au monitorizat efectele consumului de alcool la 3.600 de barbati canadieni, cu varste cuprinse intre…

Citește mai departe

Bautura cu zahar si E-uri

Sucurile de fructe prezente in aceasta bautura racoritoare nu au nici o valoare biologica, fiind inecate in aditivi alimentari si zahar. Bautura racoritoare carbogazoasa cu suc natural de lamaie Giusto Lemon Bitter este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, fiind fabricat in principal din apa si zahar. Acesta din urma are index glicemic…

Citește mai departe

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul, precum si bolile de inima, conform unor cercetatori americani. Oamenii de stiinta au descoperit ca gustarile dintre mese contin niveluri „surprinzator de mari” de antioxidanti benefici sanatatii, numiti polifenoli, antioxidanti cunoscuti si sub numele de Vitamina P. Polifenolii din fructe si legume reduc riscul afectiunilor de inima…

Citește mai departe

Biolateria, magazin de produse bio si naturiste

Biolateria (www.biolateria.ro) si-a propus sa faca alimentatia sanatoasa accesibila tuturor printr-o gama diversa de produse certificate bio si produse naturiste, aproximativ 2500 de tipuri de produse,  menite sa ofere alternative sanatoase la produsele de pe piata. Biolateria comercializeaza in exclusivitate in Romania branduri celebre ale unora dintre cei mai importanti producatori din Europa: Natura e…

Citește mai departe

10 Motive pentru a consuma produse ecologice

1.PROTEJAREA GENERATIILOR VIITOARE Copiii sunt expusi de patru ori mai mult decat adultii la efectul cel putin a opt pesticide des folosite, cauzatoare de cancer. Alegerea alimentelor facute acum de Dumneavoastra, va avrea impact asupra sanatatii copiilor Dumneavoastra in viitor. 2.PREVENIREA EROZIUNII SOLURILOR Estimarile Serviciului de Conservare a Solurilor arata ca peste trei milioane de…

Citește mai departe

Uleiurile din plante aromatice – inlocuitori ai pesticidelor sintetice

Ierburile si plantele aromatice precum cimbrul, rozmarinul si menta, utilizate de obicei cu succes la pregatirea preparatelor culinare, pot fi folosite, de asemenea, ca  „alternativa verde” in locul pesticidelor sintetice. Cercetarile recente au aratat ca uleiurile extrase din unele plante aromatice interactioneaza cu sistemul nervos al insectelor, cauzandu-le convulsii letale. Partea cea mai buna este…

Citește mai departe

Fara carne in farfuriile nemtilor

Autoritatile din Germania au recomandat populatiei sa renunte la meniurile traditionale bogate in carne in favoarea unor diete mai usoare, in stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”. Bucataria nemteasca este renumita pentru faptul ca se bazeaza in mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania…

Citește mai departe

Crema de unt cu amidon modificat

Crema de unt cu mirodenii Sole este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand un exces de lipide de origine animala. Acestea, consumate in cantitati mari, pot duce la disturbarea bunei functionari a inimii si a ficatului. Din aceasta cauza, produsul analizat are si o valoare energetica mare, avertizeaza profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi,…

Citește mai departe

Indulcitorul natural

Folosita de sute de ani in Paraguay in principal, dar si in alte tari din America de Sud, Stevia reubaudiana, planta din Familia Compositae, care n-are nici o legatura cu stevia autohtona, castiga tot mai mult in utilizare ca indulcitor sau supliment alimentar. Fie ca este folosita ca atare, sub forma de frunze, la indulcirea…

Citește mai departe
Salvati Muntele – „Ultima Resursa” a Romaniei a ajuns in Muntii Vrancei

Mediul vrincean, curat

Starea mediului in Vrancea pe primul semestru este una pozitiva. Valoarea maxim admisa de 17 grame/metru patrat/luna de pulberi sedimentabile nu a fost depasita in nici un punct de control din cele sase din judet, in perioada ianuarie-iunie. La punctul APM Vrancea, valoarea maxima de 16,9 g/m2/luna a fost inregistrata in luna mai in timp…

Citește mai departe

Bomboane din zahar, colorate cu negru briliant

Bomboanele cu aroma puternica de eucalipt Golia activ Xtra strong sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, avand in compozitie o cantitate foarte mare de zaharuri. Primele doua ingrediente ale produsului analizat sunt zaharul si siropul de glucoza, doua glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza, pancreasul endocrin…

Citește mai departe

Fructe si legume care previn imbatranirea

Fructele de padure, strugurii si rosiile se numara printre cele mai importante zece fructe si legume care ne ajuta, prin consumul lor, in lupta pentru pastrarea tineretii, informeaza cotidianul Gandul. Afinele, merisorul, capsunele si zmeura sunt foarte bogate in antioxidanti, substante care impiedica imbatranirea prematura a celulelor. „Afinele contin mai multi antioxidanti, decat orice alt…

Citește mai departe

Folosit des, uleiul de rapita previne infarctul

Uleiul de rapita, extras din semintele plantei, are o multime de intrebuintari in medicina populara. Dr. Lawrence Chukwudi Nwabudike, specialist in dermatologie, acupunctura si homeopatie, ne-a dezvaluit cateva din efectele benefice ale acestuia asupra organismului uman. Contine acid alpha-linoleic, un precursor al Omega 3, care ajuta la reducerea hipertensiunii si la scaderea nivelului de colesterol,…

Citește mai departe

Popcornul previne cancerul

Consumul de floricele de porumb si de cereale previne cancerul si bolile de inima, conform studiilor unor cercetatori americani. S-a descoperit ca delicioasele gustari contin multi antioxidanti benefici sanatatii, denumiti polifenoli. Acestia au ca efect reducerea riscului afectiunilor cardiace si se gasesc in fructe si legume, dar spre surprinderea tuturor, nivelul cantitatii este mult mai…

Citește mai departe

Iarba de smirna, buna pentru ficat

Iarba de smirna fortifica sistemul digestiv, protejeaza ficatul impotriva actiunii substantelor toxice si stimuleaza functionarea acestuia. Prin continutul bogat in potasiu, natriu, silicon, zinc si clor, participa la eliminarea substantelor toxice din organism. Iarba de smirna mai poate fi utilizata de catre cei care au o digestie greoaie sau ulcer gastroduodenal. Pentru ca frunzele si…

Citește mai departe

Gripa porcina a trecut la pasari!

Focare de gripa porcina au fost depistate in doua crescatorii de curcani din Chile, ceea ce ar putea constitui primele cazuri de transmitere de virusului pandemic AH1N1 de la om la pasari. Expertii Organizatiei Mondiale a Sanatatii se tem ca virusul A /H1N1 sa nu sufere o mutatie. Prezenta virusului gripei A /H1N1 a fost…

Citește mai departe

Ce stim despre aditivii alimentari?

   Aditivii alimentari sunt substante care,  adaugate in mici cantitati ajuta la: –         conservare, impiedicand aparitia si dezvoltarea microorganismelor nedorite (de exemplu: mucegaiul sau bacteriile responsabile de aparitia intoxicatiilor alimentare); se mai numesc si conservanti; –         evitarea sau reducerea fenomenelor de oxidare care provoaca printre altele rancezirea materiei grase sau innegrirea fructelor si a legumelor…

Citește mai departe

Cu dieta „verde”, fara Alzheimer

O cercetare de ultima ora, publicata in cotidianul American Medical Association, promoveaza faptul ca o dieta mediteraneana, constand doar in fructe, legume si cat mai putine grasimi, poate reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer, daca este sustinuta si de un program sportiv periodic. Doctorul Nikolaos Scarmeas, asistent al profesorului de neurologie de la Columbia University Medical…

Citește mai departe