Romanii nu gusta eco

Lapte de soia, tofu si pate, sortimente variate de paine, paste, napolitane, fulgi de cereale, ceaiuri, suc de mere, conserve din fructe, branzeturi, cascavaluri, unt, uleiuri, vin. Gama de alimente ecologice produse in Romania se diversifica de la un an la altul, iar majoritatea acestora ia drumul pietelor externe.

Citește mai departe

Imbolnavit de astm bronsic dupa dezastrul ecologic de la Baia Marede la Baia Mare, provocat de o companie miniera in 2000 a fost luat in dezbatere, joi, de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Cazul unui roman din Baia Mare care a reclamat faptul ca fiul sau s-a imbolnavit de astm bronsic dupa dezastrul ecologic de la Baia Mare, provocat de o companie miniera in 2000 a fost luat in dezbatere, joi, de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).

Citește mai departe

Siloz european, la Carani

In judetul Timis, problematica depozitarii cerealelor s-a reflectat cu efecte negative, tot mai acut, in activitatea cultivatorilor, mai ales dupa privatizarea fostelor spatii de depozitare ale statului. Timp de peste un deceniu si jumatate, politica agricola a guvernantilor, mimand ca sprijina producatorii prin subventionarea pastrarii cerealelor, a graului in mod special, au contribuit in fapt la imbogatirea intermediarilor si a depozitarilor.

Citește mai departe

Interzicerea „grasimilor trans”

In luna martie a acestui an, Departamentul pentru Sanatate si Igiena Mentala din New York a solicitat celor 20.000 de restaurante si celor 14.000 de furnizori de alimente care aprovizioneaza orasul sa elimine uleiurile partial hidrogenate din bucatariile lor si sa furnizeze alimente fara continut de acizi grasi cu structura „trans” produsi pe cale industriala.

Citește mai departe