Deodorant homemade, natural 100%

Deodorant homemade, natural 100%

V-ati gandit, vreodata, ca ne putem prepara noi insine, acasa, un deodorant natural, care sa inlocuiasca cu succes produsele similare de pe piata?! Are aceleasi efecte dar este mult mai sanatos pentru pielea noastra, deoarece nu contine ingrediente chimice precum parabeni, formaldehida, triclosan sau aluminiu, elemente acuzate ca ar favoriza aparitia cancerului de san. De…

Citește mai departe

Curs de Agricultura Ecologica la Arad in perioada 11-14 septembrie

Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, in parteneriat cu agentia de training Creative Business Management organizeaza, in perioada 11-14 septembrie, in incinta EXPO Arad, primul curs de agricultura ecologica acreditat din Romania. Cursul va avea loc pe parcursul evenimentului international de agricultura, industrie alimentara si ambalaje, AGROMALIM si Expozitia Nationala de Animale…

Citește mai departe
Curs acreditat de agricultura ecologica in Timisoara

Agricultura ecologica in judetul Caras-Severin

La nivelul judetului Caras-Severin se practica agricultura de subzistenta. Sunt inregistrate circa 108.027 gospodarii ce apartin populatiei, insa doar 23.040 exploatatii agricole sunt inscrise in Registrul Unic de Identificare gestionat de catre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (A.P.I.A). Astfel ca 78,67% din gospodariile taranesti practica agricultura de subzistenta, adica produc doar pentru propriul…

Citește mai departe

APIA: Doar agricultorii care respecta normele de mediu, sanatate, bunastarea animalelor si protectia plantelor pot primi sprijin financiar

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste fermierilor beneficiari ai formelor de sprijin financiar in cadrul Schemei de Plata Unica pe Suprafata ca, incepand cu anul 2014, sunt implementate Cerintele legale in materie de gestionare (SMR) 9 – 15. Trebuie respectate normele obligatorii in domeniul mediului, al sanatatii publice, a animalelor si plantelor,…

Citește mai departe

Cat de sanatoasa este margarina?

Se poate spune ca margarina este un aliment controversat. Desi trebuia sa inlocuiasca untul, ea a fost criticata inca de la inceput datorita continutului ridicat de grasimi trans, nocive pentru sanatate. Care este adevarul despre margarina? Margarina a fost inventata in 1869 de catre chimistul francez H. Mège Mouriès, care a amestecat grasimi animale, in…

Citește mai departe
Nucile, hrana suprema a creierului

Nucile, o sursa pretioasa de acizi grasi OMEGA-3 si de vitamina E

Nucile sunt o gustare ieftina si satioasa, pot inlocui cu brio snacksurile nesanatoase, aducand organismului numeroase beneficii. Nuca, originara din zona Marii Caspice, a fost introdusa pe continentul european de catre romani, s-a raspandit rapid, devenind un aliment foarte popular. Exista peste 30 de varietati de nuc, iar Romania se afla printre producatorii de top…

Citește mai departe
Un nivel record de radia?ii ultraviolete a fost înregistrat pe Terra. Avertismentul cercet?torilor

Un nivel record de radiatii ultraviolete a fost inregistrat pe Terra. Avertismentul cercetatorilor

Cercetatorii americani si germani au masurat nivelul de radiatii ultraviolete in Anzii bolivieni, iar nivelul este cu mult peste limita considerata sigura pentru formele de viata. Este un nivel record, cel mai mare inregistrat vreodata. Rezultatele masuratorii au fost publicate acum in Frontiers in Environmental Science. Cercetatorii tin sa precizeze ca masuratorile nu au fost…

Citește mai departe
Brusturele, cu efect antiinflamator ?i anticanceros

Brusturele, eficient in detoxifierea organismului

Brusturele, una dintre cele mai raspandite plante, este cunoscuta pentru proprietatile detoxifiante in bolile de ficat, rinichi si splina si contine lactona, saruri de potasiu, vitamine din complexul B, ulei volatil si taninuri. De asemenea, brusturele are si proprietati antibacteriene, hipoglicemiante, antioxidante si antitumorale. Ceaiul din radacina de brusture este foarte eficient in detoxifierea organismului….

Citește mai departe
Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului

Trei sfaturi de nutritie pentru echilibrarea energetica a organismului

Cum ne aducem o buna energie, o buna stare de functionare? Randamentul profesional, starea fizica si emotionala, echilibrul nostru general, toate ne sunt influentate in mod direct de catre nivelul energetic. Fara „energie”, toate se misca in slow motion, fara spor si chef, fara bucuria momentului si actiunilor noastre. Despre asigurarea unui echilibru energetic prin…

Citește mai departe
S?pt?mâna viitoare, o nou? licita?ie pentru Centrul de De?euri din Cluj

Italia: Incidenta cancerului, semnificativ mai mare in zona unde mafia descarca deseuri toxice

Numarul copiilor care sufera de cancer in zona din Italia unde mafia descarca ilegal deseuri toxice este semnificativ mai mare decat in restul tarii, releva un studiu realizat de Institutul National de Sanatate (ISS), care se concentreaza pe provinciile sudice Caserta si Napoli, transmite site-ul thelocal.it. In cele 23 de zone din Caserta exista un…

Citește mai departe
Daciana Sârbu, aleas? vicepre?edint? a Comisiei de mediu din Parlamentul European

Daciana Sarbu, aleasa vicepresedinta a Comisiei de mediu din Parlamentul European

Eurodeputata social-democrata Daciana Sarbu, sotia premierului Victor Ponta si fiica senatorului de Timis Ilie Sarbu, a fost aleasa luni vicepresedinta a Comisiei de mediu, sanatate publica si siguranta alimentara (ENVI) din Parlamentul European. Aceasta a declarat ca se va lupta in continuare pentru promovarea stilului de viata sanatos. „Sunt foarte onorata si fericita si le…

Citește mai departe
Sucul care con?ine 98 din cele 102 elemente de pe Pamant

Fermierii moldoveni investesc in agricultura verde. Un agricultor din Criuleni cultiva un soi special de grau

Inspirati de preferintele europenilor pentru produsele ecologice, fermierii moldoveni investesc in agricultura verde. Este si cazul lui Alexandru Cazacu care a readus pe meleagurile noastre, dupa cateva secole, graul Spelta. Este vorba despre cel mai vechi soi din lume, mentionat inca in Vechiul Testament. Alexandru Cazacu din Criuleni este unul dintre putinii agricultori din Moldova…

Citește mai departe
Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului

Afinele sunt considerate de specialisti „medicamentul” de sezon impotriva problemelor cardio-vasculare si a cancerului

Afinele sunt un adevarat „medicament” de sezon, fiind fructe cu deosebite proprietati curative. Tocmai de aceea, medicii nutritionisti recomanda un bol de afine pe zi. In aceasta perioada fructele de padure, printre care si afinele, se gasesc in aproape toate pietele din Maramures, la preturi cuprinse intre 10 si 15 lei litrul. Afinele si-au castigat…

Citește mai departe
Ferma Familial? Bio, baza dezvolt?rii rurale durabile

Forstbauer Family Natural Food Farm pionier in agricultura organica

Produsele alimentare avand eticheta biodinamica, sau certificarea Demeter sunt cunoscute de catre clientii pietelor locale de produse ecologice. Maria Forstbauer de la Forstbauer Family Natural Food Farm, inpreuna cu intreaga sa familie sunt printre pionierii miscarii ecologiste din agricultura canadina, si detine una dintre cele mai recunoscute ferme biodinamice certificate „Demeter”, in Valea Fraser din…

Citește mai departe

Doar noua fermieri gorjeni au solicitat la APIA Gorj accesarea masurilor de sprijin pentru agricultura ecologica

Doar noua fermieri gorjeni au solicitat la APIA Gorj accesarea masurilor de sprijin pentru agricultura ecologica. Desi sunt multi producatori care practica aceasta forma de agricultura in Gorj, acestia nu se ingramadesc sa acceseze fondurile europene, iar reprezentantii Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura pun acest lucru in baza reticentei fermierilor de a-si inregistra…

Citește mai departe

Agricultorii care incendiaza miristile, fara acordul APM, risca sa primeasca amenzi drastice

Fermierii care vor da in mod intentionat foc la miristi sau resturilor vegetale rezultate dupa recoltarea productiei agricole risca sa primeasca amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.500 lei, atentioneaza printr-un comunicat de presa Agentia Nationala pentru Protectia Mediului. Trebuie stiut faptul ca legea prevede si posibilitatea arderii miristilor si a altor resturi vegetale, dar numai…

Citește mai departe
Europa trebuie sa ia o decizie clara in ceea ce priveste inovatia in agricultura si viitorul biotehnologiei

Europa trebuie sa ia o decizie clara in ceea ce priveste inovatia in agricultura si viitorul biotehnologiei

In acest an, a patra Conventie Internationala purtand numele „Biotehnologie si agricultura: viitorul este acum” a reunit, in Portugalia, sapte lectori internationali care au dezbatut utilizarea biotehnologiilor agricole la nivel national si in Europa. Conventia a fost organizata de Centrul pentru Informare in Biotehnologie (CIB) si s-a desfasurat in data de 11 iunie 2014 la…

Citește mai departe
S?racii Indiei î?i risc? s?n?tatea colectând metale din de?eurile electronice

Saracii Indiei isi risca sanatatea colectand metale din deseurile electronice

Cresterea economica constanta a Indiei si inflorirea clasei de mijloc din aceasta tara au, printre urmari, si faptul ca milioane de oameni isi permit sa isi cumpere cele mai noi dispozitive electronice – de la telefoane inteligente la laptopuri si tablete, scrie National Geographic. Insa aceasta cultura a consumului are si o latura intunecata. Tehnologia…

Citește mai departe
Zmeura, fructul tinere?ii ve?nice

Zmeura, fructul tineretii vesnice

Zmeura, fructul tineretii vesnice, cu un gust inconfundabil, isi are originea in Asia. Numita si „regina fructelor de padure”, ea se gaseste, astazi, pe toata suprafata globului. Primele mentiuni despre zmeura au fost consemnate in 1548 intr-o carte, scrisa in limba engleza, despre beneficiile medicale ale plantelor. Zmeurul este un arbust peren, care apartine genului…

Citește mai departe
Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Ce au descoperit specialistii

Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Ce au descoperit specialistii

Un grup de cercetatori americani a descoperit posibilitatea unei legaturi intre prezenta unor markeri genetici de un anumit tip si riscul de obezitate produs de consumul bauturilor carbogazoase. Cat de mult ingrasa bauturile carbogazoase? Raspunsul ar putea depinde de ADN-ul fiecaruia (Imagine: Arhiva Mediafax Foto) Anumiti markeri genetici ar putea explica de ce unii consumatori…

Citește mai departe