DSV Timis a achizitionat 35.000 de doze de tuberculina

Peste 30.000 de bovine din gospodariile timisenilor vor fi vaccinate cu tuberculina. Directia Sanitar Veterinara Timis a achizitionat 35.000 de doze de vaccin pe care le va distribui tuturor cabinetelor veterinare din judet, in vederea depistarii animalelor cu tuberculoza. „Este testul unic in vederea depistarii tuberculozei bovine. De vineri, tuturor medicilor veterinari concesionari le dam…

Citește mai departe

Bivolii, salvati cu bani de la stat

Guvernul aloca peste 4 milioane de lei pentru conservarea speciilor de animale aflate in pericol de disparitie. Detinatorii de bovine „Sura de stepa” sau de ovine „Merinos” trebuie sa se asocieze pentru a accesa acesti bani. Conservarea si utilizarea speciilor de animale aflate in pericol de disparitie fac parte dintr-un program ce va beneficia anul…

Citește mai departe
O zi fara carne, miscarea globala vine in Romania!

Carnea bio, o necunoscuta pentru tara noastra

In timp ce tarile dezvoltate se axeaza pe productia de carne ecologica, in Romania, acest segment lipseste cu desavarsire.In Romania nu exista decat o asociatie specializata pe cresterea animalelor pentru carne bio. Prin urmare, productia este aproape zero. Carnea de pe piata romaneasca se obtine de la animale crescute in sistem conventional, si nu ecologic…

Citește mai departe

Nimic nou din Amazonia ?

Marile lanturi de magazine din Marea Britanie sunt pe cale de a distruge jungla amazoniana deoarece utilizeaza produse obtinute de la firmele braziliene care si-au extins suprafata prin defrisari ilegale. Aceasta este concluzia unui raport facut de Greenpeace dupa 3 ani de investigatii, raport care nominalizeaza companii precum: Tesco, Sainsbury’s, Asda, Morrison, Marks & Spencer…

Citește mai departe

Europa, gata sa accepte alimente provenite din animale clonate

Ministrul Agriculturii, Ilie Sarbu, nu este de acord cu comercializarea acestor marfuri in Romania.Comisia Europeana a adoptat un set de masuri care va inlesni in viitor comertul cu produse din animale clonate. Ministrii Agriculturii din tarile Uniunii Europene au reanalizat saptamana aceasta, la Luxemburg, posibilitatea vanzarii produselor de carne din animale clonate pe piata comunitara….

Citește mai departe

Cresterea bovinelor afecteaza padurile amazoniene

Cresterea intensiva a bovinelor este principala cauza care a dus la despadurirea Amazoniei braziliene, a anuntat, miercuri, Greenpeace intr-un studiu, cerand guvernului brazilian sa ia masuri impotriva insusirii ilegale de pamant. In urma dezvoltarii cresterii de bovine in Amazonia, Brazilia a devenit primul exportator mondial de carne de vita, insa consecintele acestei activitati asupra biodiversitatii…

Citește mai departe

Febra aftoasa

Febra aftoasa este o boala infectioasa de natura virala foarte contagioasa a rumegatoarelor paricopitate, suinelor, apare si la elefanti, sobolani si arici. Cabalinele sau omul pot fi purtatori sanatosi de virus. Tipuri de virus: ICD-10 B08.8, ICD-9 078.4, DiseasesDB 31707, MeSH D005536 Etiologie Agentul etiologic al bolii este un virus, lucru atestat pentru prima oara…

Citește mai departe

Hamburgerii incalzesc planeta

Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la cresterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat in Statele Unite, informeaza AFP. O simpla schimbare in dieta zilnica, precum renuntarea la friptura in favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon in aceeasi masura ca renuntarea la masina doua…

Citește mai departe

Hamburgerii, cele mai poluante produse din industria alimentara

Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la cresterea temperaturilor la nivel global, arata un studiu american, citat de Mediafax. O simpla schimbare in dieta zilnica, precum renuntarea la friptura in favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon in aceeasi masura ca renuntarea la masina doua zile pe…

Citește mai departe

Hamburgerii, cele mai poluante produse din industria alimentara

Hamburgerii sunt cele mai poluante produse din industria alimentara, contribuind semnificativ la cresterea temperaturilor la nivel global, potrivit unui studiu prezentat in Statele Unite, informeaza AFP. O simpla schimbare in dieta zilnica, precum renuntarea la friptura in favoarea salatelor, contribuie la reducerea nivelului de dioxid de carbon in aceeasi masura ca renuntarea la masina doua…

Citește mai departe

Tuberculoza (tuberculosis)

     Istoric Tuberculoza este o boala infectioasa comuna omului, tuturor speciilor de mamifere si pasari produsa de germenii din genul Mycobacterium. Tubeculoza este larg raspandita pe tot globul si se intalneste mai ales la taurine, pasari si suine. Atat la om cat si la animale, boala este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri. Denumirea…

Citește mai departe

Vaci la pascut in Parcul Central

GORJ. Vizitatorii si localnicii iesiti la plimbare prin Parcul Central din Targu Jiu au alertat ieri politia comunitara si primaria, anuntand ca pe spatiul verde pasc mai multe vaci. „La capatul podului de peste Jiu, pe spatiul verde ce imprejmuieste statuia celor doi indragostiti, pasteau sase vaci. Ne facem de ras!”, a spus una dintre…

Citește mai departe

Monsanto, ancheta unui dezastru

Corespondenta din Frankfurt, Manola Romalo 1,7 milioane de telespectatori au vizionat pe Arte tv (11 martie) filmul documentar (1) „Lumea conform Monsanto. De la dioxina la OMG-uri, o multinationala care va vrea binele”. In 90 de minute dense, jurnalista de investigatie Marie-Monique Robin (n. 1960), dezvaluie biografia terifianta a concernului american, producatorul a 90% din…

Citește mai departe