Atentie la E-urile din alimente!

Salajenii care achizitioneaza produse alimentare sunt sfatuti de specialistii in nutritie sa fie foarte atenti la aditivii alimentari. Potrivit inforor.com lista aditivilor alimentari insotita de bolile pe care le provoaca fiecare aditiv-E, in parte, va fi cenzurata cat mai curand. Pana atunci, insa, consumatorii care vor sa aiba grija de sanatatea lor trebuie sa stie…

Citește mai departe

Vitamina D, «vitamina soarelui» – cat ne trebuie, cum ne ajuta si unde o gasim?

Totul ar fi mult mai simplu daca ar exista o vitamina-minune care sa previna aparitia diabetului, osteoporozei, sclerozei multiple, cancerului, bolilor de inima sau chiar a depresiei, nu-i asa? Si daca v-as spune ca o astfel de vitamina chiar exista? Daca nu ma credeti pe mine, atunci in spusele oamenilor de stiinta trebuie sa aveti incredere. Acestia…

Citește mai departe
Bronzatul poate crea dependen??

Bronzatul poate crea dependenta

Expunerea la soare poate fi periculoasa in ce priveste cresterea riscului de cancer de piele, dar si pentru ca produce dependenta, potrivit unor noi cercetari, transmite joi Reuters. Expunerea indelungata si repetata la radiatiile ultraviolete declanseaza eliminarea endorfinelor, asa-numitul hormon al fericirii, functionand pe acelasi principiu biologic ca si consumul de heroina sau morfina. Studiul…

Citește mai departe

Rostopasca, planta care lupta cu hepatita si cancerul

Rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale, inca imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Ea se utilizeaza cu rezultate excelente in tratarea hepatitelor cronice, a colicilor hepato-biliare, colecistitelor, diskineziei biliare, tusei spastice. Aceasta planta este, inainte de toate, un stimulent al…

Citește mai departe
Slatina, „bombardat?” de radia?ii electromagnetice. Pericolul antenelor GSM

Slatina, „bombardata” de radiatii electromagnetice. Pericolul antenelor GSM

Populatia Slatinei este supusa, de peste un deceniu, radiatiilor electromagnetice emise de antenele GSM amplasate pe multe dintre blocurile-turn ale orasului. In ciuda faptului ca, oficial, efectele nocive asupra sanatatii umane produse de acest tip de radiatii nu sunt recunoscute de autoritati, in lume exista din ce in ce mai multe cazuri in care oamenii…

Citește mai departe
Sandra Steingraber: ”Democra?ia ?i fracking-ul sunt incompatibile” (video)

Sandra Steingraber: ”Democratia si fracking-ul sunt incompatibile”

Sandra Steingraber, doctor in biologie si expert in domeniul protectiei mediului si al sanatatii publice, a vorbit astazi in cadrul unei conferinte organizate la Palatul Parlamentului despre impactul fracturarii hidraulice de mare volum asupra sanatatii publice. Ea a explicat in detaliu care sunt efectele negative ale fracking-ului asupra omului si mediului si cum democratia a…

Citește mai departe
Dieta vegetariană: argumente pro şi contra

Efectele surprinzatoare ale infometarii controlate. Ce avantaje aveti daca tineti post negru timp de 8 zile pe an?

O dieta care este tot mai populara in randul vedetelor are efecte benefice pentru sanatate, spun cercetatorii americani. Un program clar stabilit, prin care o persoana se infometeaza timp de 2-4 zile la fiecare 6 luni, adica 8 zile pe an, stimuleaza sistemul imunitar, spun expertii. Potrivit lui Valter Longo, de la Universitatea California de…

Citește mai departe
10 industrii poluante ?i 5 substan?e toxice

10 industrii poluante si 5 substante toxice

Institutii Green Gross Switzerland si Institutul Blacksmith au identificat zece industrii care au un impact negativ asupra mediului inconjurator. Aceste industrii poluante sunt : (Clasificate in functie de expunerea populatiei la risc) 1.Minerit si prelucrarea minereului; populatia expusa la risc 7,02 milioane. 2. Topirea metalelor; populatia expusa la risc 4,95 milioane. 3.Producerea substantelor chimice; populatia…

Citește mai departe

Antioxidantii sunt periculosi pentru sanatate? Un studiu recent contrazice tot ce se stia pana acum

Din dorinta de a fi cat mai sanatosi, multi oameni cumpara si consuma foarte des vitamine si antioxidanti, substante considerate foarte bune pentru a incetini imbatranirea organismului. Un studiu recent contrazice aceasta veche teorie. De multi ani, medicii sustin ca radicalii liberi din aerul poluat ataca membranele celulelor si pot duce la mutatii cancerigene, la…

Citește mai departe

Au fost identificate 17 substante chimice care cresc riscul de cancer mamar

Evitarea solventilor si a gazelor de esapament emanate in atmosfera fac parte din recomandarile facute de oamenii de stiinta americani pentru a reduce expunerea la substantele chimice care ar putea creste riscul de cancer mamar, conform AFP. Raportul oamenilor de stiinta americani contine o lista cu 17 substante chimice care provoaca tumori mamare in cazul…

Citește mai departe

Exista BIO in Romania? Reputatul profesor Gheorghe Mencinicopschi ne dezvaluie ce se poate ascunde sub aceasta sigla

Ne dorim, cu totii, sa consumam alimente cat mai naturale, fara pesticide, conservanti sau hormoni. Iar cele bio, chit ca au preturi piperate, par sa raspunda acestui deziderat. Dar oare chiar asa este? Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare, ne avertizeaza ca sub eticheta “bio” putem cumpara produse cu pana la 48…

Citește mai departe

Multe alimente contin pesticide, hormoni, metale grele si alte substante care pot ucide consumatorii

De o buna vreme se vorbeste despre E-urile alimentare care se regasesc in diverse produse si efectele nefaste ale acestora asupra organismului uman. Se fac fel si fel de recomandari in ceea ce priveste o alimentatie rationala si echilibrata, cu sugestii in ceea ce priveste cosumarea legumelor si a fructelor. Exista pareri formulate si in…

Citește mai departe
Calitatea aerului în marile aglomer?ri urbane continu? s? se degradeze

Calitatea aerului in marile aglomerari urbane continua sa se degradeze

Calitatea aerului in marile orase din lume continua sa se degradeze, ceea ce creste riscul pentru sanatatea locuitorilor, potrivit unui raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) dat publicitatii miercuri, relateaza AFP. Potrivit acestui studiu efectuat in 1.600 de orase din 91 de tari, numai 12% din populatia totala a acestor aglomerari urbane respira un…

Citește mai departe

Medicamentele primavarii: Ceapa si usturoiul verde

Ceapa si usturoiul verde au minunate calitati curative, efecte anticancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine. Ceapa si usturoiul verde erau folosite inca din antichitate pentru tratarea starilor de melancolie. Ele sunt bune diuretice si impiedica retentia apei in organism. Usturoiul verde contine fitohormoni, substante cu structura chimica similara hormonilor, care se…

Citește mai departe
Impactul polu?rii industriale din România, estimat pân? la 80 mld. euro

Poluarea aerului ucide 7 milioane de oameni pe an

Aproximativ 7 milioane de oameni au murit in 2012 din cauza poluarii aerului, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Cifrele sunt de peste doua ori mai mari decat estimarile anterioare, confirmand poluarea aerului ca principalul risc de mediu la adresa sanatatii. Marea majoritate a mortilor sunt cauzate de bolile cardiovasculare. Astfel, decesele legate de poluarea…

Citește mai departe

Fructele si legumele care ne imbolnavesc. Unele contin 15 tipuri de pesticide

Merele si rosiile sunt primele pe lista fructelor si legumelor care contin cele mai multe pesticide. Un sfert din produsele vandute clientilor contin reziduuri de pesticide, spun inspectorii sanitar-veterinari. Importurile masive de fructe si legume de peste granita contribuie la aceasta statistica negativa, pentru ca mancam produse cultivate in pamant romanesc doar sase luni pe…

Citește mai departe