Sp?larea fructelor de pesticide

Lista fructelor pe care nu trebuie sa le ocolesti vara – ce vitamine contin

Antioxidantii din pepenele verde si cel galben ne prelungesc tineretea, iar piersicile si caisele ne apara de radiatii, spun medicii. Pepenele, fie el verde sau galben, este recunoscut pentru efectul sau racoritor. „Conform medicinii traditionale chineze, pepenele este un fruct care -racoreste sangele-, de aceea, pe cat de benefic este vara, pe atat de nerecomandat…

Citește mai departe

Prima retea cu alimente eco

Vara aceasta a adus o premiera pe piata eco romaneasca. S-a lansat Biogood, primul lant de magazine cu alimente fara pesticide, antibiotice sau organisme modificate genetic. Daca treci prin Dorobanti, pe Strada Beller, un banner imens iti semnaleaza existenta in apropiere a unui magazin Biogood. Pe Strada George Calinescu, la numarul 4. Acesta are si…

Citește mai departe

Biocombustibil din pepene rosu

Cercetatorii americani au descoperit ca pepenele rosu reprezinta o sursa de zahar ce poate fi distilat in alcool, pentru ca ulterior sa poata fi folosit pentru alimentarea masinilor sau a utilajelor agricole, scrie cotidianul britanic „The Telegraph”. Oamenii de stiinta spun ca ipoteza utilizarii acestui fruct pentru producerea de biocombustibil este cu atat mai fezabila…

Citește mai departe

Bautura cu zahar si E-uri

Sucurile de fructe prezente in aceasta bautura racoritoare nu au nici o valoare biologica, fiind inecate in aditivi alimentari si zahar. Bautura racoritoare carbogazoasa cu suc natural de lamaie Giusto Lemon Bitter este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, fiind fabricat in principal din apa si zahar. Acesta din urma are index glicemic…

Citește mai departe

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul, precum si bolile de inima, conform unor cercetatori americani. Oamenii de stiinta au descoperit ca gustarile dintre mese contin niveluri „surprinzator de mari” de antioxidanti benefici sanatatii, numiti polifenoli, antioxidanti cunoscuti si sub numele de Vitamina P. Polifenolii din fructe si legume reduc riscul afectiunilor de inima…

Citește mai departe

Fructe si legume care previn imbatranirea

Fructele de padure, strugurii si rosiile se numara printre cele mai importante zece fructe si legume care ne ajuta, prin consumul lor, in lupta pentru pastrarea tineretii, informeaza cotidianul Gandul. Afinele, merisorul, capsunele si zmeura sunt foarte bogate in antioxidanti, substante care impiedica imbatranirea prematura a celulelor. „Afinele contin mai multi antioxidanti, decat orice alt…

Citește mai departe

Popcornul previne cancerul

Consumul de floricele de porumb si de cereale previne cancerul si bolile de inima, conform studiilor unor cercetatori americani. S-a descoperit ca delicioasele gustari contin multi antioxidanti benefici sanatatii, denumiti polifenoli. Acestia au ca efect reducerea riscului afectiunilor cardiace si se gasesc in fructe si legume, dar spre surprinderea tuturor, nivelul cantitatii este mult mai…

Citește mai departe

Cu dieta „verde”, fara Alzheimer

O cercetare de ultima ora, publicata in cotidianul American Medical Association, promoveaza faptul ca o dieta mediteraneana, constand doar in fructe, legume si cat mai putine grasimi, poate reduce riscul aparitiei bolii Alzheimer, daca este sustinuta si de un program sportiv periodic. Doctorul Nikolaos Scarmeas, asistent al profesorului de neurologie de la Columbia University Medical…

Citește mai departe

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate cresc riscul de aparitie a afectiunilor hepatice cu 80%

Doua pahare pe zi de sucuri acidulate de fructe pot sa cauzeze, pe termen lung, afectiuni hepatice severe, care conduc la necesitatea unui transplant de ficat, potrivit unui studiu al cercetatorilor israelieni. Maladiile hepatice sint asociate de obicei cu abuzul de alcool, dar acest studiu a relevat faptul ca si bauturile nealcoolice cu un continut…

Citește mai departe

Bere cu aditivi periculosi

Mai multi vrinceni au consumat bere „Redd”s” care continea acid malic, un aditiv deosebit de periculos pentru sanatate. Descoperirea a fost facuta de catre inspectorii sanitari de la Departamentul de Control in Sanatate Publica, care au primit o avertizare de la Ministerul Sanatatii ca, in mai multe judete ale tarii printre care si Vrancea, exista…

Citește mai departe

Top 10 – Cele mai sanatoase fructe

Fructele trebuie sa reprinte baza dietei zilnice si trebuie sa faca parte din fiecare masa. Castigurile in materie de vitamine, fibre si minerale pot fi foarte usor obtinute din suc, pulpa sau chiar fructe uscate. REALITATEA.NET va prezinte zece dintre cele mai importante fructe pentru organismul uman. 1. Marul are in general 80 de calorii…

Citește mai departe

De ce ataca ursii?

Trei atacuri intr-o saptamana. Turistii nu mai campeaza in munti. Avem cea mai mare populatie de ursi din Europa. Cum iesim din aceasta situatie? Ursii au pus stapanire pe Muntii Carpati. Cei mai multi se afla in Carpatii Meridionali, zona in care, de altfel, ajung si cei mai multi turisti. Vara aceasta, numarul de atacuri…

Citește mai departe

Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008 a crescut cu 16,4%, fata de 2007

Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008, incheiat la 30 iunie 2009, a crescut cu 16,4%, la 221.410 hectare, potrivit datelor furnizate Agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). In anul 2007 s-au realizat culturi ecologice pe o suprafata de 190.129 hectare. Evolutia ascendenta a suprafetei cultivate ecologic se mentine si comparativ…

Citește mai departe

Expo „Saptamina Verde”

Agricultorii vrinceni au la dispozitie o luna de zile pentru a se inscrie la manifestarea „Saptamina Verde”, ce va avea loc anul viitor, la Berlin. Expozitia de la Berlin va fi organizata in perioada 15-24 ianuarie 2010, iar inscrierile pentru participare vor avea loc la Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA). Anul viitor este a…

Citește mai departe

Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008 a crescut cu 16,4%, fata de 2007

Suprafata cultivata ecologic in anul agricol 2008, incheiat la 30 iunie 2009, a crescut cu 16,4%, la 221.410 hectare, potrivit datelor furnizate Agentiei NewsIn de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR). In anul 2007 s-au realizat culturi ecologice pe o suprafata de 190.129 hectare. Evolutia ascendenta a suprafetei cultivate ecologic se mentine si comparativ…

Citește mai departe

Pestele, un aliment bogat in mercur

Unul dintre cele mai toxice metale prezente in natura, care poate ajunge usor in alimentatia noastra, este mercurul. Ingerat in cantitati mari, acesta poate cauza probleme serioase de sanatate, poate afecta ireversibil functia neurologica, iar in cazul femeilor insarcinate, fatului ii este afectat sistemul nervos. Specialistii ne avertizeaza ca pestele este alimentul cel mai bogat…

Citește mai departe

Desert din aditivi

Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece. Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi…

Citește mai departe

Fasolea fara gaze, vanata alba si pepenele

Dupa sute de experimente, cercetatorii romani au reusit sa obtina soiuri de fructe si legume care ies din tiparele formelor obisnuite. Inventiile in alimentatie cu rezultate, daca nu bizare, cel putin nastrusnice si-au facut aparitia si in urma muncii de cercetare a specialistilor romani. Zeci de ani petrecuti prin laboratoare, apoi in camp, la cules…

Citește mai departe

Alunul – un arbust binecuvantat

Alunul este un arbust, ce creste sub forma de tufa, avand un frunzis bogat si fructe nu doar delicioase, ci si foarte hranitoare pentru organism, datorita continutului mare de vitamine, proteine, uleiuri. Legenda spune ca demult, pe cand copilul Iisus dormea, Maica Domnului pleca in padure sa culeaga fragi, insa intr-o poiana dadu peste o…

Citește mai departe
Beneficiile piersicilor

Piersica, fructul verii, amelioreaza problemele gingivale

Vitaminele si mineralele continute de piersica fac ca acest fruct sa poata fi consumat in stare proaspata, compot, suc sau drept masca, in cosmetica. Piersica, una dintre fructele-vedeta ale verii, este recunoscuta pentru proprietatile sale antiimbatranire. „In plus, piersicile contin caroten, antioxidanti si vitamina C, asigura o buna calitatea spermei si amelioreaza problemele gingivale. De…

Citește mai departe

Guy Ritchie, tot mai pasionat de ecologie

Regizorul Guy Ritchie intentioneaza sa-si transforme conacul tipic britanic de la tara intr-o proprietate ecologizata, cu sere si cu parcele pentru zarzavat, respectand principiile de dezvoltare durabila, informeaza femalefirst.co.uk. Celebrul regizor britanic obisnuia sa imparta Ashcombe House din Wiltshire, Marea Britanie, cu fosta lui sotie, Madonna, insa dupa divortul lor pronuntat la inceputul anului, a…

Citește mai departe

Patru piete volante cu produse agroalimentare vor functiona sambata si duminica in Bucuresti

Patru piete volante cu legume, fructe si produse traditionale vor functiona sambata si duminica in Bucuresti, la initiativa Primariei Capitalei si a Federatiei Agrostar, se arata intr-un comunicat remis vineri de Primaria Capitalei. Astfel, pietele vor fi amplasate in Strada Edgar Quinet (intre Facultatea de Arhitectura si Universitatea Bucuresti), unde vor fi deschise 15 standuri,…

Citește mai departe

Moda sau moft, gusturile romanilor devin eco

Desi sunt mai scumpe, alimentele organice isi fac simtita prezenta in frigiderele noastre. Motivul? Nu contin aditivi sintetici, pesticide, organisme modificate genetic si hormoni de crestere. Alimentatia este una din preocuparile majore ale secolului al XXI-lea, care pare a fi dominat de problema surplusului de kilograme si a bolilor care deriva din acesta. Dupa ce…

Citește mai departe

Ce varianta va fi adoptata de Romania pentru reducerea emisiilor de gaze nocive?

Unul din obiectivele prioritare in politica europeana si globala este oprirea fenomenelor de incalzire a atmosferei si a modificarilor climaterice globale. Organizatia Natiunilor Unite a lansat ca solutie pentru iesirea din criza economica si financiara „cresterea economica verde” care favorizeaza tarile puternic industrializate. Au trecut 36 de ani de la Conferinta Mondiala de la Stockholm…

Citește mai departe

Urme de pesticide si in produsele bio

Unele alimente ecologice comercializate in spatiul comunitar contin reziduuri de pesticide. Cade astfel mitul potrivit caruia produsele organice sunt total lipsite de substante chimice. Produsele bio sunt vandute la preturi exorbitante, pe motiv ca nu sunt tratate cu chimicale si nu sunt contaminate cu substante de sinteza. Legumele, fructele si cerealele ecologice se obtin prin…

Citește mai departe

Romania iroseste 70 la suta din apa consumata

Romania este falimentara si in ceea ce priveste consumul de apa si infrastructura acestui domeniu considerat de alte state drept vital in fata pericolului incalzirii globale. Cifrele arata ca in acest moment jumatate din populatia Romaniei nu are acces curent la surse de apa, iar 70% din cantitatea de apa consumata in tara noastra se…

Citește mai departe

Raport UE: pesticide si in alimentele organice!

Un raport anual al Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara (EFSA) indica pentru prima data existenta de pesticide si in produsele organice analizate, daramand mitul conform caruia aceste produse nu intra in contact cu substante sintetice, informeaza Euractiv. Autoritatea a analizat anul acesta, pentru prima data, atat mostre din produse organice, cat si alimente obisnuite. Din…

Citește mai departe