Sunt sanatoase alimentele congelate?

De cativa ani, alimentele congelate au navalit practic in congelatoarele bacaniilor. Se gasesc sub forme diferite (paste, carne sau feluri vegetariene), in ambalaje practice si atragatoare. La prima vedere, alimentele congelate pot reprezenta o solutie rapida si avantajoasa pentru oamenii grabiti sau pentru copiii care iau pranzul la scoala. Totusi, valoarea nutritiva a acestor mese…

Citește mai departe

Codrul – fratele romanului sau singura lui salvare? 15 martie – 15 aprilie – Luna Padurii

Din cele mai vechi timpuri, padurea a jucat un rol esential in viata planetei, in evolutia si dezvoltarea societatii omenesti. Rolul si importanta padurilor au fost, insa, diferit percepute in timp si spatiu, in stransa legatura cu dezvoltarea inegala a societatii omenesti in diferitele regiuni geografice. Daca, initial, padurea a fost apreciata ca adapost, refugiu…

Citește mai departe

Cancerul la stomac

Cancerul de stomac este un cancer frecvent si grav, care se dezvolta din celulele glandelor ce captusesc peretele intern al stomacului (mucoasa). Cancerul de stomac mai este cunoscut si sub numele de adenocarcinom de stomac. El se afla pe locul doi in lume in topul cancerelor, imediat dupa cancerul bronho-pulmonar. Cancerul de stomac este mai…

Citește mai departe

Fortifierea cu vitamine

Produsele alimentare fortificate trebuie sa fie in principiu alimente traditionale, acceptate de populatie. In cazul folosirii unor alimente noi, nemaifolosite, pot apare probleme imunologice organismului uman. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda o asociere corespunzatoare a principiilor nutritive cu alimentele vectoare. Astfel, pentru fortificarea cu acid ascorbic se recomanda sucurile de fructe sterilizate, fructe congelate, sucuri…

Citește mai departe

Baton cu miros de visine

Batonul cu aroma de visine-frisca „Bon sweet Bon” are o compozitie specifica produselor industrializate: zahar, arome sintetice, aditivi alimentari. Zaharul si grasimea vegetala sunt principalele ingrediente ale batonului analizat. Din aceasta cauza, poate fi incadrat in categoria produselor dezechilibrate din punct de vedere nutritional, conform Regulamentului 1924/ 2006 CE. Pe langa zahar, produsul mai contine…

Citește mai departe

Postul

Asa cum am mai spus, atunci cand mancam, organismul absoarbe ceea ce ii este necesar din mancare si apoi incearca sa se debaraseze de resturi. El nu poate face aceasta eliminare eficient atunci cand este mai mereu supraincarcat sau cand, de cele mai multe ori, mancarea este impura. Reziduurile se acumuleaza atunci in diferite organe,…

Citește mai departe

Supermarket-urile nu se pot desprinde de superambalaje

Supermarket-urile nu se dovedesc nici azi capabile sa mai „taie” din ambalaje, desi mania infasuratului produselor a mai scazut in ultimii ani, relateaza „timesonline”. Potrivit unui studiu al Local Government Association, „Waitrose” impacheteaza si azi cel mai mult pe… cap de carucior, desi nici lantul german Lidl nu sta mai bine la reciclare. Continutul obisnuit…

Citește mai departe

Pentru tensiune folositi ulei de masline!

Dureri de cap, oboseala, amorteli si ameteli. Acestea sunt doar cateva dintre simptomele celei mai frecvente boli cronice din Romania: hipertensiunea arteriala. Maladia este unul din principalii factori de risc pentru infarctul miocardic si afecteaza vederea, vasele de sange, rinichii. Libertatea iti vine in ajutor si iti prezinta tot ce trebuie sa stii pentru a…

Citește mai departe

Suc de afine cu 90% apa

Producatorii sucului de afine Clever s-au gandit ca aceasta denumire suna foarte bine. De aceea, au adaugat cateva picaturi din acest suc de fructe si, pentru ca totul sa para veridic, au colorat apa cu aditivi alimentari periculosi. Siropul de afine Clever este un produs cu o lista compozitionala ciudata. Desi legislatia in vigoare cere…

Citește mai departe

Produse Bio

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume. Reintoarcerea la natura De cate ori nu am cumparat de la piata produse care ne-au incantat ochiul, dar care n-aveau niciun gust? De cate ori n-am cumparat rosii frumoase, stralucitoare si am realizat…

Citește mai departe

Margaret Dorfman – boluri organice

Constientizarea problemele legate de mediul inconjurator, la nivel international, a antrenat in lupta pentru mediul prietenos  si comunitatea artistilor. Unii dintre acestia si-au dedicat puterea creativa societatii civile, cu scopul de a gasi alternative ecologice unui stil de viata poluant si destructiv. Una dintre aceste solutii alternative gasite de un artist, Margaret Dorfman, face subiectul…

Citește mai departe

Studiu – Televizorul strica dieta

Tinerii care privesc la televizor mai mult de cinci ore pe zi vor deveni dependenti de fast-food la maturitate, arata un studiu realizat de cercetatorii britanici. Medicii de la Universitatea din Minnesota explica faptul ca spoturile publicitare se refera in cele mai multe cazuri la restaurante fast-food si produse junk-food de tipul chipsurilor, pufuletilor, acadelelor…

Citește mai departe

Elixir pentru minte agera

O combinatie speciala de extracte din plante si fructe ecologice, elixirul „Fitonic Ginkgo si Rodie” stimuleaza intelectul. Potrivit etichetei, acest elixir contine extract hidric din ginkgo biloba, ceai verde si ovaz verde, precum si suc obtinut prin presarea rodiilor, strugurilor rosii, piersicilor si merelor. Este foarte bogat in antioxidanti naturali si polifenoli, substante cu rol…

Citește mai departe

Zaharul alb (rafinat)

La orice aliment neatins de mana omeneasca, partile componente se gasesc intr-o relatie armonioasa. Aceasta este important indeosebi in digestie, pentru ca in metabolism, un aliment are neaparat nevoie de celalalt. Asa este, de exemplu, la grau. Taratele sunt indispensabile pentru transformarea amidonului ce se gaseste in interiorul graului – grauntelui (faina alba). Taratele contin,…

Citește mai departe

Alimentatie corecta

Influenta daunatoare a caldurii asupra alimentelor este izbitoare, indeosebi la ulei. In timp ce uleiul incalzit este nociv, cel presat la rece este, dimpotriva, foarte vindecator. Asemenea lecitinei naturale, curata arterele infundate. Cele mai nocive sunt uleiul si grasimile hidrogenizate, care in timpul fabricatiei sunt supuse la caldura mare si astfel sunt conservate nelimitat. Un…

Citește mai departe

Romania participa cu produse agroalimentare autohtone la „Saptamana Verde” de la Berlin

O delegatie a Ministerului Agriculturii condusa de secretarul de stat Catalin Rosculete impreuna cu 14 firme producatoare de produselor agroalimentare romanesti din tara participa in perioada 16 – 25 ianuarie 2009 la „Saptamana Verde”, de la Berlin. Principalul obiectiv al delegatiei romane la Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura „Saptamana Verde”, este imbunatatirea…

Citește mai departe

Inele din aditivi chimici

Parintii care isi vor hrani copiii cu inelele de porumb Jumbo Balls risca sa ii transforme in niste agitati. Acest produs contine aditivi alimentari, ce induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Inelele de porumb Jumbo Balls (Crasty) au un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza,…

Citește mai departe

Merele si pestele ajuta copiii

Femeile care consuma o cantitate mai mare de mere in timpul sarcinii isi pot proteja copiii de astm. De asemenea, studiul, realizat de medici americani, a aratat ca, daca femeile gravide mananca peste, scade riscul aparitiei eczemei in cazul bebelusilor. Jennifer Appleyard, medicul care a coordonat proiectul de cercetare, a spus ca exista din ce…

Citește mai departe

Ospat ecologic in ziua de Craciun

In timp ce occidentalii prefera afine sau legumele la gratar, romanilor le mai trebuie timp pana vor inlocui porcul cu strutul. Pentru a avea de Sarbatori carne de animale hranite cu furaje fara pesticide sau legume bio, ar trebui ca in Romania sa fie incurajata agricultura biologica. Masa de Craciun nu poate fi conceputa fara…

Citește mai departe

Alerta pentru pesticide

Producatorii de sucuri si bauturi pe baza de fructe ar trebui sa isi regandeasca strategiile pentru a scapa de teama pesticidelor, sugereaza un studiu aparut in Spania. Cercetatorii au aratat ca majoritatea sucurilor de fructe care se vand in Spania si Marea Britanie contin niveluri ridicate de pesticide. Ei au testat in laborator peste 100…

Citește mai departe