Margaret Dorfman – arta ecologica

Constientizarea problemele legate de mediul inconjurator, la nivel international, a antrenat in lupta pentru mediul prietenos si comunitatea artistilor. Unii dintre acestia si-au dedicat puterea creativa societatii civile, cu scopul de a gasi alternative ecologice unui stil de viata poluant si destructiv. Una dintre aceste solutii alternative gasite de un artist, Margaret Dorfman , face…

Citește mai departe

Rosiile ecologice sunt bogate in antioxidanti

Nivelul de antioxidanti din tomatele organice este mai mare decat cel din legumele cultivate conventional, arata un studiu recent realizat de oamenii de stiinta spanioli. Rosiile, indiferent de provenienta lor, sunt bogate in antioxidanti din categoria polifenolilor, dar oamenii de stiinta de la Universitatea din Barcelona au constatat ca soiurile provenind din agricultura organica prezinta…

Citește mai departe

Zece moduri de a reduce riscul de cancer

Cercetarile recente au demonstrat ca anumite comportamente, considerate sanatoase, pot preveni circa jumatate din totalul deceselor provocate de cancer, potrivit Societatii Americane de Cancer. Iata zece schimbari ale stilului de viata, recomandate de un cercetator in domeniul prevenirii cancerului de la Centrul de Cercetare a Cancerului din Seattle, dr. Anne McTiernan: 1. Nu fuma si…

Citește mai departe

ANSVSA va monitoriza prezenta reziduurilor de pesticide din legume si fructe

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) va monitoriza prezenta reziduurilor de pesticide din legumele si fructele comercializate pe piata nationala, informeaza reprezentantii Autoritatii. Determinarile de laborator vizeaza prezenta pesticidelor, nitratilor si a metalelor grele (staniu, cadmiu, plumb), mai spun cei de la ANSVSA. Supravegherea si controlul privind aceste substante se realizeaza prin…

Citește mai departe

Romania ar putea deveni „tara anului” 2013 la cel mai mare targ bio din lume

Presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica „Bio Romania”, Marian Cioceanu, este optimist in ceea ce priveste semnarea, in luna iunie 2012, a contractului prin care Romania devine oficial „Þara anului” in 2013, la cel mai mare targ de produse bio din lume – Biofach Nurenberg (Germania). „Am discutat cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care ne-a…

Citește mai departe

Targ de produse traditionale la Suceava de Sf. Ilie la Suceava

Camera de Comert si Industrie Suceava in parteneriat cu Institutia Prefectului Suceava si Shopping City Suceava, organizeaza cea de-a VII-a editie a targului national de industrie alimentara si produse traditionale BIO ALIMENTA BUCOVINA. Manifestarea  este specializata in carne si produse din carne; peste si produse din peste; paine si produse de panificatie; lapte si produse…

Citește mai departe

Studiu Greenpeace: Fructele si legumele din Spania, Olanda si Turcia contin pana la 64 de pesticide diferite

Fructele si legumele pe care le cumparam sunt pline de pesticide, a scos la iveala un nou studiu realizat de organizatia Greenpeace. Specialistii au testat peste 22.000 de mostre de fructe si legume pentru a vedea cat de multe pesticide contin. Analizele s-au facut pe cel putin zece mostre din fiecare produs, pentru fiecare tara…

Citește mai departe

Cultivarea legumelor bio, cea mai rentabila afacere

Intrebat care ar fi cea mai rentabila afacere cu care romanii ar putea penetra piata europeana, un oficial a raspuns prompt: cultivarea legumelor ecologice. Grija pentru sanatate, in general, si pentru cea a copiilor, in mod special, meniurile marilor restaurante, dietele simandicoase – toate reclama produse sanatoase, cultivate ecologic. Chiar sambata trecuta am vazut in…

Citește mai departe

Asociatia Slow Food Turda creaza o gradina de legume si plante, in cadrul proiectului „Gustos si sanatos”

Asociatia Slow Food Turda deruleaza proiectul “Gustos si Sanatos”, proiect de educatie alimentara care are ca beneficiari elevi din toate scolile si gradinitele turdene. In acest moment proiectul este sprijinit de catre Consiliul Judetean Cluj, prin programul Fondul de Tineret, Primaria Municipiului Turda, Slow Food International, Colegiul National Mihai Viteazul, membri ai asociatiei, precum si…

Citește mai departe
F?r? suc de fructe la mas?! De ce condamn? exper?ii obiceiul p?rin?ilor de a da copiilor sucuri naturale?

O dieta bogata in fructoza mentinuta o perioada mai lunga de timp afecteaza capacitatea creierului de a invata

Cercetatorii au descoperit ca o dieta bogata in fructoza incetineste procesul gandirii, afectand memoria si capacitatea de a invata, scrie cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax. Totusi, consumul de nuci si peste, precum somonul, poate contracara aceste efecte. „Descoperirile noastre arata ca ceea ce mancam ne afecteaza modul in care gandim. O dieta bogata…

Citește mai departe

MACFRUT 2012 – Expozitia internationala a fructelor si legumelor, 27 si 28 septembrie, Italia

Expozitia internationala a fructelor si legumelor se pregateste pentru urmatoarea editie, care va avea loc la Cesena (Italia), intre 27 si 28 septembrie 2012. In acest an expozitia, are o noua imagine grafica caracterizata printr-o inima plina de legume si fructe, care transmite un mesaj precis: Macfrut este planeta verde a sectorului de afaceri de…

Citește mai departe

Expozitie de pasari de rasa, la targul de produse ecologice de la ASAS

Asociatia Crescatorilor de Pasari de Rasa din Bucuresti si Ilfov ‘Pajura’ organizeaza, sambata si duminica, o expozitie cu vanzare in cadrul Targului National de Produse Ecologice, Traditionale si Naturale din parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice ‘Gheorghe Ionescu Sisesti’. Pentru ca este sezonul verdeturilor, producatorii din Olt vor aduce legume proaspat culese – salata,…

Citește mai departe

10 alimente care te fac o persoana mai desteapta

Consumul de mancaruri „pentru creier” nu numai ca te desteapta,dar iti imbunatatesc si memoria, abilitatile cognitive si sanatateagenerala a creierului. Ai auzit vreodata zicala „Esti ceea cemananci”? Iata cum anumite alimente iti influenteaza creierul sifunctiile sale. Alimentele naturale si medicamentele naturiste sunt mai puternicedecat orice alt medicament destinat prevenirii bolilor creierului. Eleasigura aportul necesar de…

Citește mai departe

Vopseste ecologic ouale de Pasti

In fiecare an, in apropierea Pastelui, ne facem rezerve impresionante de vopsele de oua. Rafturile magazinelor sint pline cu o gama cit mai variata de vopsele, de la vopsea ce se foloseste la rece, vopsea la cald, vopsea crema, culori si creioane speciale pentru oua, destinate copiilor, si multe alte variante de colorare. Dar singurul…

Citește mai departe

Iernutul lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti

Singura institutie de gen din Ardeal, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, in ciuda greutatilor financiare, lupta in continuare pentru a pastra fondul genetic al legumelor romanesti. Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Iernut, infiintata in anul 1980, apartine Ministerului Agriculturii si face parte din Academia de Stiinte Agricole si Silvice ”Gheorghe Ionescu Sisesti”. Forul superior…

Citește mai departe

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide

Greenpeace a analizat 76 de fructe si legume din importate din Turcia si a descoperit nivele inalte de substante toxice si pesticide. Dintre cele 76 de produse vegetale studiate, cele mai „nocive” au fost perele, ardeii si strugurii din Turcia. Ardeii studiati erau contaminati cu 24 de substante toxice. Pe locul doi s-au clasat perele…

Citește mai departe