Reteta unui start-up de 100.000 de euro. O livada de 8 hectare, doua branduri de nectar si „faptul ca am crescut la sat“

Adina Popa, 26 de ani, admi­nis­trator al producatorului Sultana Eco Fruct din Calarasi, si-a propus sa vanda pana la finalul acestui an su­curi, gemuri si dul­ce­turi de 100.000 de euro, toate pro­duse din fruc­tele cres­cute in propria livada de 8 hectare. Eco Fruct Sultana, firma care ope­reaza bran­dul de produse na­turale, a incheiat anul trecut…

Citește mai departe

Vacanta de 1 mai la Rosia Montana

Alburnus Maior impreuna cu Asociatia Bucuresti anunta oferta turistica „Vizitati Rosia Montana – sesiunea 2015”, in cadrul careia iubitorii Rosiei Montane sunt invitati sa petreaca Vacanta de 1 Mai (1 – 4 mai) in localitatea din muntii Apuseni. Rosienii ii intampina pe toti cei care doresc sa petreaca patru zile de drumetii si voie buna,…

Citește mai departe
Comercian?ii care vând produse ecologice ambalate ?i etichetate sunt exonera?i de la înregistrarea în sistem

Targ de produse traditionale si ecologice, la Ministerul Agriculturii

Un nou targ al producatorilor de produse traditionale si ecologice are loc in weekend la sediul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) din Bucuresti. La evenimentul intitulat „Moldova lui Stefan in Bucuresti, obiceiuri si traditii stramosesti”, producatori din 17 judete, cu preponderenta din zona Moldovei, isi vor promova produsele traditionale de calitate: legume si fructe…

Citește mai departe
Început de iulie, la Sinaia, cu bun?t??i, tradi?ie, art?, pasiuni ?i me?te?uguri pentru copii

Inceput de iulie, la Sinaia, cu bunatati, traditie, arta, pasiuni si mestesuguri pentru copii

La inceput de iulie, de vineri 4 iulie pana duminica 6 iulie, Targul cu Bunatati se adaposteste la umbra Parcului Dimitrie Ghica din Sinaia. Aducem pentru sinaieni si turisti produse naturale romanesti si internationale, preparate naturale, gustoase, apetisante, obiecte facute cu talent, migala si pasiune, ateliere gratuite pentru copii, traditie vs noutate, romanesc vs international….

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Capsunile si ciresele, cele mai gustoase “medicamente” de sezon

Dulci si foarte gustoase, ciresele si capsunile sunt fructe sarace in calorii, insa extrem de bogate in antioxidanti pentru contracararea efectelor radicalilor liberi si in prevenirea bolilor canceroase, vitamina C benefica pentru piele si cu efect antiinflamator, vitamine din complexul B pentru energizarea organismului, magneziu pentru ameliorarea starilor de oboseala si a depresiei, melatonina utila…

Citește mai departe
Ambasadorul Norvegiei: Pute?i hr?ni 80 de milioane de oameni, dar importa?i dou? treimi din alimente.

Ambasadorul Norvegiei: Puteti hrani 80 de milioane de oameni, dar importati doua treimi din alimente.

Øystein Hovdkinn, ambasadorul Nor­vegiei, considera ca Romania are un potential enorm in energie si agricultura, dar ca situatia actuala din industria alimentara este un adevarat paradox. „Puteti hrani 80 de milioane de oameni, dar im­portati doua treimi din alimente. Este cel mai mare paradox, este o nebunie“, a spus am­ba­sa­dorul in cadrul unei conferinte de…

Citește mai departe

Terapia cu fructe si legume rosii

Culoarea rosie a legumelor si fructelor este data de licopen, cel mai puternic antioxidant natural Legumele si fructele rosii sint printre cele mai valoroase alimente pentru ca au in compozitia lor licopen, un colorant rosu, natural, anticancerigen, puternic antioxidant. Misteriosul licopen, descoperit abia acum doua decenii, e in centrul a numeroase studii, cu fiecare noua…

Citește mai departe

Targ national de industrie alimentara si produse traditionale la Suceava

Va asteptam la Targul Alimenta Traditional cu sunculita taraneasca, caltabosi, cozonaci, prajituri de casa, inghetata naturala, bere de casa, miere, pastrama de vita si de oaie, urda, cas, branza de burduf in coaja de brad, pastrav in cobza, saratele, palinca si multe alte produse pregatite pentru eveniment “E timpul sa mancam traditional!” Timp de 3…

Citește mai departe
Ce se întâmpl? dac? m?nânci cirese

Ciresele – detoxifiant natural

Datorita efectului diuretic si de purificare a organismului, nutritionistii au calificat ciresele ca fiind cel mai puternic detoxificant natural, insa fructele lunii iunie contin si cantitati importante de levuloza, un tip de zahar sanatos, indicat chiar si in cazul diabeticilor. Aceste calitati recomanda ciresele in afectiuni renale (litiaza-adica formare de calculi), in guta, in reumatism,…

Citește mai departe

Ciresele – beneficii pentru sanatate si viata lunga

Ciresele, fructe gustoase pe care omul le consuma de secole, sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, astfel incat aduc multe beneficii sanatatii si sporesc longevitatea. CIRESELE: CONTINUT Cirestele contin: vitamine: betacaroten, vitamina C, vitamina PP, vitamina K, vitamine din complexul B; minerale: clor, sodiu, potasiu, magneziu etc; antioxidanti; substante active; 10 BENEFICII ALE CIRESELOR…

Citește mai departe

Paine si dulceturi la Targul de produse ecologice de la Academia de Stiinte Agricole

Galeria Dulceturilor, carne de pui ecologica din Lapusel, pastrav pregatit ca la Palanca, pepene galben de Scarisoara, rosii de ciocolata, paine la test sau prajituri maramuresene de casa sunt doar cateva dintre bunatatile cu care sunt ispititi bucurestenii, in acest week-end, daca vor vizita Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale produse in ferme…

Citește mai departe
„Târgul na?ional de produse ecologice, tradi?ionale ?i naturale” se afl? la cea de-a 52-a edi?ie.

Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale

„Targul national de produse ecologice, traditionale si naturale” se afla la cea de-a 52-a editie. Produsele prezentate sunt obtinute in ferme si gospodarii taranesti. E vorba de sucuri naturale sau dulceturi de sezon: de capsuni, de cirese si nuci verzi. Evenimentul se desfasoara in parcul Academiei de Stiinte Agricole si Silvice “Gheorghe Ionescu-Sisesti’ (ASAS) –…

Citește mai departe

Targ national de produse ecologice, traditionale si naturale, la Academia de Stiinte Agricole si Silvice

Evenimentul are loc intre 9-11 iulie, intre orele 9:00 – 18:00. Ansamblul folcloric „Spic de grau” va anima atmosfera la cea de a VI-a editie a Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale de la Academia de Stiinte Agricole si Silvice. A VI-a editie a „Targului national de produse ecologice, traditionale si naturale”, obtinute…

Citește mai departe

Din secretele nutritive ale cireselor

Ciresele dulci si cele amare sunt doldora de substante nutritive. Ele ne intaresc sistemul imunitar si ne ajuta sa luptam impotriva bolilor cronice: obezitate, afectiuni cardiace, hepatice, renale, cancer si imbatranire prematura. Analizandu-se compozitia, -s-a observat ca ciresele contin vitaminele A si C, vitamine din complexul B, dar si saruri de potasiu, calciu, fosfor, magneziu,…

Citește mai departe

Substanta nociva, in sucurile de fructe pentru copii

Cercetatorii descopera tot mai multe produse alimentare care contin substante nocive, pe care le ingeram zilnic. Ultima descoperire vizeaza sucurile de fructe. Specialistii din cadrul Universtitatii de la Copenhaga au gasit un nivel ridicat de antimoniu (stibiu) in sucurile baute de milioane de copii. Acest element chimic favorizeaza cancerul si, in cantitati mari, provoaca decesul….

Citește mai departe

Iaurt cu mult zahar

Iaurtul Muller Froop contine o cantitate mare de zaharuri (zahar si glucoza), motiv pentru care nu este un produs care poate fi recomandat tuturor categoriilor de consumatori, cum s-ar intampla in cazul iaurturilor simple. Pe eticheta iaurtului Muller Froop scrie ca nu are conservanti si nici coloranti artificiali, ceea ce este adevarat. Insa, aceasta nu…

Citește mai departe

Desert din aditivi

Desertul pentru inghetata Polaretti este un amestec din apa, zahar, substante chimice si sirop de fructe care se pune la congelator pentru cateva ore, devenind apoi un desert rece. Polaretti contine o cantitate mare de zahar si de aceea consumatorul doar va avea impresia ca s-a racorit. In realitate, nu face altceva decat sa isi…

Citește mai departe

Ospat ecologic in ziua de Craciun

In timp ce occidentalii prefera afine sau legumele la gratar, romanilor le mai trebuie timp pana vor inlocui porcul cu strutul. Pentru a avea de Sarbatori carne de animale hranite cu furaje fara pesticide sau legume bio, ar trebui ca in Romania sa fie incurajata agricultura biologica. Masa de Craciun nu poate fi conceputa fara…

Citește mai departe