Antocianii, coloran?ii naturali care ne ?in inima s?n?toas? ?i ne scap? de cancer

Antocianii, colorantii naturali care ne tin inima sanatoasa si ne scapa de cancer

Elemente vitale pentru organism, cu puternic rol antioxidant, antocianii impiedica actiunea distructiva a radicalilor liberi asupra celulelor, proteinelor si ADN-ului, ferindu-ne de boli grave, precum cancerul sau bolile de inima. Daca pana acum „floare-albastra“ ti-a starnit o emotie calda, facand trimitere la frumoasa poezie a lui Mihai Eminescu, de-acum incolo aceasta expresie te va face…

Citește mai departe

Rosia mov anti-cancer: leguma super-sanatoasa inventata de cercetatorii britanici!

Posibilitatea de a putea cumpara din supermarket rosii purpurii modificate genetic este cu un pas mai aproape de a deveni realitate. Cercetatorii britanici au conceput aceasta „super-leguma” cu pigment intunecat pentru a oferi rosiilor aceleasi beneficii pentru sanatate pe care le au afinele si alte fructe de padure inchise la culoare. Productia pe scara larga…

Citește mai departe

2.800 arome noi in mancare

Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentelor (EFSA) a publicat normele de utilizare a aromelor in produse alimentare. Astfel, vor putea fi folosite 2.800 de substante care ne vor face manca-rea mai apetisanta, dar nu nea-pa-rat mai sanatoasa. EFSA a cerut va un numar de 530 de arome sa fie testate suplimentar cu privire la riscul asupra…

Citește mai departe

Grasimile induc ADHD

Dietele bogate in grasimi saturate, zaharuri rafinate si sare sunt una dintre cauzele principale ale sindromului de hiperactivitate si deficienta de concentrare (ADHD), arata un studiu realizat de cercetatori din Australia. Sindromul ADHD a fost subiectul unui alt studiu, in urma cu trei ani, cand cercetatori de la Universitatea Southampton din Marea Britanie au aratat…

Citește mai departe

Rulada cu zece E-uri

Rulada cu crema cu gem de capsuni Meredith este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu absorbtie rapida. Din aceasta cauza, pancreasul are de suferit, fiind nevoit sa secrete o cantitate de insulina mai mare intr-o perioada mai scurta de timp. Produsul analizat contine si o cantitate mare…

Citește mai departe

Inele din aditivi chimici

Parintii care isi vor hrani copiii cu inelele de porumb Jumbo Balls risca sa ii transforme in niste agitati. Acest produs contine aditivi alimentari, ce induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Inelele de porumb Jumbo Balls (Crasty) au un exces de glucide cu index glicemic foarte ridicat si absorbtie rapida. Din aceasta cauza,…

Citește mai departe

Produse fara aditivi

Autoritatile britanice vin in sprijinul consumatorilor pentru a ii ajuta sa aleaga produsele care nu le afecteaza sanatatea. De aceea, vor publica lista produselor care nu contin aditivi alimentari. Masura vine in sprijinul parintilor, pentru ca acesti coloranti induc sindromul de hiperactivitate si deficienta de concentrare. Pe lista neagra sunt: E102 tartrazina, E110 galben portocaliu,…

Citește mai departe

Renuntarea la coloranti

Incepand cu ianuarie 2009, produca-torii de alimente din Marea Britanie vor trebui sa renunte voluntar sa foloseasca sase dintre colorantii alimentari, produsi pe baza de azot. Acestia sunt E110 galben portocaliu, E104 galben de chinolina, E122 azorubina, E129 rosu allura, E102 tartrazina, E124 rosu ponceau 4R. Pentru a le usura viata consumatorilor, Agentia pentru Standarde…

Citește mai departe

Novatini – Tableta cu margarina

Tableta cu crema de lichior de visine Novatini se vinde la raionul de ciocolata, desi din compozitie pare mai degraba un amestec de margarina, zahar, arome sintetice si aditivi alimentari. Tableta analizata este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index glicemic ridicat: zahar, sirop de glucoza, izoglucoza….

Citește mai departe

Dezbateri – Un E mai putin din 2009

Colorantul rosu Allura E129 poate fi interzis incepand de anul viitor. Autoritatea Europeana pentru Siguranta Alimentara (EFSA) va revizui repoartele despre toxicitatea acestuia in ianuarie, iar apoi va lua o decizie finala. In mai 2007, un grup de cercetatori britanici de la Universitatea din Soumphton a demonstrat ca sase dintre coloranti alimentari folositi foarte des…

Citește mai departe
9 alimente miraculoase pentru sanatatea ta

Curry colorat chimic

Consumatorii care cumpara curry crezand ca vor manca ceva natural pot avea o surpriza. Autoritatile britanice au descoperit ca majoritatea producatorilor folosesc pentru o culoare mai intensa aditivi alimentari foarte periculosi: E102 tartrazina, E124 rosu ponceau, E110 sunset yellow, E122 carmoizina, E129 rosu allura. Un sfert din produsele de tip curry verificate de inspectorii britanici…

Citește mai departe

Dropsurile Barbie agita copiii

Dropsurile „Candy Lipstick Barbie” este un produs care prin modul de prezentare se adreseaza exclusiv copiilor. Din pacate, compozitia este una foarte nociva. Principalul ingredient al dropsurilor este zaharul. Acesta, impreuna cu glucoza, ii imprima produsului un index gli-cemic foarte ridicat, ceea ce streseaza pancreasul endocrin. De asemenea, este demonstrat faptul ca zaharul consumat in…

Citește mai departe

Ulei pentru cafea

Toppingul analizat este un adaos lichid sau semilichid utilizat pentru imbunatatirea calitatilor senzoriale ale produselor de tip desert sau salate. Toppingul Adora are un profil nutritional foarte dezechilibrat, fiind practic o emulsie apa-ulei, dar din pacate grasimea vegetala este hidrogenata (tip margarina), nociva pentru sanatate. In conditiile in care margarina (ulei solidificat prin procedee chimice)…

Citește mai departe

Selectie – Aparentele au prioritate

Intensitatea culorii si aromele sunt principalele criterii care conteaza la alegerea unei bauturi, arata un studiu realizat de Danone. La polul opus, se regasesc ambalajul si eticheta, care nu sunt deloc importante pentru consumatori. La cercetare au luat parte persoane cu conceptii diferite legate de cum trebuie sa se prezinte un produs alimentar pentru a…

Citește mai departe

Bruma crapilor

Pe Sf. Gheorghe, pe Sulina sau pe Chilia crapii sarbatoresc venirea toamnei. Este drept ca avem din plin si tulburel de Dunare, oarecum surprinzator daca avem in vedere apele in continua scadere. Dar pentru crap, un degustator de mare clasa, lipsa transparentei e un motiv in plus pentru a-si etala apetitul fara margini. Spune cu…

Citește mai departe

Supa din foarte multa sare

Dintr-o singura portie de supa se acumuleaza jumatate din cantitatea zilnica recomandata de sare. Consumat in exces, produsul agraveaza bolile de inima si de rinichi. Fideaua instant din faina de mazare cu aroma de pui Phugia este un produs care are in compozitie o cantitate mare de glucide, atit cu absorbtie lenta (amidon), cit si…

Citește mai departe

Spuma aerata din coloranti

Minicapsuni din spuma de zahar Marsh Mallow sint un produs zaharos de tip aerat (spuma) pe baza de zaharuri cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, sirop de glucoza/ fructoza), gelatina din porc si de vita si o gama intreaga de aditivi alimentari, coloranti chimici de sinteza periculosi pentru sanatate. Din aceasta cauza produsul are un…

Citește mai departe