Proiecte de Protectia Mediului la Galati

    In cadrul unei conferinte de presa desfasurate vineri dupa-amiaza, Centrul de Consultanta Ecologica din Galati a oferit, la sediul acestuia, mai multe informatii cu privire la problemele cu care se confrunta ONG-ul, la proiectele pe care le demareaza si la scrisoarea adresata Ministrului Mediului, Rovana Plumb, care a fost trimisa in cursul aceleiasi zile. In…

    Citește mai departe

    Elevii din Vanatori, Galati au invatat cum se obtine compostul

    In cadrul parteneriatului incheiat de Scoala Gimnaziala ”Sfantul Nicolae” Vanatori cu Centrul de Consultanta Ecologica Galati, in luna noiembrie membrii echipei verzi (elevi din clasele III-VIII si profesor Dana Balauta) au participat la activitatea de prezentare a proiectului omonim ”Mai putine deseuri in regiunea de Nord – Vest a Marii Negre”, finantat prin ”Programul Operarational…

    Citește mai departe

    Coalitia de Mediu si WWF-Romania: Anumite propuneri de modificare a Codului Silvic creeaza cadrul legal pentru degradarea padurilor Romaniei

    Un grup de parlamentari a initiat modificarea Legii 46/2008 – Codul silvic (inregistrat PLx.573 din 31.10.2011 ). Coalitia de Mediu atrage atentia asupra faptului ca, pe langa intentiile pozitive si necesare de modificare a Codului Silvic, schimbarile propuse, alaturi de unele amendamente introduse de-a lungul dezbaterilor la nivelul Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si…

    Citește mai departe

    Solicita si tu demiterea d-lui Marin Anton, secretar de stat in ministerul Mediului si Padurilor

    Peste 100 de ONG-uri solicitaa demiterea dlui Marin Anton, secretar de stat la Ministerul Mediului si Padurilor, ca urmare a afirmatiilor scandaloase si a pozitiei exprimate in calitatea sa oficiala in cadrul emisiunii „Judeca tu!” din data de 23 februarie 2012, difuzata de TVR1. Solicita si tu demiterea completand acest formular Domnul Anton a fost invitat in…

    Citește mai departe
    Organismele Modificate Genetic in Romania: Import?m ?i mânc?m, dar nu producem

    Monsanto a intrat la Guvernare – Coalitia pentru Mediu ia pozitie fata de numirea lui Stelian Fuia ca Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

    Coalitia pentru Mediu din Romania isi exprima profunda ingrijoare fata de recenta nominalizare a lui Stelian Fuia, pentru functia de ministru al agriculturii. Principalul motiv al ingrijorarilor se refera la indelungata sa cariera in cadrul companiei Monsanto, cel mai mare producator de organisme modificate genetic la nivel mondial. Extras din prezentarea lui Stelian Fuia[1]: “Manager…

    Citește mai departe
    ROSIA MONTANA: Proiectul minier nu este singura optiune de dezvoltare. Europa Nostra, Banca Europeana pentru Investitii si Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei vor elabora o strategie viabila

    Demisia Ministrului Economiei in falsa desecretizare a contractului de la Rosia Montana

    Domnule Prim-ministru, Domnule Ministru al Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Incepand cu seara de 5 septembrie, de cand prim-ministrul Romaniei a anuntat pe postul public de televiziune ca pe site-ul Ministerului Economiei a fost publicat contractul dintre statul roman si RMGC, am urmarit, cu uimire, ampla rezonanta pe care a avut-o in presa dezinformarea…

    Citește mai departe

    Campania Harta Scolilor Verzi din Romania isi prelungeste perioada de inscriere in competitie pana pe 15 noiembrie

    Competitia din cadrul proiectului „Harta Scolilor Verzi din Romania”, o ampla campanie de identificare, premiere si promovare a initiativelor ecologice din cadrul scolilor de pe intreg teritoriul tarii, lansata de Henkel Romania, in colaborare cu Centrul de Consultanta Ecologica, Galati, isi prelungeste perioada de inscriere pana pe data de 15 noiembrie. Formularul de inscriere si…

    Citește mai departe

    Harta scolilor verzi din Romania!

    In Romania se va intocmi, pana la sfarsitul anului, o lista a scolilor care desfasoara proiecte si activitati ecologiste, in care elevii sa fie activ implicati. Scopul campaniei este educarea si incurajarea unui stil de viata cu respect si grija fata de mediul inconjurator. Ideea a venit in contextul in care un recent studiu international…

    Citește mai departe

    Sa desenam impreuna Harta Scolilor Verzi din Romania!

    Cercetatorii ne avertizeaza ca dezechilibrul puternic, generat la nivelul intregii planete in principal de activitatile umane, reduce amenintator cantitatea de resurse naturale ale mediului inconjurator. In ritmul prezent de consum si poluare, se estimeaza ca, la mijlocul anilor 2030[1], umanitatea va avea nevoie de resursele echivalente a doua planete Terra pentru a-i sustine actualul stil…

    Citește mai departe
    Prima ser? alimentat? cu energie verde, la AIWO 2013

    In piramida, plantele cresc de trei ori mai repede

    Un invelis din plastic, in forma piramidala, stocheaza energia ce ajuta florile, arbustii sau legumele sa se dezvolte rapid.Proiectul este derulat de o organizatie locala de mediu, cu sprijin financiar din Luxemburg. Prin studierea deja celebrului, dar si controversatului „efect de piramida”, cercetatorii de la Centrul de Consultanta Ecologica din Galati au demonstrat ca aceasta…

    Citește mai departe

    9 organizatii de protectia mediului contesta studiul de evaluare a impactului asupra mediului pentru Canalul Bastroe

    Marti, 9 iunie 2009, la Consiliul Judetean Tulcea, a avut loc o dezbatere publica pe tema impactului transfrontalier al proiectului ucrainean „Renovarea caii navigabile de mare adancime Dunare-Marea Neagra – in sectorul ucrainian al Deltei Dunarii”. Cu aceasta ocazie, WWF Romania, Societatea Ornitologica Romana, Asociatia Salvati Dunarea si Delta, Centrul de Consultanta Ecologica Galati, Terra…

    Citește mai departe