Suedia ar putea impune o taxa pe carne

Pentru a incuraja reorientarea populatiei catre alegeri mai sustenabile de viata, guvernul suedez ia in considerare posibilitatea introducerii unei taxe pe carne. In urma cu cinci ani, ONU anuntase ca, pentru a reduce emisiile de carbon, oamenii ar trebui sa incerce sa adopte o alimentatie bazata pe plante, dat fiind ca industria cresterii si procesarii…

Citește mai departe

Sucurile naturale – cheia unui organism sanatos!

O dieta sanatoasa asigura un nivel optim de energie si vitalitate, un temperament echilibrat si, bineinteles, o stare excelenta de sanatate. In plus, exercitiile fizice, alaturi de o atitudine optimista, sunt esentiale pentru o viata armonioasa si sanatoasa. Ce inseamna o dieta sanatoasa? Consumul de fructe si legume proaspete este unul dintre elementele fundamentale –…

Citește mai departe

Consumul de carne in exces este periculos. Cate grame aveti voie sa mancati, in functie de greutatea voastra

Prea multa carne in meniurile zilnice – iata ingrijorarea medicilor. Cantitate mare inseamna cel mai periculos toxic pentru aparatul digestiv. „Nu ma satur fara putina carne”, spun multe persoane. Este un obicei alimentar preluat, cel mai probabil, din familie. Dr. Ion Daniel, sef sectie chirurgie: „Consumul de carne a fost asociat din vremurile vechi cu…

Citește mai departe
TOP 5 nutrien?i esen?iali pentru creier. Aviz vegetarienilor!

Ce s-ar intampla daca toata omenirea ar renunta la carne

In prezent, consumul de carne la nivel global este in crestere. Acest lucru are efecte negative chiar si asupra schimbarii climatice, spun specialistii. Business Insider a publicat un articol in care prezinta care ar fi efectele trecerii la veganism asupra mediului inconjurator.   Desi putini stiu, industria carnii contribuie la schimbarile climatice, producand direct sau…

Citește mai departe

Raport ONU: Europa trebuie sa isi micsoreze consumul de carne pentru a reduce poluarea solului, aerului si apei

Populatia Uniunii Europene ar trebui sa isi reduca in mod considerabil consumul de carne si lapte pentru a conserva natura si pentru a reduce emisiile de oxizi de azot, se arata intr-un raport facut public saptamana trecuta de catre Organizatia Natiunilor Unite (ONU). Reducerea la jumatate a consumului de carne in Europa ar putea reduce…

Citește mai departe
Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca

Consumul prea mare de carne distruge planeta

Productia intensiva de carne are un impact devastator asupra mediului, a avertizat joi organizatia neguvernamentala Friends of the Earth Europe, in prezentarea raportului sau cu privire la consumul de carne la nivel mondial, informeaza AFP. ‘Productia intensiva de carne nu inseamna numai suferinta unor animale. Acest lucru distruge mediul inconjurator si ‘inghite’ o cantitate mare…

Citește mai departe

Consumul crescut de carne de pui in adolescenta scade cu 40% riscul dezvoltarii cancerului colorectal

Cancerul intestinului gros sau colorectal (colon si rect) este al treilea tip de cancer ca frecventa atat la barbati, cat si la femei. Acesta defineste o aglomerare, la nivelul intestinului gros, de celule cu morfologie anormala care cresc si se multiplica rapid, formand tumori. Potrivit unui studiu recent care a inclus 20 000 de persoane,…

Citește mai departe
Carnea de pui, bomba alimentara

Carnea de pui, bomba alimentara

In ultimii 30 de ani s-a inregistrat o crestere a consumului de carne de pui la nivel mondial. Majoritatea oamenilor considera ca includerea in mediul zilnic a carnii albe aduce multiple beneficii. Adevarul este insa altul. In aceasta perioada, riscul dezvoltarii obezitatii s-a amplificat foarte mult, iar una dintre cauzele cele mai importante se considera…

Citește mai departe

Geoingineria si schimbarile climatice

De la umbrelele solare la inmultirea algelor pana la densitati uriase, exista o multime de idei pentru racirea planetei. Dar exista oare si pericole ascunse? Geoingineria – interventia pe scara larga asupra sistemului climatic planetar – poate oferi unele raspunsuri. OOPS. Noi nu am vrut-o, dar se pare ca am imbolnavit planeta. Ce putem face…

Citește mai departe

McDonald’s deschide in India, unde vacile sunt sfinte, primele restaurante vegetariene

McDonald’s, al carui principal produs este hamburgerul, va deschide primele restaurante pentru vegetarieni ale grupului in doua centre de pelerinaj din India, in incercarea de a se dezvolta pe o piata unde vacile sunt sfinte, iar consumul de carne de vita este interzis, potrivit Financial Times. Cele doua restaurante vegetariene urmeaza sa fie deschise anul…

Citește mai departe
Vrei sa ai o inima sanatoasa? Renunta la consumul de carne!

Carnea de care trebuie sa ne ferim

Consumata in trecut doar la ocazii speciale, carnea a ajuns in prezent sa faca parte din dieta zilnica, depasind adeseori nevoile organismului. Totusi dietele vegetariene sau raw vegan, foarte la moda astazi, ne pot pune sanatatea in pericol daca nu stim ce este corect sa eliminam din alimentatia noastra pentru a pastra un echilibru nutritional. Excesul de…

Citește mai departe

Pentru a preveni incalzirea globala trebuie sa renuntam la jumatate din cantitatea de carne pe care o consumam

Oamenii de stiinta la Universitatea Exeter din Marea Britanie afirma ca cetatenii tarilor dezvoltate trebuie sa renunte la jumatate din cantitatea de carne pe care o consuma pentru a preveni incalzirea globala provocata de agricultura. Reducerea consumului de carne, mai ales cel al carnii de vita, reciclarea unei cantitati mai mari de deseuri si folosirea…

Citește mai departe

Hitler era convins ca destinul umanitatii este stilul de viata vegetarian

Este binecunoscut faptul ca Adolf Hitler, intemeiatorul temutului regim nazist, a fost un vegetarian convins, insa motivele acestei alegeri nu sunt atat de cunoscute publicului larg, arata Eater Magazine. Se pare ca liderul nazist era convins ca destinul umanitatii este stilul de viata vegetarian, consumul de carne fiind impotriva naturii umane. Acesta sustinea teoria lui…

Citește mai departe
Rezultatele consultarii publice privind viitorul agriculturii ecologice

Utilizarea combustibililor fosili si agricultura -printre cele mai daunatoare activitati asupra mediului

Utilizarea combustibililor fosili si agricultura reprezinta activitatile cu cel mai mare impact asupra mediului inconjurator la nivel global, arata un studiu al Programului Natiunuilor Unite pentru Mediul Inconjurator. „Rezultatele ma surprind. Dar cand ne gandim la situatia generala si observam utilizarea excesiva a ingrasemintelor, schimbarea modului de folosire a solului si a utilizarii apei, constatam…

Citește mai departe
Consumul de carne procesata sporeste riscul mortii premature

Carnea, o otrava?

Conform unor statistici recente, peste un milion de romani prefera regimul lacto-vegetarian, renuntand complet la consumul de carne. Pe de alta parte, la nivel mondial, in anul 2005, existau nu mai putin de un miliard si jumatate de vegetarieni sau de lacto-vegetarieni, multi dintre ei provenind din tari unde consumul carnii era, pana nu demult,…

Citește mai departe

Fara caini si pisici pe farfurie!

Preparatele din caini si pisici-o delicatese cu traditie in China- ar putea in curand sa fie interzise prin lege. Aceasta ar fi prima lege din aceasta tara impotriva abuzurilor fata de animale. In prezent, se crede despre carnea de pisica si caine ca mareste temperatura corpului. Dar daca legea este aprobata, cei care mananca din…

Citește mai departe