Viitorul Paltinisului – Fără eoliene, dar cu multe pârtii de schi şi alte atracţii

Viitorul Paltinisului – Fara eoliene, dar cu multe partii de schi si alte atractii

Centrul de Cercetari pentru Managementul Dezastrelor de la Universitatea ”Babes Bolyai” din Cluj Napoca, a finalizat la comanda celor de la Consiliul Judetean Sibiu, un studiu de evaluare adecvata pentru Planul de Amenajare a Teritoriului Zonal Intercomunal Paltinis-Cindrel.paltinis foto Studiul care a fost depus la Agentia de Protectia Mediului Sibiu analizeaza in amanunt situatia actuala…

Citește mai departe
Populatii viabile de sturioni salbatici

Romania si Bulgaria au o responsabilitate foarte mare pentru protectia sturionilor din Dunare

Romania si Bulgaria sunt singurele tari din Uniunea Europeana care au pe teritoriul lor populatii de sturioni, motiv pentru care au si o responsabilitate mare pentru protectia lor, a declarat marti, in cadrul unei conferinte internationale la Sofia, Jutta Jahrl, reprezentanta a organizatiei WWF-Austria. Ea a subliniat ca autoritatile cele doua tari au luat o…

Citește mai departe
Avertisment: Doar 3.200 de tigri mai tr?iesc în s?lb?ticie în prezent

Leonardo DiCaprio a acordat o finantare de 3 milioane $ pentru salvarea tigrilor din Nepal

Fundatia pentru conservarea mediului infiintata de Leonardo DiCaprio a acordat o finantare de 3 milioane de dolari Fondului mondial pentru natura salbatica (WWF), in scopul salvarii populatiei de tigri din Nepal. WWF a afirmat, joi, ca banii primiti din partea fundatiei finantate de Leonardo DiCaprio vor fi folositi pentru dublarea numarului de tigri din Nepal…

Citește mai departe

INTERVIU Magor Csibi (WWF Romania): Dezvoltam infrastructura, ignorand natura si interesele cetatenilor pe termen lung

World Wide Fund for Nature /WWF/ activeaza de ani buni si in Romania cu scopul declarat de a proteja mediul inconjurator, biodiversitatea sau speciile aflate pe cale de disparitie. Directorul WWF Romania, Magor Csibi, a vorbit, intr-un interviu pentru AGERPRES, despre paduri, Delta Dunarii, populatia de ursi bruni, noul Cod Silvic sau populatia de sturioni,…

Citește mai departe

Sa tinem cont de „coridoarele verzi” peste autostrazi pe rutele de migratie ale animalelor salbatice

„Initiativa Zarand” despre animalele mari de prada. Stie ursul sa traverseze autostrada? Desi asteptam de ani buni construirea de autostrazi, trebuie sa tinem cont ca acestea intersecteaza „coridoarele verzi” – rutele de migratie ale animalelor salbatice. In cadrul proiectului nostru am fost in Muntii Zarandului pentru a cunoaste indeaproape activitatea celor de la Initiativa Zarand,…

Citește mai departe

O noua analiza genetica arata ca specia ursilor polari are o vechime de cel putin 600.000 ani

O noua analiza genetica arata ca ursii polari sunt mai batrani decat se credea, potrivit site-ului MaxiSciences. Noile analize ale materialului genetic al impunatoarelor carnivore au relevat faptul ca specia ursilor polari are o vechime de cel putin 600.000 ani. Doctorul Frank Hailer din cadrul German Biodiversity and Climate Research Centre din Frankfurt declara ca…

Citește mai departe

Biodiversitatea, in pericol!

Desi tarile din intreaga lume si-au asumat angajamente pentru protejarea biodiversitatii, aceasta se erodeaza intr-un ritm nemaintalnit de la aparitia speciei umane. Nici macar Ziua Internationala a Biodiversitatii, care va fi celebrata pe 22 mai, sau faptul ca 2010 este Anul International al Biodiversitatii nu lasa prea multe sperante ca situatia se va imbunatati in…

Citește mai departe

Dispar mormintele faraonilor din Egipt

Schimbarile drastice prin care trece planeta din cauza incalzirii globale incep sa-si puna amprenta si asupra unora dintre cele mai frumoase locuri de pe mapamond. Sub aceasta amenintare se afla si cateva dintre minunile lumii, fie ele naturale sau realizate de mana omului. Site-ul www. descopera.ro prezinta o lista cu sapte dintre acestea, printre care…

Citește mai departe

Peste 800 de specii de animale disparute

Mai bine de 800 de specii de animale si plante au disparut in ultimele cinci decenii, iar alte 17.000 sunt in pericol de disparitie, dupa cum se arata intr-un raport al Uniunii Internationale pentru Conservarea Naturii (IUCN). O analiza detaliata a cifrelor arata ca, pana in 2010, comunitatea internationala nu va reusi sa isi atinga…

Citește mai departe

Australia opreste temporar uciderea cangurilor

Un tribunal australian a ordonat oprirea temporara a uciderii a mii de canguri, aflati intr-o „inchisoare” speciala, langa Canberra. Curtea doreste o revizuire stiintifica completa a daunelor produse de canguri. Guvernul australian sustine ca marsupialele provoaca pagube imense mediului inconjurator. Intre 4.000 si 7.000 de canguri au fost ucisi pana acum, acuzati de distrugerea habitatului…

Citește mai departe

Energia scade numarul pasarilor

Energia produsa prin diferitele metode – vant, etanol sau prin extractia de carbuni din munti – contribuie la scaderea numarului pasarilor. Acesta este rezultatul unui nou raport guvernamental, facut la cererea administratiei Bush, citat de The Associated Press, care este si primul care face o cronica a ultimilor 40 de ani, perioada in care numarul…

Citește mai departe

Aproape toate pasarile native in Hawaii, in pericol de disparitie

Populatia nativa de pasari din Hawaii este pe cale de disparitie, potrivit unui raport federal. O treime din pasarile amenintate ale Statelor Unite se afla in Hawaii, spune raportul guvernului. 31 de pasari hawaiene sunt listate drept pe cale de disparitie. „Acesta este epicentrul extinctiilor si aproape-extinctiilor”, spune John Fitzpatrick, directorul Cornell Lab of Ornithology,…

Citește mai departe

China pune ochii pe Africa

China doreste sa se foloseasca de materiile prime din Africa, ceea ce duce la despaduriri si la distrugerea habitatului animalelor salbatice, a acuzat ieri primatologul britanic Jane Goodall, in timpul unui discurs tinut in Camera Reprezentantilor din Congresul SUA, anunta AFP. Cercetatoarea de 74 de ani, devenita celebra in anii „60 datorita studiilor sale asupra…

Citește mai departe

Natura, binefacatoare, munceste pentru a restabili ceea ce omul nu inceteaza sa distruga

– La nature bienfaisante travaille a retablir ce que l’homme ne cesse de detruire. -(Le Comte de Buffon). – Natura, binefacatoare, munceste pentru a restabili ceea ce omul nu inceteaza sa distruga- (Le Comte de Buffon). Ce reprezinta pentru noi mediul in care locuim? Ce inseamna natura, ce sunt copacii, iarba, apele, animalele si plantele?…

Citește mai departe

Mediul inconjurator este in pericol !!!

Diversitatea biologica – biodiversitatea – este o tema prioritara, care ne priveste pe toti. In zilele noastre, pamantul se confrunta cu o reducere fara precedent a biodiversitatii sale. Alaturi de schimbarile climatice, aceasta este una dintre cele mai mari provocari la care este supusa planeta noastra. Biodiversitatea inseamna totalitatea modalitatilor prin care se manifesta viata,…

Citește mai departe

Maimutele, pe cale de disparitie

Ultima evaluare realizata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii (IUCN) arata ca jumatate din speciile de maimute din lume sunt pe cale de disparitie, scrie cotidianul britanic „The Guardian”. Raportul intocmit de IUCN analizeaza peste 630 de specii si subspecii de maimute, pe care le incadreaza in trei categorii – „vulnerabile”, „in pericol de disparitie”…

Citește mai departe