Hunedoara: Prefectul Vasilescu intervine la ministrul Mediului în problema deşeurilor de plumb

Ministerul Mediului intentioneaza sa lucreze la pachetul legislativ din domeniul gestionarii deseurilor

In cadrul intalnirii oficiale a Ministrului Mediului Attila Korodi cu ambasadorul Frantei in Romania Philippe Gustin, acesta a facut cunoscuta intentia Ministerului Mediului de a lucra la pachetul legislativ din domeniul gestionarii deseurilor, subliniind, in acest context, importanta si utilitatea experientei specialistilor francezi, potrivit unui comunicat remis de Ministerul Mediului. In cadrul intalnirii au fost…

Citește mai departe
Cum să-ți cureți natural plămânii în 48 de ore?

Reducerea poluarii apelor din surse agricole si menajere

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice, impreuna cu Consiliului Judetean Teleorman, a organizat, joi, 6 martie, o conferinta de presa dedicata reducerii poluarii apelor din surse agricole si menajere. Ministerul Mediului deruleaza in cadrul proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienti” o ampla campanie de constientizare, avand ca scop imbunatatirea practicilor in ceea ce priveste gestionarea…

Citește mai departe
Proiectele de tratare a apei, managementul de?eurilor ?i de plantare a spa?iilor verzi au primit cele mai mai finan??ri din Fondul Ecologic

Apa de calitate si mediu protejat la Cluj

Compania de Apa Somes a finalizat lucrarile de modernizare si crestere a capacitatii statiilor de epurare a apei care deservesc trei dintre cele sase localitati urbane ale judetului, asigurind astfel un plus de calitate in ceea ce priveste serviciile furnizate de locuitorilor judetului Cluj. Consiliul Judetean Cluj, impreuna cu Compania de Apa „Somes” SA, organizeaza…

Citește mai departe
Doina Pan?: Încerc?m s? oferim pl??i directe din fonduri europene pentru p?durile din ariile protejate

Registrul Zonelor Protejate a fost actualizat

Administratia Nationala „Apele Romane” a actualizat Registrul Zonelor Protejate aflat in stransa legatura cu resursele de apa Registrul Zonelor Protejate reprezinta partea integranta a procesului de implementare a Directivei Cadru Apa si are un caracter dinamic datorita calendarelor specifice legislatiei care stau la baza categoriilor de zone protejate cuprinse in acest document. Normele europene (cerintele…

Citește mai departe

Sibiul va epura mai bine apele uzate

Contractul pentru extinderea statiei de epurare de la Sibiu a fost semnat ieri, la Primaria Sibiu, iar lucrarea in valoare de aproape 9 milioane de euro presupune imbunatatirea performantelor statiei de la Sibiu, in asa fel incat sa fie in concordanta cu normele europene. In plus, daca acum statia de epurare deserveste localitatile Sibiu, Cisnadie…

Citește mai departe
Libia nu mai furnizeaz? gaz Europei: Robinetul conductei Greenstream a fost închis

Nivelul si modalitatile de reglementare a exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica

In prezent, Uniunea Europeana nu dispune de o legislatie specifica utilizarii metodei fracturarii hidraulice pentru exploatarea gazelor de sist. Factorii de decizie politica continua sa monitorizeze situatia pentru a evalua daca sunt necesare noi reglementari si care sunt acelea. Reglementarile la nivel comunitar privind gazele de sist sunt un subiect aprins de dezbatere in Parlamentul…

Citește mai departe

Cantitatea totala de deseuri periculoase generata in Arges anul trecut s-a ridicat la aproape 37.600 de tone

Prin natura lor, deseurile periculoase pot avea cel mai mare impact negativ asupra mediului inconjurator si a sanatatii populatiei. Autoritatile judetene ne asigura ca in Arges aceste deseuri sunt corect gestionate. Din punct de vedere al cantitatii, Argesul a generat anul trecut aproape 37.600 de tone de deseuri periculoase. Precizarea este facuta intr-un raport al…

Citește mai departe

Noi tehnologii pentru imbunatatirea calitatii apelor

ICSI Ramnicu Valcea si partenerii din Coreea de Sud coopereaza in domeniul tehnologiilor de protectie a mediului In actualul context economic si social, cercetarea-dezvoltarea a devenit o componenta importanta, nu doar integranta, a societatii moderne. Implementarea de noi proiecte si cooperari este mai mult decat utila oricarui institut. INCDTCI-ICSI Rm. Valcea are o cooperare continua…

Citește mai departe

Prioritatile Ministerului Mediului in Guvernul Ponta

Ca urmare a schimbarii Guvernului Romaniei, Calea Europeana a trimis o solicitare catre ministere pentru a afla care sunt principalele prioritati ale noilor ministri in raport cu pozitia Romaniei-stat membru al Uniunii Europene. Astazi prezentam raspunsul venit din partea Ministerului Mediului si Padurilor. Potrivit raspunsului la solicitarea transmisa, prioritatile Ministerului sunt: – continuarea dezvoltarii unui…

Citește mai departe
Discutii cu Chevron pe tema gazelor de sist la Contanta

Acordurile de concesiune cu Chevron cuprind obligatiile de mediu

Ministerul Mediului si Padurilor a dat aviz pentru acordurile petroliere de concesiune pentru explorare, dezvoltare, exploatare incheiate intre Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) si Chevron Romania Holding B.V., intrucat acestea cuprind obligatii ce vizeaza protectia mediului, aspecte prevazute in Nota de Fundamentare a Hotararii de Guvern, potrivit unui comunicat transmisde MMP. Ministerul Mediului precizeaza…

Citește mai departe

Ministerul Mediului incepe pregatirea portofoliului de proiecte din sectorul de apa si apa uzata pentru 2014-2020

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a deschis marti, 20 martie 2012, evenimentul de lansare a procesului de pregatire a proiectelor pe sectorul apa si apa uzata, in perspectiva finantarii acestora in intervalul 2014-2020. “Apa este poate cea mai importanta resursa dar are limitele ei si de aceea trebuie sa o utilizam cu precautie. Astfel,…

Citește mai departe

Ministerul Mediului a lansat procesul de pregatire a proiectelor pe sectorul apa si apa uzata

Ministrul Mediului si Padurilor, László Borbély, a deschis marti, 20 martie 2012, evenimentul de lansare a procesului de pregatire a proiectelor pe sectorul apa si apa uzata, in perspectiva finantarii acestora in intervalul 2014-2020. Evenimentul a marcat demararea procesului de pregatire a proiectelor pe baza carora se va realiza accesarea fondurilor europene in perioada de…

Citește mai departe

Giurgiu va avea o statie de epurare de 9 milioane de euro. Lucrarile de reabilitare si extindere a statiei de epurare vechi au ajuns acum sa fie finalizate in procent de peste 60%

Proiectul vizeaza epurarea apelor uzate menajere pe baza tehnologiei cu namol activat incluzand trepte de tratare mecano-biologica, tratarea namolului prin stabilizarea anaeroba si recuperarea energiei din gazul de fermentare prin intermediul blocului cogenerator. Statia de epurare isi va asigura energia termica tocmai din activitatea pe care o desfasoara. De realizarea acestui proiect se ocupa firma…

Citește mai departe

Canalizare si epurare la norme UE, in 30 de ani

Doar jumatate din locuitorii Romaniei au acces la retele de canalizare si de epurare a apelor uzate. Totul depinde de cat de gospodari sunt primarii. Aproape toti locuitorii din judetul Satu Mare sunt racordati la canalizare. Retelele din judetele Braila si Galati sunt, in schimb, la pamant. Retelele de canalizare masurau, la nivel national, in…

Citește mai departe

Ministrul Mediului a fost luni la Tulcea de Ziua Internationala a Dunarii

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a participat la manifestarile organizate la Tulcea cu ocazia sarbatorii Zilei Dunarii, eveniment ce este aniversat anual in 19 state europene, potrivit unui comunicat transmis luni de minister. In acest context, au fost prezentate evolutia si functionarea ecosistemelor specifice Deltei, modalitatile de evaluare a speciilor de flora si fauna, modalitatile de…

Citește mai departe

In 2010, primele statii de epurare cu treapta tertiara, in marile orase

Conform raportului de monitoring realizat de Administratia Nationala „Apele Romane”, pentru anul 2008, volumul de ape uzate evacuate din municipiul Bucuresti si localitatile limitrofe este de 354,3 mil mc/an, reprezentand toate apele uzate evacuate direct in Dambovita. Directivele UE din domeniul gospodaririi apelor impun, in special marilor orase, crearea unor statii de epurare cu treapta…

Citește mai departe

Romania s-a angajat sa creasca pana in 2010 gradul de racordare la canalizare si statii de epurare

Anul 2010 este primul termen-tinta la care Romania trebuie sa raporteze progrese privind implementarea Directivelor din domeniul gospodaririi apelor, o parte din marile orase avand de finalizat lucrarile la statiile de epurare cu treapta tertiara, a anuntat marti Administratia Nationala Apele Romane Astfel, pana la sfarsitul lui 2010, o parte din marile aglomerari urbane cu…

Citește mai departe

Zambila acvatica, „vraciul” apelor poluate

Utilizarea zambilei de apa pentru epurarea apelor uzate este considerata o tehnologie simpla care nu necesita masini si echipamente costisitoare Zambilele de apa sunt plante acvatice potrivite pentru indepartarea nutrientilor poluatori din ape, datorita cresterii rapide si a faptului ca plutesc. Problema curatarii apelor poluate cu ajutorul zambilei de apa (Eichhornia Crassipes) a facut obiectul…

Citește mai departe