Studiu: Omul, partial vinovat de intensificarea valurilor de caldura din 2013

Studiu: Omul, partial vinovat de intensificarea valurilor de caldura din 2013

Legatura dintre incalzirea globala cauzata de activitatile umane si cele cinci valuri de canicula din 2013 a fost evidentiata pentru prima data de oamenii de stiinta intr-un raport oficial care nu afirma insa ca oamenii sunt vinovati de producerea tuturor evenimentelor meteorologice extreme. Climatologii nu au putut sa stabileasca, de exemplu, influenta umana in declansarea…

Citește mai departe
Al cincilea raport de evaluare privind schimb?rile climatice

Romania, Republica Moldova si Ucraina isi unesc eforturile in vederea adaptarii la schimbarile climatice in Delta Dunarii

Reprezentanti ai Comisiei Internationale pentru Protectia Fluviului Dunarea (ICPDR), Comisiei Europene (CE), Ministerului Mediului si institutii din Republica Moldova, Ucraina si Romania s-au intalnit saptamana aceasta la Tulcea, unde a avut loc Conferinta internationala privind adaptarea la schimbarile climatice in sub-bazinul Deltei Dunarii. Scopul intalnirii a fost preluarea de carte autoritati a masurilor de adaptare…

Citește mai departe
România va avea primul ghid al plantelor s?lbatice in limba engleza. Va contine 1000 de specii ce cresc la noi si va fi util pentru medicina alternativa

Romania va avea primul ghid al plantelor salbatice in limba engleza. Va contine 1000 de specii ce cresc la noi si va fi util pentru medicina alternativa

Primul ghid de teren al plantelor salbatice din Romania, care va contine imagini si informatii detaliate despre peste 1.000 de specii de plante care cresc in tara noastra, va fi realizat de Ioana Popescu, biolog roman stabilit in SUA, profesor la o universitate din Springfield, Missouri. „Lucrez de sapte ani, practic din 2007, la un…

Citește mai departe
Korodi: Transferurile internationale de deseuri ar putea fi urmarite online intr-o retea regionala

Atunci cand vorbim de deseuri, ”este vorba despre bani, sanatate publica si inteligenta politica”

Atunci cand vorbim de deseuri, ”este vorba despre bani, sanatate publica si inteligenta politica”, ne spune expertul Ilie Brie, consultant de specialitate al Comunitatii Urbane Aries, cel care a condus dezbaterea publica desfasurata la Primaria Turda joi, 20 februarie 2014, de la ora 10.00. O dezbatere publica foarte importanta pentru cetatenii turdeni, dar si pentru…

Citește mai departe
Ce ne spune harta globala a utilizarii terenurilor?

Sistemele de agricultura intensiva au pus stapanire pe 5% din scoarta terestra a Pamantului

Pentru a putea evalua efectele globale pe care utilizarea terenului le are asupra mediului si pentru a ne ajuta in luarea unor masuri de prevenire, un grup de cercetatori sub conducerea Centrului Helmholtz de Cercetare a Mediului (UFZ ) a creat o harta a utilizarii terenurilor in lume. Bazata pe diversi indicatori de intensitate a…

Citește mai departe
Solu?ii 100% naturale pentru fermele din România

Solutii 100% naturale pentru fermele din Romania

Fie ca se ocupa cu cresterea animalelor, cultivarea legumelor sau a pomilor fructiferi, fermierii pot beneficia de oferta de produse naturale oferite de Bio-Minerale Distributie. Bazata pe distributia de produse 100% naturale, societatea isi propune sa ofere fermierilor variante naturale de imbunatatirea a recoltei sau, dupa caz, a productivitatii animalelor si nu numai. Astfel, Bio…

Citește mai departe

Dioxinele – un pericol real si invizibil pentru sanatatea noastra

Ce sunt dioxinele? Dioxinele sunt un grup de substante complexe, divizate, conform abordarii din legislatia europeana, in 2 clase majore: dibenzo-p-dioxine policlorurate (PCDDs) cu 75 compusi (congeneri), respectiv dibenzofurani policlorurati (PCDFs) cu 135 compusi (congeneri), din care 17 sunt considerati cu risc toxicologic ridicat. Sub denumirea generica de dioxine este inclusa si clasa bifenililor policlorurati…

Citește mai departe

Studiu: Consumul de droguri se vede in apele uzate

Analiza drogurilor din apele uzate a reflectat cam care este consumul de diferite droguri pe teritoriul Europei, potrivit unui studiu recent. „Abordarea noastra ofera rezultate fidele si fiabile cu privire la totalul drogurilor consumate”, crede coordonatorul studiului, directorul cercetarilor din cadrul Institutului Norvegian de Cercetari din Domeniul Apei, Kevin Thomas. Astfel, cercetatorii au obtinut o…

Citește mai departe

Multi europeni vin sa-si infiinteze exploatari agricole in Romania, in special prin agricultura ecologica

Atrasi de pretul scazut al terenurilor agricole, multi europeni vin sa-si infiinteze exploatari agricole in Romania. Ei ajuta astfel la o reinventare a culturilor locale, in special prin agricultura ecologica, scrie Mirel Bran, intr-un articol publicat luni in ziarul Le Monde. In 2009, Maxime Laurent, 19 ani, a iesit cu bacalaureatul in buzunar din liceul…

Citește mai departe

Peste 80% din populatia planetei este in pericol din cauza apei potabile

Aproximativ 80% din populatia lumii traieste in zone in care alimentarea cu apa potabila nu este sigura, potrivit rezultatelor unei analize globale. Cercetatorii au intocmit o lista cu amenintarile din apa, printre acestea regasindu-se poluarea si insuficienta rezervelor. Echipa de cercetare sugereaza ca tot mai multe persoane sunt susceptibile la stres in urmatoarele decenii, pe…

Citește mai departe

Cele mai calde 5 luni din 1880

Primele cinci luni ale anului 2010 au fost cele mai calde de la inceputul monitorizarii temperaturilor, din 1880, potrivit unui raport al Centrului national al datelor climatice american, citat de AFP. Temperatura combinata a pamantului si oceanelor din ianuarie pana in mai a fost cu 0,68 grade Celsius mai mare decat media secolului al XX-lea,…

Citește mai departe

Cum sa fii „verde” de Sarbatorile Pascale

Fiecare dintre noi poate sa fie „verde” de sarbatoarea Invierii Domnului. Si asta fara sa incalcam traditiile si nerefuzandu-ne nimic. Semnificatia religioasa deosebita, frenezia cadourilor, mo-men-tele petrecute cu cei dragi, bucatele traditionale si datinile stravechi fac din Sarbatorile de Pasti un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi. Acestea presupun insa si o crestere impresionanta…

Citește mai departe

Valul de frig din emisfera nordica, generat de un „blocaj” al circulatiei aerului

Valul de frig care s-a abatut de mai multe saptamani asupra unei mari parti a emisferei nordice este cauzat de un fenomen de „blocaj” al circulatiei aerului, destul de rar, insa cunoscut specialistilor, a anuntat, luni, Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM). „Deocamdata, singura explicatie (pentru actualul val de frig – n.red.) este o situatie meteorologica de…

Citește mai departe

Comisia Europeana sare in ajutorul hamsterilor!

Potrivit The Independent, guvernul Frantei ar putea fi amendat pentru ca nu a avut grija de hamsterii natiunii. Comisia Europeana urmeaza sa discute cazul Marelui Hamster de Alsacia, singura specie de hamster care mai traieste in salbaticie in Europa de Vest. Rozatorul este pe cale de disparitie, iar Comisia Europeana considera ca masurile de protectie…

Citește mai departe

Centura verde a Europei

Douazeci si trei de state membre ale Uniunii Europene s-au angajat in crearea, de la Arctic pana la Marea Neagra a unui spatiu ecologic, denumit „Centura verde a Europei Centrale”. Este vorba despre „o fasie” de pamant lunga de aproximativ 6.800 de kilometri de natura virgina, spune doctorul Kai Frobel, ornitolog german, citat de pagina…

Citește mai departe

Despre Astm

Ce este astmul? Astmul este o afectiune cronica a plamanilor caracterizata prin probleme respiratorii recurente cum ar fi: lipsa de aer, respiratie suierata, apasare in piept si tuse. In timpul unei respiratii normale fluxul de aer intra si iese liber din plamani. Atunci cand astmul nu este controlat, caile respiratorii sunt inflamate si edematiate. Ele…

Citește mai departe

Febra aftoasa

Febra aftoasa este o boala infectioasa de natura virala foarte contagioasa a rumegatoarelor paricopitate, suinelor, apare si la elefanti, sobolani si arici. Cabalinele sau omul pot fi purtatori sanatosi de virus. Tipuri de virus: ICD-10 B08.8, ICD-9 078.4, DiseasesDB 31707, MeSH D005536 Etiologie Agentul etiologic al bolii este un virus, lucru atestat pentru prima oara…

Citește mai departe

O noua rezervatie de zimbri a fost amenajata la Vama Buzaului, judetul Brasov

Si zimbrii pot dezvolta turismul! [PG EA]Asta spera autoritatile dintr-o comuna brasoveana, unde s-a infiintat o rezervatie de zimbri. Cinci animale au fost deja aduse din Europa de Vest la Vama Buzaului, iar acum se acomodeaza cu iarba si clima romaneasca. Zimbrii au fost asteptati cu nerabdare de ingrijitori. Rezervatia e pregatita de mult timp,…

Citește mai departe

Consumul de carne are consecinte ecologice infricosatoare

Facem eforturi uriase pentru a avea o alimentatie nesanatoasa, costisitoare si cu efecte critice asupra mediului Pentru a ne hrani cu carne, pe langa suferinta pe care le-o provocam animalelor, distrugem paduri, poluam apa, aerul, solul si contribuim in mod semnificativ la incalzirea globala. Statisticile sunt ingrijoratoare: in SUA, poluarea cauzata de fermele de animale…

Citește mai departe

Strainii critica problemele Deltei

Operatorii de turism din Europa de vest care au verificat saptamina trecuta starea Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in incercarea de a semna contracte pentru a aduce turisti straini la Tulcea sau Sulina sint nemultumiti de starea in care se gaseste una dintre cele mai valoroase zone protejate ale Europei. Strainii au acuzat braconajul, mizeria sau…

Citește mai departe