Care este legătura dintre PET-uri şi fertilitatea bărbaţilor

Care este legatura dintre PET-uri si fertilitatea barbatilor

O substanta gasita in PET-uri si alte recipiente de plastic ar putea afecta fertilitatea barbatilor, scrie medicaldaily.com. Un studiu realizat la Universitatea din Washington arata ca sperma soarecilor carora li s-a injectat la nastere BPA (bisfenol A) nu realiza la fel de bine procesul de meioza (diviziune celulara) precum soarecii ”normali”. Din aceasta cauza, multi…

Citește mai departe
Schimbările climatice s-au aflat la originea misteriosului declin al populației din Insula Paștelui

Schimbarile climatice s-au aflat la originea misteriosului declin al populatiei din Insula Pastelui

Argumentul de ordin istoric invocat pentru a explica declinul populatiei de polinezieni din Insula Pastelui ar putea fi invalidat, conform unei noi cercetari publicate in Proceedings of the National Academy of Sciences, care sustine ca la originea misteriosului fenomen s-ar fi putut afla schimbarile climatice regionale, scrie techtimes.com. Multi oameni de stiinta au sustinut ca…

Citește mai departe
O noua specie umana va aparea pana in anul 2050 ca rezultat al noilor tehnologii si al selectiei naturale

Primii oameni modificati genetic. Expertii americani monitorizeaza in secret 17 copii conceputi in eprubeta

In anul 2001, autoritatile din Statele Unite au interzis folosirea unei tehnici noi de fertilizare in vitro, numita transfer citoplasmatic. Exista riscul unor efecte grave in urma conceperii unor copii modificati genetic, dar deja 30 de micuti din intreaga lume s-au nascut prin aceasta controversata metoda. Acum, o clinica de fertilitate din New Jersey monitorizeaza…

Citește mai departe
O noua era in agricultura: Tehnologii avansate pentru superproductii si din piatra seaca

O noua era in agricultura: Tehnologii avansate pentru superproductii si din piatra seaca

Companiile japoneze de tehnologie isi folosesc experienta in sistemele cloud si in tehnologiile cu consum redus de energie in incercarea de a ajuta agricultorii sa depaseasca schimbarile climatice. Panasonic, Fujitsu si alte companii cauta noi oportunitati de afaceri pentru a compensa scaderea cererii de pe piata electronicelor si se arata tot mai interesate de sere…

Citește mai departe

Plante ca indicatori de fertilitate si aciditate a solului

Pentru o evaluare rapida a principalelor caracteristici ale solului pe teren exista mai multe metode, si una dintre ele – plantele salbatice. Datorita lor putem identifica vizual aciditatea, compozitia mecanica sau textura, valoarea nutritiva, densitatea si umiditatea solului. Majoritatea plantelor cultivate in gradina sunt adaptate la o gama larga de pH si pier numai la…

Citește mai departe

O substanta chimica care afecteaza sistemul hormonal, descoperita in unele parfumuri

Un studiu realizat pe 53 de parfumuri si lotiuni dupa barbierit a aratat ca sase dintre acestea contineau o cantitate mare dintr-o substanta chimica care afecteaza sistemul hormonal, a afirmat organizatia austriaca pentru protectia mediului inconjurator Global 2000, informeaza Xinhua. In cadrul unei conferinte de presa organizate joi la Viena, Global 2000 a afirmat ca…

Citește mai departe

De ce poate provoca rujul cancer

Triclosan este compusul chimic antibacterian si antifungic care poate provoca probleme cardiace. Substanta antibacteriana este folosita la producerea rujurilor, a pastei de dinti sau a produselor pentru curatarea fetei care poate incetini procesul prin care muschii si inima primesc semnale de la creier, explica cercetatorii de la Universitate din California. Acestia au realizat un studiu,…

Citește mai departe
În Romania, prevalen?a obezit??ii este de 37% la popula?ia adult?

In Romania, 44% dintre femei si 58% dintre barbati sunt supraponderali sau obezi

In Romania, obezitatea si supraponderabilitatea afecteaza 44% dintre femei si 58% dintre barbati. Nu vorbim de o simpla lipsa de autocontrol, a fi supraponderal sau obez este o boala. Un raport recent al Organizatiei Mondiale a Sanatatii situeaza obezitatea printre primii 5 factori care cresc riscul de imbolnavire si rata mortalitatii, alaturi de: subalimentatia, sexul…

Citește mai departe

Care sunt cele trei masuri care ar putea salva lumea de la epuizarea resurselor

Consumul fara precent din tarile dezvoltate si rata mare de fertilitate din tarile subdezvoltate ameninta mediul inconjurator si bunastarea oamenilor mai mult decat oricand, arata un raport al Royal Society. Concluziile acestui document se axeaza pe doua chestiuni: nesustenabilitatea cresterii populatiei si nevoia ca resursele natural fie mai bine redistribuite. Raportul pune accent pe trei…

Citește mai departe

Un nou studiu stabileste o corelare foarte clara intre frecventa cazurilor acute de leucemie la copii si proximitatea fata de centralele nucleare

Jurnalul International de Cancer a publicat in numarul din ianuarie 2012 al revistei sale un nou studiu realizat in Franta, care stabileste o corelare foarte clara intre frecventa cazurilor acute de leucemie la copii si proximitatea fata de centralele nucleare. Acest studiu vine sa confirme un studiu realizat in 2008 in Germania, de Registrul de…

Citește mai departe

Cate chimicale contine hrana noastra?

Am auzit de nenumarate ori ca alimentatia ar trebui sa-i ofere organismului energia si substantele nutritive necesare fara sa-l suprasolicite, in caz contrar existand riscul unor boli precum cele de inima sau cancerul. Cu toate astea, o mare parte din dieta zilnica este alcatuita din chimicale periculoase. Autoritatile nationale si internationale permit folosirea in industria…

Citește mai departe

Pisica salbatica scotiana – o enigma

Bine cunoscut este faptul ca pisicile domestice isi au stramosii in cele salbatice, iar diferentele dintre ele sunt relativ minore. Acest lucru ridica o serie de probleme, pentru ca pisica salbatica scotiana este considerata una dintre cele mai carismatice vietuitoare salbatice din Marea Britanie si de aceea se doreste pastrarea acestui lucru. Ce inseamna cu…

Citește mai departe

Resturile vegetale – o sursa sigura de bioenergie si materie organica pentru mentinerea si sporirea fertilitatii solului

Dupa incheierea campania de recoltare a culturilor paioase si a altor culturi agricole, institutiile responsabile de agricultura, dar si ecologice, ar trebui sa aplice masuri adecvate, in primul rand, cu cei ce practica arderea resturilor vegetale (care anul 2008 au fost foarte multe), ca metoda de igiena solului. Or, aceasta metoda nu are sustinere stiintifica….

Citește mai departe

Studiu: Chimicalele reduc fertilitatea femeilor

Chimicalele gasite in mod normal in ambalajele alimentelor, produsele cosmetice sau textile reduc fertilitatea femeilor. Cercetatorii americani au facut aceasta descoperire dupa ce au studiat nivelul de chimicale continut in sangele femeilor gravide, informeaza BBC. Specialistii au impartit femeile in patru grupuri, in functie de cantitatile de chimicale continute in sange. S-a constatat ca femeile…

Citește mai departe

Alimentele modificate genetic influenteaza fertilitatea

Un studiu prezentat de Ministerul austriac al Agriculturii si Sanatatii, in cadrul unui seminar stiintific ce a avut loc in Viena, indica faptul ca organismele modificate genetic pot afecta capacitatea de reproducere, de aceea specialistii cer retragerea acestor produse. Studiul indica faptul ca fertilitatea soarecilor de laborator hraniti cu porumb modificat genetic a fost serios…

Citește mai departe

Balenele albastre au ragusit!

Balenele emit sunete mai puternice ca urmare a cresterii numarului lor. Conform „New York Times”, cercetatorii au ajuns la concluzia ca sunetele emise de balene sunt mai puternice de la un an la altul. Studiul, care este inca nepublicat, explica raguseala balenelor prin faptul ca in felul acesta masculii isi atrag partenerele. Pentru femele vocea…

Citește mai departe