Ministrul Mediului, despre consecintele reexaminarii Codului Silvic - critica decizia lui Iohannis

Ministrul Mediului, despre consecintele reexaminarii Codului Silvic – critica decizia lui Iohannis

Decizia presedintelui Klaus Iohannis de a transmite Parlamentului, spre reexaminare, Codul Silvic va intarzia nejustificat punerea in aplicare a unei legislatii menite sa apere micii proprietari de padure si sa combata taierile ilegale, a declarat marti ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, Gratiela Gavrilescu. „Desigur, este dreptul constitutional al domnului presedinte Klaus Iohannis de a transmite,…

Citește mai departe

Gavrilescu, dupa modificarea Codului Silvic: Voi infiinta Consiliul National pentru Silvicultura

Ministrul Mediului Gratiela Gavrilescu anunta, miercuri, dupa adoptarea noului Cod Silvic in Parlament, ca va infiinta Consiliul National pentru Silvicultura, ca organizatie profesionala fara personalitate juridica, care va avea un rol major in elaborarea normelor de aplicare a codului. „Dupa sase ani, in care, din pacate, am putut constata, cu totii, problemele generate de ambiguitatile…

Citește mai departe

Intri in padure doar cu acordul padurarului

Camera Deputatilor a adoptat ieri noul Codului Silvic initiat de mai multi parlamentari PSD, reprezentantii PNL criticand prevederile acestui proiect. Potrivit actului normativ, un operator/grup de operatori economici poate cumpara la licitatie sau negociere, dupa caz, materiale lemnoase rezultate din produse principale sau accidentale, sub forma de lemn rotund fasonat la drum auto, doar in…

Citește mai departe
Alarmă pentru natura Carpaţilor

Alarma pentru natura Carpatilor

11 decembrie a fost declarata de Organizatia Natiunilor Unite ca „Ziua Internationala a Muntelui”, pentru a marca oportunitatile dar si problemele specifice acestei magnifice forme de relief ce rupe monotonia Terrei si acopera peste un sfert din suprafata continentelor si o treime din tara noastra. Editia din 2014 are ca tema la nivel global „Agricultura…

Citește mai departe
Iranul devine eco: bonusuri pentru produc?torii auto ?i moto care asambleaz? hibrizi ?i electrice

Iranul devine eco: bonusuri pentru producatorii auto si moto care asambleaza hibrizi si electrice

Fiecare motocicleta electrica produsa in Iran ii va aduce constructorului 300 de dolari din partea guvernului, iar o masina de acest tip va genera un bonus de 6000 de dolari. Producatorul alege apoi daca transfera bonusul spre client sau daca il pastreaza. Desi este considerat o tara foarte conservatoare, Iranul reuseste sa faca mari progrese…

Citește mai departe

Romania, ultima tara din Europa unde se mai merge pe munte cu masini, motociclete sau ATV-uri

Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, a participat sambata, 12 aprilie, in localitatea Harghita Bai, la Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani. Intalnirea a avut ca scop definirea si identificarea problemelor cu care se confrunta acest sector de activitate. „Pentru urmatorii ani, ne-am propus sa intarim capacitatea celor care lucreaza in parcuri…

Citește mai departe
O campanie de informare privind protejarea biodiversităţii se va desfăşura în Moldova

Romania va aloca, in urmatorii ani, circa 300 milioane euro pentru zona biodiversitatii

Tara noastra va aloca, in urmatorii ani, circa 300 milioane euro pentru zona biodiversitatii, a declarat ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Attila Korodi, la Adunarea Generala a Asociatiei Nationale a Salvatorilor Montani, organizata, in acest sfarsit de saptamana, in localitatea Harghita Bai, potrivit unui comunicat trimis redactiei. Domnia sa a explicat: „Pentru urmatorii ani, ne-am…

Citește mai departe

Padurea amazoniana, defrisata pentru a fi transformata in „cel mai bun loc pentru a incepe o noua viata“

Amazonul a fost vazut timp de secole ca o vasta „plapuma” de padure tropicala, traversata de rauri. Dar odata cu cresterea populatiei au aparut si noi proiecte industriale ce vizeaza transformarea Amazonului in una dintre zonele cu dezvoltarea cea mai rapida din Brazilia, lucru ingrijorator pentru cercetatori. Expansiunea oraselor din padurile tropicale este vizibila in…

Citește mai departe

    Motocicleta eco-friendly construita aproape in totalitate din materiale organice

    Designerul rus Michael Smolyanov a reusit sa creeze una dintre cele mai eco-frendly motociclete, construita aproape in totalitate din materiale organice. Greu de crezut ca vom vedea vreodata asa ceva in realitate, dar asta nu inseamna ca M-Org Chopper nu este o idee interesanta. Conceptul acestei motociclete organice realizate pe calculator arata ciudat sau fenomenal,…

    Citește mai departe

    Seawolves Bike Fest V – Mamaia

    Asociatia Litoral – Delta Dunarii sustine si promoveaza evenimentul „Seawolves Bike Fest V” – Mamaia 2012″, desfasurat in perioada 8-10 iunie 2012, o manifestare dedicata iubitorilor de motociclete aflata la cea de-a cincea editie pe Litoralul Romanesc ( Eforie Nord in 2008 si Mamaia in 2009, 2010, 2011 si 2012). Evenimentul, organizat de Seawolves M.C.,…

    Citește mai departe

      Harta fonica Oradea

      Platim peste 100.000 sa aflam ceea ce simtim zilnic: ca suntem poluati fonic. Cea mai importanta sursa de poluare fonica din Oradea este cea generata de masini, spun reprezentantii Enviro Consult, angajati de Primarie sa intocmeasca harta zgomotului a orasului. „Traficul rutier afecteaza peste 80.000 de oameni. Cele mai mari nivele de poluare au fost…

      Citește mai departe

      Primaria Cavnic sustine „Let’s do it Romania” pentru a nu mai primi amenzi din cauza salubrizarii

      Echipa de coordonare a proiectului „Let’s do it Romania” din Maramures a inceput sa raspandeasca vestea prin localitatile din judet despre actiunea care isi propune, pentru al doilea an la rand, sa curete intreaga tara de gunoaie intr-o singura zi. Prima oprire a fost in Cavnic, acolo unde voluntarii s-au intalnit cu autoritatile locale pentru…

      Citește mai departe

      Parcul Muntii Rodnei: dezastru national

      Masinile de teren, motocicletele si pasunatul intensiv distrug ariile protejate Pentru cei care iubesc natura si drumetiile in aer liber, Parcul National Muntii Rodnei reprezinta o destinatie deosebita, care nu trebuie ratata. Din pacate insa, in ultimii ani, rezervatia se degradeaza sub privirile celor care administreaza parcul. Acestia, desi pun mult suflet in protejarea sa,…

      Citește mai departe

      Tragedia muntilor

      Fac parte dintre cei care au copilarit si in Muntii Apuseni. Am dus vitele la padure si la suri, am stat si cu oile pe coclauri. Ba am trait si scene de neuitat. Am prins o noapte la oi, cu cateva sute de mioare si cu sora cea mica a mamei, o codana care abia…

      Citește mai departe

      Ursi pe motociclete si tigri pe cai: Mii de animale, batute si chinuite in circurile din China

      Spectacolele animalelor le infatiseaza publicului intr-un mod umilitor, care nu promoveaza empatia si respectul. Nu au nicio valoare educationala, intrucat animalele nu sunt vazute in conditii asemanatoare habitatului lor natural, spune Fundatia Animal Asia. Mii de animale care apar in circurile din China sunt baute si abuzate, in mod repetat, potrivit unei asociatii caritabile. Ursii…

      Citește mai departe

      Yamaha si-a lansat motocicleta electrica

      Constructorul japonez de motociclete Yamaha si-a prezentat, pe 14 iulie, la Tokyo, motocicleta electrica EC-03 care poate fi reincarcata la o priza de curent, intentionand sa castige primul loc in lume pe piata motocicletelor ce functioneaza fara benzina. Potrivit AFP, EC-03 este un model echivalent cu cel de 50 cm3 si este alimentat de o…

      Citește mai departe

      Are casa in masina de gunoi

      Are casa in masina de gunoi. Un american indragostit de calatorii a gasit metoda ideala de a se plimba si a locui confortabil pe patru roti – intr-o autoutilitara cumparata din Europa. Dupa ce a testat aproape toate tipurile de masini, dubite, camioane, motociclete si ATV-uri din SUA, un american pasionat de calatorii a hotarat…

      Citește mai departe

      Circuitul off-road ilegal in situl protejat Muntii Tarcului

      Degradarea mediului natural atinge cote alarmante in situl Natura 2000 Muntii Tarcului din cauza nenumaratelor incursiuni cu masini 4×4, ATV-uri, moticiclete de tip Enduro si snowmobile pe pajistile alpine, in zonele protejate. Autoritatile nu iau masurile  corespunzatoare pentru a opri aceste activitati ilegale. Conform OUG nr. 195/2005 privind protectia mediului, aprobata prin Legea nr. 265/2006,…

      Citește mai departe

      Distractiile cu ATV-uri, motociclete si masini 4X4 distrug ariile protejate din Muntii Tarcu

      Incursiunile cu motociclete de tip Enduro, ATV-uri, masini 4X4 si snowmobile pe pajistile alpine au degradat ariile naturale protejate din Muntii Tarcu. Coalitia ONG Natura 2000 Romania impreuna cu Asociatia Altitudine au trimis autoritatilor nationale si europene o scrisoare de sesizare cu privire la aceste actiuni care incalca legea privind protectia mediului. „Prin paduri, dar…

      Citește mai departe

      Si a fost Ziua Pamintului!

      Intr-o tacere aproape totala, astazi a trecut Ziua Pamintului. Din 1970 incoace, pe 22 aprilie, se marcheaza ziua de lupta impotriva poluarii si a problemelor climaterice. Reducerea efectelor poluarii nu e doar o moda, ci a devenit o necesitate. Conform unui articol aparut in Boston Globe, tot mai multe competitii de maraton incearca sa devina…

      Citește mai departe

      Vehiculele zgomotoase, trase pe dreapta

      Politistii craioveni declanseaza, incepand de astazi, o ampla campanie de identificare si de sanctionare a conducatorilor de motociclete si autovehicule zgomotoase. Politia Rutiera craioveana a declarat razboi soferilor si motociclistilor ale caror vehicule incalca normele de poluare sonora. In acest sens, oamenii legii au luat legatura cu Directia de Sanatate Publica Dolj, ai carei reprezentanti…

      Citește mai departe

      Zona Cheile Bicazului-Hasmas, invadata de motociclete si de ATV-uri

      Prezenta motociclistilor si a conducatorilor de ATV-uri in Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas constituie una dintre principalele probleme ale celor care se ocupa de administrarea parcului, singurul de acest fel din Harghita, scrie Agerpres. Directorul Parcului National Cheile Bicazului-Hasmas, Cosmin Butnar, a declarat ca exista multi amatori de senzatii tari care gasesc de cuviinta sa practice…

      Citește mai departe