2014 ar putea fi anul când topirea calotei glaciare din Antarctica de Vest a devenit ireversibilă

2014 ar putea fi anul cand topirea calotei glaciare din Antarctica de Vest a devenit ireversibila

2014 ar putea fi anul cand topirea calotei glaciare din Antarctica de Vest a devenit ireversibila. Nivelul oceanelor ar putea creste cu 3 metri. ghetarPotrivit „Washington Post“, topirea din Antarctica de Vest e doar primul pas dintr-o tragedie globala. In 2015, gheata din Antarctica de Est ar putea disparea in acelasi ritm. Astfel, nivelul marilor…

Citește mai departe
Negocieri-maraton la Lima privind incalzirea globala pentru un acord la Paris în 2015

Incalzirea climei incetineste?

Temperatura medie a apelor de adancime nu mai creste, din 2005, ceea ce ii face pe cercetatori sa se intrebe de ce pare sa se incetineasca incalzirea climatica in ultimii ani in ciuda cresterii emisiilor de gaze de sera, informeaza site-ul 7sur7.be (8 octombrie). Potrivit uneia din principalele ipoteze, caldura acumulata in ocean ar cobori…

Citește mai departe
Incalzirea globala a devenit o problema scapata de sub control

Incalzirea globala a devenit o problema scapata de sub control

„Arderea combustibilului fosil ar putea duce nu doar la disparitia ghetarilor, ci a oamenilor.” Este declaratia lui James Hansen, unul dintre cei mai recunoscuti oameni de stiinta, care a facut predictii despre viitorul planetei, potrivit stirileprotv.ro. Ghetarii se topesc, temperaturile cresc, iar emisiile de dioxid de carbon nu au fost reduse. Arderea combustibililor fosili ar putea…

Citește mai departe

Nivelul oceanelor ar putea creste cu 1,6 metri pana in 2100

Schimbarile climatice tot mai accelerate din Arctic, incluzand topirea ghetarilor din Groenlanda, ar putea duce la ridicarea nivelului oceanelor din intreaga lume cu pana la 1,6 metri, pana in anul 2100, arata un studiu international, citat de Reuters. O asemenea crestere, care depaseste majioritatea estimarilor stiintifice anterioare, ar ameninta viata oamenilor de pe coastele din…

Citește mai departe

Insulele Marshall risca sa se scufunde, din cauza schimbarilor climatice

Insulele Marshall risca sa se scufunde din cauza schimbarilor climatice. Avertismentele lansate cu privire la starea insulei au dus la o dezbatere asupra viitorului natiunii insulare, care are loc in Adunarea Generala a ONU. „Situatia se inrautateste”, spune Kaminaga Kaminaga, coordonatorul programelor pentru schimbari climatice din Insulele Marshall, care se scufunda din pricina nivelului crescut…

Citește mai departe
Egiptul este amenintat de cresterea marii

Egiptul este amenintat de cresterea marii

Mai mult de jumatate din Delta Nilului, precum si orasul Alexandria, sunt in pericol de eroziune din cauza cresterii nivelului apei marii, pe fondul incalzirii globale. Apele marii invadeaza, treptat, zonele uscate ale deltei si forteaza limitele orasului Alexandria, care are 4 milioane de locuitori, informeaza Big News Network. Alexandria este al doilea mare oras al…

Citește mai departe

Efectele incalzirii globale in Romania

Pana in 2030, consumul de energie pe perioada verii ar putea creste cu 28% din cauza temperaturilor ridicate, fenomen cu atat mai grav, cu cat centrala nucleara de la Cernavoda nu va fi functionala daca nivelul Dunarii va scadea semnificativ.Schimbarile climatice preconizate de specialisti pentru urmatorul secol vor afecta din plin Romania. Desi studiile fenomenului…

Citește mai departe

Aproape un sfert din populatia lumii este amenintata de inundatii, dupa topirea ghetarilor

Aproape un sfert din populatia lumii este amenintata de inundatii, ca urmare a topirii ghetarilor din regiunea arctica, au avertizat reprezentantii World Wide Fund for Nature (WWF), intr-un raport publicat miercuri, sustinand ca nivelul oceanelor ar putea creste cu mai mult de un metru pana in 2100. In prezent, potrivit raportului „Arctic Climate Feedbacks: Global…

Citește mai departe

Expertii avertizeaza: in zece ani, schimbarile climatice ar putea scapa de sub control

Schimbarile climatice din intreaga lume au loc in proportie de 90% din cauza actiunilor umane. Aceasta este concluzia Comitetului Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC) care a prezentat oficial, vineri, raportul asupra incalzirii globale, convenit, la Paris, de 500 sute de specialisti in incalzirea globala. „Omul este responsabil pentru cresterea temperaturii medii pe glob incepand de…

Citește mai departe

Cresterea cu un metru a nivelului marii ar modifica rotatia planetei si campul gravitational

Cresterea cu doar un metru a nivelului oceanului planetar ar afecta campul gravitational terestru in emisfera sudica si miscarea de rotatie a planetei, arata un studiu publicat de revista americana Science. Potrivit studiului, o crestere cu un metru a nivelului oceanului planetar ar fi suficient de importanta pentru a afecta campul gravitational terestru in emisfera…

Citește mai departe

Schimbarile climatice

Schimbarile climatice din intreaga lume au loc in proportie de 90% din cauza actiunilor umane. Aceasta a fost concluzia unui raport emis de Comitetul Interguvernamental pentru Schimbari Climatice (IPCC). „Omul este responsabil pentru cresterea temperaturii medii pe glob incepand de la mijlocul secolului XX”, scrie raportul. Potrivit acestuia, emisia gazelor cu efect de sera in…

Citește mai departe

Ghetarii si calotele de gheata – principalii contribuitori la cresterea nivelului oceanului planetar in secolul XXI

De la inceputul revolutiei industriale si pana astazi, temperatura medie globala a crescut cu 0,8º C. Nu pare mult, dar consecintele ei la nivel mondial sunt enorme. Calotele glaciare se subtiaza de la an la an, iar fenomenele meteo extreme apar tot mai frecvent. Schimbarile climatice pericliteaza deja ecosistemele si pun in pericol viata a…

Citește mai departe