Beneficiile consumului moderat de bere

Considerata aliment, berea este bogata in substante nutritive care sunt benefice pentru organism, conditia care trebuie respectata fiind ca in cazul oricarui alt aliment: moderatia! Avand in compozitia sa vitamine (B1, B2, B3, B6, B9, C), minerale (potasiu, magneziu, fier, sodiu, sulf, siliciu), acizi organici, alcool etilic, dextrine, azot solubil, substante amare, substante tanante, antioxidanti,…

Citește mai departe

„Dezvoltarea energiei din biomasa, o sansa de a ne asigura independenta energetica”

Inventatorul Iuliean Hornet a patentat o tehnologie prin care, cu costuri mici, biomasa poate fi transformata in energie electrica si termica. Aceasta tehnologie comercializa de EcoHornet permite procesarea ecologica a peletilor obtinuti din foarte multe tipuri de deseuri. Iuliean Hornet a declarat: „Putem elimina total combustibilii fosili, poluanti si scumpi, putem produce energie termica si…

Citește mai departe
O inven?ie pe zi: Panoul solar

O inventie pe zi: Panoul solar

Panoul solar este un ansamblu de celule solare. Celula solara (numita si celula fotovoltaica) este un dispozitiv electric ce converteste lumina solara direct in energie electrica printr-un fenomen numit efectul fotovoltaic. Celula este formata din doua sau mai multe straturi de material semiconductor, unul dintre cele mai des folosite fiind siliciul. Aceste straturi sunt dopate…

Citește mai departe
Industria, scutit? de plata certificatelor verzi

Bihor: Parc fotovoltaic de 1 MW, cu o valoare de 15 milioane de lei

Compania Electrogrup, din Cluj-Napoca a castigat contractul de executie a unui parc fotovoltaic, care va fi amplasat in localitatea Bors, din judetul Bihor. Lucrarile vor presupune construirea unei centrale solare fotovoltaice cu o putere instalata de 1 MW, valoarea totala a proiectului insumand peste 15 milioane de lei. Activitatile specifice vor include amenajarea terenului si…

Citește mai departe
Energia viitorului. În loc de priz?, ne-am putea înc?rca telefoanele mobile de la haine

Energia viitorului. In loc de priza, ne-am putea incarca telefoanele mobile de la haine

Intr-o lume in care incalzirea globala este un fenomen tot mai evident, folosirea unor surse curate de energie devine tot mai importanta pe zi ce trece. In ultimul sau raport, Grupul Interguvernamental privind Schimbarile Climatice a anuntat ca marirea temperaturilor medii globale incepand cu mijlocul secolului al XX-lea este provocata, in mare masura, de volumul…

Citește mai departe
O noua era in agricultura: Tehnologii avansate pentru superproductii si din piatra seaca

O noua era in agricultura: Tehnologii avansate pentru superproductii si din piatra seaca

Companiile japoneze de tehnologie isi folosesc experienta in sistemele cloud si in tehnologiile cu consum redus de energie in incercarea de a ajuta agricultorii sa depaseasca schimbarile climatice. Panasonic, Fujitsu si alte companii cauta noi oportunitati de afaceri pentru a compensa scaderea cererii de pe piata electronicelor si se arata tot mai interesate de sere…

Citește mai departe

Medicamentele primavarii: Ceapa si usturoiul verde

Ceapa si usturoiul verde au minunate calitati curative, efecte anticancer, sunt ideale in detoxifiere si curata sangele de toxine. Ceapa si usturoiul verde erau folosite inca din antichitate pentru tratarea starilor de melancolie. Ele sunt bune diuretice si impiedica retentia apei in organism. Usturoiul verde contine fitohormoni, substante cu structura chimica similara hormonilor, care se…

Citește mai departe

Renuntarea la siliciu in favoarea mineralului perovskit va revolutiona energia solara

Renuntarea la siliciu in favoarea mineralului perovskit va reduce costurile productiei de energie electrica generata de panouri solare. Desi noi celule fotovoltaice vor fi mai putin eficiente, aceasta inovatie va face energia solara mai accesibila, – asigura expertii din industrie. Perovskit sau titanat de calciu a fost gasit in prima jumatate a secolului al XIX-lea,…

Citește mai departe

La Scoala Cocorastii Mislii – alimentare cu energie solara

Ieri, Primaria Cocorastii Mislii a receptionat sistemul fotovoltaic de alimentare cu energie electrica de la Scoala Generala cu clasele I-VIII. Finantarea sistemului a fost obtinuta prin castigarea unui concurs de proiecte care se refera la protectia mediului si imbunatatirea starii de sanatate publica a comunitatilor la nivel national, initiat de catre o importanta companie petroliera….

Citește mai departe

Substantele chimice folosite in fracturarea hidraulica si riscurile pentru sanatatea umana si organismele vii

Dincolo de plangerile populatiei afectate, efectele reale asupra sanatatii si legatura lor directa cu fracturarea hidraulica sunt rareori documentate, pentru ca nu a existat o preocupare oficiala in acest sens, iar pe de alta parte fracturarea este exceptata de la divulgarea compusilor chimici utilizati, ceea ce a ingreunat diagnosticarea si stabilirea unor corelatii. Potrivit activistilor…

Citește mai departe

Investitiile in energia curata acopera acum circa 10% din capitalul total investit in S.U.A

Componentele de computere si panourile solare sunt facute din acelasi material de baza: siliciu taiat subtire. Pana acum insa investitorii din Silicon Valley (S.U.A.) nu au acordat prea mare atentie utilizarii alternative a materiei lor de baza, mai ales din cauza costurilor ridicate ale panourilor solare. Se pare ca perspectiva s-a schimbat in ultimul timp….

Citește mai departe

Painea bio din grau spelta asigura necesarul zilnic de aminoacizi, vitamine si minerale

Faina integrala contine de trei ori mai multe vitamine si de cinci ori mai mult calciu, magneziu, fosfor, comparativ cu faina alba. Totusi, faina integrala este un ingredient care nu ingrasa Avantajul painii ecologice consta in faptul ca ingredientele folosite la producerea acesteia nu sunt contaminate cu produse chimice. Agricultura ECO foloseste cereale atent selectionate,…

Citește mai departe
SPH, cel mai mare producator de panouri solare din lume, a intrat in incapacitate de plata

Noi tipuri de celulele solare

Convorbire cu dr. Mihai Mihaila, membru corespondent al Academiei Romane Este cert, resursele energetice sunt din ce in ce mai putine, a inceput, ca sa spunem asa, numaratoarea inversa… Dintre resursele regenerabile pana acum cele mai folosite sunt cele solara, eoliana si a valurilor in care se pun multe sperante. Tocmai v-ati intors de la…

Citește mai departe

O investitie majora intr-un parc fotovoltaic ameninta rezervatia Dealul lui Dumnezeu, habitatul unei specii de serpi unica in lume

O investitie majora in energia verde ameninta habitatul unei specii de serpi unica in lume. Coseli SA intentioneaza sa construiasca un parc fotovoltaic de 5 hectare la doar 200 de metri de Dealul lui Dumnezeu, rezervatie naturala in care se gasesc aproape doua treimi din efectivele de Vipera ursinii moldavica intalnite la nivel mondial. Rezervatia…

Citește mai departe

Acoperisul care produce energie

Suntem obisnuiti cu ideea ca locuintele, casele noastre sunt mari consumatoare de energie, fie vorba de cea termica sau electrica. Acest lucru este adevarat, mai ales daca este vorba de o casa veche cu pierderi mari de energie, cu izolatie necorespunzatoare, cu orientare spre nord si geamuri de calitate inferioara. Dar chiar daca avem o…

Citește mai departe

Ce nu stiati despre zeoliti si diferitele proprietati ale acestora

Zeolitii poseda o serie de proprietati generale cu totul specifice (originale), determinind astfel o grupa aparte. Cercetarile rontgenometrice arata ca structurile lor cristaline sunt formate din retele tridimensionale, alcatuite din tetraedri de aluminiu, siliciu si oxigen care se deosebesc de alte structuri tridimensionale prin aceea ca in ele golurile sunt reprezentate prin canale mai largi….

Citește mai departe

Diuretic natural si eficient: matasea de porumb

Porumbul este una dintre cele mai cunoscute si apreciate cereale. Inainte de orice, este un aliment bogat in vitamine, calciu, siliciu si potasiu. Datorita calciului si siliciului din compozitie, porumbul este util in osteoporoza, tulburari de menopauza. De asemenea, porumbul are rol foarte bun in disfunctiile hepato-biliare. Datorita calitatii de bun diuretic, porumbul se recomanda…

Citește mai departe

Berea te fereste de osteoporoza

Numarul antioxidantilor din bere este dublu fata de cel din vinul alb, sustin specialistii Berea este benefica pentru sanatatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat in Jurnalul de Cercetari Stiintifice asupra Alimentatiei Cercetarea realizata pe 100 de bran-duri de bere a relevat faptul ca aceasta bautura este bogata in siliciu, provenit din orz, principalul…

Citește mai departe

Siliciul intareste oasele si parul

Multa vreme, rolul siliciului in organism nu a fost cunoscut. Acum, este in topul celor mai importante minerale. El se gaseste, din fericire, in majoritatea legumelor si a fructelor, iar carentele sunt rare. Este unul dintre mineralele cel mai putin studiate, motiv pentru care nu se cunoaste exact cantitatea zilnica de care avem nevoie. Siliciul…

Citește mai departe

Firmele de panouri solare au pierderi mari, din cauza productiei in exces si a caderii preturilor

Producatorii de panouri solare au anuntat pierderi importante, cauzate de productia in exces si de preturile aflate in cadere libera, potrivit unei analize publicate vineri de cotidianul Les Echos, ce mai arata ca jumatate din panourile solare fabricate la nivel mondial in 2009 nu vor fi vandute. Liderul german in domeniul celulelor fotovoltaice, Q-Cells, a…

Citește mai departe