Teste nucleare efectuate în „curtea vecinului”: mărturiile oamenilor care au supravieţuit exploziilor nucleare efectuate de britanici în Australia

Teste nucleare efectuate in „curtea vecinului”: marturiile oamenilor care au supravietuit exploziilor nucleare efectuate de britanici in Australia

In anii ‘50, guvernul australian a autorizat testarea unor bombe nuclare britanice in Maralinga, teritoriu din sud-vestul tarii. Sapte bombe au fost detonate in perioada 1956-1963, in regiunea locuita de aborigenii australieni, iar consecintele au fost fatale. Guvernul a platit despagubiri pentru terenurile contaminate, dar prea putin sau deloc pentru persoanele afectate. In imaginile-video de…

Citește mai departe
Salvați Roșia Montană și Mining Watch România lansează un raport privind interzicerea cianurii în minerit

Aduce RMGC raiul la Rosia Montana?

”Marea majoritate a investitiilor sunt in utilaje, aparatura si reactivi de complexitate mare care vor fi importate. Mineritul propus de RMGC este axat pe extractie, lesierea aurului prin cianurare si export – nu presupune prelucrarea metalelor in Romania sau dezvoltarea unor tehnologii noi in domeniu. De asemenea aceste investitii sunt strict legate de perioada de…

Citește mai departe

Prima ecologizare in cadrul proiectului Omul REinverzeste locul!

Sambata, 24 august au demarat actiunile pro natura in cadrul proiectului Omul REinverzeste locul!, desfasurat de Asociatia Salvati Dunarea si Delta, in parteneriat cu Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis, sprijinit de Ministerul Educatiei Nationale si sustinut de Dorna. Astfel, Asociatia pentru Dezvoltare Durabila si Promovarea Turismului Bihor – ADDEPT a amenajat un loc de picnic…

Citește mai departe

    Ecoturism In Masivul Leaota din comuna Runcu

    In viitor, 7.000 de locuri de cazare in sapte ministatiuni ecoturistice in masivul Leaota. Viitoarele statiuni se vor dezvolta in zona masivului Leaota, unde acum exista doar o cabana – Cabana Leaota. Autoritatile judetene au ganduri marete in ceea ce priveste dezvoltarea turismului in masivul Leaota. In aceasta zona, in viitor, Consiliul Judetean Dambovita, impreuna…

    Citește mai departe
    Valea superioara a Argesului – Comori din Lada de zestre

      Valea superioara a Argesului – Comori din Lada de zestre

      In perioada 29-31 martie 2013, Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara „A.D.I. Molivisu” va participa la Targul de turism Transilvania Tourism Fayr , unde va promova produsul turistic “VALEA SUPERIOARĂ A ARGESULUI – Comori din Lada de zestre”, printr-un proiect finantat prin “Programul Operational Regional 2007-2013”, Axa prioritara 5 “Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”, Domeniul Major de…

      Citește mai departe

      Turism pentru curatenie: malul Dunarii de la Chiciu a scapat de gunoaie

      Clubul turistic-ecologic „Roza Vanturilor”, cu sprijinul Casei de Cultura a Studentilor din Bucurssti, a pus capat gunoaielor la malul Dunarii in zona Chiciu din judetul Calarasi, cu ocazia zilei de curatenie nationala. Actiunea de ecologizare a fost completata de activitati sportive in timpul weekendului 12-13 mai. Zeci de ambalaje, pungi din plastic, PET-uri si doze…

      Citește mai departe

      La Navodari, ilegalitatile s-au comis cu acordul Ministerului Mediului

      Documentul emis in 2008 pentru depozitul de deseuri nepericuloase le include si pe cele periculoase Acum, autoritatea considera ca acordul de mediu si-a pierdut valabilitatea, pentru ca autorizatia de construire nu a fost emisa Acordul de mediu emis in 2008 societatii Ecological Center pentru realizarea investitiei „Centru de gospodarire deseuri industriale” , cuprinde, contrar denumirii,…

      Citește mai departe

      Investitie pentru epurarea apelor uzate, finalizata la Garana

      Finalizarea proiectului ‘Extindere sistem de colectare, transport si epurare a apelor uzate in zona turistica Garana – Brebu Nou’ a fost marcata marti, 7 decembrie, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean Caras-Severin, Sorin Frunzaverde. Proiectul a fost implementat de catre Consiliul Local Brebu in parteneriat cu Consiliul Judetean Caras-Severin, finantarea fiind obtinuta prin Programul PHARE 2006…

      Citește mai departe

      „Rezervatia naturala Arpasel – o arie protejata valorizata”- final de proiect

      Sambata trecuta, 30 octombrie 2010, organizatia neguvernamentala cu profil de protectia mediului Societatea „Progresul Silvic” din Sibiu a incheiat Proiectul „Rezervatia Naturala Arpasel- o arie protejata valorizata”, unul dintre cele mai importante demersuri organizat si coordonat de acest organism in ultimii ani.  Proiectul a fost finantat de MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat din Miercurea…

      Citește mai departe

      Investitie de 1 milion de euro pentru un sistem de gestionare a deseurilor la Lipova

      In zona turistica a orasului aradean Lipova este in curs de implementare un sistem de de gestionare a deseurilor menajere, in valoare de aproximativ 1 milion lei, o parte din banii fiind contributia Uniunii Europene. Presedintele Consiliului Judetean Arad, Nicolae Iotcu, a precizat, miercuri, ca sistemul de gestionare a deseurilor menajere este implementat de Consiliul…

      Citește mai departe

      Zona turistica Semenic – finalizarea proiectului de colectare selectiva a deseurilor

      Zona turistica Semenic – finalizarea proiectului de colectare selectiva a deseurilor Comuna Valiug, in parteneriat cu comuna Brebu Nou si Consiliul Judetean Caras Severin a finalizat implementaera proiectului „Sistem de gestionare a deseurilor in zona turistica Semenic”, indeplinind cu succes toate obiectivele asumate. Proiectul priveste imbunatatirea calitatii mediului inconjurator si a sanatatii umane prin modernizaera…

      Citește mai departe

      Cercetasii gorjeni vor ecologiza zona Polovragi

      Cercetasii gorjeni au initiat un proiect intitulat „Cercetasii si natura” care se va desfasura pana la 10 august in zona Polovragi si care include actiuni de ecologizare, dar si ateliere diverse de alpinism si de escalada, tiroliana, transmite corespondentul NewsIn. Tinerii cercetasi si voluntarii, in total 30 de persoane, care s-au inscris in derularea acestui…

      Citește mai departe

      In masivul Parang se ajunge doar cu telescaunul

      Drumul judetean care face legatura dintre Petrosani si zona turistica Parang nu mai este practicabil de la pilonul 17 in sus din cauza starii avansate de degradare. Proprietarii de cabane din zona turistica cat si turistii au doar telescaunul la dispozitie ca mijloc de transport, dar si acesta functioneaza dupa un anumit program. Reprezentantii Consiliului…

      Citește mai departe

      Statiune montana in Bucegi, noul plan al Elenei Udrea

      Ministrul Turismului, Elena Udrea, a facut public un nou proiect care ar trebui sa revitalizeze turismul romanesc: o statiune de vacanta care va costa cel putin 150-200 de milioane euro. Statiunea ar urma sa fie realizata in zona Padina-Pestera, in muntii Bucegi, anunta Evenimentul Zilei. In legatura cu acest priect, Elena Udrea a declarat: „Stadiul…

      Citește mai departe

        Ecoturism cu caruta, noua idee fixa a Elenei Udrea

        Ministrul turismului, Elena Udrea, insista pe promovarea ecoturismului prin utilizarea transportului cu caruta trasa de cai, o alternativa la stadiul rudimentar al infrastructurii rutiere din anumite zone turistice din Romania. Aflata ieri in zona turistica Padina – Pestera, judetul Dambovita, Udrea a declarat ca ar fi fost mai potrivit daca ar fi venit cu ATV-ul…

        Citește mai departe

        Mehedinti – Turism dezolant in Orsova

        Sute de tone de deseuri vegetale si mii de PET-uri au ajuns in Dunare aduse de apele Raului Cerna. Atat Primaria Orsova, cat si Garda de Mediu, Protectia Mediului, Apele Romane si chiar Consiliul Judetean Mehedinti ar putea organiza unul dintre cele mai interesante programe de atractie a turistilor. Mai precis, aceste institutii ar putea…

        Citește mai departe

        DELTA DUNARII-Un paradis in degradare

        Inca de cum patrunzi in acest univers minunat ramai placut impresionat de frumusetea peisagistica. Insa, dincolo de Delta Dunarii prezentata in albume foto menite sa atraga turistii se ascund mormane de gunoi, saracie si degradare. Orasul Tulcea – poarta catre Delta – impresioneaza la inceput prin ambarcatiunile ce afiseaza bannere educative: „Apa trece, gunoaiele raman!”, …

        Citește mai departe