Doua pahare de suc de rosii pe zi intaresc oasele

Doua pahare de suc de rosii pe zi intaresc oasele

Oamenii de stiinta confirma efectele benefice ale consumului zilnic a doar doua pahare de suc de rosii asupra bolilor osoase. Ingredientul cheie este licopenul, antioxidant cunoscut in prezent pentru efectele sale in diminuarea riscului de cancer de prostata la barbati si pentru rolul sau de protectie impotriva bolilor cardiovasculare. Osteoporoza afecteaza doar in Marea Britanie aproximativ trei…

Citește mai departe

4 beneficii ale pepenelui rosu

Pepenele rosu este un fruct cu multe beneficii pentru sanatate. Are antioxidanti, vitamine si este o sursa excelenta de hidratare. ArticlesBase a facut un top 4 al beneficiilor pepenelui rosu: 1. Licopen. Licopenul este un antioxidant ce poate fi gasit in majoritatea fructelor rosii, el reduce riscul cancerului de prostata si ale afectiunilor cardiace. 2….

Citește mai departe

5 mituri false despre legume

Am fost invatati ca legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele gatite. Acesta este numai unul dintre miturile despre legume, desfiitate de cercetatori. Mituri: 1. Legumele proaspete sunt mai sanatoase decat cele congelate. De fapt, studiile arata ca uneori legumele congelate contin mai multi nutrienti decat cele prospete, in functie de cat de mult au…

Citește mai departe

Fructele si legumele nu ne apara de cancer

Consumul regulat de fructe si legume are doar foarte mic impact in ceea ce priveste protejarea impotriva cancerului, arata un studiu recent la care au participat peste 500.000 de europeni. Intreaga mitologie cu privire la legumele si fructele care protejeaza organismul de diferite forme de cancer a fost rasturnata de cercetarea internationala care demonstreaza ca,…

Citește mai departe

Beneficiile unei cure cu zmeura

Zmeura, atat de cunoscuta si apreciata pentru dulceata si aroma ei, are numeroase intrebuintari benefice asupra intregului organism. Pe cat este de mic si aromat acest fruct, pe atat este de bogat in substante si elemente necesare unei bunei functionari a organismului. Acest fruct cu un gust dulce-acrisor reuseste sa acopere necesitatile nutritive ale organismului…

Citește mai departe

Vitamina C ne mentine tineri

Este un antioxidant care intarzie inbatranirea, previne varicele si scurteaza convalescenta. Fiindca nu avem capacitatea de a sintetiza vitamina C, singurele surse le reprezinta hrana si suplimentele alimentare. Cunoscuta si sub numele de acid ascorbic, vitamina C este vitala in organismul uman, fiind implicata in metabolismul glucozei, colagenului, acidului folic si in neutralizarea radicalilor liberi….

Citește mai departe

Pateu cu putina rata

Importatorul produsului „Pate rata cu Porto” incalca legislatia in vigoare atat la nivel european, cat si national. Ingredientele trebuie enumerate in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite, iar in acest caz sunt mentionate grasimea si ficatul de rata care au o pondere de sase, respectiv cinci procente. Trucul a fost folosit pentru a distrage atentia de…

Citește mai departe

Melatonina,aliata tineretii de durata

Un hormon care incetineste procesul de imbatranire ar putea fi secretul tineretii. Se numeste melatonina, iar pana la varsta de 30 de ani corpul il secreta singur. Dupa aceasta varsta, il putem lua doar din alimente. Melatonina este un hormon produs de glanda pineala care, dupa ce ajunge in sange, este transportat la celule. Secretia…

Citește mai departe

Unt sau margarina?

Majoritatea producatorilor de grasimi vegetale isi promoveaza produsele apeland la un siretlic. Ajutati de sloganul, „ulei/margarina fara colesterol”, ei incearca sa induca consumatorului ideea ca aceste produse sunt o alternativa mai sanatoasa decat grasimile de origine animala. Este adevarat ca grasimile de origine vegetala nu contin colesterol, acesta gasindu-se doar in grasimile de origine animala,…

Citește mai departe

Alimentele care te incalzesc cand e ger afara

Supele calde sau mancarea gatita ocupa un loc important in alimentatia noastra, mai ales cand termometrul arata afara temperaturi negative, spun nutritionistii Pe timp de iarna, alimentatia joaca un rol important in cresterea temperaturii corporale si in intarirea rezistentei organismului la temperaturile scazute de afara. Specialistii in nutritie spun ca in acesta perioada, cand termometrul…

Citește mai departe

Fructele exotice intaresc imunitatea

In acest sezon, vitaminele si mineralele de care avem nevoie pot fi asimilate dintr-o categorie de fructe pe care le gasim tot anul: fructele exotice. Iata ce contin ele si la ce sunt bune. Ananasul usureaza digestia Persoanele care au probleme digestive ar trebui sa consume ananas de cel putin trei ori pe saptamana, potrivit…

Citește mai departe

Alimente care te fac sa pari tanar

Nu doar tratamentele cosmetice si cele chirurgicale sunt utile in sfidarea varstei. Poate mai important decat acestea sunt acei factori interni, astfel incat intotdeauna o persoana sanatoasa este frumoasa si slaba. Acea veche idee cum ca frumusetea vine din interior este adevarata daca ne gandim ca orice element constitutiv al corpului nostru (inclusiv parul, pielea…

Citește mai departe

Fara vitamine si minerale in exces!

Administrarea fara prescriptie a suplimentelor creste riscul aparitiei hemoragiilor. Vitaminele si mineralele luate in cantitati mari, fara recomandarea unui specialist pot afecta intregul organism, la fel sau chiar mai rau decat lipsa acestora. Vitaminele contribuie la mentinerea starii de sanatate prin reglarea metabolismului si prin participarea la procesele biochimice care intretin viata. Se numesc micronutrienti…

Citește mai departe

Top 5 surse naturale de viata lunga

Efectele negative ale radicalilor liberi sunt considerate de oamenii de stiinta ca fiind cauzele principale ale imbatranirii premature. Afla ce alimente bogate in antioxidanti trebuie incluse in dieta, pentru a te proteja impotriva lor. Desi multi antioxidanti pot fi obtinuti din surse alimentare, este dificil sa asimilezi necesarul zilnic doar dintr-o singura categorie de alimente….

Citește mai departe

Detoxifiant natural

Sarbatorile de iarna ne vor face sa uitam de cumpatare cand ne asezam la masa. De aceea, avem nevoie de un aliat in lupta cu toxinele pe care le vom ingera din alimentele pline de grasimi trans si de glucide rafinate. Ne trebuie un aliment-minune care sa contina fibre, antioxidanti, vitamine si pectine naturale. Profesorul…

Citește mai departe

Uleiul de masline, benefic impotriva maladiei Alzheimer

Un anumit antioxidant prezent in uleiul de masline poate incetini distrugerile care apar in creier si care conduc la declansarea maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu publicat in revista Toxicology and Applied Pharmacology, citat de express.co.uk. Cercetatorii considera ca acest antioxidant, care ofera uleiului de masline un gust picant, va fi ingredientul principal in medicamentele care…

Citește mai departe

Salata mincinoasa

Salata de icre de crap „Pestisorul de aur” are o eticheta care induce grav in eroare consumatorul si incalca legislatia in vigoare privind etichetarea produselor alimentare. Hotararea nr. 106/2002, privind etichetarea alimentelor, precizeaza ca ingredientele trebuie trecute pe eticheta in ordinea descrescatoare a cantitatii folosite. Producatorul salatei de icre de crap „Pestisorul de aur” a…

Citește mai departe

Lapte cu cafea si sase aditivi alimentari

Produsul „Zuzu Espresso” contine, pe langa lapte si cafea, aditivi alimentari care pot afecta buna functionare a organismului. Mai mult, in majoritatea magazinelor se gaseste la raionul de lactate, desi nu se incadreaza in aceasta categorie. Prin aceasta asezare este usor accesibil chiar si copiilor, care, vazandu-l langa iaurturi, isi pot imagina ca il pot…

Citește mai departe

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul

Consumul de floricele de porumb poate preveni cancerul, precum si bolile de inima, conform unor cercetatori americani. Oamenii de stiinta au descoperit ca gustarile dintre mese contin niveluri „surprinzator de mari” de antioxidanti benefici sanatatii, numiti polifenoli, antioxidanti cunoscuti si sub numele de Vitamina P. Polifenolii din fructe si legume reduc riscul afectiunilor de inima…

Citește mai departe

Salam rustic din resturi de pasare

Salamul rustic Agricola este un produs care se remarca prin faptul ca nu are aproape nimic natural in compozitie, fiind un amestec de resturi de pasare , grasimi si aditivi alimentari. Principalul ingredient al salamului rustic Agricola este carnea de pasare separata mecanic (MDM) care este de fapt o pasta din resturi fara valoare economica…

Citește mai departe

Pateu proaspat cu conservant

Pe eticheta pateului de porc Tartini scrie ca este „proaspat si delicios”. Nu punem la indoiala gustul produsului, dar in ceea ce priveste prospetimea, lista de ingrediente contrazice afirmatia. Prezenta conservantului nitrit de sodiu este principalul motiv pentru care pateul de porc Tartini nu poate fi proaspat. Pe langa acest aditiv alimentar cu potential cancerigen,…

Citește mai departe

Top 10 – Cele mai sanatoase fructe

Fructele trebuie sa reprinte baza dietei zilnice si trebuie sa faca parte din fiecare masa. Castigurile in materie de vitamine, fibre si minerale pot fi foarte usor obtinute din suc, pulpa sau chiar fructe uscate. REALITATEA.NET va prezinte zece dintre cele mai importante fructe pentru organismul uman. 1. Marul are in general 80 de calorii…

Citește mai departe

Mango ajuta la digestia alimentelor grase

BENEFIC – Bogat in vitamina C si caroten, fructul previne oboseala nervoasa, tensiunea mentala, isteria si insomniile Nutritionistii spun ca mango ince-tineste procesul de imbatranire datorita continutului de fitoelemente. In plus, medicul nutritionist Mihaela Bilic completeaza ca, datorita continutului de betacaroten, fructul intareste sistemul imunitar. „Mango ajuta la digestia alimentelor grase, deoarece usureaza absortia proteinelor…

Citește mai departe

Chifle cu grasimi hidrogenate

Chiflele hamburger primavara sunt un produs dezechilibrat din punct de vedere nutritional, cu un exces de glucide cu index ridicat si absorbtie rapida. De asemenea, contin si grasimi intr-o cantitate mare. Dintre acestea cele mai periculoase sunt grasimile vegetale hidrogenate, care afecteaza buna functionare a inimii si a ficatului. In unele tari europene, dar si…

Citește mai departe

Pacaleala Prodsper

Crenvurstii Prodsper au inscris pe eticheta urmatoarea sintagma: „Sanatos si natural!”. Analizand eticheta, ne dam seama ca ce ar putea fi natural nu este sanatos, iar ingredientele sintetice sunt de-a dreptul nocive. Producatorul nu avea voie sa faca mentiunea „sanatos si natural” pe eticheta. Regulamentul European 1924/2006 interzice astfel de inscrisuri fara sa fie verificate,…

Citește mai departe

Ceapa te apara de bolile cardiovasculare!

Specialistii in nutritie spun ca ceapa stimuleaza rinichii sa elimine din toxine, purifica organismul si accelereaza tranzitul intestinal lent. „Ceapa este bogata in quercetina, fitonutrien, antioxidant care se mai regaseste si in mere. Acest antioxidant are capacitatea de a apara organismul impotriva radicalilor liberi, a cancerului, a tulburarilor circulatorii si a bolilor cardiovasculare”, explica dr….

Citește mai departe

Ketchup cu 8 E-uri

Ketchup-ul picant DLL are in compozitie 70% pasta de tomate, insa restul de 30% reprezinta aditivi alimentari, sare, zahar si apa. Amidonul modificat din porumb este aditivul alimentar cu cea mai mare pondere in produsul analizat. Acesta are rolul de a-i da ketchup-ului textura si consistenta potrivite. Insa consumatorii vor resimti probleme ale tractusului intestinal…

Citește mai departe

    Bucurestiul a devenit o capitala a risipei de lumina

    Reclamele care raman aprinse pe toata durata noptii si sursele de iluminat public pozitionate incorect transforma cerul intr-un panou opac. Efectele poluarii luminoase se manifesta atat asupra sanatatii oamenilor, cat si asupra ecosistemelor, florei si faunei. Pentru locuitorii marilor orase, cerul instelat este o utopie. Repere ale lumii moderne si in plina dezvoltare, vitrinele magazinelor…

    Citește mai departe