Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice

Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice

Germania investigheaza o posibila frauda masiva cu privire la productia si etichetarea oualor ecologice, pe fondul unor ingrijorari crescute provocate de scandalul carnii de cal. In landul Saxonia Inferioara nord, un important centru al agriculturii din nordul tarii, a fost demarata verificarea a aproximativ 150 de ferme suspectate de a fi vandut in mod gresit,…

Citește mai departe

Procesarea materiei prime ecologice ar putea oferi consumatorilor produse bio mai ieftine

Sprijinirea producatorilor pentru procesarea materiei prime ecologice ar putea oferi consumatorilor romani produse bio mai ieftine, a declarat, pentru AGERPRES, Daciana Sarbu, eurodeputat PSD, membru in Comisia de Agricultura si Dezvoltare Rurala a Parlamentului European, prezenta in pavilionul Romaniei de la Biofach 2013. „Problema noastra se pare ca nu este productia, pentru ca ea este…

Citește mai departe
Efectele secundare ale unor legume

Efectele secundare ale unor legume

Consumul de legume este benefic pentru organismul nostru, nimeni nu poate nega acest lucru. Am fost invatati de cand eram mici sa mancam legume si ni s-a spus despre efectele pozitive ale acestora. Cu toate acestea, consumul anumitor vegetale poate avea efecte secundare ciudate. Legume precum cartofii, sfecla, rosiile, sparanghelul sau dovlecelul pot schimba culoarea…

Citește mai departe
UE a ajuns la un compromis în privin?a cultiv?rii organismelor modificate genetic

Americanii se resemneaza cu plantele modificate genetic, “dar macar sa scrie mare pe eticheta”

O initiativa cetateneasca a locuitorilor statului Washington (SUA) a reusit sa impuna in pachetul de legi luat in discutie de parlamentul local un nou set de reglementari privind dreptul la informare al consumatorului vizand produsele agro-alimentare ce contin Organisme Modificate Genetic (OMG). Organismele Modificate Genetic vazute de numerosi specialisti din agricultura drept solutia viitorului pentru…

Citește mai departe
Nutri?ionist: "Un kilogram de carne la gr?tar este echivalentul a 500 de pachete de ?ig?ri"

Nutritionist: „Un kilogram de carne la gratar este echivalentul a 500 de pachete de tigari”

Nutritionistul Virgil Stroescu a vorbit in cadrul unei emisiuni moderate de Amedeo Ene, la REALITATEA TV, despre cum ne putem proteja de cancer. Acesta a spus ca este important sa mancam cat mai putine substante toxice. Nutritionistul Virgil Stroescu a spus ca trebuie evitate afumaturile, dar si gratarul „Trebuie sa mancam cat mai putine substante…

Citește mai departe

Idealismul verde se topeste sub caldura bugetelor in flacari

Dupa trecerea in noul an, New York Times a anuntat, cu durere in suflet, ca desfiinteaza biroul specializat in problemele mediului. Propaganda verde continua, insa, pe blogurile celui care a fost odata un prestigios cotidian american, devenit intre timp „Pravda de pe Hudson”. Concluziile unui studiu recent al institutiei guvernamentale norvegiene Consiliul Cercetarii, in care…

Citește mai departe
daca am probleme de

Sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut in 2012 cu 45% fata de 2011

Conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in anul 2012 sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut cu 45% fata de 2011, reprezentand circa 3,38% din totalul suprafetei agricole a Romaniei. “Agricultura ecologica este un sistem dinamic in Romania cu un ritm mediu ponderat de crestere anuala de 23 %….

Citește mai departe

De ce consumul zilnic de antioxidanti este vital pentru sanatate

Diferentele bruste de temperatura care survin la schimbarea anotimpurilor solicita corpului un efort de adaptare. Acesta dureaza aproximativ doua saptamani, timp in care intervine dereglarea metabolismului, iar slabirea fizica duce la o scadere a sistemului imunitar. In aceste momente, principalii dusmani ai organismului sunt radicalii liberi, care pot fi combatuti doar cu ajutorul antioxidantilor. Actiunea…

Citește mai departe

Fasolea, lintea si mazarea, ideale in dieta diabeticilor

Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazarea) imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Potrivit unui studiu realizat de cercetatorii canadieni, consumul zilnic al unei portii de legume asa-zis uscate (fasolea, lintea sau mazarea) imbunatateste parametrii diabetului de tip 2. Aceste alimente, cu…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Consumul regulat de fructe si legume iti influenteaza comportamentul

O serie de studii efectuate recent demonstreaza ca persoanele care consuma in mod regulat legumesi fructe dezvolta un comportament diferit fata de cele care consuma putine astfel de alimente. Cercetatorii au descoperit ca un consum regulat de legume si fructe genereaza un comportament mult mai optimist pentru persoanele care au in meniul zilnic suficiente plante sau produse vegetale. Potrivit ultimelor studii, un…

Citește mai departe

Saptamana Verde de la Berlin – Romania este reprezentata de 24 de companii

In perioada 18-27 ianuarie 2013 are loc Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura Saptamana Verde de la Berlin. La eveniment, Romania este reprezentata de 24 de companii reunite sub pavilion national. Expozantii romani sunt prezenti cu produse agroalimentare specifice, respectiv miere si produse apicole, vinuri, palinca si alte bauturi din fructe, branzeturi, conserve…

Citește mai departe

Metode experimentale post-nucleare de cultivare a terenurilor agricole in Japonia

Agricultorii de Fukushima se intorc acasa, dupa ce terenurile din jurul centralei nucleare joponeze au fost contaminate cu material radioactiv in urma tsunami-ului din martie 2011. Agricultoarea Sudo Yoko experimenteza noi metode agricole in peisajul post-nuclear. La Fukusima peste 7000 de agricultori au fost nevoiti sa renunte temporar la agricultura dupa ce au arunca lapte…

Citește mai departe

Dieta americana ( western-american diet) creste riscul de cancer!

Mancati adesea dulciuri? Dar cartofi prajiti? Hamburgerii, carnea rosie, mezelurile (carne rosie procesata), painea alba, sucurile dulci se afla zilnic pe masa dumneavoastra? Sau poate pateurile, fursecurile, prajiturile, inghetata, placintele sau alte produse de patiserie sau cofetarie? Daca raspunsul este da, atunci este momentul sa va revizuiti atitudinea in legatura cu dieta si stilul de viata!…

Citește mai departe

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri…

Citește mai departe
Cât ne costă să ne tratăm de pe urma alimentelor cu pesticide

Ministerul agriculturii da ”unda verde” pentru construirea depozitelor private de legume si fructe

Pana la data 18 ianuarie 2013, agricultorii pot depune cereri pentru infiintarea depozitelor locale de legume si fructe, investitii finantate cu 80 de milioane de euro, din fonduri europene. Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR) anunta ca au fost demarate sesiunile de depunere a proiectelor in cadrul masurii 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor…

Citește mai departe
Noi proiecte de biodiversitate finantate din fonduri europene

Cluj: Clubul Ecologic Transilvania organizeaza evenimentul intitulat Cultiva diversitatea, la Targul Verde

Clubul Ecologic Transilvania organizeaza la ‘Targul Verde’, care se va desfasura la Complexul comercial ‘Cora’ din Cluj-Napoca, incepand de vineri, 30 noiembrie, pana duminica, evenimentul intitulat ‘Cultiva biodiversitatea’, cu participarea unor mici producatori agricoli din toata tara, care cultiva soiuri autohtone de legume si cereale si folosesc metode traditionale in munca pamantului si pentru obtinerea…

Citește mai departe
Întâlnire pe tema pie?ei produselor "ecologice ?i de calitate", la Expo Transilvania

Jumatate din fructele si legumele de pe piata sunt pline de pesticide

Romanii mananca 80% din import Cele mai afectate sunt strugurii (71% nivel de contaminare), bananele (56%), ardeiul gras (46%) Produsele alimentare de pe piata europeana contin 354 de pesticide diferite, iar cinci, cele mai folosite dintre acestea, sunt clasificate la categoria de risc de mutatii, cancer sau dereglari hormonale. Informatiile provin de la Pesticide Action…

Citește mai departe
Cresterea consumului de fructe

Consiliere gratuita pentru producatorii de legume-fructe care vor sa infiinteze centre de colectare si procesare prin PNDR

Producatorii de legume si fructe din vestul tarii vor primi sprijin si consiliere gratuita pentru accesarea Masurilor 121 si 123 din PNDR in vederea infiintarii centrelor de colectare si procesare. Ministerul Agriculturii va lansa in perioada 26 noiembrie 2012 – 18 ianuarie 2013 noi sesiuni de depunere de proiecte pentru masurile 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole”,…

Citește mai departe

Sprijin pentru fermieri

Producatorii de legume si fructe din vestul tarii vor primi sprijin si consiliere gratuita pentru accesarea masurilor 121 si 123, in vederea infiintarii centrelor de colectare si procesare a fructelor si legumelor. In acest scop, in toate comunele recunoscute drept bazine legumicole vor avea loc sedinte de lucru organizate de Biroul Regional Vest al Unitatii…

Citește mai departe
Consiliul Jude?ean Mure? a demarat cea mai ampl? campanie de informare din ?ar? pe un proiect finan?at prin POS

    Cinci stele in mijlocul padurii

    Suedezii stapanesc un teritoriu imens si cu atractii turistice de tot felul. Mari iubitori de sport si de natura, ei isi invita adesea vizitatorii sa se afunde in adancul padurilor, sa se piarda pe campiile imense sau sa se relaxeze pe malul numeroaselor lacuri. Obsedati de curatenie si de protejarea naturii, acesti scandinavi si-au imaginat…

    Citește mai departe
    Studiu nou alimentatie: Alimente considerate sanatoase care imbolnavesc sau omoara oameni

    Alimentele ecologice nu se vand pe piata din Romania. 90% din produse se exporta

    Aproximativ 90% din produsele agricole ecologice romanesti sunt exportate pentru ca nu se vand pe piata locala din cauza preturilor mai mari decat la produsele clasice, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. „Importam foarte multe produse alimentare pentru faptul ca produsele romanesti nu ajung pe rafturi”, a spus el. Ministrul Agriculturii a adaugat ca…

    Citește mai departe

    Detoxifiere cu sucuri naturale

    Un ghid bun de pastrat si consultat in fiecare anotimp! Sucurile din fructe, legume si zarzavaturi sunt adevarate concentrate de vitamine, fermenti, substante minerale, oligoelemente si acizi organici. De aceea, sunt recomandate de medici in boli grave si, nu o data, curele cu sucuri naturale au salvat vieti. Adeptii stilului de viata naturist insista asupra…

    Citește mai departe