Deodorant homemade, natural 100%

Deodorant homemade, natural 100%

V-ati gandit, vreodata, ca ne putem prepara noi insine, acasa, un deodorant natural, care sa inlocuiasca cu succes produsele similare de pe piata?! Are aceleasi efecte dar este mult mai sanatos pentru pielea noastra, deoarece nu contine ingrediente chimice precum parabeni, formaldehida, triclosan sau aluminiu, elemente acuzate ca ar favoriza aparitia cancerului de san. De…

Citește mai departe

Daniel Constantin: Productia vegetala, agricultura ecologica, dar si zootehnia sunt domeniile in care Romania ar putea sa se impuna

Productia vegetala, agricultura ecologica, dar si zootehnia sunt domeniile in care Romania ar putea sa se impuna pe piata europeana, considera vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. “Dorim ca agricultura ecologica sa devina un ambasador chiar daca nu putem vorbi de mari valori, dar putem vorbi de calitatea produselor romanesti. Daca vom…

Citește mai departe
Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Ghidul fructelor si legumelor de vara care cresc imunitatea organismului

Fiecare anotimp aduce cu sine probleme specifice sanatatii, afectiuni si inconveniente tipic sezoniere. Insa, totodata, fiecare anotimp ofera si solutii pentru imbunatatirea starii generale a organismului, intaarirea sistemului imunitar si redobandirea vitalitatii. Si cu atat mai mult, vara este sezonul ideal pentru a profita de remediile naturale pe care fructele si legumele acestui sezon le…

Citește mai departe
Timi?ul, jude?ul cu cea mai mare suprafa?? cultivat? de porumb modificat genetic

Timisul, judetul cu cea mai mare suprafata cultivata de porumb modificat genetic

Desi controversele legate de oportunitatea promovarii si extinderii unor culturi modificate genetic continua, suprafata cultivata cu plante „OMG” se extinde in Romania. Iar Timisul este in momentul de fata judetul cu cea mai mare suprafata agricola cultivata cu porumb modificat genetic. 780 de hectare de porumb „OMG” in Timis Dupa o perioada de culturi expe­rimentale,…

Citește mai departe
Baciu, LAPAR: Românii au compromis termenul "agricultur? ecologic?". Avem 4.400 de ferme, în Europa sunt 400

Companiile chineze vor dezvolta in Romania proiecte de agricultura bio

Niro Investment Group si Hua Yu Industrial Group vor dezvolta proiecte integrate de agricultura bio, in acest sens fiind semnat vineri, la Bucuresti, primul acord comun de investitii si cooperare in domeniul agriculturii integrate, informeaza un comunicat al Niro Investment Group, scrie Agerpres. Acordul prevede investitii in Romania din partea companiilor chineze in domeniul culturilor…

Citește mai departe
Biocombustibilii, mai daunatori ca benzina

Biocombustibilii, mai daunatori ca benzina

Oamenii de stiinta americani au constatat ca biocombustibilii pe baza de porumb cauzeaza mai multe daune mediului inconjurator decat benzina, potrivit revistei Nature Climate Change. Astfel, cercetatorii au calculat ca emisiile provenite de la benzina Eco sunt cu 7% mai mari comparativ cu benzina traditionala. Este vorba despre emisii de dioxid de carbon, care participa…

Citește mai departe

Raport 1996-2012: Biotehnologia continua sa ofere fermierilor beneficii economice majore

Raportul PG Economics privind impactul global al culturilor biotehnologice pentru perioada 1996-2012 indica faptul ca aceasta tehnologie continua sa ofere avantaje majore de mediu si permite agricultorilor sa cultive mai mult folosind mai putine resurse. Tarile in curs de dezvoltare pot beneficia cel mai mult de pe urma biotehnologiei. Cateva dintre ideile principale ale acestui…

Citește mai departe
Pilo?ii ?i personalul de la bordul avioanelor sunt de dou? ori mai expu?i riscului de a dezvolta cancer de piele decât restul popula?iei, potrivit analizei rezultatelor a 19 studii efectuate pe mai bine de 266.000 de persoane, transmite AFP. Acest fenomen este pus pe seama expunerii mai mari la razele ultraviolete ale soarelui, care trec prin hublourile sau prin geamul de la cabina avionului care zboar? la mare altitudine. La 9.000 de metri, altitudinea la care zboar? majoritatea avioanelor comerciale, intensitatea razelor ultraviolete — a c?ror ac?iune cancerigen? este cunoscut? — este de dou? ori mai mare decât la sol, relev? cercet?torii. Aceste niveluri pot fi ?i mai ridicate atunci când avioanele se deplaseaz? deasupra stratului de nori care pot, asemeni unei oglinzi, reflecta pân? la 85% din razele ultraviolete. Publicate în Journal of the American Medical Association (JAMA), Dermatology, studiul 'are implica?ii importante pentru medicina muncii ?i pentru protec?ia acestei categorii profesionale', a afirmat principalul autor al cercet?rii, Martina Sanlorenzo, de la Universitatea California din San Francisco.

Cum facem avioanele sa mearga cu lemne? Inventia ne-ar putea ajuta sa scapam de dependenta de petrol

Cererea mare de combustibil impune depasirea fazei actuale, in care folosim biocarburanti precum etanolul din porumb sau bio-dieselul obtinut din plante oleaginoase. Specialistii incearca sa rezolve situatia dezvoltand biocombustibili mai avansati, din materii prime precum biomasa lignocelulozica, inclusiv pentru utilizarea in aviatie, unde cererea este tot mai mare. Oameni de stiinta de la mai multe…

Citește mai departe

Cresterea concentratiei CO2 atmosferic, amenintare directa pentru hrana oamenilor

Cresterea concentratiei de CO2 in atmosfera terestra nu se limiteaza la incalzirea climatica, ci constituie o amenintare directa pentru productia agricola, care va suferi o diminuare semnificativa a anumitor substante nutritive continute in vegetale, s-au alarmat cercetatori citati de AFP. Cu nivelurile ridicate de dioxid de carbon estimate la nivelul anilor 2050, acesta va fi…

Citește mai departe
Cursuri acreditate agricultura ecologica

Daniel Constantin: Productia vegetala, agricultura ecologica, dar si zootehnia sunt domeniile in care Romania ar putea sa se impuna

Productia vegetala, agricultura ecologica, dar si zootehnia sunt domeniile in care Romania ar putea sa se impuna pe piata europeana, considera vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. “Dorim ca agricultura ecologica sa devina un ambasador chiar daca nu putem vorbi de mari valori, dar putem vorbi de calitatea produselor romanesti. Daca vom…

Citește mai departe

S-a confirmat: ADN-ul modificat genetic ajunge in organismul oamenilor

Public Library of Science (PLOS) a publicat un nou studiu care demonstreaza ca fragmentele de ADN care provin din hrana contin gene complete care intra in sistemul circulator uman printr-un mecanism necunoscut. Exista suspiciuni conform carora cercetatorii corporatiilor biotehnologice, precum Monsanto, au identificat deja acest mecanism si il folosesc cu buna stiinta. Studiul se bazeaza…

Citește mai departe

Fructele si legumele care ne imbolnavesc. Unele contin 15 tipuri de pesticide

Merele si rosiile sunt primele pe lista fructelor si legumelor care contin cele mai multe pesticide. Un sfert din produsele vandute clientilor contin reziduuri de pesticide, spun inspectorii sanitar-veterinari. Importurile masive de fructe si legume de peste granita contribuie la aceasta statistica negativa, pentru ca mancam produse cultivate in pamant romanesc doar sase luni pe…

Citește mai departe

Franta interzice porumbul modificat genetic

Ministerul francez al Agriculturii a interzis, ieri, prin hotarare, comercializarea, utilizarea si cultivarea porumbului modificat genetic MON 810, produs de grupul american Monsanto, potrivit agentiei AFP. Conform hotararii aparute in Monitorul Oficial francez, comercializarea, utilizarea si cultivarea de varietati de seminte de porumb, provenite din seria de porumb modificat genetic MON 810, sunt interzise pe…

Citește mai departe
Isteria OMG-urilor – avem motive să ne temem de organismele modificate genetic?

Contaminarile accidentale cu OMG perturba comertul international

Contaminarea accidentala cu organisme modificate genetic (OMG) a livrarilor de alimente, chiar si la un nivel minim, s-a intensificat in ultimii 10 ani si perturba comertul international, a constatat Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), in urma unei prime anchete pe acest subiect la solicitarea statelor membre, transmite AFP. Astfel, intre 2009 si…

Citește mai departe
Nicolai: România are poten?ialul de a deveni lider în producerea de combustibil bio

In 2013, peste 18 milioane de agricultori din toata lumea au cultivat plante modificate genetic

Serviciul International pentru Achizitionarea Aplicatiilor din domeniul Biotehnologiei Agricole (ISAAA) a publicat astazi un raport care indica faptul ca in 2013, peste 18 milioane de agricultori din 27 de tari au cultivat plante biotehnologice, ceea ce reprezinta o crestere de 5 milioane ha (3 %) a suprafetei mondiale cultivate cu astfel de culturi. Anul 2013…

Citește mai departe
Porumbul modificat genetic, singura planta aprobata pentru cultivare in scop comercial, in Uniunea Europeana

UE: 12 state care se opun OMG-urilor lanseaza Comisiei Europene un „apel al ultimei sanse”

Douasprezece state membre ale UE au lansat miercuri un apel al ultimei sanse catre Comisia Europeana pentru ca aceasta sa renunte la autorizarea cultivarii porumbului modificat genetic TC-1507 pe teritoriul Uniunii Europene, relateaza AFP. ”Speram sa avem maine un raspuns al serviciilor noastre juridice la aceasta scrisoare”, a spus Roger Waite, purtatorul de cuvant al…

Citește mai departe

Timisul, judetul cu cea mai mare suprafata cultivata de porumb modificat genetic

Desi controversele legate de oportunitatea promovarii si extinderii unor culturi modificate genetic continua, suprafata cultivata cu plante „OMG” se extinde in Romania. Iar Timisul este in momentul de fata judetul cu cea mai mare suprafata agricola cultivata cu porumb modificat genetic. 780 de hectare de porumb „OMG” in Timis Dupa o perioada de culturi expe­rimentale,…

Citește mai departe
Ferma Familial? Bio, baza dezvolt?rii rurale durabile

Agricultura dupa modelul european: „Boom”-ul afacerilor ecologice moldovenesti

Chiar daca avem zeci de mii de hectare cu produse ecologice in tara, precum grau , floarea-soarelui sau porumb, toate acestea, aproape in totalitate, sunt exportate in tarile europene. Subventiile oferite de stat, dar si exemplele altor tari ii motiveaza pe mai multi producatori autohtoni sa treaca de la agricultura obisnuita la cea ecologica. Dupa…

Citește mai departe
Conflictele comerciale ale UE - Carnea de vita, alimentele OMG, bananele si panourile solare

Conflictele comerciale ale UE – Carnea de vita, alimentele OMG, bananele si panourile solare

Conflictele comerciale pot fi nocive in lumea afacerilor. Cu toate acestea, uneori, tarile simt ca sunt necesare unele restrictii din cauza riscurilor pentru sanatate sau competitia necinstita. Pe 21 ianuarie, comisia pentru comert international va dezbate reguli noi care specifica momentele si felurile in care UE poate impune masuri impotriva dumpingului si subventiilor. Regulile vin…

Citește mai departe
Pro Agro sus?ine cultivarea porumbului modificat genetic MG 1507 în România; EFSA confim? siguran?a consumului

Pro Agro sustine cultivarea porumbului modificat genetic MG 1507 in Romania; EFSA confima siguranta consumului

Pro Agro sustine cultivarea porumbului modificat genetic MG 1507 in Romania; EFSA confima siguranta consumului Federatia Pro Agro sustine cultivarea porumbului modificat genetic pentru rezistenta la anumite insecte daunatoare, in vederea cresterii eficientei economice a cultivatorilor de porumb din Romania, se arata intr-un comunicat al Pro Agro. Decizia a fost luata in urma analizei documentatiei…

Citește mai departe
Cercetatorii au gasit o alta intrebuintare gunoiului de grajd. Apa curata din balegar de vaca

Consumul prea mare de carne distruge planeta

Productia intensiva de carne are un impact devastator asupra mediului, a avertizat joi organizatia neguvernamentala Friends of the Earth Europe, in prezentarea raportului sau cu privire la consumul de carne la nivel mondial, informeaza AFP. ‘Productia intensiva de carne nu inseamna numai suferinta unor animale. Acest lucru distruge mediul inconjurator si ‘inghite’ o cantitate mare…

Citește mai departe