Oamenii de știință evidențiază riscul pe care schimbările climatice îl au asupra sănătății animalelor de companie

42% dintre proprietarii de animale de companie chestionați nu realizează impactul pe care modificările caracteristicilor anotimpurilor îl au asupra câinilor și pisicilor lor. 21 de oameni de știință de renume din Europa confirmă că vremea mai caldă reprezintă o amenințare pentru sănătatea animalelor de companie. MSD Animal Health a lansat campania Protect Our Future Too…

Citește mai departe

Investitorii cer industriei fast-food să reducă emisiile de carbon și consumul de apă

O coaliție de investitori solicită companiilor McDonalds, KFC și altor producători de alimente să adopte măsuri imediate pentru combaterea schimbărilor climatice. Un grup de peste 80 de investitori cu active de peste 6,5 miliarde de dolari au trimis recent o scrisoare celor mai mari lanțuri fast-food din lume, pentru a le solicita să reducă amprenta…

Citește mai departe

Săptămâna modei vegane, în curând la Los Angeles

Cu doar câteva zile înaintea debutului Săptămânei Modei la New York, la Los Angeles va avea loc pentru prima dată Săptămâna Modei Vegane. Începând cu 1 februarie, timp de patru zile, vor avea loc defilări de modă, expoziții, dar și discuții despre subiecte precum drepturile animalelor, justiție socială și tehnologie. În plus, participanții vor avea…

Citește mai departe

Greenpeace Film Festival: 15 filme de mediu, disponibile online

În perioada 14-28 ianuarie, Greenpeace International pune la dispoziția publicului 15 documentare pe diverse teme de mediu, în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului de Film Greenpeace. Cei interesați le pot viziona gratuit, în mediul online, iar apoi își pot vota filmul preferat. Pe parcursul celor două săptămâni, publicul va avea acces la 15…

Citește mai departe

În jurul Mării Negre, prin cinci documentare de la Pelicam

Pelicam – Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni vă invită și în acest an într-o călătorie cinematografică în jurul Mării Negre. Cele cinci filme din secțiunea Black Sea Docs de anul acesta sunt pretextul perfect pentru a descoperi viața și natura din Delta Dunării, strâmtoarea Bosforului sau nesfârșitul Siberiei. Cea de-a șaptea ediție…

Citește mai departe

Pelicam și Greenpeace România lansează „Sunetele Pădurilor: Pădurea nu e un film mut”

Festivalul Internațional de Film despre Mediu și Oameni Pelicam a ajuns la cea de-a șaptea ediție și va avea loc anul acesta între 21 și 24 iunie la Tulcea. Cel mai important festival de gen din România revine cu o selecție proaspătă de documentare de mediu apreciate la festivaluri internaționale, dar și cu dezbateri, workshop-uri,…

Citește mai departe

Cum salvezi un pui de pasăre

Anual, mii de pui de pasăre sunt preluați din natură, doar pentru că oamenii nu știu cum să îi salveze. Sunt mici, pufoși, simpatici și par neajutorați, dar de cele mai multe ori le facem mai mult rău decât să îi salvăm. Iar cel mai neinspirat gest, de departe, este să îi luăm acasă.  …

Citește mai departe

Cum se realizeaza colectarea separata in municipiul Cluj Napoca?

In contextul situatiei precare a gestionarii deseurilor la Cluj Napoca am stat de vorba cu specialistul de mediu din cadrul ROSAL GRUP, unul dintre cei doi operatori de salubritate care deservesc cetatenii orasului. Adina Miclaus – reporter Ecomagazin: Ce populatie deserveste Rosal in Cluj Napoca? Nicoleta Pop, Specialist de Mediu ROSAL GRUP: In ceea ce…

Citește mai departe

Parcul Natural Vacaresti este pregatit sa-si primeasca vizitatorii pe „Poteca biodiversitatii urbane”

Asociatia Parcul Natural Vacaresti (APNV) a deschis prima poteca de vizitare in Parcul Natural Vacaresti. Aceasta cuprinde zone de informare, spatii tematice dedicate speciilor si habitatelor si un pavilion pentru observatii ornitologice. Accesul este liber si se poate face atat individual cat si in cadrul grupurilor organizate de membrii asociatiei. Proiectul este realizat cu sprijinul…

Citește mai departe

Magura Zimbrilor si Muntii Tarcu pot fi de acum admirati dintr-un observator unic in Romania

In perioada 17-28 august, WWF-Romania si Camposaz au organizat un atelier „design and build” multi-cultural la finalul caruia a reiesit un observator al peisajului si naturii salbatice din Magura Zimbrilor, Muntii Tarcu. Atelierul s-a derulat in cadrul proiectului LIFE-Bison, prin care WWF-Romania si Rewilding Europe depun eforturi pentru refacerea populatiei de zimbri liberi din sud-vestul…

Citește mai departe

Alternative la testarea pe animale

In timpul unei intalniri guvernamentale legate de obtinerea fondurilor pentru cercetari, fostul director al Institutului pentru Sanatate din SUA, Dr. Elias Zerhouni, a recunoscut inutilitatea testarii animalelor in beneficiul oamenilor: “Ne-am indepartat de la studierea afectiunilor umane facand teste pe animale. Problema e ca aceasta n-a functionat si e momentul sa nu ne mai ascundem….

Citește mai departe

Presedintele GEC Nera: Construirea de microhidrocentrale in zona Prigor va avea efecte grave asupra biodiversitatii

Constructia a doua microhidrocentrale (MHC) pe raul Nera, in judetul Caras-Severin, ar putea avea efecte grave asupra biodiversitatii, a declarat miercuri, 10 februarie, pentru Agerpres, presedintele Grupului Ecologic de Colaborare Nera din Oravita, Cornel Popovici Sturza. ”Impactul executiei celor doua microhidrocentrale este unul major asupra biodiversitatii, ca si componenta a ecosistemului raului Nera, a partii…

Citește mai departe
Acvila țipătoare Arlie se întoarce în Brașov. Vine din Namibia și parcurge 25.000 de kilometri

Acvila tipatoare Arlie se intoarce in Brasov. Vine din Namibia si parcurge 25.000 de kilometri

In Romania, se stie sigur ca vine primavara daca incepe migratia acvilelor tipatoare mici. Iar pe 8 februarie, acvila Arlie, monitorizata de ornitologi prin emitator satelitar, a inceput migratia catre cuibul ei din judetul Brasov, anunta Societatea Ornitologica Romana. Arlie este o femela de acvila tipatoare mica si a fost inelata si dotata cu un…

Citește mai departe

Studiile arata ca poluarea din apa transforma pestii masculi in femele

Pestii masculi devin hermafroditi din cauza poluarii mediului (substantele chimice din apa), spun participantii la un nou studiu efectuat de Universitatea din Carolina de Nord. Daca in trecut glandele lor reproductive contineau sperma din abundenta, acum acestea contin oua, iar abilitatea lor de a se reproduce a devenit indoielnica. Care este motivul unui fenomen atat…

Citește mai departe

Caii isi pot da seama cand oamenii sunt fericiti sau furiosi

Caii sunt capabili sa faca diferenta dintre fericirea sau furia exprimata de chipul unei persoane, potrivit cercetatorilor. Intr-un experiment in care au folosit fotografii cu fetele mai multor barbati, oamenii de stiinta de la Universitatea din Sussex au constat ca aceste animale domestice au ”raspuns negativ” la expresiile de furie. Potrivit oamenilor de stiinta, domesticirea…

Citește mai departe

Ordin de prohibitie la pescuit pe anul 2016. Pescuitul la sturion interzis complet!

Ordinul de prohibitie a pescuitului pentru anul 2016, s-a publicat astazi, 10 februarie a.c. in Monitorul Oficial. Pentru cei interesati, voi posta in integralitate prevederile „Ordinului privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016″: CAPITOLUL I – Zone si perioade de…

Citește mai departe

Numarul castorilor din judetul Brasov creste de la an la an

In ultimul an, castorii au invadat judetul Brasov. Prefectura a cerut efectuarea unui recensamant al locuintelor castorilor, in urma informatiilor furnizate de catre administratiile locale. Numai in zona aeroportului Ghimbav au fost raportate 35 de exemplare protejate de lege. Expertii de la Ministerul Mediului sustin insa ca animalele nu afecteaza constructia aeroportului international Brasov-Ghimbav. In…

Citește mai departe
Dragonii din pestera Postojna. Biologii speră la o nouă generaţie de pui

Dragonii din pestera Postojna. Biologii spera la o noua generatie de pui

Creaturi care seamana cu dragonii salasuiesc in adancul unei pesteri din Slovenia. Biologii au facut eforturi pentru a inmultii aceste animale intr-un mediu neobisnuit, un acvariu subteran, accesibil numai cu un tren, scrie New York Times. Pare o poveste fantasmagorica insa vietatea este perfect reala. Amfibianul, pe numele lui Olm, care depune oua transparente precum…

Citește mai departe

Asociatia Milvus a lansat, in premiera nationala, linia verde pentru animale

Unica retea de salvare a animalelor salbatice ranite din Romania are o linie verde telefonica, de saptamana trecuta. Numarul de telefon 0722-533.816 este disponibil 24 de ore si poate fi apelat de cei care gasesc animale ranite. Lansarea numarului a avut loc la Zanza Cafe din Tirgu Mures, saptamana trecuta, cu participarea reprezentantilor Asociatiei „Milvus…

Citește mai departe

Primaria Constanta cauta voluntari pentru ingrijirea cainilor fara stapan de la Biobaza!

Primaria Constanta cauta voluntari pentru ingrijirea cainilor fara stapan! Peste doua zile expira contractul cu societatea care se ocupa de maidanezi, iar pana la infiintarea serviciului propriu al Primariei este nevoie de sprijinul voluntarilor. Simpli constanteni, ONG-uri, dar si cabinete veterinare pot depune solicitari de voluntariat la sediul Primariei din strada Mihail Kogalniceanu. Cei interesati…

Citește mai departe

Medicii veterinari, chemati sa adere voluntar la o retea nationala pentru salvarea animalelor salbatice ranite

Reprezentantii Asociatiei pentru Protectia Pasarilor si a Naturii ‘Grupul Milvus’ din Targu Mures, in colaborare cu Asociatia Vets4Wild, au anuntat marti, intr-o conferinta de presa, ca se incearca constituirea unei retele nationale de prim ajutor in cazul animalelor salbatice ranite, formata din medici veterinari voluntari din tara. Doctorul veterinar Levente Borka a declarat ca aceasta…

Citește mai departe

Biodiversitatea, peisajele si produsele traditionale transilvanene sunt acum online pe Google Cultural Institute

Fundatia ADEPT Transilvania se regaseste pe lista celor peste 1.000 de institutii culturale partenere ale Google Cultural Institute, din intreaga lume, alaturi de expozitii si colectii din muzee si arhive celebre. Fundatia ADEPT Transilvania, cu suportul Kama System, poate promova astfel, la nivel mondial, comorile naturale, istorice si culturale ale satelor sasesti din Transilvania, aducand…

Citește mai departe

23.400 pasari salbatice ierneaza in Arges

La 15 ianuarie au fost numarate pasarile care ierneaza pe lacurile de acumulare ale judetului. Filiala Arges a Societatii Ornitologice Romane, reprezentata de prof. univ. dr. Radu Gava si dr. Adrian Mestecaneanu, a facut inventarul zburatoarelor. In timpul recensamantului au fost observate 47 de specii care ierneaza in zonele umede din judet, insumand un efectiv…

Citește mai departe
Semnal de alarmă privind Marea Mediterană: Este "pe cale de a se epuiza"

Semnal de alarma privind Marea Mediterana: Este „pe cale de a se epuiza”

Organizatia de mediu World Wildlife Fund (WWF) din Franta avertizeaza ca Marea Mediterana este „pe cale de a se epuiza” din cauza unei „dezvoltari economice originale” care ameninta ecosistemele deja degradate si speciile periclitate, informeaza agentia France Presse. Potrivit unui raport WWF, Marea Mediterana, care adaposteste intre 4% si 18% dintre speciile marine cunoscute raspandite…

Citește mai departe

Locul animalelor salbatice nu este in circuri

Custi care sunt prea mici, ani de zile traiti in camioane, antrenamente dureroase- aceasta este viata felinelor mari in circuri. Lei, tigri, leoparzi, jaguari, pume si gheparzi traiesc o viata mizerabila in spatele gratiilor. Pentru o oferi spectacole in fata publicului, aceste animale majestuoase trebuie sa indure zeci de ore de antrenamente dureroase. Vorbim de abuzuri…

Citește mai departe