Moby se lanseaza in comertul online cu produse destinate stilului de viata vegan

DJ-ul si cantaretul american Moby isi lanseaza un site web destinat comertului cu produse special concepute pentru stilul de viata vegan, initiativa fiind o continuare a proiectului restaurantului nonprofit Little Pine, informeaza contactmusic.com. Moby, un cunoscut activist pentru drepturile animalelor si vegan de o viata, a deschis in noiembrie 2015 restaurantul non-profit Little Pine, care…

Citește mai departe
Trei cești de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sănătate

Trei cesti de ceai verde sau negru pe zi sunt benefice pentru sanatate

Ceaiul verde sau negru are numeroase efecte benefice asupra sanatatii. Consiliul olandez al sanatatii recomanda sa se bea trei-patru cesti de ceai pe zi dupa ce a trecut in revista toate studiile realizate pana in prezent asupra legaturii intre consumul de ceai si bolile cronice (afectiuni cardiovasculare, diabet, cancer, dementa, depresie, etc.). Specialistii subliniaza ca…

Citește mai departe

Lectia de agricultura ecologica de la Topa: Doi soti reusesc sa administreze cu succes o ferma bio gandita ”ca afara”

Ferma ecologica Topa este un model de afacere care respecta toate rigorile agriculturii bio si, pe deasupra, reuseste, an de an, sa se transforme intr-o adevarata scoala de ucenicie pentru agricultorii care vor sa renunte la chimicale. Sotii Cismas, Dan si Tincuta, administreaza o ferma ecologica in satul Topa, la opt kilometri de Sighisoara, in…

Citește mai departe
Beneficiile neașteptate ale păpădiei pentru sănătate

Beneficiile neasteptate ale papadiei pentru sanatate

Papadia este o planta de sezon spre care nutritionistii indruma pentru culoarea ei, galben-placuta, dar, mai ales, pentru excelentele calitati alimentare. Ficatul functioneaza mai bine daca apelam la frunzele de papadie, afirma specialistii din intreaga lume. Papadia ar trebui apreciata mai mult, atrag atentia nutritonistii romani! Organismul are nevoie de mai mult fier primavara, iar…

Citește mai departe

Cum ne protejam sanatatea impotriva virusilor si infectiilor. Sfaturile specialistilor

Nutritionistii ne dau asigurari ca o alimentatie bogata in vitamine si microelemente, combinata cu exercitii fizice, contribuie la fortificarea imunitatii. Respectarea zilnica a acestui regim ne face organismul rezistent in fata virusilor si infectiilor. Potrivit nutritionistilor, zilnic, trebuie sa consumam fructe cu un continut bogat de vitamina C, care se regaseste, in special, in catina…

Citește mai departe
Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

Organizatia Greenpeace a dat recent publicitatii un raport cu informatii ingrijoratoare privind compozitia ceaiurilor provenite din India. Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri contin pesticide peste limita admisa de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au in compozitie…

Citește mai departe

Lectia de antroprenoriat eco din Secuime: cum vinde o producatoare din Gheorgheni plante medicinale si zacusca la Cluj

Un stand cu plante medicinale bune in tratarea unor afectiuni diverse face furori la micul targ care se desfasoara in 5 si 6 decembrie in curtea Muzeului Etnografic al Transilvaniei, de Mos Nicolae. Producatoarea de dincolo de stand a venit tocmai din Secuime, din Gheorgheni, iar afacerea sa este un adevarat model: a invatat mestesugul…

Citește mai departe
Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele sunt recomandate copiilor

Castanele comestibile si cele salbatice se culeg incepand cu sfarsitul lunii septembrie si pana la inceputul lui noiembrie. Bogate in minerale si in vitamine, ele sunt recomandate in special batranilor, copiilor si celor aflati in convalescenta. Putina lume cunoaste beneficiile consumului de castane pentru organism si faptul ca aceste fructe reusesc sa vindece numeroase afectiuni….

Citește mai departe
Început de iulie, la Sinaia, cu bun?t??i, tradi?ie, art?, pasiuni ?i me?te?uguri pentru copii

Inceput de iulie, la Sinaia, cu bunatati, traditie, arta, pasiuni si mestesuguri pentru copii

La inceput de iulie, de vineri 4 iulie pana duminica 6 iulie, Targul cu Bunatati se adaposteste la umbra Parcului Dimitrie Ghica din Sinaia. Aducem pentru sinaieni si turisti produse naturale romanesti si internationale, preparate naturale, gustoase, apetisante, obiecte facute cu talent, migala si pasiune, ateliere gratuite pentru copii, traditie vs noutate, romanesc vs international….

Citește mai departe

Remedii din plante pentru oboseala

Ghimbirul, energizant natural Cu un aroma aparte si cu un gust usor picant, ceaiul de ghimbir se numara printre cele mai bune surse de energie oferite de natura. Datorita proprietatilor vitaminizante (C, A, B2, B3, E) si mineralizante (fier, zinc, potasiu), ghimbirul alunga starea de oboseala, inclusiv cea din convalescenta. Spre deosebire de cafea, ceaiul…

Citește mai departe

Comorile Chinei ajung la Complexul Muzeal de Stiintele Naturii

Complexul Muzeal de Stiintele Naturii „Rasvan Angheluta” Galati va gazdui miercuri, 4 decembrie 2013, incepand cu ora 12.00, vernisajul fotoexpozitiei „Comori naturale din China – destinatii necunoscute din Patrimoniul UNESCO”, realizata de dr. Gabriela Costea – sef Sectie Muzeu in cadrul institutiei galatene. Expozitia prezinta imagini care promoveaza frumusetea si fragilitatea catorva parcuri naturale din…

Citește mai departe
daca am probleme de

Agricultura ecologica, o solutie pentru fermierii romani

Ritmul mediu anual de crestere este de 23%, dezvoltarea sectorului ecologic este dovedita in principal de cresterea numarului de producatori implicati Fermierii spun ca pregatirea terenului, certificarea producatorilor bio si exportul de produse ecologice sunt de durata Avand un ritm mediu anual de crestere de 23%, dezvoltarea exponentiala a sectorului ecologic din Romania este dovedita…

Citește mai departe
daca am probleme de

Sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut in 2012 cu 45% fata de 2011

Conform datelor publicate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), in anul 2012 sufratele de teren cultivate in sistem ecologic au crescut cu 45% fata de 2011, reprezentand circa 3,38% din totalul suprafetei agricole a Romaniei. “Agricultura ecologica este un sistem dinamic in Romania cu un ritm mediu ponderat de crestere anuala de 23 %….

Citește mai departe

Detoxifiere dupa excese. Iata care sunt regulile de baza

Consumul de fibre, ceaiurile cu proprietati diuretice, masajul si sauna sunt trei dintre metodele care va pot asigura succesul. In plus, eliminati tigarile, alcoolul, cafeaua, grasimile saturate si dulciurile, reduceti utilizarea produselor chimice pentru curatenie si ingrijire personala si inlocuiti-le cu alternative natural Senzatia de oboseala, nervozitatea, greata, problemele de digestie, acneea, pofta de dulciuri…

Citește mai departe

Ghid al plantelor medicinale

Afla care sunt principalele proprietati ale plantelor si cum poti sa le folosesti. AGRISE (RIBES UVA-CRISPA) Agrisele au o mare valoare medicinala, fiind bogate in saruri minerale si vitamine. Substante active importante: vitaminele A, B1, B2, C si P, calciu, potasiu, sodiu, fosfor, acizi – mai ales acidul citric, dar si acidul malic sau tartric,…

Citește mai departe

Efectele radiatiei solare asupra organismului

Spectrul radiatiei solare se compune din radiatii infrarosii (57%), luminoase (41-42%) si ultraviolete (1-2%). Intensitatea radiatiei solare variaza in raport cu zona geografica, relieful ei, anotimpul, gradul de poluare atmosferica. Radiatiile infrarosii constituie partea cea mai importanta a spectrului radiant, din punct de vedere cantitativ. Acestea se gasesc pretutindeni in natura, fluxul lor deplasandu-se de…

Citește mai departe

Puterea medicinei alternative: plantele pot avea calitati vindecatoare sau distrugatoare

Exista vindecatori cu har si buna credinta, chiar daca printre ei se amesteca si sarlatani lacomi de bani. Exista pustnici care-si traiesc viata rugandu-se si fraternizand cu natura inconjuratoare. Exista si batrane care traiesc in sate izolate si stiu „sa lecuiasca” tot felul de boli, prin puterea plantelor din flora spontana. Dar exista si medici…

Citește mai departe

Baut in cantitati prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scazandu-le densitatea

Baut in cantitati prea mari, ceaiul verde poate afecta oasele, scazandu-le densitatea, se arata intr-un studiu american efectuat pe soareci. Studii anterioare, de origine japoneza, au demonstrat ca ceaiul verde, consumat cu regularitate, reduce riscul de boli cardiovasculare si protejeaza persoanele obeze impotriva steatozei hepatice (ficatul gras). Totusi, pe langa efectele benefice, ceaiul verde se…

Citește mai departe

Sunatoarea, un remediu-minune din farmacia verde a naturii

Sunatoarea are proprietati sedative, antiseptice, astringente, antiinflamatoare, vasodilatatoare si cicatrizante. Cantitati impresionante de sunatoare sunt folosite anual pentru prepararea medicamentelor care trateaza cele mai frecvente boli raspandite pe mapamond : depresia, afectiunile cardiace, insomniile, hipertensiunea arteriala, obezitatea si tendinta de ingrasare. Sunatoarea este o adevarata farmacie. In compozitia plantei au fost identificati peste 15 compusi…

Citește mai departe

„Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua editie

„Targul cu Bunatati” revine in Sinaia pentru a doua oara, la sfarsitul acestei saptamani, in parcul D. Ghica, cu produse traditionale romanesti, bunatati preparate dupa retete din gospodariile taranesti din diferite zone din tara. Ca si la editia anterioara, cosurile vor fi incarcate cu multe bunatati: branzeturi de la Bran si Fundata, preparate din carne…

Citește mai departe