Vesti bune pentru 5 specii amenintate

Vesti bune pentru 5 specii amenintate

In urma politicilor de conservare a speciilor si opririi vanatorii pentru unele dintre ele, au aparut vesti bune pentru cateva dintre speciile amenintate, informeaza 20minutes.fr (2 martie). Panda s-au inmultit in padurile din China, populatia lor crescand cu 17% fata de 2003, ca rezultat al conservarii mediului, ceea ce a dus la cresterea habitatului ursilor…

Citește mai departe
Agricultura mondială a ajuns la momentul ”peak food”?

Agricultura mondiala a ajuns la momentul ”peak food”?

Cresterea populatiei mondiale, precum si a consumului de alimente pun o puternica presiune asupra agriculturii si a resurselor naturale. In momentul de fata, aproximativ un miliard de oameni de pe planeta sunt cronic subnutriti, in timp ce sistemele agricole actuale au contribuit la degradarea solului, poluarea apelor, reducerea biodiversitatii, schimbarilor climatice la o scara globala….

Citește mai departe

Studiu. Oamenii nu cred in incalzirea globala. Dovezile care arata ca Planeta are o data de expirare

Un studiu al Pew Research Center, publicat saptamana trecuta, arata ca 50% din oamenii obisnuiti cred in incalzirea globala. In acelasi timp, 87% din cercetatori considera ca acest fenoemn este real. Care sunt dovezile, totusi, ca avem de-a face cu acest lucru? In primul rand, putini oameni accepta faptul ca umanitatea a accelerat incalzirea globala….

Citește mai departe
Manifestari de Ziua Internationala a Zonelor Urbane

    Manifestari de Ziua Internationala a Zonelor Urbane

    Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Bacau organizeaza, pana pe 11 noiembrie, inclusiv, un ciclu de manifestari dedicate Zilei Internationale a Zonelor Umede, celebrata in fiecare an pe 8 noiembrie. Este vorba de o serie de seminarii educative in unitati scolare din municipiul Bacau (Scoala Spiru Haret, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Tehnic Dumitru Mangeron, Scoala…

    Citește mai departe
    Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru protejarea oceanelor

    Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru protejarea oceanelor

    Fundatia actorului si activistului ecologist Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru infiintarea de rezervatii marine si oprirea pescuitului excesiv, potrivit unui anunt facut de organizatie, transmite Mediafax. Leonardo DiCaprio, care a fost numit luna trecuta mesager al pacii de Organizatia Natiunilor Unite, pentru a creste nivelul de constientizare a problemei privind incalzirea…

    Citește mai departe

    Modul in care elita economica isi conduce afacerile impinge societatea spre colaps

    Modul in care elita economica isi conduce afacerile impinge societatea la colaps intr-un interval de timp de ordinul zecilor de ani, conform unui studiu finantat de NASA, informeaza Agerpres cutand publicatia britanica The Independent. Conform aceluiasi studiu, civilizatia moderna se va prabusi peste cateva decade din cauza instabilitatii economice in crestere si a presiunii uriase…

    Citește mai departe
    Scoar?a planetei se ridica din cauza secetei

    Studiu: Perioadele de seceta din Europa vor creste cu 80% pana in anul 2100

    Incalzirea globala si cresterea populatiei vor cauza in Europa o marire cu 80% a perioadelor de seceta pana in anul 2100, potrivit unui studiu realizat de Comisia Europeana. Europa este continentul care va suferi cele mai severe secete in urmatoarele decenii din cauza incalzirii globale si a cresterii consumului de apa, avertizeaza oamenii de stiinta,…

    Citește mai departe

    Un stil de viata sustenabil poate reduce semnificativ cheltuielile familiei. Iaca cateva sfaturi!

    Adoptarea unui stil de viata sustenabil poate aduce economii, lunar, in medie, de 17,5% la bugetul de care dispune o familie. Acestea sunt rezultatele unui experiment social privind un stil de viata sustenabil, efectuat in aceasta toamna in Romania, de Unilever South Central Europe si compania de cercetare 360Insights. Studiul a fost realizat pentru a…

    Citește mai departe

    Perspectiva demografica 2050: schimbari uluitoare, consecinte pe masura

    Datele si cifrele care sustin prezentarea viitorului pe termen mediu in termeni demografici pe planeta Terra sunt prelucrate acum de toate echipele de specialisti in domeniul proiectiilor strategice deoarece concluziile celui mai recent raport al ONU* sunt absolut surprinzatoare, uluitoare chiar in unele sectiuni, deschizand posibilitatea unei discutii fundamentale, cea a restructurarii majore, a peisajului geopolitic…

    Citește mai departe

    Este planeta cuprinsa de un haos climateric?

    De decenii intregi, oamenii de stiinta vorbesc despre schimbarile climaterice de pe planeta noastra, totul culminand cu consacrarea unui nou concept, acela de incalzire globala. Aceasta ar fi vinovata de masive inundatii, de temperaturi extreme, de secete indelungate, de incendii devastatoare etc. Se pierde din vedere ca aceste fenomene exista de cand lumea. Joaca de-a…

    Citește mai departe

    Padurea amazoniana, defrisata pentru a fi transformata in „cel mai bun loc pentru a incepe o noua viata“

    Amazonul a fost vazut timp de secole ca o vasta „plapuma” de padure tropicala, traversata de rauri. Dar odata cu cresterea populatiei au aparut si noi proiecte industriale ce vizeaza transformarea Amazonului in una dintre zonele cu dezvoltarea cea mai rapida din Brazilia, lucru ingrijorator pentru cercetatori. Expansiunea oraselor din padurile tropicale este vizibila in…

    Citește mai departe
    Scoar?a planetei se ridica din cauza secetei

    Sfarsitul lumii va veni lent, prin prabusirea ecosistemului planetei, avertizeaza un grup de experti

    Terra nu va fi lovita de un asteroid, pamantenii nu se vor macelari intre ei in razboaie. Sfarsitul lumii va veni lent, prin prabusirea ecosistemului planetei, avertizeaza un grup de experti: punctul fara de intoarcere, in care schimbarile ireversibile din biosfera pot avea efecte catastrofale asupra umanitatii, s-ar gasi peste circa 100 de ani –…

    Citește mai departe
    Ministerul Mediului: Organizarea de sesiuni propriu-zise de vân?toare în România de c?tre firme este ilegal?

    Ministerul Mediului si Padurilor a decis schimbarea reglementarilor de gestionare a faunei din fondurile cinegetice

    Asa cum scriam intr-un recent numar al cotidianului nostru, alertata de repetatele atacuri ale ursilor in diverse gospodarii din doua localitati dambovitene, invecinate Prahovei, conducerea Ministerului Mediului si Padurilor a convocat, pe 24 septembrie a.c., o intalnire cu reprezentantii asociatiilor de vanatoare si cu cei ai ONG, pe tema gestionarii corecte a populatiei de ursi….

    Citește mai departe

    Marea Bariera de Corali dispare progresiv din cauza schimbarilor climatice si a ciclonilor

    Coralii care formeaza Marea Bariera de Corali din Australia mor si dispar cu o viteza mai mare decat s-a estimat, releva cel mai recent studiu al Institutului de Stiinta Marina din Australia. Schimbarile climatice din ultimii 30 de ani si fenomene naturale normale, precum ciclonii si furtunile tropicale, au dus la distrugerea a mai mult…

    Citește mai departe

    Proteste impotriva aprobarii animalelor modificate genetic

    Reprezentantii Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentelor (AESA), care stabilesc regulamentele in domeniu pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, au facut primul pas in vederea aprobarii folosirii animalelor modificate genetic pentru a produce asa numitele „alimente Frankenstein”. Ei au intocmit un document pe care l-au lansat in dezbatere publica, pana in data de 31 august,…

    Citește mai departe

    Revista Nature: Ecosistemul Terrei se va prabusi in maxim 100 de ani

    Schimbarile climatice, cresterea populatiei mondiale si pagubele provocate mediului inconjurator ar putea conduce la prabusirea ecosistemului planetei noastre in cateva generatii, avertizeaza un grup de cercetatori intr-un studiu publicat miercuri de revista stiintifica Nature. Autorii documentului, redactat pe baza investigatiilor a 22 de experti, afirma ca „punctul fara de intoarcere”, in care schimbarile ireversibile din…

    Citește mai departe

    Incalzirea climatica si cresterea populatiei reprezinta o amenintare la adresa resurselor de apa dulce

    Un raport al Natiunilor Unite arata ca incalzirea climatica si cresterea populatiei reprezinta o amenintare la adresa resurselor de apa dulce, informeaza AFP. “Indiferent de cat de mari sunt volumele continute de aceste rezervoare naturale, ele risca, intrucat nu este vorba despre resurse regenerabile, sa sfarseasca prin a fi epuizate daca nu sunt gestionate in…

    Citește mai departe

    20% din mamiferele lumii sunt pe cale de disparitie

    Cel putin 20% din mamiferele lumii sunt amenintate cu disparitia, speciile mari aflandu-se in cel mai mare pericol, potrivit unui studiu asupra 5,487 de mamifere. Extinderea terenurilor pentru agricultura si vanatoarea sunt principalele cauze ale extinctiilor, potrivit studiului, publicat in revista Philosophical Transactions of the Royal Society B. Acest lucru inseamna ca oamenii sunt cei…

    Citește mai departe

    Saptamana aceasta e verde in licee

    Ieri a inceput „Green Week” pentru 10 licee din tara. Reprezentanta Comisiei Europene din Romania ii va invata pe tineri cum sa utilizeze eficient resursele naturale. Pe parcursul unei ore de proiectii si discutii, invitati speciali – reprezentanti ai unor ONG-uri din domeniul „verde” – vor atrage atentia tinerilor asupra problematicii legate de epuizarea sau…

    Citește mai departe

    GREEN WEEK in licee

    Azi incepe „GREEN WEEK in licee”, un proiect de sensibilizare a tinerilor privind necesitatea utilizarii eficiente a resurselor naturale Saptamana 9-13 mai 2011 este si o „saptamana verde” in 10 licee din tara care participa la „GREEN WEEK in licee” – evenimentul de educatie non-formala organizat de Reprezentanta Comisiei Europene din Romania, pentru informarea si…

    Citește mai departe

    Peste 80% din populatia planetei este in pericol din cauza apei potabile

    Aproximativ 80% din populatia lumii traieste in zone in care alimentarea cu apa potabila nu este sigura, potrivit rezultatelor unei analize globale. Cercetatorii au intocmit o lista cu amenintarile din apa, printre acestea regasindu-se poluarea si insuficienta rezervelor. Echipa de cercetare sugereaza ca tot mai multe persoane sunt susceptibile la stres in urmatoarele decenii, pe…

    Citește mai departe

    Marea Britanie, in pragul unui dezastru ecologic

    Ecosistemul britanic este in pericol din cauza unei reactii in lant produse de oameni. Cresterea populatiei, pesticidele si agricultura intensiva distrug plantele, insectele si animalele, de a caror existenta depind speciile salbatice. La jumatate de veac dupa ce americanca Rachel Carson, unul dintre pionierii miscarii ecologiste, a descris in cartea sa „Silent Spring”(„Primavara tacuta”, in…

    Citește mai departe

    Director executiv Greenpeace: Am gresit cand am spus ca toti ghetarii vor disparea pana in 2030

    Directorul executiv in functie al Greenpeace a admis ca organizatia „a gresit” atunci cand a afirmat recent ca toti ghetarii din regiunea arctica vor disparea pana in 2030, transmite breitbart.com. Intr-o declaratie de presa facuta la 15 iulie, Greenpeace a sustinut ca, din cauza incalzirii globale, zona arctica va fi complet lipsita de gheata in…

    Citește mai departe

    Muntii Stancosi – portret in schimbare

    Regiunea Muntilor Stancosi din vestul Statelor Unite se confrunta cu cresterea populatiei si, implicit, cu extinderea habitatului uman, in acelasi timp cu fenomenul global al incalzirii climei. Potrivit ultimului numar al World Watch magazine, acest lucru pune in pericol ecosistemele si economia zonei respective. Lina Barrera scrie, in primul fascicol al seriei de articole intitulate…

    Citește mai departe