Ce spun expertii despre sistemul de gestionare a deseurilor din judetul Hunedoara

In urmatoarea perioada, vor fi organizate licitatiile pentru desemnarea operatorilor care vor functiona la deponeul ecologic de gunoi de la Barcea Mare. Autorizatia de construire a obiectivului a fost eliberata, sustine Dorin Gligor, vicepresedintele CJ Hunedoara, ca atare, investitia poate demara in forta. Pentru a afla mai multe amanunte in legatura cu proiectul cofinantat cu…

Citește mai departe
De?eurile pot aduce ?apte milioane de euro pe an operatorilor de salubritate din Hunedoara

Deseurile pot aduce sapte milioane de euro pe an operatorilor de salubritate din Hunedoara

Procesarea deseurilor colectate selectiv ar putea aduce operatorilor de salubritate din judetul Hunedoara circa 7 milioane de euro pe an, in conditiile in care populatia va accepta sa separe gunoiul inainte de a-l arunca la tomberon. In prezent, gradul de colectare selectiva a gunoiului menajer in judetul Hunedoara este de aproximativ 10%, au precizat joi…

Citește mai departe

Lucrarile pentru constructia deponeului ecologic de la Barcea Mare pot incepe

Succes, dupa noua ani de incercari Saptamana trecuta, conducerea Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara a semnat, la Ministerul Mediului, contractul de finantare europeana pentru implementarea in judet a proiectului privind „Sistemul de management integrat al deseurilor”, cu o valoare de peste 70,6 milioane de euro. „Povestea” construirii unui deponeu ecologic in judetul Hunedoara a inceput inca…

Citește mai departe

Retim relanseaza campania de constientizare a populatiei asupra necesitatii si obligatiei colectarii selective a deseurilor

Societatea de salubritate Retim relanseaza campania de colectare selectiva a deseurilor. Efortul companiei de a creste procentul de deseuri ce se pot recupera va fi sustinut de co campanie pe toate fronturile, o campanie cu o denumire mai mult decat sugestiva: Logic, Eco-Logic. In acest moment Retimul colecteaza selectiv 10% din totalul deseurilor menajere produse,…

Citește mai departe

Protectia Mediului Hunedoara, neinformatã de constructia deponeului ecologic

Proiectantul deponeului ecologic, responsabil pentru calitate. In urma mai multe negocieri, constructia deponeului ecologic din judetul Hunedoara va fi realizatã pe raza comunei Barcea Mare. Dupã ce acest lucru a fost stabilit, in campania electoralã pentru alegerile parlamentare, locuitorii comunei s-au arãtat nemultumiti de amplasamentul viitorului deponeu ecologic. Mai mult decat atat, ei au si…

Citește mai departe

Din ianuarie, daca nu reciclam, platim amenzi

Aproape toate consiliile locale din judetul Hunedoara au inceput sa recicleze din anul 2010, dupa ce legea a impus un cuantum minim de reciclare pentru fiecare unitate administrativ-teritoriala. Hunedorenii au reciclat mii de tone de deseuri, dar scadenta si primele penalitati sunt prevazute pentru luna ianuarie. Totusi, cantitatile de deseuri colectate selectiv pentru reciclare trebuie…

Citește mai departe
Baia Mare: Primarii din jude? au dat aviz favorabil proiectului depozitului ecologic

Consiliul Local Deva a facut primii pasi pentru realizarea deponeului ecologic de la Barcea Mare

Dacã proiectul nu va fi implementat din 2015 nu vom mai avea unde depozita gunoaiele Consilierii locali deveni au aprobat transferul de teren necesar demararii proiectului Intruniti intr-o sedinta „fulger” consilierii locali ai municipiului Deva au dovedit ca pot fi solidari atunci cand este vorba de o investitie care daca nu va fi realizata risca…

Citește mai departe

Adio gropi de gunoi neconforme, CJ Hunedoara inchide depozitele de deseuri cu aproape 20 de milioane de euro

Aproape 20 de milioane de euro pentru inchiderea unor gropi de gunoi din judetul Hunedoara. Gropile de gunoi din Petrila, Lupeni, Aninoasa si alte localitãti ale judetului Hunedoara vor fi inchise. Consiliul Judetean Hunedoara a demarat un proiect prin care are in vedere inchiderea depozitelor urbane neconforme in cadrul Proiectului ”Sistem de management integrat al…

Citește mai departe

Deponeul ecologic de la Hunedoara, o poveste fara sfarsit.

Dupa ani de tergiversari, o a cincea posibila locatie pentru deponeul ecologic de gunoi al judetului Hunedoara a fost stabilita de reprezentantii Consiliului Judetean Hunedoara. Joi, se va discuta la Bucuresti despre problema deponeului ecologic al judetului Hunedoara. Astfel dupa localitatile Bosorod, Petrila, Batrana, Barcea Mare si Uroi se pare ca deponeul ecologic pentru care…

Citește mai departe

Satenii din Barcea Mare accepta deponeul ecologic la schimb cu joburi la salubrizare

Satenii au acceptat investitia cu gandul ca vor primi de lucru la groapa de gunoi care se construieste, iar administratia le va construi canalizare. Ministerul Mediului a aprobat planul de investitii pe termen lung pentru construirea deponeurilor ecologice la Barcea Mare si Petrila. Lucrarile vor incepe in primavara. Ministerul Mediului a aprobat planul de investitii…

Citește mai departe
Showroom pentru tehnologie verde, la Avrig

Eco-Sistem Avrig

Proiectul a constat in realizarea unui sistem complet, eficient si durabil de gestionare a deseurilor municipale pentru aria localitatilor partenere. Proiectul va avea ca efecte: protejarea mediului si cresterea calitatii vietii; dezvoltare economica si turistica; beneficii sociale si materiale; conformare legislativa. Descriera investitiei: dotarea populatiei cu recipienti de colectare adecvati sistemului selectiv in doua fractiuni…

Citește mai departe

Groapa de gunoi ilegala in Valea Jiului

Zeci de camioane vin zilnic sa descarce deseurile la groapa de gunoi care a fost inchisa oficial la inceputul anului. Edilii localitatilor care aduc gunoiul langa Petrila, judetul Hunedoara, neaga evidentele si contrazic martorii, sustinand ca se lucreaza doar la inchiderea fostei gropi. Inchisa definitiv la inceputul acestui an, conform obligatiilor asumate prin Tratatul de…

Citește mai departe

Banii pentru mediu, necheltuiti

21.628.301 de euro fonduri necheltuite in perioada 2005-2007. 20 de gropi ecologice realizate in patru ani. 1 proiect de groapa de gunoi trimis la Bruxelles in anul 2008 Desi a avut la dispozitie fondurile necesare, Romania nu si-a realizat angajamentele asumate in domeniul protectiei mediului. Numai in perioada 2005-2007 au ramas necheltuite peste 20 de…

Citește mai departe

Incendiu la groapa de gunoi din Petrila

Groapa de gunoi a orasului hunedorean Petrila arde de ieri dupa-amiaza, iar fumul gros a acoperit doua sate aflate la periferia oraselor Petrila si Petrosani. Localnicii spun ca focul a fost pus de gunoieri pentru a le fi mai usor sa imprastie gunoiul, fapt infirmat de administratorul gropii de gunoi, firma Gospodarie Prest Com. „Nu…

Citește mai departe

Razboiul gunoaielor implineste un deceniu

Unul dintre cele mai urgente proiecte de mediu ale Timisoarei, licitatia ce stabileste constructorului pentru deponeul ecologic de la Ghizela a fost anulata. Presedintele CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, a anuntat oficial acest lucru in plenul sedintei Consiliului Judetean. Dupa 10 ani de lupte pentru amplasamentul viitorului deponeu ecologic, situatia acestuia a ramas in aer. Singurul…

Citește mai departe

Birul pe gunoi s-a dublat

Jurnalul National dezvaluia inca din luna septembrie ca administratia timisoreana va majora nejustificat preturile pentru salubrizare, din cauza nepasarii vizavi de construirea unui nou deponeu ecologic. Previzibil, din ianuarie 2009, timisorenii vor plati mai mult pentru serviciul de sa-lubrizare, pentru ca operatorul Retim a so-licitat majorarea tarifelor intrucat sistemul de gestiune a deseurilor se va…

Citește mai departe

TIMISOARA – Bir majorat la gunoi

Greselile administratiei locale in ceea ce priveste deschiderea unui nou deponeu ecologic pentru Timisoara vor fi platite cu virf si indesat din banii localnicilor. Pentru ca administratia taraganeaza de 10 ani proiectul deponeului ecologic de la Ghizela, timisorenii vor plati cu 50% mai mult pentru salubritate deoarece nu exista deponeu. Dupa un deceniu de aminari…

Citește mai departe

Ecologizarea Canalului Bega a inceput

TIMIS. Lucrarile pentru ecologizarea Begai, pe sectorul Timisoara – frontiera Serbia, au demarat deja. Dupa cum a precizat, miercuri, la Timisoara, Vasile Ofinias, directorul Directiei de Dezvoltare din cadrul Administratiei Nationale Apele Romane, valoarea investitiei se ridica la 17 milioane de euro, fonduri asigurate de la bugetul de stat, cu o cofinantare de la Banca…

Citește mai departe