Zero Waste Romania se delimiteaza de proiectul “Scoala Zero Waste” finantat de catre Continental Automotive Corporation

Zero Waste Romania se delimiteaza de proiectul “Scoala Zero Waste” finantat de catre Continental Automotive Corporation, unul dintre cei mai mari poluatori din Romania, implicat in poluarea cu emisii toxice rezultate din productia si tratarea termica a anvelopelor. “Zero Deseuri/Zero Waste” este o metodologie formata dintr-un set de solutii care includ sortarea la sursa, colectarea…

Citește mai departe

I’Velo deschide un nou centru I’Velo in Bucuresti

Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank anunta deschiderea unui nou centru I’Velo in Bucuresti, sambata, 08 august, incepand cu ora 10:00. Noul centru I’Velo va fi pozitionat in fata intrarii Parcului Titanii, in proximitatea Parcurilor IOR si Titan, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu si va pune la dispozitie bucurestenilor 50 de biciclete galbene. Programul de functionare…

Citește mai departe

Nava spatiala Green Bee se pregateste din nou de decolare Citeste mai mult: Nava spatiala Green Bee se pregateste din nou de decolare

Kaufland Romania si Green Revolution lanseaza maine, 28 iulie, al treilea sezon al celui mai amplu proiect de educatie ecologica din Romania – Green Bee. Proiectul Green Bee se adreseaza  copiilor cu varste intre 6-14 ani si are ca obiectiv schimbarea atitudinii fata de mediul inconjurator prin intermediul unei abordari interactive a ecologiei si a…

Citește mai departe

Educatia ecologica, responsabilitatea educatorilor de azi si a celor de maine

Gradinita cu P.P. Nr.14 Botosani, Structura a Scolii Gimnaziale Nr.11 Botosani, in parteneriat cu Agentia pentru Protectia Mediului Botosani, deruleaza proiectul judetean „Natura, carte deschisa pentru minte si suflet”, inscris in CAEN I.S.J. Botosani, proiect educational menit sa constientizeze prescolarii cu privire la problemele mediului inconjurator si sa formeze o mentalitate sanatoasa privind calitatea vietii…

Citește mai departe
Lavinia Şandru: „Educaţia ecologică trebuie să devină materie obligatorie”

Lavinia Sandru: „Educatia ecologica trebuie sa devina materie obligatorie”

Realizatoarea „Deschide Lumea”, Lavinia Sandru, lanseaza miercuri la pranz, la Liceul „Tudor Vladimirescu” din Bucuresti, campania „Educatia Ecologica – materie obligatorie”. Sandru, care conduce „Initiativa Ecologica Europeana”, organizatie nonguvernamentala devenita o voce autorizata in lupta pentru protejarea mediului nu doar in Romania, se va intalni cu 200 de elevi pe care-i va invita sa devina…

Citește mai departe
Cele mai bune hoteluri eco din lume

Cele mai bune hoteluri eco din lume

In ziua de astazi eco-hotelurile devin tot mai populare si apar peste tot. Unele dintre acestea ofera servicii chiar in raza oraselor mari, oferind vizitatorilor suta la suta apa curata, alimente sanatoase si materiale naturale de finisaj a incaperilor. Principala deosebire dintre eco-hoteluri si hotelurile obisnuite consta in faptul ca ele sunt situate, in majoritatea…

Citește mai departe
Patrula Eco pe teren

Patrula Eco pe teren

Educatia ecologica si interesul tot mai crescut al tinerilor pentru conservarea mediului au fost coordonatele principale care au marcat lansarea Proiectului National PATRULA ECO, intr-o manifestare entuziasta care a reunit dorinta de cunoastere, creativitatea, precum si intentia de a se implica pentru a contribui la conservarea mediului, la identificarea factorilor de risc, dar si pentru…

Citește mai departe
Caravana Ecotic vine în Vrancea

Caravana Ecotic vine in Vrancea

Caravana Ecotic vine in Vrancea la inceputul anului viitor in cadrul unui proiect national derulat de Asociatia Ecotic, cu avizul Ministerului Educatiei Nationale. Aceasta va desfasura Campania “Zilele Eco in scoala ta!” la care se poate inscrie orice unitate de invatamant primar si gimnazial, incepand de luna aceasta. Proiectul se desfasoara in perioada noiembrie 2014…

Citește mai departe
Pre?edintele AFM, Adrian Gearâp: România trebuie s? stimuleze economia “verde” ?i crearea de locuri de munc? “verzi”

Presedintele AFM, Adrian Gearap: Romania trebuie sa stimuleze economia “verde” si crearea de locuri de munca “verzi”

Interesul constant al romanilor pentru Programul ‘Rabla’, intentia de a reporni ‘Casa verde’, promovarea educatiei ecologice la nivel national, precum si strategiile pe termen mediu si scurt prin care Romania sa stimuleze economia ‘verde’ si crearea de locuri de munca ‘verzi’, au fost temele despre care presedintele Administratiei Fondului pentru Mediu /AFM/, Adrian Gearap, a…

Citește mai departe
20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor în con?tientizarea public? a problematicii de mediu

20 de milioane de lei pentru implicarea ONG-urilor in constientizarea publica a problematicii de mediu

Ministerul Mediului, prin Administratia Fondului pentru Mediu, organizeaza, in perioada 10 — 25 iulie , o noua sesiune de finantare pentru derularea de proiecte de educatie si constientizare publica in domeniul protectiei mediului. Conform Ghidului de Finantare publicat sambata, 28 iunie 2014, in Monitorul Oficial, solicitantii eligibili sunt Organizatiile Nonguvernamentale, inclusiv asociatiile sau fundatiile, infiintate…

Citește mai departe
Vrancea a pierdut 30 de mii de hectare de p?dure

Asociatia Green Revolution lanseaza “Respira Adanc”

Asociatia Green Revolution in parteneriat cu Fundatia Carl von Linde lanseaza miercuri, 21 mai, ora 10:00, «Respira Adanc», un proiect de educare si constientizare publica a importantei calitatii aerului. In perioada 21 mai – 30 septembrie, proiectul isi propune sa atraga atentia publicului larg, dar si a aut oritatilor asupra importantei adoptarii unor masuri legale…

Citește mai departe

Peste o mie de cuiburi artificiale au fost amplasate in judetul Cluj

Societatea Ornitologica Romana a amplasat peste 1.000 de cuiburi artificiale in padurile si livezile din jurul Clujului, in cadrul proiectului ”Pasarile Clujului: cresterea diversitatii speciilor prin colaborare intre ornitologi, experti silvici si publicul larg”. Lucrarile au inceput luna aceasta in padurile din preajma orasului in colaborare cu Ocolul Silvic Cluj, unde cu ajutorul studentilor au…

Citește mai departe
Despre predarea ecologiei în ?coli ?i licee

Despre predarea ecologiei in scoli si licee

In acest articol fac o trecere in revista a lucrarilor romanesti despre predarea ecologiei cu accent pe valoarea didactica a contactului direct cu natura. Prima lucrare de didactica biologica in Romania este „Didactica stiintelor naturale” scrisa de profesorul Simionescu in 1905 [1]. De interes direct pentru subiectul nostru, inca din aceasta lucrare este evidentiat rolul…

Citește mai departe

„Cea mai verde gradinita” si educatia ecologica in invatamantul prescolar

Evenimentul de la Covasna s-a bucurat de prezenta IPS Ioan, arhiepiscopul Covasnei si Harghitei Larg dezbatuta, educatia ecologica este considerata de mare actualitate si importanta. Acest fapt reiese si din multitudinea de definitii si lucrari teoretice dedicate educatiei ecologice. Cu toate acestea, ea continua sa fie abordata mai degraba ca o disciplina aparte, optionala, neintegrata…

Citește mai departe

AIESEC Bucuresti va propune un nou proiect de voluntariat: „Use.Recycle.Breathe”

AIESEC Bucuresti realizeaza in perioada 10 februarie 2014 – 18 martie 2014 un nou proiect de voluntariat, numit „Use.Recycle.Breathe”, destinat elevilor din licee, cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, care sunt interesati de dezvoltarea abilitatilor de comunicare, imbunatatirea cunostiintelor cu privire la educatia ecologica si importanta protectiei mediului. Voluntarii din AIESEC Bucuresti vor…

Citește mai departe

MOL Romania va acorda finantari de 670.000 de lei in a noua editie a programului Spatii Verzi

MOL Romania si Fundatia pentru Parteneriat lanseaza a noua editie a programului Spatii Verzi, in urma careia finantarile totale acordate vor depasi un milion de euro MOL Romania va acorda finantari de 670.000 de lei in a noua editie a programului Spatii Verzi, pentru proiecte de protectia mediului Finantarile totale acordate de la inceputul programului…

Citește mai departe
“Let`s Do It, Romania!” s-a implicat activ in programul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

“Let`s Do It, Romania!” s-a implicat activ in programul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

Pentru cel de-al doilea an consecutiv, echipa “Let`s Do It, Romania!” s-a implicat activ in programul “Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”, lansat de catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in perioada 1-5 aprilie. Voluntarii au adus educatia ecologica in scolile din Capitala, dar si din 15 judete din tara. 6500 de…

Citește mai departe
Cooperare in proiecte de mediu

Rovana Plumb: Prioritatea mea la Ministerul Mediului este de a pune banii europeni la lucru (interviu)

Atragerea banilor europeni intr-un procentaj cat mai mare, precum si dezvoltarea de noi proiecte care vizeaza dezvoltarea unui mediu inconjurator cat mai prietenos si curat reprezinta puncte importante ale agendei Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice /MMSC/ pe anul 2013. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a vorbit, intr-un interviu acordat AGERPRES, despre viitorul unor programe deja consacrate…

Citește mai departe

Proiectul „Educatie pentru mediu, educatie pentru sanatate“, derulat la Scoala Bicazu Ardelean, se apropie de final

Managerul de proiect, profesor Marcela Duculescu, a trecut in revista avantajele implementarii a doua proiecte ecologice in Scoala Bicazu Ardelean • copiii din aceasta scoala si din cele sase unitati partenere in proiect au acum alta viziune asupra naturii si asupra a ceea ce inseamna protectia mediului inconjurator • directorul Scolii Bicazu Ardelean, profesorul Cornel…

Citește mai departe

Craiova Eco pentru toti

Centrul de Voluntariat „Voluntaris” Craiova deruleaza, in perioada 22 -26 octombrie 2012, prima editie a evenimentului “Craiova Eco pentru toti”. Obiectivul proiectului este acela de a promova educatia ecologica in Banie. Vor fi organizate sesiuni creative destinate elevilor din mai multe unitati de invatamant craiovene: Colegiul National “Fratii Buzesti”, Liceul Teoretic “Henri Coanda”, Liceul Teoretic…

Citește mai departe

Elevii si profesorii, implicati intr-o campanie de colectare selectiva si de reciclare a deseurilor

Ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, a participat luni, 22 octombrie 2012, la lansarea celei de-a doua editii a Campaniei nationale de constientizare, responsabilitate sociala si colectare selectiva „Baterel si Lumea NON-E”, desfasurata impreuna cu Asociatia Environ. Campania se adreseaza elevilor din toate ciclurile de invatamant – primar, gimnazial si liceal – si are ca…

Citește mai departe

La pas pe ulite si drumuri de munte din PNBV la final

Asociatia Kogayon a finalizat un nou proiect dedicat Parcului National Buila-Vanturarita (PNBV) si comunitatilor locale din preajma acestuia. Proiectul “La pas pe ulite si drumuri de munte din Parcul National Buila-Vanturarita” a fost finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat (www.repf.ro) si Mol Romania (www.molromania.ro) si realizat in parteneriat cu Administratia PNBV, Primaria Horezu, Liceul Horezu…

Citește mai departe

La Horezu, s-a amenajat un punct de informare dedicat Parcului National Buila-Vanturarita

Asociatia Kogayon a finalizat un nou proiect dedicat Parcului National Buila-Vanturarita si comunitatilor locale din preajma acestuia. Proiectul „La pas pe ulite si drumuri de munte din Parcul National Buila-Vanturarita” a fost finantat de catre Fundatia pentru Parteneriat si Mol Romania si realizat in parteneriat cu Administratia PNBV, Primaria Horezu, Liceul Horezu si Asociatia Mount…

Citește mai departe

Cum a rezistat un imens cuibar primordial in mijlocul Transilvaniei

Sunt 12 cercetatori care scormonesc mlastina, ii cauta secretele si fac un plan de dezvoltare durabila a rezervatiei, un plan bazat pe trezirea interesului comunitatii locale pentru valoarea locului si potentarea lui in viitor. Sunt doua organizatii nonguvernamentale care au in custodie rezervatia si-n primavara aceasta au facut un proiect pentru a accesa fonduri europene,…

Citește mai departe

Cum sa-ti educi copilul in stil eco! Ce trebuie sa-i inveti pe cei mici despre un mod de viata „verde”

Stirile de pe toate canalele media ne anunta neincetat ca Planeta Albastra a intrat intr-un proces de autodistrugere. Daca noi nu am stiut cum sa gestionam resursele cu care Pamantul a fost dotat, copiii sunt singura noastra speranta. Nu trebuie sa te bazezi doar pe scoala si pe diverse organizatii guvernamentale ca sa-l invete pe…

Citește mai departe

Coalitia de mediu: Dezvoltare durabila si Protectia mediului

Degradarea accelerata a capitalului natural din Romania sub presiunea dezvoltarii economice, in special in conditiile actualei crize economico-financiare, creeaza nenumarate probleme de mediu in majoritatea domeniilor: arii protejate, exploatarea resurselor (minerit, cariere), managementul deseurilor, eficienta energetica si energie regenerabila, protectia zonei costiere, energia nucleara si deseurile radioactive, poluarea apei si amenajarile hidrotehnice, spatii verzi urbane,…

Citește mai departe

Asociatia Kogayon deschide un punct de informare turistica in Parcul National Buila-Vanturarita

Asociatia Kogayon, in parteneriat cu Administratia Parcului National Buila-Vanturarita, Primaria Orasului Horezu, Grupul Scolar “Constantin Brancoveanu” din Horezu si Asociatia Mount Club din Ramnicu Valcea a lansat un nou proiect, finantat de Fundatia pentru Parteneriat. Proiectul se va derula in perioada aprilie-septembrie 2012 si va cuprinde amenajarea unui Punct de Informare Turistica al Parcului National…

Citește mai departe

    S-a deschis sezonul 2012 din cadrul programului de bike-sharing ‘I’Velo’

    Lansarea programului ‘I’Velo’ 2012 a fost marcata printr-un tur de biciclete desfasurat pe traseul Piata Charles de Gaulle – Arcul de Triumf – Bulevardul Kiseleff – Strada Arhitect Mincu – Bulevardul Aviatorilor – Piata Charles de Gaulle. Participantii au demonstrat astfel ca bicicleta este un mijloc de transport alternativ viabil si in Bucuresti. ‘I’Velo este…

    Citește mai departe

    Jurnalul cu Poze Eco

    Panasonic a desfasurat ceremonia de premiere a Concursului „Jurnalul cu Poze Eco” pe care compania nipona l-a promovat in scopul informarii asupra problemelor de mediu si a actiunilor ecologice in randul noii generatii. Finalistii nationali au participat la ceremonia ce a avut loc la sediul UNESCO din Paris, Franta, printre acestia aflandu-se si finalista din…

    Citește mai departe

    Vacanta eco la Vintileasca

    Prima parte a proiectului Eco-Scoala, care s-a derulat in timpul anului scolar 2010-2011, este pe sfirsite la Scoala din Vintileasca. S-au derulat pe rind activitati de colectare a deseurilor si depunerea lor in locuri autorizate de Primarie, amenajare a gradinii scolii,concursuri si dezbateri pe teme eco si mai ales de plantarea a 200 de puieti…

    Citește mai departe

    23 de primarii din 102 organizeaza actiuni de Ziua Mondiala a Mediului in Arges

    Luna iunie sta sub semnul Zilei Mondiale a Mediului, sarbatorita anual pe 5 iunie. Din 102 localitati din Arges, 23 au raspuns apelului de colaborare lansat de catre conducerea Agentiei Regionale pentru Protectia Mediului Pitesti. Potrivit directorului Sorina Marin, chiar daca nu toate primariile si-au dat interesul, cele care s-au implicat, alaturi de reprezentantii scolilor,…

    Citește mai departe

    Sarbatoarea Copilariei si a mediului in Gradina Botanica

    Duminica, 5 iunie 2011, intre orele 10.00 si 16.00, copiii si parintii sunt asteptati in Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii din Bucuresti pentru a participa la traditionala vanatoarea de comori in cadrul evenimentului Gradina Copilului si a Parintelui. Evenimentul este organizat de Asociatia Team Work in parteneriat cu Gradina Botanica Dimitrie Brandza a Universitatii…

    Citește mai departe

    Copiii si natura, sarbatoriti la Sibiu

    Scoala cu clasele I-VIII nr. 24 din Sibiu impreuna cu Scoala Naturii in Natura marcheaza intr-un mod inedit Ziua Internationala a Copilului. Astfel, astazi, 1 iunie, de la ora 10, copiii vor fi sarbatoriti impreuna cu mediul, printr-o serie intreaga de manifestari. Inaugurarea Gradinii Botanice si Dendrologice Scolare pentru educatia ecologica a elevilor si a…

    Citește mai departe

    Scoli pentru un viitor verde

    Dam cuvantul premiantilor Gala „Scoli pentru un viitor verde” a reprezentat punctul final al editiei I a programului cu acelasi nume si al concursului nostru national de educatie pentru mediu desfasurat in peste 2.300 de unitati de invatamant din Romania. Iata cateva din opiniile premiantilor, dupa ce au primit titlul de „Scoala verde” si au…

    Citește mai departe