OMS: Peste 200 de boli pot fi transmise prin alimente, iar unele foarte grave pot duce la deces

Peste 200 de boli pot fi transmise prin alimente, iar unele foarte grave pot duce la deces, cele mai multe suferinte fiind cauzate de bacterii si virusuri, dar si de substante chimice folosite in procesul de preparare a alimentelor, a declarat marti reprezentantul OMS Romania, Victor Olsavszky. „Bolile pot fi cauzate de bacterii, de virusuri,…

Citește mai departe

Rostopasca, planta care lupta cu hepatita si cancerul

Rostopasca este recomandata ca remediu in peste 150 de afectiuni, de la dermatoze banale, la temutul cancer sau la infectiile virale, inca imposibil de tratat cu medicamentele actuale. Ea se utilizeaza cu rezultate excelente in tratarea hepatitelor cronice, a colicilor hepato-biliare, colecistitelor, diskineziei biliare, tusei spastice. Aceasta planta este, inainte de toate, un stimulent al…

Citește mai departe

10 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a deveni vegan

Trecerea la dieta care exclude toate produsele de origine animala se face treptat. Nu le inlocui cu fast-food, dulciuri si alimente nesanatoase! Dieta vegana presupune eliminarea produselor de origine animala, adica oua, carne si lactate. De asemenea, multe dintre persoanele care urmeaza aceasta dieta au decis sa nu mai poarte articole de imbracaminte/incaltaminte din piele…

Citește mai departe

Topul fructelor si legumelor cu pesticide de pe piata din Romania

Citricele turcesti si merele romanesti contin cele mai multe pesticide, potrivit raportului anual de monitorizare a pesticidelor in Romania realizat de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2012. Din 3.367 de probe analizate, care au inclus fructe, legume, cereale, mancare din cereale pentru bebelusi si produse de origine animala, 839 (25%) contineau…

Citește mai departe

Romania este pe primul loc in Europa la consumul de antibiotice fara reteta. Iata care sunt consecintele

Conform unui studiu sociologic publicat in mai 2011 de Gfk Healthcare, romanii s-ar afla pe locul 4 in Europa la consumul de antibiotice, peste 50% dintre cei intrebati urmand tratament cu antibiotice in anul respectiv si aproape jumatate dintre acestia recurgand la cel putin doua cure cu antibiotice in acest interval. Un alt studiu, publicat…

Citește mai departe
Antibiotice naturale, o alternativ? f?r? efecte adverse

Antibiotice naturale, o alternativa fara efecte adverse

Ce ne-am face fara natura generoasa? Ea ne ofera solutii la problemele de sanatate, prin numeroase plante medicinale care actioneaza eficient asupra germenilor infectiosi, fiind lipsite de efecte adverse. Frunzele de maslin sunt confirmate stiintific prin numeroase studii ca avand efect antibiotic natural cu spectru larg antibacterian (Escherichia coli, Stafilococ auriu, Streptococ, Pseudomonas, mycobacterii, entero­coci),…

Citește mai departe

Lectia biologiei contemporane – respectul pentru natura

Convorbire cu acad. Octavian Popescu, directorul Institutului de Biologie Sunteti directorul Institutului de Biologie al Academiei Romane, bene­ficiar al unui program de finantare european care permite o cercetare stiintifica de varf. Care sunt directiile de cercetare? Institutul are trei departamente de cercetare si in fiecare cercetarea urmeaza directiile pe care le consideram foarte impor­tante. Astfel,…

Citește mai departe

Ce boli risti sa faci daca folosesti un smartphone, fara sa tii cont de cateva reguli esentiale

Doctorii avertizeaza ca folosirea smartphone-urilor ne poate imbolnavi grav, daca nu tinem cont de cateva reguli usor de respectat. Telefoanele mobile sunt un mediu propice de dezvoltare a unor bacterii care provoaca boli foarte grave. Printre acestea se numara gripa, diareea si infectiile oculare. Numarul de germeni de pe un smarthone este comparabil cu cel…

Citește mai departe

Alimente care protejeaza pielea de soare

Actiunea razelor ultraviolete asupra pielii reprezinta una dintre cauzele imbatranirii premature a acesteia. Un lucru mai putin cunoscut este faptul ca, in afara cremelor de protectie solara, exista si alimente care ajuta organismul sa faca fata mai bine agresiunii soarelui. Odata cu sosirea verii, creste si preocuparea pentru o piele frumoasa, deoarece imbracamintea de vara ne…

Citește mai departe

Ochelarii 3D pot transmite germeni periculosi

Rezultatele unui studiu au demonstrat ca ochelari din salile de cinematograf din Statele Unite adapostesc numerosi germeni, printre care si stafilococul auriu. Viitorul cinematografului, promisiunea unui spectacol fara seaman se afla in pericol. Cinematograful 3D propaga microbi periculosi. Care este legatura dintre 3D si microbi? Ochelarii, desigur. Desi ochelarii ar trebui dezinfectati dupa fiecare proiectie,…

Citește mai departe

Ionii negativi de oxigen pentru tratarea volumelor mari de aer si apa contra poluantilor.

LUWATEC GmbH Luft und Wassertechnik – Air and water treatment technology ISTORIC COMPANIE LUWATEC GmbH TECHNOLOGIE pentru APA si AER – un istoric de peste 70 de ani. Prima companie a fost infiintata de Mr. Wilhelm Fischer in 1936. El a fost preocupat de problematica curatirii aerului (prin metoda ionizarii),in mod special la nivelul tehnologiei…

Citește mai departe

Avem amprente unice de bacterii!

Persoanele lasa mai mult decat amprente in momentul in care pun mana pe lucruri – lasa si o urma personala de germeni ce poate ajuta la rezolvarea unor anchete, informeaza Reuters. Cercetatorii americani au reusit sa realizeze o harta unica a semnaturii genetice bacteriale, cu ajutorul amprentelor a noua subiecti. Aceste amprente rezista in timp…

Citește mai departe

Ce beneficii aduce cura cu laptisor de matca

Datorita concentratiei mari de substante hranitoare care intra in compozitia sa, laptisorul de matca este un energizant natural, fiind de un real ajutor in tratarea multor boli. In plus, o cura cu acest remediu natural alunga oboseala si combate efectele stresului. Substanta produsa de albinele tinere, laptisorul de matca este bogat in nutrienti indispensabili organismului….

Citește mai departe

Agresiunea asupra mediului

Ecologia este definita drept stiinta a vietii -deopotriva a Naturii si Omului- care studiaza Mediul Inconjurator, elaborand principiile si metodologiile necesare integrarii si armonizarii conduitei umane cu procesele firesti ale naturii. Mediul inconjurator reprezinta  obiectul principal de studiu al ecologiei, fiind una dintre notiunile ce sta la baza acestei stiinte. Conceptul de „mediu” poate fi…

Citește mai departe

Beneficiile acizilor grasi polinesaturati Omega 3 si Omega 6

Motto:„Cunoasterea este antidotul temerii” Ralph Waldo Emerson Acizii grasi sunt acizii organici care intra in constitutia lipidelor (grasimilor) si determina proprietatile si deosebirile dintre proprietatile lipidelor in organism. Acizii grasi polinesaturati sunt acizii organici cu rol foarte important in organism, dar care nu pot fi produsi de catre acesta, ci sunt sintetizati numai de plante….

Citește mai departe

Ardealul mananca bio

Alimentele bio au fost la mare cautare la Targul Verde, care a avut loc la Cluj in perioada 24-27 septembrie, la Iuliul Mall. Participantii au avut avut posibilitatea sa participe la un Gastroshow, de unde au aflat ce pot sa manance pe parcursul unei zile pentru a evita aditivii alimentari, zaharul sau grasimile modificate chimice….

Citește mai departe

Exista si E-uri bune

Se tot vorbeste de aditivi alimentari (E-urile) atat de nocivi sanatatii noastre. Dar dintre cei peste 315 aditivi alimentari utilizati, aproape 20 sunt E-uri „bune”. Cateva dintre acestea sunt E 160, E 100, E 300, E 162. Primul aditiv mentionat (licopenul, colorant rosu-galben) este un caroten natural obtinut din tomate. Conform spuselor doctorului prof. univ….

Citește mai departe